Българско овчарско куче
Публикувано: 10 October 2006 - 10:07 PM
име ,ще има и хора,които да им отговарят.
Лично аз не виждам смисъл в този спор,защото той изкуствено се създаде от т.н.БОК-джии и имаше за цел да отклони вниманието на любителите на кучето от процеса на мелезация,да оплюе и "дискредитира "МАКК и да прикрие болните амбиции на шепа хора,които се добраха до власта и си повярвяха ,че могат ВСИЧКО.
Не ти ли прави впечетление ,че в тази тема за БОК се говори и обсъжда основно Каракачанското куче !
Уж го отричат ,а все за него говорят!
Публикувано: 11 October 2006 - 07:28 AM
МОРА,А НА ТЕБЕ КИНОЛОГИЯТА ТИ Е ТОЛКОВА ТЪМНА ,КОЛКОТО СНИМКАТА ТИ ОТ НИКА. bash bash
Публикувано: 11 October 2006 - 10:44 AM
Каним Ви най учтиво да присъствате. Благодарим Ви !
Моля за повече инфо кога и къде е изложбата, някой знае ли ?
Публикувано: 11 October 2006 - 11:18 AM
Цитат
МОРА,А НА ТЕБЕ КИНОЛОГИЯТА ТИ Е ТОЛКОВА ТЪМНА ,КОЛКОТО СНИМКАТА ТИ ОТ НИКА. bash bash
Г-н Димитров,
от поста Ви ми стават ясни две неща:
1 Вие не сте наясно с проблема - не изпитваме яд заради това че г-дата от БОК -средите се опитват да правят нова порода! Напротив! И ние това казваме, ама те не са съгласни! Нека не крият мелезите които използват в развъдна дейност, пък да си наричат породата както щат! Нека да си правят изложби за такива кучета, нека да си правят измислените шампиони, нека да им върви търговийката! Вие казахте че сте чели трите тома за Каракачанското куче, но май не сте разбрали - МАКК съхранява първотипа на автохтонното куче на България във вида в който го е имало преди десетилетия! Пък нека клуба БОК да си прави каквито си иска породи и да си ги нарича както ще!
2 Вие като съдия признавате че БОК е нова синтетична порода, при която все още породообразувателният процес не е приключил! Това е много добре, все пак имате поглед върху нещата! Сега остава да си отворите очите и за факта че освен тази новоформираща се популация БОК има и популация, съхранила първообраза на кучетата от старите снимки а именно Каракачанското куче!
Надявам се да ме разберете правилно!
Поздрави!
Публикувано: 11 October 2006 - 12:18 PM
Публикувано: 11 October 2006 - 01:00 PM
Цитат
Цитат
Г-н Димитров,
1 Вие не сте наясно с проблема - не изпитваме яд заради това че г-дата от БОК -средите се опитват да правят нова порода! Напротив! И ние това казваме, ама те не са съгласни! Нека не крият мелезите които използват в развъдна дейност, пък да си наричат породата както щат! Нека да си правят изложби за такива кучета, нека да си правят измислените шампиони, нека да им върви търговийката! Вие казахте че сте чели трите тома за Каракачанското куче, но май не сте разбрали - МАКК съхранява първотипа на автохтонното куче на България във вида в който го е имало преди десетилетия! Пък нека клуба БОК да си прави каквито си иска породи и да си ги нарича както ще!
2 Вие като съдия признавате че БОК е нова синтетична порода, при която все още породообразувателният процес не е приключил! Това е много добре, все пак имате поглед върху нещата! Сега остава да си отворите очите и за факта че освен тази новоформираща се популация БОК има и популация, съхранила първообраза на кучетата от старите снимки а именно Каракачанското куче!
Поздрави!
Хан , не те знам кой си но ми прави впечатление , че се опитваш /според мен неуспешно/ да променяш в своя полза казаното от другите. В случая от judge.
Какво би отговорил на това - " Комисията единодушно реши : Признава за
СЪЗДАДЕНА порода селскостопански кучета каракачанско куче. " Край на цитата. Списание " Моят приятел кучето" бр8 2006г. - макк-героите на нашето време. Автор Светлин Стоев - председател на макк .
Колкото до "мелезите" станахте абсолютни смешници. Факти?
И понеже стана въпрос за държавната комисия я кажи Хан получихте ли паричките - по 20 лв. /някои говорят и за 40/ на бройка кучета. И как ги разпределихте? Защото някои членове на макк се оплакват , че до тях не е стигнало нищо.
Публикувано: 11 October 2006 - 01:25 PM
Цитат
Явно не успяхте да ме разберете, или може би не искате! Както и да е!
Г-н, Йорданов,
някои хора казваха че ще има Апокалипсис през 2000 г., но уви!
Поздрави!
Публикувано: 11 October 2006 - 01:58 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Г-н Димитров,
Поздрави!
Хан , не те знам кой си но ми прави впечатление , че се опитваш /според мен неуспешно/ да променяш в своя полза казаното от другите. В случая от judge.
Какво би отговорил на това - " Комисията единодушно реши : Признава за
СЪЗДАДЕНА порода селскостопански кучета каракачанско куче. " Край на цитата. Списание " Моят приятел кучето" бр8 2006г. - макк-героите на нашето време. Автор Светлин Стоев - председател на макк .
Колкото до "мелезите" станахте абсолютни смешници. Факти?
И понеже стана въпрос за държавната комисия я кажи Хан получихте ли паричките - по 20 лв. /някои говорят и за 40/ на бройка кучета. И как ги разпределихте? Защото някои членове на макк се оплакват , че до тях не е стигнало нищо.
Факти бол! Край вас, около вас, в този форум...
Ама народа има една приказка за прасето и бисерите...
l) b) l) А за останалото няма кво да кажа! Интригичка да се създава, слухчетата да вървят, да има кво да си говорите във вашите среди, щото друго не ви остава. Туй е важното, нали?
п.п. Държавна субсидия за животни от националния генофонд ще получават само редовни членове на МАКК, регистрирани според изискванията на закона и само за притежаваните от тях Каракачански кучета wink

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 11 October 2006 - 02:34 PM
Породата Каракачанско куче я е имало, има я, и ще я има, но не благодарение на вас господа "специалисти" wink

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 11 October 2006 - 04:10 PM
Не знам доколко разбираш от кинология ,но от тези неща хич.Вземи се поразрови г-н КИНОЛОГ за да не ставаш смешен!
Публикувано: 11 October 2006 - 04:25 PM
Публикувано: 11 October 2006 - 06:01 PM
Прикачени файлове
-
Photo_0357.jpg (10.74K)
Брой сваляния: 74