Хранителни добавки за кучета Какъв да подобрим общото състояние на най-добрия приятел на човека?
Публикувано: 26 January 2013 - 09:09 PM

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!
Публикувано: 26 January 2013 - 09:14 PM
Attila, в 26 January 2013 - 10:09 PM, написа:

ОК, така да бъде.
Само не се вземайте много насериозно, защото ще хлътнете тотално.
"According to a CNN.com article, many supplements tested do not contain exactly what they list on the label..."
Публикувано: 27 January 2013 - 09:52 AM
Да ви кажа ли една тайна - в яйцата има 100% усвояем протеин, за месата виждам хубави данни горе.
Не виждам защо е нужно да се дава соев или суроватъчен протеин на прах. Да не говорим за вредата от излишен протеин.
Рекламата ви е прекалено агресивна, не ми харесва, мен лично ме загубихте като потенциален клиент, въпреки, че темата ме интересува. Пишейки тук само ви асистираме във вашата реклама, желая ви добро здраве и малко повече зрялост в начина, по който си предлагате стоката.
Публикувано: 27 January 2013 - 10:12 AM
mil_, в 27 January 2013 - 10:52 AM, написа:
Да ви кажа ли една тайна - в яйцата има 100% усвояем протеин, за месата виждам хубави данни горе.
Не виждам защо е нужно да се дава соев или суроватъчен протеин на прах. Да не говорим за вредата от излишен протеин.
Рекламата ви е прекалено агресивна, не ми харесва, мен лично ме загубихте като потенциален клиент, въпреки, че темата ме интересува. Пишейки тук само ви асистираме във вашата реклама, желая ви добро здраве и малко повече зрялост в начина, по който си предлагате стоката.
Младежът е амбициозен и няма нищо лошо в това.
Проблемът е, че разсъждава именно като търговец, за което вече коментирах доста по-нагоре.
Липсват му и доста знания по отношение храненето на животни – в частност, хранене на кучето. Явно познанията му се градят единствено върху това, което има като информация относно продуктите, които трябва да рекламира, за да продаде успешно. И е жалко, че подценява някои от коментиращите тук, без да знае позициите им в дадени области.
Ще му подскажа още малко, така само за негово сведение, че още през 80-те години на миналия век много американски фирми, при рекламиране на храните си за животни (в частност и за кучета) наблягаха на следното: БЕЗ СОЯ !!!
Публикувано: 27 January 2013 - 01:05 PM
mil_ Никога не съм имал за цел да бъда агресивен в рекламирането, въпроки че и това си има своите плюсове и минуси. Хранителни добавки за кучета /за разлика от тези за хора, които са заляли пазара в момента и има свръх предлагаане/ не са много популярни на родния пазар, с изключения на някои витминно-минарални комплекси и добавки за стави. Всяко ново нещо трябва да стигне като информация до аудиторията, която е заинтересувана от него. Нека всеки знае за съществуването, да вземе или не, да дава от него или не- това вече е личен избор. Никой няма на сила да те накара да даваш каквито и да е добавки, на куче, дете лили който и да било. Аз не купувам маргарин за семейството си, въпреки че по 5 пъти на ден по телевизията ме убеждават, че той е полезен и съдържда омега 1, 2, 3, 4 ,5, 6, .... ,последния да затвори вратата, и пълен комплекс витамини В и т.н.
Има отделна тема за храните, в които също така успешно могат да бъдат обвинени "писарите" във форума, че правят продуктово позициониране, че искат да рекламират храните си, и О БОЖЕ!!!- да печелят от това. Какъв падеж, какъв срам- содом и гомор!!!

Относно СЪС и БЕЗ- няма единно световно мнение- със и бе соя, със и без мазнини, със и без черен пипер, със и без кафе- никой не знае коя е истината и къде е тя, но всеки сам може да избере!
Относно развитите страни и разпространението на хранителните добавки за кучета в тях- САЩ, Германия, Великобритания, Холандия- това акоа не са развити страни, не знам кои са развити. А може би някой всезнайко ще изкаже мненеи и по този бъпрос.

Искам да помоля Printon, да преустанови да води темата в посока спор между двама ни, защото отегчава мен, отгчава читателеите и ми губи времето, защото няма как след всеки негов укурен пост, да не защитя мнението си. Аз никъде не съм се самообявил за голям специалист в области, в които нямам опит и знания. Храня качествено, давам добавки= виждам резултата и споделям мнение. Не знам Printon, какъв опит има в даването на хранителни добавки, че да успее да ги обяви за вредни, пагубни, ненужни и т.н. Или... да не би да има тук финансови интереси, коиот по един или друг начин са застрашени от появата на хранителни добавки закучета на българския пазар?

Публикувано: 27 January 2013 - 01:26 PM
Attila, в 27 January 2013 - 02:05 PM, написа:
Нямам никакъв интерес нито от търговия с добавки, нито да ги забраня да се появяват на пазара. Дали някой продава добавки, храни, медикаменти и т.н., е изцяло негово право и естествено ще защитава продукта си.
Това, което казах и още веднъж ще Ви повторя е, че моите интереси са само и единствено в името на кучето.
Добавките са ДОБАВКИ !!! Те не са храна !!! Те се добавят в името на нещо, което вече е довело до отклонение от нормата.
Ако аз бих тръгнал да рекламирам добавки, щях да го направя в светлината, че те са полезни и необходими за кучета извън норма. Това означава, че добавките не са масов продукт. Само че това ще стесни пазара Ви.
Аз също съм давал добавки, но само и единствено при необходимост, която е продиктувала тяхното даване.
Вие изкривявате коментара ми. Като човек, занимаващ се с кучета, аз имам интерес на пазара да има добавки, така както да има и медикаменти… Само че под името „добавки” бизнеса се прокарва вратичка на масовия пазар и именно против това съм аз.
mil_ Ви написа по-горе: "Не виждам защо е нужно да се дава соев или суроватъчен протеин на прах." И много точно, защото аз бих предпочел да давам извара заради млечния белтък или сирене, заради калция. Не опитвайте да ми вадите аргументи за ползата именно на "чист" суроватъчен протеин, защото вече ви казах във връзка с друг Ваш коментар - ще затънете още повече.
А от финансова гледна точка, всеки може да изчисли с парите, които би дал за добавката "суроватъчен протеин" колко суроватка би могъл да купи.
Публикувано: 27 January 2013 - 01:27 PM
Публикувано: 27 January 2013 - 01:40 PM
Ето, Ivet4eto, със своето любителско мнение и само в няколко реда даде пълно обобщение на темата, за което ѝ благодаря!

Публикувано: 27 January 2013 - 01:51 PM
Attila, в 27 January 2013 - 02:40 PM, написа:
Ето, Ivet4eto, със своето любителско мнение и само в няколко реда даде пълно обобщение на темата, за което ѝ благодаря!

И каква е разликата ?!
Ивчето казва това, което Ви казвам и аз, но явно коментара на Ивчето Ви устройва, защото е бегъл и не Ви навява мисъл, за евентуална опасност по отношение на това, с което сте се захванал.
Казах Ви - аз съм за добавките, но именно като добавки !!! Те нямат място за рекламиране там, където се говори за пълноценно хранене на домашни любимци !
Любителски съвети не си позволявам да давам именно защото са любителски. Всеки трябва да си знае мястото и да коментира там и това, в което е специалист.
Публикувано: 27 January 2013 - 01:54 PM
Ivet4eto, в 27 January 2013 - 02:27 PM, написа:
Това е така и никой не го оспорва !
Но тук разговора се води за обикновено куче - домашен любимец, хранено пълноценно, без отклонения в биологията като цяло.
Публикувано: 27 January 2013 - 04:39 PM
Кога и кой каза, че тук става дума за домашни кучета и не за работещи и трениращи???
Прстани да пълниш темата с дългите си и безсмислени брътвежи!

Публикувано: 27 January 2013 - 05:04 PM
Attila, в 27 January 2013 - 05:39 PM, написа:
Кога и кой каза, че тук става дума за домашни кучета и не за работещи и трениращи???
Прстани да пълниш темата с дългите си и безсмислени брътвежи!
Последният коментар говори за слаба устойчивост на нервната система.
А недостатъчна компетентност, съчетана с неустойчивост са лоша комбинация.
Желая Ви успех в бизнеса с хранителни добавки !
Не обиждайте магаренцето. То е симпатично. И умно!
Публикувано: 27 January 2013 - 07:19 PM

Публикувано: 27 January 2013 - 07:38 PM
mlad6ito, в 27 January 2013 - 08:19 PM, написа:
Мнението си го изказах няколко пъти.
Не съм против добавките !!! Но добавките са добавки и трябва да се дават само при необходимост. Обикновено тази необходимост е продиктувана от някакви здравословни аномалии най-вече на хранителна основа.
Добавки на здрави, пълноценно хранени и нормално използвани по предназначение кучета НЕ БИВА да се дават.
Горните кучета са "напомпани" !!! Няма нито един представител на животинския свят, който да изглежда по същия начин, както тези кучета на снимките. Реално тези кучета са инвалидизирани без значение по какъв начин е постигнат видимия резултат.
Не сравнявайте хора с кучета. Това - първо!
И второ, ако не знаете: Има специално движение в културизма за така наречения "чист спорт". Постигане на мускулна маса и видими външни резултати (а косвено - и вътрешни) БЕЗ взимане на нищо допълнително освен правилен и пълноценен хранителен режим.
А Вие какво разбирате под химия?
Та дори най-обикновените Na, Hl, Ca, P и т.н. попадайки в организма, предизвикват биохимични реакции. И всички те са абсолютно жизнено необходими и в същото време могат да бъдат и абсолютно вредни. Въпрос на доза и необходимост от тяхното даване или прекаляване в даването им. И това се отнася за всичко, което излиза извън рамките на нормалното, пълноценно хранене.
Тези кучета също са "напомпани" с добавки на протеинова основа:

Когато първото от тях бе аутопсирано, сърцето му бе буквално пръснато в гръдния кош. За второто нямам информация. Възможно е още да е живо, но много по-вероятно е и то да си е заминало.
Публикувано: 27 January 2013 - 07:44 PM

Публикувано: 27 January 2013 - 07:54 PM
mlad6ito, в 27 January 2013 - 08:44 PM, написа:
Най-малко аз бих желал да се карам с някого.
Моето желание е на всяко нещо да се гледа само и единствено от гледна точка ползата за кучето.
Вече писах по-горе:
Всяко нещо, дадено допълнително играе някаква роля за организма, която може да бъде полезна и необходима САМО, ако организма в случая има нужда от това. Отнася се за медикаменти, витамини, хормони, хранителни добавки и т.н.
Вие да сте чул някой да предписва на здрав човек например да взима антибиотици ?!
Е, вярно е, че в името на бизнеса (наблягам – В ИМЕТО НА БИЗНЕСА) животните се тъпчат и с антибиотици и с хормони и с кокцидиостатици и с каuво ли не още само и само да се постигне по-голяма печалба.
Когато искате консултация за нещо, никога не я търсете от човек, който има интереси в съответната област.
Здраво куче, за да върви „по-дребно”, както Вие се изразявате, може да има десетки причини – като започнем от генетични (наследствени), преминем през средови (начин и условия на отглеждане), хранене, евентуално минали заболявания, евентуални заболявания или недоимъчно хранене на майката по време на утробния период и т.н.
Няма универсално мерило.
Публикувано: 27 January 2013 - 07:56 PM
Високи резултати в спорта и в боди билдинга в частност, е почти невъзможно да се постигнат без добавки. Попитайте Рони Колман, бат Арни, Константин Паскалев. Ама виждате ли, те са се натъпкали с химии и вече трябваше да са умрели от разрив на сърцето, и само един Бог /и Printon/ знае защо още не се е случило. Като слушам коментарите почвам да си спомням за хората, които ме кълняха преди години, че съм взимал химия, защото съм пиел протеин и амино киселини.

Printon започна да разбира и от течения във боди билдинга доколкото виждам, лошо няма :) експертното мнение си е експтертно. Много се чудих кой ще заеме мястото на професор Вучков, след като се пенсионира, но вече не се притеснявам. Има кой! Купона ще продължи!

Искам да помоля и г-н Printon, който и да е той, да не представя снимки и тези като доказателства, които са с неясен произход и непотвърдени.