Сиамски или ориенталски котки в България?
Публикувано: 10 August 2006 - 06:25 PM
Публикувано: 10 August 2006 - 07:19 PM
Публикувано: 10 August 2006 - 09:48 PM
отговорили сте съвсем правилно. За момента в България няма котки от тези породи за съжаление :( . В Сърбия и Румъния има развъдници, в които има някои животни на много високо ниво. Ако Вашата позната има интерес, мога да Ви помогна да се свържете с хората. Те са изключително любезни и ще Ви окажат съдействие.
Публикувано: 10 August 2006 - 09:51 PM
Публикувано: 11 August 2006 - 04:52 PM
да, идвали са доста сиамци и ориенталци на изложбите на НФФе. Синият, за когото мислех е GIC Okonor Hades и е един от най-добрите в Европа, развъдник Okonor в Унгария, откъдето е, има произведени над 5 световни шампиона. За съжаление изложбената му кариера май приключи, но току виж решили да го направят Европейски шампион и отново се появи в България :)
Публикувано: 11 August 2006 - 06:56 PM
Прикачени файлове
-
100_1490_1.jpg (47.82K)
Брой сваляния: 279

Публикувано: 12 August 2006 - 07:52 AM
несъмнено това е идеалът ми за котка, такава грация, безподобно съвършенство!!
Не знам защо, но точно в този вид си представям котките, които в древен Египет са правели компания на фараоните.
Знам, че харесвам големите окръглени британци, но тази котка няма равна на себе си!
Благодаря ти, refined demon, за великолепните снимки... станаха точно 25 минути както се любувам на тези две снимки и мечтая ли, мечтая, мечтая ли... аааа, но понякога мечтите се сбъдват, нали !? l)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 12 August 2006 - 11:34 AM
Колкото повече ги гледам тези снимки, толкова повече се убеждавам, че това са невероятни животни... красота
papyy, защо чак догодина, тая година няма ли някакви изпити? b)
alekian_yona, и аз така си мечтая, мечтая... ама пусто много трябва да се чака, докато се сбъднат wink
Публикувано: 12 August 2006 - 11:40 AM
Прикачени файлове
-
11.august06__007.jpg (72.62K)
Брой сваляния: 276
Публикувано: 12 August 2006 - 01:35 PM
защо ли така ме грабна от първия път?

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 12 August 2006 - 04:52 PM
Как се гледа тази котка - специфичности и проблеми и изобщо каквото се сетиш. Ще ми бъде приятно да науча, не знам, май им станах голям фен! bl)
c)

Публикувано: 12 August 2006 - 08:29 PM
Само ще помоля темата да се премести във форум "Породи", където й е мястото - тук някой може да я пропусне, ако търси определено котка от тази порода.
Специални поздрави на Хадес! cheers и успехи, докато стане Европски шампион 1super super best

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com
Публикувано: 13 August 2006 - 12:40 AM
Цитат
Naistina, ocite na Hades imaju cvet zelen kao trava, ali to treba da vidis u realnosti da verujes. Az isto retko videla orjentalni kotki sa tako zelenim ocima

Ali ipak, Liliom (i sva njegova deca) imaju jos bolji cvet (modri/plavi/sini). Az jos nigde ne videla takvoga.
Hades... ne znam da li bude jos isao za EC. On je vec GIC i DSM, ima 6 godina, a u mene jos mnogo kotki koje treba da vodim na izlozbe r)
O sijamski i orjentalni kotki mozda napisem nesto във форум "Породи", kako kaze skogkatt_bg, ali to bude malo tesko, posto ja ne govorim bugarski jezik s)
P.S. ovih dana (13-15 avgust) se rode deca od Hadesa angelpik
Публикувано: 13 August 2006 - 08:05 AM
А очите на Хадес - оставам наистина безмълвна w)
По тази тема "Сиамски или ориенталски котки...", моля, пишете занапред в същата тема, но във ФОРУМ ФЕЛИНОЛОГИЯ - ПОРОДИ. Благодаря.

Публикувано: 14 August 2006 - 04:20 PM
Моя снимка на сиамци - майка и син.
Мод: ОФИЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА "ИЗВЪНГАБАРИТНИТЕ" СНИМКИ.
Следващата, която се появи - ЩЕ БЪДЕ ИЗТРИВАНА БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, а вие се сърдете на себе си!
Прикачени файлове
-
post_30_1155565251.jpg (93.99K)
Брой сваляния: 209

Вход

Горе
Цитиране +