Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1241 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 October 2006 - 10:40 AM

Н.Атанасов,
за кой ли път казвате "А" а не се решавате на следващата стъпка "Б" - публичен научен диспут с опонента ви! Там ще се радваме да чуем и видим как всеки от вас ще защити НАУЧНО тезите си по темата Каракачанско/овчарско куче. Да представите научни доказателства в подкрепа на думите си.

Въпрос за разгрявка:
Кой от проекто-стандартите на породата е признат от научна иституция? В кой НАУЧЕН институт е признат вашият проект за стандарт на КК/ БОК?

Цитат

...а някои от тях съм включвал като съавтори в свои публикации, за да отчетат брой публикации, необходим им за хабилитация.

Не печелите симпатиите на вашите колеги и преподаватели с това изказване! ;) Но проблема си е ваш!
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1242 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 10:52 AM

Цитат

Здравейте ,
Съгласен съм да се съглася с написаното от kadebo на 82 страница , че кучето е овчарско.
Това ,че го наричат каракачанско е може би заради това , че едно време избиха кучетата и се запазиха само при така наречените каракачани с малки изключения ,разбира се .
Много пъти вече съм казвал , че това е тривиално название добило широка популярност , а и не мога да разбера защо продължават безмислените спорове за пустото име .
Кучето е овчарско ;) BEER
Поздрави

по него време каракачаните бяха в низините(не по свое желание),а според гн Атанасов са нарекли в тяхно име "породата" в знак на ....."добра воля" може би?по това време наи голяма заслуга за опазването имат овчарите ,НО тези в планините (сети се за кои става въпрос)
в моя краи на на кучето казваха ....чобанско ,овчерско(с 'е')и овчарско разбира се (зависи какъв е собственика)НО и всеки е чувал за каракачанско (аз поне бях).

всеки кои твърди че номади не могат да селекционират за мен е .......смешен.те и разселват и кучетата там където са мигрирали каракачаните ,са мнооого близки ....дали имат заслуга за това .и всички са си крустили кучетата на държавиците си ..нормално е.

еи тва на черно бялата снимка(първата маи беше, дето са три) е мноого яко куче ....кво мислите за него ......и за бок не става знам

конак .няма да ти се обиждам......знам че съм келеш ама.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1243 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 10:58 AM

Г-н Атанасов,
за пореден път ви питам - как може такъв "научен гений" в областта на научната кинология като Вас, да променя "научно обоснованите" си схващания , като времето в тропиците!?
До вчера твърдите че сте правили иследвания за Каракачански кучета, пишете статии за него, давате препоръки на развъдчиците на Каракачански кучета, а днес да твърдите че такова животно нема! И не само това, ами и с необоснована ярост се нахвърлихте да пишете за БОК, да правите стандарти и т.н.
Кой ви каза, Уважаемий, че стандарта на Каракачанското куче не е основан на екстериорни измервания!
И никак, ама никак, не е добре да се нахвърляте и да обявявате своите колеги и преподаватели в некомпететност - отново!
На въпросите на останалите касаещи разликите в стандарта - г-да, в голямта
си част стандарта на БОК е плагиатство от стандарта на Каракачанското куче- това лесно се доказва! Но нещо е много по важно - щом стандартите са толкова близки, защо популацията на БОК се различава толкова много от автентичното Каракачанско куче! Защо кучетата от старите снимки са толкова различни от повечето съвременни БОК! Колко прилики виждате, г-н Атанасов, между вашите БОК, които сте снимали в клетките си и кучетата от старите снимки, публикувани по назад? Отговорете си сами!
Поздрави!

#1244 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 02:37 PM

Хайде стига се заяждахте де един с друг.
Не са грешили само тези ,които не са писали във форума и какво от това.
Кажете ,вече трябва да има малки на повече места , кажете къде има ,колко са,какви са ,защо са и т.н. ,а със тези споровете няма да помогнете да се популяризират.Спорове трябва да има ама в друга насока ,да не ме разберете неправилно
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1245 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 03:07 PM

Цитат

Н.Атанасов,
за кой ли път казвате "А" а не се решавате на следващата стъпка "Б" - публичен научен диспут с опонента ви! Там ще се радваме да чуем и видим как всеки от вас ще защити НАУЧНО тезите си по темата Каракачанско/овчарско куче. Да представите научни доказателства в подкрепа на думите си.

Въпрос за разгрявка:
Кой от проекто-стандартите на породата е признат от научна иституция? В кой НАУЧЕН институт е признат вашият проект за стандарт на КК/ БОК?

Цитат

...а някои от тях съм включвал като съавтори в свои публикации, за да отчетат брой публикации, необходим им за хабилитация.

Не печелите симпатиите на вашите колеги и преподаватели с това изказване! ;) Но проблема си е ваш!

Айде стига , че на всички им писна от този ваш диспут. На всеки пост на Атанасов на който не можете да отговорите аргументирано - диспут , че диспут.
Човека сто пъти обясни , че не желае да води такъв диспут и по какви причини.

#1246 Потребителят е офлайн   kadebo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 04:13 PM

Не мога да разбера какво толкова има да диспутирате - ако човек има явни доказателства за тезата която защтитава - няма да има проблеми да ги публикува, повечето хора в този форум малко или много разбират от кучета - така че сами ще могата да направят преценка за това което се казва и доказва.

Проблема е че господата от МАКК нямат доказателства за твърденията си и затова вапросите ми са кам тях, що се отнася за тези от БОК те никога не са отричали че породата която се опитват да създадат е нова порода

#1247 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 05:16 PM

Kadebo, не знам за какви доказателства говориш ,но мога да ти кажа,че всички хора са чували за каракачанското куче,а БОК се пръкна отскоро ,както и преписания му стандарт в 99% взаимстван от КК.

И датата му на публикуване е от 2001год.Лошото е ,че малкото каракачански кучета попаднали в редиците им се използват за нескупосани опити да се създаде ново куче БОК,защото то звучи "ПО БЪЛГАРСКО" и соред тях изглежда по добре.

В България е имало едно широко разпространено овчарско куче и то е Каракачанското.

Всичко друго е безплодни опити да се отрича и да се унищожава и претопява с ЧУЖДИ ПО ЕДРИ ПОРОДИ.И това пък ,ако не е чуждопоклонничество здраве му кажи!

#1248 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 05:44 PM

kadebo, Как каракачаните са успяли да опазят Каракачанския кон и каракачанската овца ,а кучето не са могли според теб.?

Въпрос с повишена трудност.Разсъжденията ти са само умоблъсканици с насоченост, която ти е само на теб удобна!

#1249 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 09:11 PM

Айде пак се почна!
Човек чете, чете па не издържа накрая и го карате да сложи още един безмислен постинг .l)
И стига с това име бе хора!

Какво е било преди няма значение вече! Важното е, че навсякъде където може да се намери куче в стадо, като питате овчерина какво е, ще ви каже : Каракачанка. Толкоз. Па ние както си искаме да му казваме. Не разбирате ли, че това вече си е народното име на кучето и никой освен хора с болно национално самосъзнание не го отъждествява с някакъв етнос!!!

Лично за мене няма никакво значение как ше му викате стига да работи!
И мелезаците също не ми пречат стига да пасват на условията и да не правят проблеми (ама в повечето случай не пасват...)
Толко.

Па вие не спирайте да се ръбате, че много народ ви чете и му правите веселото.

#1250 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 09:17 PM

Цитат

kadebo, Как каракачаните са успяли да опазят Каракачанския кон и каракачанската овца ,а кучето не са могли според теб.?

Стига бе човек!
Те кучето не могат оправи, а ти им слагаш още две породи за размисъл!

И между другото са много добър пример!
Запазени са, като породи в много места дето е нямало каракачани , но носят името и никой не го оспорва май... cheers

#1251 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2006 - 10:07 PM

Така е STARTER, докото има хора,които единственно се заяждат за "ПУСТОТО"

име ,ще има и хора,които да им отговарят.

Лично аз не виждам смисъл в този спор,защото той изкуствено се създаде от т.н.БОК-джии и имаше за цел да отклони вниманието на любителите на кучето от процеса на мелезация,да оплюе и "дискредитира "МАКК и да прикрие болните амбиции на шепа хора,които се добраха до власта и си повярвяха ,че могат ВСИЧКО.

Не ти ли прави впечетление ,че в тази тема за БОК се говори и обсъжда основно Каракачанското куче !
Уж го отричат ,а все за него говорят!

#1252 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 07:28 AM

КАКТО Е КАЗАЛ БЪЛГАРСКИЯ СЕЛЯНИН "БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ".ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАЕ,КАРАКАЧАНСКО ТА КАРАКАЧАНСНО,ЧУЛИ ОТ ДЯДО СИ И НИЩО ДРУГО НЕ ЗНАЯТ.КЪДЕ Е ТАЗИ ПОРОДА ДЕТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРОБУТАТЕ КАТО ТАКАВА?????ТЕЗИ ОТ БОК ПОНЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СЪЗДАДАТ ТАКАВА ,А ВИЕ СТЕ БЕСНИ ,ЧЕ Я НАРИЧАТ БЪЛГ.ОВЧАРСКО.ВИЖДА СЕ В ПОСТОВЕТЕ ВИ ,ЧЕ НЯКОЙ ГИ БОЛИ ЗА ВЛАСТА,КАКВА ВЛАСТ БЕ ВЪЛК.
МОРА,А НА ТЕБЕ КИНОЛОГИЯТА ТИ Е ТОЛКОВА ТЪМНА ,КОЛКОТО СНИМКАТА ТИ ОТ НИКА. bash bash

#1253 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 October 2006 - 10:44 AM

На 21.10.2006г.от 10 часа ще се проведе Седмото издание на изложба за Българско овчарско куче в гр.Разлог с участието на клубове от цялата страна.
Каним Ви най учтиво да присъствате. Благодарим Ви !

Моля за повече инфо кога и къде е изложбата, някой знае ли ?

#1254 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 11:18 AM

Цитат

КАКТО Е КАЗАЛ БЪЛГАРСКИЯ СЕЛЯНИН "БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ".ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАЕ,КАРАКАЧАНСКО ТА КАРАКАЧАНСНО,ЧУЛИ ОТ ДЯДО СИ И НИЩО ДРУГО НЕ ЗНАЯТ.КЪДЕ Е ТАЗИ ПОРОДА ДЕТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРОБУТАТЕ КАТО ТАКАВА?????ТЕЗИ ОТ БОК ПОНЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СЪЗДАДАТ ТАКАВА ,А ВИЕ СТЕ БЕСНИ ,ЧЕ Я НАРИЧАТ БЪЛГ.ОВЧАРСКО.ВИЖДА СЕ В ПОСТОВЕТЕ ВИ ,ЧЕ НЯКОЙ ГИ БОЛИ ЗА ВЛАСТА,КАКВА ВЛАСТ БЕ ВЪЛК.
МОРА,А НА ТЕБЕ КИНОЛОГИЯТА ТИ Е ТОЛКОВА ТЪМНА ,КОЛКОТО СНИМКАТА ТИ ОТ НИКА. bash bash

Г-н Димитров,
от поста Ви ми стават ясни две неща:
1 Вие не сте наясно с проблема - не изпитваме яд заради това че г-дата от БОК -средите се опитват да правят нова порода! Напротив! И ние това казваме, ама те не са съгласни! Нека не крият мелезите които използват в развъдна дейност, пък да си наричат породата както щат! Нека да си правят изложби за такива кучета, нека да си правят измислените шампиони, нека да им върви търговийката! Вие казахте че сте чели трите тома за Каракачанското куче, но май не сте разбрали - МАКК съхранява първотипа на автохтонното куче на България във вида в който го е имало преди десетилетия! Пък нека клуба БОК да си прави каквито си иска породи и да си ги нарича както ще!
2 Вие като съдия признавате че БОК е нова синтетична порода, при която все още породообразувателният процес не е приключил! Това е много добре, все пак имате поглед върху нещата! Сега остава да си отворите очите и за факта че освен тази новоформираща се популация БОК има и популация, съхранила първообраза на кучетата от старите снимки а именно Каракачанското куче!
Надявам се да ме разберете правилно!
Поздрави!

#1255 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 12:18 PM

Първо не ме прекръствайте,да си нямам разправии с колегата.Второ никаде не съм писал ,че съм чел трите тома на КК.Трето не съм казал ,че БОК синтезират порода,това е съвсем различно понятие.Четвърто,заявих и преди на някои хора от форума(не говоря за вас не знам кой сте),че няма да споря с хора ,които до онзи ден бяха в БОК,а сега се оказаха вКК по личносни причини.

#1256 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 01:00 PM

Цитат

Цитат

МОРА,А НА ТЕБЕ КИНОЛОГИЯТА ТИ Е ТОЛКОВА ТЪМНА ,КОЛКОТО СНИМКАТА ТИ ОТ НИКА. bash  bash

Г-н Димитров,
1 Вие не сте наясно с проблема - не изпитваме яд заради това че г-дата от БОК -средите се опитват да правят нова порода! Напротив! И ние това казваме, ама те не са съгласни! Нека не крият мелезите които използват в развъдна дейност, пък да си наричат породата както щат! Нека да си правят изложби за такива кучета, нека да си правят измислените шампиони, нека да им върви търговийката! Вие казахте че сте чели трите тома за Каракачанското куче, но май не сте разбрали - МАКК съхранява първотипа на автохтонното куче на България във вида в който го е имало преди десетилетия! Пък нека клуба БОК да си прави каквито си иска породи и да си ги нарича както ще!
2 Вие като съдия признавате че БОК е нова синтетична порода, при която все още породообразувателният процес не е приключил! Това е много добре, все пак имате поглед върху нещата! Сега остава да си отворите очите и за факта че освен тази новоформираща се популация БОК има и популация, съхранила първообраза на кучетата от старите снимки а именно Каракачанското куче!
Поздрави!

Хан , не те знам кой си но ми прави впечатление , че се опитваш /според мен неуспешно/ да променяш в своя полза казаното от другите. В случая от judge.
Какво би отговорил на това - " Комисията единодушно реши : Признава за
СЪЗДАДЕНА порода селскостопански кучета каракачанско куче. " Край на цитата. Списание " Моят приятел кучето" бр8 2006г. - макк-героите на нашето време. Автор Светлин Стоев - председател на макк .
Колкото до "мелезите" станахте абсолютни смешници. Факти?
И понеже стана въпрос за държавната комисия я кажи Хан получихте ли паричките - по 20 лв. /някои говорят и за 40/ на бройка кучета. И как ги разпределихте? Защото някои членове на макк се оплакват , че до тях не е стигнало нищо.

#1257 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 01:07 PM

Прав си Стефане,само си чешат езиците и като няма нищо за казване вадят думи от контекста на някой изказал се и започва измислен спор.

#1258 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 01:25 PM

Цитат

Първо не ме прекръствайте,да си нямам разправии с колегата.Второ никаде не съм писал ,че съм чел трите тома на КК.Трето не съм казал ,че БОК синтезират порода,това е съвсем различно понятие.Четвърто,заявих и преди на някои хора от форума(не говоря за вас не знам кой сте),че няма да споря с хора ,които до онзи ден бяха в БОК,а сега се оказаха вКК по личносни причини.

Явно не успяхте да ме разберете, или може би не искате! Както и да е!
Г-н, Йорданов,
някои хора казваха че ще има Апокалипсис през 2000 г., но уви!
Поздрави!

#1259 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 01:58 PM

Цитат

Цитат

Цитат

МОРА,А НА ТЕБЕ КИНОЛОГИЯТА ТИ Е ТОЛКОВА ТЪМНА ,КОЛКОТО СНИМКАТА ТИ ОТ НИКА. bash  bash

Г-н Димитров,
Поздрави!

Хан , не те знам кой си но ми прави впечатление , че се опитваш /според мен неуспешно/ да променяш в своя полза казаното от другите. В случая от judge.
Какво би отговорил на това - " Комисията единодушно реши : Признава за
СЪЗДАДЕНА порода селскостопански кучета каракачанско куче. " Край на цитата. Списание " Моят приятел кучето" бр8 2006г. - макк-героите на нашето време. Автор Светлин Стоев - председател на макк .
Колкото до "мелезите" станахте абсолютни смешници. Факти?
И понеже стана въпрос за държавната комисия я кажи Хан получихте ли паричките - по 20 лв. /някои говорят и за 40/ на бройка кучета. И как ги разпределихте? Защото някои членове на макк се оплакват , че до тях не е стигнало нищо.

Факти бол! Край вас, около вас, в този форум...
Ама народа има една приказка за прасето и бисерите...

l) b) l) А за останалото няма кво да кажа! Интригичка да се създава, слухчетата да вървят, да има кво да си говорите във вашите среди, щото друго не ви остава. Туй е важното, нали?

п.п. Държавна субсидия за животни от националния генофонд ще получават само редовни членове на МАКК, регистрирани според изискванията на закона и само за притежаваните от тях Каракачански кучета wink
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1260 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 02:09 PM

Ах ,горките, чакат субсидии от държавата, хахаха, за това ли била борбата !?? Така ли мислите ,че ще създадете порода ??? Блаженни са вярващите. bash oleeee

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни