Врата за дворна къща за куче
Публикувано: 29 November 2012 - 09:20 AM
Зависимост от породата някои породи като питбул и чау-чао( те са ацки тъпи ) трябва да минеш 5-10 пъти ,... и да лаеш като куче за да разбере как се отваря вратичката .
Други се научават от самосебеси ,
моят пекинез даже ми донесе отверката преди да монтирам пантите .
Публикувано: 29 November 2012 - 10:10 AM

Аз от две години, че и повече, чакам съпругът ми да замаже над дограмата в "кучешката" къща, накрая се изморих да чакам и преди 3 дни започнах сама да импровизирам. Не съм се сещала обаче да впрегна кучетата за помощници - още днес ще им раздам по една шпакла, ще ги кача на стълби и ... който не разбира какво трябва да прави - тутакси ще го изпратя в трудово-възпитателно училище :)
Публикувано: 29 November 2012 - 12:03 PM
Не , че искам да кажа , но едва ли твойте кучета са интелигентни като моя пекинез .
Виждал съм ги на снимка , и не блестят с особен интелект(но и не казвам , че са ацки тъпи ) .
За мен ти си най - интелигентна от цялата група , но да не се впускаме в лични характеристики .
Публикувано: 29 November 2012 - 06:24 PM
Сега разбирам защо все на мен се пада честта да копам градината и кося, да мъкна камъни, майсторя кучешки къщи, да поставям корково покритие на пода, боядисвам, сглобявам закупени мебели, свалям и слагам врати, че веднъж и плочки лепих и нито една не падна в продължение на 7 години, когато майка ми не издържа повече и извика майстор да ги смени :)Винаги импровизирам и дори нямам нужните инструменти - плочките рязах с .... нож :, а в началото на сегашното ми "шпакловане" използвах дървено трупче и ... пръсти... Верно, другите от групата ми няма да се справят с такива тестове за интелигентност :)
Надявам се авторът на темата да не се сърди за спама :)
Публикувано: 06 December 2012 - 10:55 AM
Имам си 6 месечно каракачанско куче.
Построихме му колиба, то си има дебела козина, но въпреки всичко имам притеснения относно студа.
Притеснява ме факта, че все още е малък и се чудя дали е готов за предстоящия студ.
Кучетата от тази порода обикновено са доста издръжливи, но въпреки всичко ми става много гадно като знам, че е толкова малък и трябва да живее в тоя студ.
Също така, отвора на колибата май е прекалено голям, когато вали се мокри в началото на колибата. Да се опитвам ли да му слагам нещо като вратичка от плексиглас или това би било безмислено, след като най вероятно кутрето ще я изгризе?
П.С. : Пропуснах да кажа, че кутрето хич не обича да стои в колибата през деня. През повечето време седи или лежи пред вратата на къщата и слухти какво се слува вътре...

Публикувано: 10 December 2012 - 03:57 PM
Сега му купих нова къща, тоест намерих човек да му я направи и е доста яка, не пропуска нито дъжд, нито сняг, предишните бяха тип "направи си сам" и не особено издръжливи, но тази е супер! Първоначално входа беше по-малък, но го разширихме, защото не искаше да влиза!

Публикувано: 11 December 2012 - 01:57 PM
Друго което проследих за това какво да има земята на обграденото мястото където обитава кучето, след като трева не става, а само пръст е кално, за бетона много хора не го предпочитат, но най - лесно се поддържа, няма абсорбиращи способности, но най-лесно се мие, специалисти препоръчват речна баластра( или речен камък) - ефтин вариант по кариери върви от цена 7-9 лв тона, без превоз, аз си имам превоз и не съм се интересувал.
От много четене обаче направих къща за моята сам, но я направих по голяма, вдигнах я от нивото на земята, но направих и грешката да оставя по - голяма врата( това го оставих за да мога да чистя къщата от вътре когато се налага) и сега остана много голям отвор, иначе къщата е добра събираме се 1,2, души и кучето вътре, но остана голям отвор, съответно има и голямо обем от въздух вътре и съм изправен пред проблема как да се намали този обем и да се спре въздуха от вън за да може кучето да се стопли от своята си топлина, което принципно му е достатъчно, надявам се за допълнително идеи за това.
И моето сега е на 11 месеца и се притеснявам да я оставям зимата навън, въпреки, че знам, че породата(нюфаундленд) и няма проблеми с климатизирането зимата, а по скоро лятото!
Поздрави на всички, стопани и четириноги!
Публикувано: 11 December 2012 - 02:46 PM

Публикувано: 11 December 2012 - 03:03 PM
Публикувано: 27 December 2012 - 10:12 AM
Letty, в 11 December 2012 - 02:46 PM, написа:

Letty, би ли ми разказала как научи кучетата си да не стъпват върху затревените площи, да прескачат лехите или да не полягат върху здравеца, както прави моята бандитка? Имам спешна необходимост от възпитание на въпросното куче,