Кучето изведнъж тръгна да бяга от мен без видима причина?
Публикувано: 22 September 2012 - 09:02 AM
Мислим дали не се е уплашила от нещо, но и при двете разхождания не сме забелязали нещо необичайно, от което би могла да се уплаши. Повтарям пак че по принцип слуша много и до сега не е правила подобни изпълнения. Много моля ако можете да ми кажете нещо, ако мога да разбера поне причината.. Разстроена съм много. Благодаря предварително!
Публикувано: 22 September 2012 - 01:08 PM
Публикувано: 22 September 2012 - 01:55 PM
Публикувано: 22 September 2012 - 04:59 PM
Вземете и някаква играчка и лакомства и когато се отдалечи на прилично разстояние я повикайте радостно без да й повишавате тон ако не го направи от първия път.Кучето трябва да идва с желание,а не със страх.След като го прави на 100% при повикване на повод тогава може да опитате без повод,но някъде където няма хора,коли.
Публикувано: 22 September 2012 - 05:59 PM
Публикувано: 22 September 2012 - 07:06 PM
divaka23, в 22 September 2012 - 04:38 PM, написа:
Напротив нищо не е разбрало, то не разсъждава знае позволено и не позволено, искам-неискам. Като го биете и му викате като дойде при вас тотално ще го откажете да идва опитайте се да мислите малко. Не знам колко сте го научили да ви слуша без повод, според мен изобщо не ви е затвърдена командата "при мен" или редовно като дойде вместо да го поощрите сте го наказали че преди 10 мин. е избягало с бой и викане, което създава негативна асоциация на кучето когато му податете тази команда и той дойде нормално да не иска да я изпълнява. Сменете името на командата за повик и спрете като дойде да го биете и да му крещите, а го хвалете и поощрявайте. Най-лесно е да го научите с някаква вкусотия която не яде редовно в къщи викате го идва - давате му и така по 10-15 мин на ден след като се е изморило от игри това е няма какво повече да ви се коментира в темата.

Публикувано: 22 September 2012 - 09:50 PM
Идете на ветеринар, за да изключите друга причина - някаква внезапна болка, например.
Публикувано: 22 September 2012 - 11:13 PM
sinioku4e, в 22 September 2012 - 09:50 PM, написа:
Идете на ветеринар, за да изключите друга причина - някаква внезапна болка, например.
Мисля,че само вие вникнахте и разбахте за какво говоря, благодаря за което, случаят с вашето ми звучи аналогично, само както и при вас /освен случаите с бомбичките, не знам от какво може да се е породил този страх. Сякаш, че вижда или чува нещо, което ние не можем. Радвам се естествено, когато спря,чудих се да я напрегръщам ли или да й се карам , но реших, че ако съм с добър тон ще поощря поведението й- самия факт ,че ми я избягала не толкова, колкото това ,че съм повторила командите многократно без да ги изпълни. Все още си мислим, че може ще се разгонва и има общо с това. Утре ще я закараме на ветеринар, днес почиваше , но по телефона каза,че не знае на какво може да се дължи.
Публикувано: 23 September 2012 - 12:00 AM
Някои поучения са напълно уместни във възпитанието тъй като аз не намирам за нормален начин на обучение да си бия кучето и после да очаквам да идва.
Хубава вечер!
Публикувано: 23 September 2012 - 02:20 AM
divaka23, в 22 September 2012 - 01:55 PM, написа:
Може да се стори странно за пишещите в темата,но аз не изключвам намеса от "доброжелател"?!...Сигурно ще сгреша в предположението си,но е
възможно някой /който напр. живее на долните етажи или дамата не е забелязала/ да е си е пробвал кучегона върху животинката??
Виждал съм служители от ел.компаний как го ползват,какъв обхват имат и какво предизвикват в кучето.Ако изляза прав,помолете съпруга си да се оглежда....
Дано не съм прав...

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 23 September 2012 - 02:59 PM
Всъщност се включвам, за да споделя днешната ни случка - още нещо което ужасява моя глупчо :). Направи същия номер, защото се уплаши от ... голямото хвърчило в небето на едно хлапенце. Техните сетива и инстинкти са различни от нашите и понякога е трудно да се "мисли" като куче. Дано откриете причината, дано не е някой злонамерен човешки гад и нещата се оправят.
ПП
А да. Бих помолила някой да сподели опит, как е правилно да реагираме при подобни ситуации. Аз се старая да игнорирам това поведение, но не помага особено. Опитвах да насоча вниманието му на другаде, преди да е затънал съвсем, но "страшното нещо" явно е по-силен дразнител от играчки и лакомства. Бих предпочела поне, да не хуква панически в някаква посока, а да се крие при мен, нищо че не е решение, поне ще е под контрол.
Публикувано: 23 September 2012 - 03:16 PM
Остави включен телефон и го подслушай , когато е насаме с кучето.
Публикувано: 23 September 2012 - 04:05 PM
divaka23, в 22 September 2012 - 11:07 PM, написа:
Не,явни в твоя случай са други неща. Хората са прочели и с леки отклонения са ти отговорили културно и с верни съвети. Ти си тази, която има проблеми и търси съвети. Затова не се пъни толкова, когато биваш съветвана, че и поучавана. Аман от егоцентрични сбърканяци. Хем питат, хем очакват единствено отговори, които на тях да им се харесват.
Сещам се за една от любимите закачки на К. Лоренц:
"Какво правим, когато крещим в истерия на кучето да се върне, докато то души котката на съседа от другата страна на улицата и то вземе, че се върне при нас, щастливо и с умрялата котка в уста?
Хвалим го, че се е върнало при нас, естествено!"
Публикувано: 23 September 2012 - 04:50 PM
Това е максимума който може да извлечете от този форум - някой да ви посочи къде грешите и да ви посъветва как да се поправите. Ние не можем да видим как всъщност се държите с кучето, в каква среда живее, странични фактори и тн. Това е което може да ви се даде като съвет в момента по форум. Ако искате наистина да си помогнете по-добре заведете кучето в училище за кучета и техните стопани там ще видят къде грешите, ще ви кажат защо кучето се държи така и ще ви научат и вас и него.

Публикувано: 23 September 2012 - 09:08 PM
mlad6ito, в 23 September 2012 - 04:50 PM, написа:
Това е максимума който може да извлечете от този форум - някой да ви посочи къде грешите и да ви посъветва как да се поправите. Ние не можем да видим как всъщност се държите с кучето, в каква среда живее, странични фактори и тн. Това е което може да ви се даде като съвет в момента по форум. Ако искате наистина да си помогнете по-добре заведете кучето в училище за кучета и техните стопани там ще видят къде грешите, ще ви кажат защо кучето се държи така и ще ви научат и вас и него.
Първо-Ако обичате НЕ МЕ ОПРИЛИЧАВАЙТЕ С ЕПИТЕТИ от типа "стопаните с неуравновесена психика и никакъв подход към кучето", нито ме познавате, нито можете да добиете представа за възпитанието на кучето ми от 2 изречения които съм написала.
И второ- НЕ, няма да пускам други теми и няма да коментирам тази повече. Убедих се, че тука има предимно Многознайковци с големи усти, които уж "искат да помогнат" а ми говорят за нещо съвсем различно от това, което съм питала, понеже "се били съмнявали, че въобще някога е знаело командата".Година и повече кучето е разхождано 90% без каишка, изпълнявало е всяка една команда, сега се стряска от нещо и аз искам да разбера от какво, обаче сега изведнъж подхода ми "не бива", изведнъж кучето бяга от мен, защото съм много лоша,явно изведнъж е осъзнало колко съм зла и неуравновесена, Много интересно!
. Прекалено смешно и низко ми е да общувам повече с такива хора, помагайте на останалите, надявам се те да имат повече полза от Вас.
И се научете като говорите на даден човек да си изберете форма- ти, Вие,тя или му?! и то когато е в женски род.