Dog.bg Форуми : Кучето изведнъж тръгна да бяга от мен без видима причина?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето изведнъж тръгна да бяга от мен без видима причина? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 September 2012 - 09:02 AM

Здравейте, имам женско куче на година и половина. По принцип е много послушна, научи командите "ела тук" и "стой" още като беше на няколко месеца. Вчера както си се разхождахме зад блока на поляната без каишка, изведнъж тръгна към страничната част, засили се, аз започнах да й викам да спре , но тя се засили още повече и се скри от другата страна на блока(където е тротоар и след това улица). Тръгнах да я гоня колкото мога(бременна съм в 8-мия месец) и стигнах видях чак на пътя , извиках "стой" и тя чак тогава легна във "виновна позиция" почти на средата на пътя.. Уплаших се много, бих я, прибрахме се и почти през целия ден беше неспокойна, ушите й постоянно бяха наострени навън. Чак вечерта вече се държеше нормално. Днес мъжът ми я изкара(него го слуша най-много) и пак е направила същия номер, само че е бягала много по- надалече и то толкова бързо, че не е можел да я стигне, спряла е сама чак до един блок на няколко пресечки от нас. Същата история- опашката подвита, все едно е уплашена от нещо. Мисля си дали няма да се разгонва и евентуално това да е причина, макар че не разбирам подвитата опашка, а и все още не е разгонена.(до сега се е разгонвала 2 пъти, скоро трябва да е третия).
Мислим дали не се е уплашила от нещо, но и при двете разхождания не сме забелязали нещо необичайно, от което би могла да се уплаши. Повтарям пак че по принцип слуша много и до сега не е правила подобни изпълнения. Много моля ако можете да ми кажете нещо, ако мога да разбера поне причината.. Разстроена съм много. Благодаря предварително!

#2 Потребителят е офлайн   ДЕМИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 01:08 PM

Не знам, дали е възможно да го приема като игра? Или пък я е страх както казвате от нещо? Не я пускайте на каишка известно време и проверете ако ходите там докато е вързана странно ли е поведението и дърпа ли се? Не я бийте така ще я накарате въобще да не идва при вас, скарайте се, викайте и, но не я удряйте.

#3 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 01:55 PM

не е на игра със сигурност, с подвита опашка е, сякаш я е страх от нещо. Вчера след като се случи това при мен на сутрешната разходка, вечерта я изкарахме с мъжа ми с каишка и се държа напълно нормално, дори я пуснахме после малко и пак се държа нормално, пак си бягаше , но на игра, душеше си и така- напълно нормално държание. Днес до преди да излязат от входа с мъжа ми също се е държала нормално, изпишкала се е, направила е няколко крачки и е хукнала. Със сигурност няма да я пускаме без каишка сега, въпросът е да разберем какво й има.

#4 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 22 September 2012 - 03:09 PM

правилно ли разбрах - след команда стой тя е спряла, отишла сте набила сте я и сте я прибрали? И аз да съм и аз ще бягам и ще се правя на луд като ме викате
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 04:38 PM

Аз й виках стой и преди да завие от другата страна на блока, тя просто сама спря когато стигна улицата, както и днес мъжа ми през цялото време й е викал, докато я е гонил. Мисля,че много добре е разбрала защо я бия

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 September 2012 - 04:59 PM

Изобщо не е разбрала за какво я биете.Купете си ролков повод ''Флекси'' и я разхождайте с него.
Вземете и някаква играчка и лакомства и когато се отдалечи на прилично разстояние я повикайте радостно без да й повишавате тон ако не го направи от първия път.Кучето трябва да идва с желание,а не със страх.След като го прави на 100% при повикване на повод тогава може да опитате без повод,но някъде където няма хора,коли.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 05:50 PM

Вие ме връщате назад във времето. Това с лакомствата го правихме още като беше бебе, както казах кучето отдавна си разбира командите , почти винаги се разхожда без каишка , къде ли не сме я водили, винаги е слушала.

#8 Потребителят е офлайн   rocioroci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 05:59 PM

незнам то моята веднъж се изпусна от повода от стълбите във входа и се затича на поляната зад блока но след като я викнах та си спрая и и взех повода а тя нищо не направи. може би ако вкъщи преди е имало някакъв инцидент то може това място навън да и е навяло спомен на страх и предишната и напрегнатост да я е накарало да го направи.но това си е лично мое мнение и мисля че ще е най-добре да попиташ ветеринаря си-той не е специалист по поведението но може да знае.

#9 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 07:06 PM

Показване на мнениетоdivaka23, в 22 September 2012 - 04:38 PM, написа:

Аз й виках стой и преди да завие от другата страна на блока, тя просто сама спря когато стигна улицата, както и днес мъжа ми през цялото време й е викал, докато я е гонил. Мисля,че много добре е разбрала защо я бия

Напротив нищо не е разбрало, то не разсъждава знае позволено и не позволено, искам-неискам. Като го биете и му викате като дойде при вас тотално ще го откажете да идва опитайте се да мислите малко. Не знам колко сте го научили да ви слуша без повод, според мен изобщо не ви е затвърдена командата "при мен" или редовно като дойде вместо да го поощрите сте го наказали че преди 10 мин. е избягало с бой и викане, което създава негативна асоциация на кучето когато му податете тази команда и той дойде нормално да не иска да я изпълнява. Сменете името на командата за повик и спрете като дойде да го биете и да му крещите, а го хвалете и поощрявайте. Най-лесно е да го научите с някаква вкусотия която не яде редовно в къщи викате го идва - давате му и така по 10-15 мин на ден след като се е изморило от игри това е няма какво повече да ви се коментира в темата.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 September 2012 - 09:50 PM

Кучето е с отработени явно команди (дано не е с шамари...), едва ли трябва да се връщат на А и Б. При нас е имало подобно поведение, но само няколко пъти не ми е ставала ясна причината (пак се шашка, но не съм открила от какво), а в другите случаи е било страх и ужас с ясен източник :). Може би наистина се плаши от нещо, опитайте да разберете какво. Моя също изпълнява команди в 100% от случаите и изобщо като послушание е перфектен, но при гърмежи от фойерверки, пиратки, пушки... хуква панически към къщи и трудно успявам да го спра навреме - чува само в първия момент, преди паниката да го е обзела изцяло. А и след това на повода, бърза и е почти неадекватен... Аз никога не съм го удряла, а и той е с трудно минало и това ще е огромна крачка назад. И в случай на страх това мисля, че никак не би помогнало. Дръжте си нервите, радвайте се като успеете да я хванете!
Идете на ветеринар, за да изключите друга причина - някаква внезапна болка, например.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#11 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 11:07 PM

Явно повечето хора тук ги мързи да прочетат какво съм написала и не знам защо е нужно да повтарям, че кучето е на година и половина и до сега никога не сме имали такива проблеми, за да ми давате поучения как да го възпитавам.

#12 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2012 - 11:13 PM

Показване на мнениетоsinioku4e, в 22 September 2012 - 09:50 PM, написа:

Кучето е с отработени явно команди (дано не е с шамари...), едва ли трябва да се връщат на А и Б. При нас е имало подобно поведение, но само няколко пъти не ми е ставала ясна причината (пак се шашка, но не съм открила от какво), а в другите случаи е било страх и ужас с ясен източник :). Може би наистина се плаши от нещо, опитайте да разберете какво. Моя също изпълнява команди в 100% от случаите и изобщо като послушание е перфектен, но при гърмежи от фойерверки, пиратки, пушки... хуква панически към къщи и трудно успявам да го спра навреме - чува само в първия момент, преди паниката да го е обзела изцяло. А и след това на повода, бърза и е почти неадекватен... Аз никога не съм го удряла, а и той е с трудно минало и това ще е огромна крачка назад. И в случай на страх това мисля, че никак не би помогнало. Дръжте си нервите, радвайте се като успеете да я хванете!
Идете на ветеринар, за да изключите друга причина - някаква внезапна болка, например.

Мисля,че само вие вникнахте и разбахте за какво говоря, благодаря за което, случаят с вашето ми звучи аналогично, само както и при вас /освен случаите с бомбичките, не знам от какво може да се е породил този страх. Сякаш, че вижда или чува нещо, което ние не можем. Радвам се естествено, когато спря,чудих се да я напрегръщам ли или да й се карам , но реших, че ако съм с добър тон ще поощря поведението й- самия факт ,че ми я избягала не толкова, колкото това ,че съм повторила командите многократно без да ги изпълни. Все още си мислим, че може ще се разгонва и има общо с това. Утре ще я закараме на ветеринар, днес почиваше , но по телефона каза,че не знае на какво може да се дължи.

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 September 2012 - 12:00 AM

А какво очаквахте? Тук хората Ви дават съвет евентуално как да предотвратите подобна случка.Никой не може да гадае така от написаното какво аджеба му има на кучето Ви? Идете при специалист-треньор да го погледне,да разбере какво има.Да,там се плаща обаче.
Някои поучения са напълно уместни във възпитанието тъй като аз не намирам за нормален начин на обучение да си бия кучето и после да очаквам да идва.
Хубава вечер!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 23 September 2012 - 02:20 AM

Показване на мнениетоdivaka23, в 22 September 2012 - 01:55 PM, написа:

не е на игра със сигурност, с подвита опашка е, сякаш я е страх от нещо. Вчера след като се случи това при мен на сутрешната разходка, вечерта я изкарахме с мъжа ми с каишка и се държа напълно нормално, дори я пуснахме после малко и пак се държа нормално, пак си бягаше , но на игра, душеше си и така- напълно нормално държание. Днес до преди да излязат от входа с мъжа ми също се е държала нормално, изпишкала се е, направила е няколко крачки и е хукнала. Със сигурност няма да я пускаме без каишка сега, въпросът е да разберем какво й има.

Може да се стори странно за пишещите в темата,но аз не изключвам намеса от "доброжелател"?!...Сигурно ще сгреша в предположението си,но е
възможно някой /който напр. живее на долните етажи или дамата не е забелязала/ да е си е пробвал кучегона върху животинката??
Виждал съм служители от ел.компаний как го ползват,какъв обхват имат и какво предизвикват в кучето.Ако изляза прав,помолете съпруга си да се оглежда....
Дано не съм прав...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#15 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2012 - 01:40 PM

ShiBumi_GirL, очаквах някой , на който му се е случвало , да ми даде компетентно мнение например. Повече е излишно да Ви се обяснявам.

starrkopf, благодаря, ще го имаме в предвид!

#16 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 September 2012 - 02:59 PM

Хората реагираха на поста ви по този начин, защото ей така по между другото написахте, че сте я били, сякаш е нещо нормално, логично и едва ли не ежедневно... Разбирам, че когато ни ядосат по този начин сме на ръба, особено във вашето състояние, но наистина физически посегателства са твърде крайна мярка - та ... не се сърдете много.
Всъщност се включвам, за да споделя днешната ни случка - още нещо което ужасява моя глупчо :). Направи същия номер, защото се уплаши от ... голямото хвърчило в небето на едно хлапенце. Техните сетива и инстинкти са различни от нашите и понякога е трудно да се "мисли" като куче. Дано откриете причината, дано не е някой злонамерен човешки гад и нещата се оправят.
ПП
А да. Бих помолила някой да сподели опит, как е правилно да реагираме при подобни ситуации. Аз се старая да игнорирам това поведение, но не помага особено. Опитвах да насоча вниманието му на другаде, преди да е затънал съвсем, но "страшното нещо" явно е по-силен дразнител от играчки и лакомства. Бих предпочела поне, да не хуква панически в някаква посока, а да се крие при мен, нищо че не е решение, поне ще е под контрол.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#17 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 23 September 2012 - 03:16 PM

Mъжът ти я бие тайно .
Остави включен телефон и го подслушай , когато е насаме с кучето.

#18 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2012 - 04:05 PM

Показване на мнениетоdivaka23, в 22 September 2012 - 11:07 PM, написа:

Явно повечето хора тук ги мързи да прочетат какво съм написала и не знам защо е нужно да повтарям, че кучето е на година и половина и до сега никога не сме имали такива проблеми, за да ми давате поучения как да го възпитавам.

Не,явни в твоя случай са други неща. Хората са прочели и с леки отклонения са ти отговорили културно и с верни съвети. Ти си тази, която има проблеми и търси съвети. Затова не се пъни толкова, когато биваш съветвана, че и поучавана. Аман от егоцентрични сбърканяци. Хем питат, хем очакват единствено отговори, които на тях да им се харесват.

Сещам се за една от любимите закачки на К. Лоренц:

"Какво правим, когато крещим в истерия на кучето да се върне, докато то души котката на съседа от другата страна на улицата и то вземе, че се върне при нас, щастливо и с умрялата котка в уста?

Хвалим го, че се е върнало при нас, естествено!"
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#19 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2012 - 04:50 PM

Причината по-вероятно е в стопаните то само виж какви "методики" ползват - то идва при тях а тя го бие и му крещи, защото е "сигурна" че ще разбере защо я бие. Как очакваш това куче да идва при теб като ти не знаеш нещо основно като това че ВИНАГИ когато дойде трябва да го поощриш и че когато го биеш защото преди 5-10-15-20 мин. е направило нещо си то не разбира защо го биеш. Чети какво ти се пише и се опитай да си вземеш бележка там където грешиш вместо да се правиш на интересантна. Ти се опитваш да му посочиш къде греши, сътветваш го как да действа то ти подминава съвета защото не му харесва, че го критикуваш че не може да си възпита кучето, кой е виновен в крайна сметка? Тука чета някой може би си пробвал кучегона, а може и извънземни да са го отвлекли и да са го побъркали? А може би са масоните? Или по-скоро стопаните с неуравновесена психика и никакъв подход към кучето? Първо се съмнявам колко е била затвърдена командата изобщо и второ щом го прави открай време сменяш командата с нова, защото старата вече създава негативни асоциации на кучето след като сте го викали с нея и като е идвало сте го шамарили и сте му крещяли - сменяте я с нова и започвате да му създавате положителна асоциация спрямо вас, за да идва. Какво повече да ви се напише и защо се държите като че ли не се опитваме да ви помогнем? Опитайте се да осмислите грешките си в подхода към кучето, а не се правете на безгрешни защото утре ще почне и друга мизерия да ви прави, вдругиден още и какво правим тогава? Пак ще пускаме теми и пак няма да четем какво ни пишат и в крайна сметка защо някой трябва да се хаби в опит да ви помогне?

Това е максимума който може да извлечете от този форум - някой да ви посочи къде грешите и да ви посъветва как да се поправите. Ние не можем да видим как всъщност се държите с кучето, в каква среда живее, странични фактори и тн. Това е което може да ви се даде като съвет в момента по форум. Ако искате наистина да си помогнете по-добре заведете кучето в училище за кучета и техните стопани там ще видят къде грешите, ще ви кажат защо кучето се държи така и ще ви научат и вас и него.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2012 - 09:08 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 23 September 2012 - 04:50 PM, написа:

Причината по-вероятно е в стопаните то само виж какви "методики" ползват - то идва при тях а тя го бие и му крещи, защото е "сигурна" че ще разбере защо я бие. Как очакваш това куче да идва при теб като ти не знаеш нещо основно като това че ВИНАГИ когато дойде трябва да го поощриш и че когато го биеш защото преди 5-10-15-20 мин. е направило нещо си то не разбира защо го биеш. Чети какво ти се пише и се опитай да си вземеш бележка там където грешиш вместо да се правиш на интересантна. Ти се опитваш да му посочиш къде греши, сътветваш го как да действа то ти подминава съвета защото не му харесва, че го критикуваш че не може да си възпита кучето, кой е виновен в крайна сметка? Тука чета някой може би си пробвал кучегона, а може и извънземни да са го отвлекли и да са го побъркали? А може би са масоните? Или по-скоро стопаните с неуравновесена психика и никакъв подход към кучето? Първо се съмнявам колко е била затвърдена командата изобщо и второ щом го прави открай време сменяш командата с нова, защото старата вече създава негативни асоциации на кучето след като сте го викали с нея и като е идвало сте го шамарили и сте му крещяли - сменяте я с нова и започвате да му създавате положителна асоциация спрямо вас, за да идва. Какво повече да ви се напише и защо се държите като че ли не се опитваме да ви помогнем? Опитайте се да осмислите грешките си в подхода към кучето, а не се правете на безгрешни защото утре ще почне и друга мизерия да ви прави, вдругиден още и какво правим тогава? Пак ще пускаме теми и пак няма да четем какво ни пишат и в крайна сметка защо някой трябва да се хаби в опит да ви помогне?

Това е максимума който може да извлечете от този форум - някой да ви посочи къде грешите и да ви посъветва как да се поправите. Ние не можем да видим как всъщност се държите с кучето, в каква среда живее, странични фактори и тн. Това е което може да ви се даде като съвет в момента по форум. Ако искате наистина да си помогнете по-добре заведете кучето в училище за кучета и техните стопани там ще видят къде грешите, ще ви кажат защо кучето се държи така и ще ви научат и вас и него.

Първо-Ако обичате НЕ МЕ ОПРИЛИЧАВАЙТЕ С ЕПИТЕТИ от типа "стопаните с неуравновесена психика и никакъв подход към кучето", нито ме познавате, нито можете да добиете представа за възпитанието на кучето ми от 2 изречения които съм написала.
И второ- НЕ, няма да пускам други теми и няма да коментирам тази повече. Убедих се, че тука има предимно Многознайковци с големи усти, които уж "искат да помогнат" а ми говорят за нещо съвсем различно от това, което съм питала, понеже "се били съмнявали, че въобще някога е знаело командата".Година и повече кучето е разхождано 90% без каишка, изпълнявало е всяка една команда, сега се стряска от нещо и аз искам да разбера от какво, обаче сега изведнъж подхода ми "не бива", изведнъж кучето бяга от мен, защото съм много лоша,явно изведнъж е осъзнало колко съм зла и неуравновесена, Много интересно!
. Прекалено смешно и низко ми е да общувам повече с такива хора, помагайте на останалите, надявам се те да имат повече полза от Вас.
И се научете като говорите на даден човек да си изберете форма- ти, Вие,тя или му?! и то когато е в женски род.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни