Dog.bg Форуми : Врата за дворна къща за куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Врата за дворна къща за куче

#21 Потребителят е офлайн   svetlio2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2012 - 06:26 PM

Благодаря, това е много добра идея. Ще потърся плексиглас.

#22 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 29 November 2012 - 09:20 AM

По- добре става с поликарбонат , който е по- лек и топлоизолационен .
Зависимост от породата някои породи като питбул и чау-чао( те са ацки тъпи ) трябва да минеш 5-10 пъти ,... и да лаеш като куче за да разбере как се отваря вратичката .
Други се научават от самосебеси ,
моят пекинез даже ми донесе отверката преди да монтирам пантите .

#23 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 November 2012 - 10:10 AM

:ab_041:
Аз от две години, че и повече, чакам съпругът ми да замаже над дограмата в "кучешката" къща, накрая се изморих да чакам и преди 3 дни започнах сама да импровизирам. Не съм се сещала обаче да впрегна кучетата за помощници - още днес ще им раздам по една шпакла, ще ги кача на стълби и ... който не разбира какво трябва да прави - тутакси ще го изпратя в трудово-възпитателно училище :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 29 November 2012 - 12:03 PM

Не , че искам да кажа , че съпругът ти е ацки тъп , може би е прекалено зает с работа .
Не , че искам да кажа , но едва ли твойте кучета са интелигентни като моя пекинез .
Виждал съм ги на снимка , и не блестят с особен интелект(но и не казвам , че са ацки тъпи ) .
За мен ти си най - интелигентна от цялата група , но да не се впускаме в лични характеристики .

#25 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 November 2012 - 06:24 PM

:)
Сега разбирам защо все на мен се пада честта да копам градината и кося, да мъкна камъни, майсторя кучешки къщи, да поставям корково покритие на пода, боядисвам, сглобявам закупени мебели, свалям и слагам врати, че веднъж и плочки лепих и нито една не падна в продължение на 7 години, когато майка ми не издържа повече и извика майстор да ги смени :)Винаги импровизирам и дори нямам нужните инструменти - плочките рязах с .... нож :, а в началото на сегашното ми "шпакловане" използвах дървено трупче и ... пръсти... Верно, другите от групата ми няма да се справят с такива тестове за интелигентност :)

Надявам се авторът на темата да не се сърди за спама :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Habits Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2012 - 10:55 AM

Здравейте!

Имам си 6 месечно каракачанско куче.
Построихме му колиба, то си има дебела козина, но въпреки всичко имам притеснения относно студа.

Притеснява ме факта, че все още е малък и се чудя дали е готов за предстоящия студ.
Кучетата от тази порода обикновено са доста издръжливи, но въпреки всичко ми става много гадно като знам, че е толкова малък и трябва да живее в тоя студ.
Също така, отвора на колибата май е прекалено голям, когато вали се мокри в началото на колибата. Да се опитвам ли да му слагам нещо като вратичка от плексиглас или това би било безмислено, след като най вероятно кутрето ще я изгризе?

П.С. : Пропуснах да кажа, че кутрето хич не обича да стои в колибата през деня. През повечето време седи или лежи пред вратата на къщата и слухти какво се слува вътре... :r_181:

#27 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2012 - 03:57 PM

Според мен винаги трябва да има одеала в къщата на кучето! Моето винаги е имало и ако се намокрят или са леко влажни, ги слагам на парното да изсъхнат, а междувременно постилам други!
Сега му купих нова къща, тоест намерих човек да му я направи и е доста яка, не пропуска нито дъжд, нито сняг, предишните бяха тип "направи си сам" и не особено издръжливи, но тази е супер! Първоначално входа беше по-малък, но го разширихме, защото не искаше да влиза!

Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Ulf Икона

Публикувано: 11 December 2012 - 01:57 PM

Нека първо да споделя опита с градината, ако искаш да имаш куче според мен трябва да забравиш за хубавия райграс, убедих се сам, подравних, зачимих с качествени чимове, тревата е супер, но докато малката не стана голяма и не стана време да излиза на вън, така бяхме решили и тя излезе навън за да свиква. Първо на първо тревата не издържа заради пикаенето на кучето, от там тя изсъхва и става на петна, няма спасение, септември затревих със семена, ще видим какво ще стане, другото сега след като я преместих, на завет и върху бетон, остана времето когато я пускам да си играе или да се разхожда, тогава пада едно бягане и гонене на топка, та по земята има стъпки и отпечатъци, така че ще има сведения на пролет как ще е тревата, до преди това се разхождаше навън, но се разгони и останахме на варианта само в двора, а и през седмицата няма как да се разхождаме вече се стъмва много рано и остава в двора, така че райграс хубав, на местата където не ходи кучето или поне не ходи интензивно( бягане, скачане, )! За копаенето всички кучета го правят, нашата копаеше чимовете и пак може би точно заради жегата и от скука разбира се, много им идва да стоят сами по цял ден.

Друго което проследих за това какво да има земята на обграденото мястото където обитава кучето, след като трева не става, а само пръст е кално, за бетона много хора не го предпочитат, но най - лесно се поддържа, няма абсорбиращи способности, но най-лесно се мие, специалисти препоръчват речна баластра( или речен камък) - ефтин вариант по кариери върви от цена 7-9 лв тона, без превоз, аз си имам превоз и не съм се интересувал.

От много четене обаче направих къща за моята сам, но я направих по голяма, вдигнах я от нивото на земята, но направих и грешката да оставя по - голяма врата( това го оставих за да мога да чистя къщата от вътре когато се налага) и сега остана много голям отвор, иначе къщата е добра събираме се 1,2, души и кучето вътре, но остана голям отвор, съответно има и голямо обем от въздух вътре и съм изправен пред проблема как да се намали този обем и да се спре въздуха от вън за да може кучето да се стопли от своята си топлина, което принципно му е достатъчно, надявам се за допълнително идеи за това.
И моето сега е на 11 месеца и се притеснявам да я оставям зимата навън, въпреки, че знам, че породата(нюфаундленд) и няма проблеми с климатизирането зимата, а по скоро лятото!
Поздрави на всички, стопани и четириноги!

#29 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2012 - 02:46 PM

Ulf, не съм никак съгласна, че щом имаш куче на двора, забравяш за хубавия райграс. Стига да успееш да си научиш кучето къде трябва да си върши работите (в нашия случай е в задната част на двора, в един ъгъл) няма да имаш никакви проблеми с тревата. Копаенето на дупки - по същия начин, както го възпиташ, така ще живеете занапред. Вкъщи имаме хубава трева, цветя, храстчета и тем подобни и кучетата се държат много прилично, дори когато се гонят в бързината си прескачат цветните лехи на майка ми. А за къщичката - ние сме с две клетки, вътре в които са поставени къщичките, с навес, навсякъде отдолу бетон, както и по една голяма дървена скара да могат там да лежат, а не директно върху бетона, но честно казано на мен идеята с бетона не ми харесва особено, да вярно, че се поддържа по-лесно чисто, но аз винаги и до ден днешен съм имала притеснение, когато лежат директно върху бетона....ама дето се вика "ако не му е добре, няма да е там" Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#30 Потребителят е офлайн   Ulf Икона

Публикувано: 11 December 2012 - 03:03 PM

Права си за хигиенните навици, но това се случваше в период, в който беше само върху тревата и колкото и да и се искаше нямаше как да свикне да ходи някъде другаде, пак беше в единия край но върху трева. И сега като гледам какви са пораженията по тревата се притеснявам за нея, но на пролет ще стане най- много ясно. Иначе при бетона ме притеснява повече твърдостта и опасността от рахит, не толкова от изстиване, вярно дърпа както се казва, но не мисля,че е проблем, не като течение. Иначе ще мисля за навес, но въпроса ми е сега как да действам най-бързо преди да стане време за навеса!

#31 Потребителят е офлайн   Ulf Икона

Публикувано: 11 December 2012 - 03:23 PM

Насочихаме към Варна( на улицата за авточасти), заради близостта на моя град до него. И е някакъв вид силикон, като това което е по вратите на магазините.

#32 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2012 - 10:12 AM

Показване на мнениетоLetty, в 11 December 2012 - 02:46 PM, написа:

Ulf, не съм никак съгласна, че щом имаш куче на двора, забравяш за хубавия райграс. Стига да успееш да си научиш кучето къде трябва да си върши работите (в нашия случай е в задната част на двора, в един ъгъл) няма да имаш никакви проблеми с тревата. Копаенето на дупки - по същия начин, както го възпиташ, така ще живеете занапред. Вкъщи имаме хубава трева, цветя, храстчета и тем подобни и кучетата се държат много прилично, дори когато се гонят в бързината си прескачат цветните лехи на майка ми. А за къщичката - ние сме с две клетки, вътре в които са поставени къщичките, с навес, навсякъде отдолу бетон, както и по една голяма дървена скара да могат там да лежат, а не директно върху бетона, но честно казано на мен идеята с бетона не ми харесва особено, да вярно, че се поддържа по-лесно чисто, но аз винаги и до ден днешен съм имала притеснение, когато лежат директно върху бетона....ама дето се вика "ако не му е добре, няма да е там" Качена снимка

Letty, би ли ми разказала как научи кучетата си да не стъпват върху затревените площи, да прескачат лехите или да не полягат върху здравеца, както прави моята бандитка? Имам спешна необходимост от възпитание на въпросното куче,

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни