Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1511 Потребителят е офлайн   vikiborko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2006 - 03:15 PM

И все пак да не забравяме пенсионера Караман

Прикачени файлове

#1512 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 04:39 PM

Цитат

Ето ви историята която бях обещал                                                                                                                      БЕЛОВСКИ МУРАД-бащаШАРО МИРО маикаМЕЦА МИРО  /                                                    КАЛУДА ШУКРИ-бащаВЪЛЧО ШУКРИ маикаШАРА ШУКРИ          /                                        БАЛКАН КИРО РУСКИ-бащаКАРАМАН КЬОР маика МЕЦА НИКОЛА РАХОВ  /                        ОГНА ПАРВАН-бащаГРИВО ПАРВАН маика МЕЦА ПАРВАН                /                                      ШИБИЛ БАТАК-бащаБЕЛОВСКИ МУРАД маикаШАРА СТ.МАНТАРОВ/                                          РИЛА СЪРНИЦА-бащаМУРДЖО СЪРНИЦА маикаШАРА СЪРНИЦА    /                                    БЕЛИЯ РАШО-бащаМУРДЖО МЕЧО маикаБЯЛАТА МАГА        /                                              МАРТА ШАРКОВ-бащаБЕЛОВСКИ МУРАД маикаКАЛУДА    /                                                  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------  КАРАМАН ШАРКОВ бащаБЕЛОВСКИ МУРАД маикаКАЛУДА ШУКРИ            /                                                  МУРА ВУЧО бащаБАЛКАН КИРО РУСКИ маикаОГНА ПАРВАН            /                                        КАРАМАН ДЖИМ НЕДЯЛКОВ бащаШИБИЛ БАТАК маикаРИЛА СЪРНИЦА      /                        КАРА бащаБЕЛИЯ РАШО маикаМАРТА ШАРКОВ                                /                                      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------  МАРКО бащаКАРАМАН ШАРКОВ маикаМУРА ВУЧО                  /                                            АГАТА бащаКАРАМАН ДЖИМ НЕДЯЛКОВ маикаКАРА              /                                        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- МУРДЖО баща МАРКО маика АГАТА                              /                                                                                                                                              -----------------------------------------------------------------------------------------------------------      Това мога да ви дам за Мурджо,другото се заплаща

Такааа! Ето от къде изскочи зайчето!
Най напред излиза че присъства кръв от развъдник "Вучо" към МАКК!
Самия Марко "Вучо" е каракачанско куче произведено от този развъдник! Та кой с какво работи! До тук добре!
Обаче доколкото виждам има неточности в данните !
Проблемът е от въпросната Агата! Тук е посочена в родословието на Мура "Вучо", което е лъжа!
Типичен БОК! Баща и Караман от София според вас чистопородно куче ли е, и ако е, то от каква порода е?
Снимки имаше във том 1 на темата за Каракачанско куче, та там и опонентите от БОК се втрещиха от вида му! Май го беше снимал The thrue Fan! Та това въпросно куче ако не се лъжа е в основата на кучетата в Монтана! Нали знаете за какво иде реч!За какво говорим тогава! Та това е то - Мурджо е резултат на съчетание на чиста кръв с малко сол и пипер! Манджа с грозде! b)

#1513 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 04:44 PM

Цитат

Цитат

Напротив Вано,
патента се издава на порода която си има име! Определени кучета!
Така че изясни си ти нещата!

Патента наистина се издава на породата, но се патентова нейното име, а в породата има кучета, но те са там за да има порода, а не се патентова всяко куче. В патента не пише порода каракачанско куче - патентовани имена Караман, Китан и т. н. Патента се издава на името на породата и на нейния стандарт, а признаването на породата, като такава е на базата на кучетата.

По същата логика ако аз патентовам сливовата ракия - значи ли че всички сливови дървета са патентовани.

Ако патентоваш Сливова ракия по стара рецепта никой не може да си позволи лукса да я прави по същия начин и да ползва нейното име - като Пещерската, Карнобатска и т.н. Също като Кока-кола всичко останало е имитация!

#1514 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 06:26 PM

zhel ako tva deto si mi go pratilnalichna beshe na hartiq shtqh da si izbyrsha dupeto
,dori da e wqrno blednee ,pred bokchiiskite(lainarskite-v prevod ot turski)istorii.
i adjeba shto se prawute na po tupi ot ........idioti .otgowarqt wi neshto ,sled pet stranici pak pitate,i pak i pak.ne go otrichate a pak pitate .....mamka wi izuchih wi rodoslowiqta i na was i na kuchetata wi ot keleshluci i pak pitaite koi sa melezite i zashto zaplojdali na bok .abe az nali te pitah bre ako wzema twoi barak i go teglq ai na kangala mi da nqma da zbyrkam genetikata na twoito kuche shtot mu go e teglilo moito ili sa chudish shtenetata kwi sa ne sa ni edno ni drugo ./bokluci she sa.
ti ne zablujdavash li be ne mi li kaza che tito bil kum nkbok posle han kaza che ne i mlukna kaza i che kucheto(tito) bilo bok posle pak mlukna ,kaza che i nufaundlemdi proizvejadli ,posle se poprawi che edno ti prilichalo.be ti edno neshto wqrno kaza li
zatwa li sa ebawate s han a da nepishe i da wi wyrwqt murafetite
a toi kolko neshta kaza ........nqkoi uspq li da ospori neshto a?kato wi kazwat melezi sa wi -nazowi gi ,kato gi nazowat ...ama shto pliuete .i nai wajnoto nikoi ne otricha naprotiw nqkoi se i goredeete che "razwiwate " porodata ,ako mnogo wi zaboli sledwa klisheto "i w dwata lagera ima melezi"demek da potuwame barabar .
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1515 Потребителят е офлайн   vikiborko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 06:46 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Напротив Вано,
патента се издава на порода която си има име! Определени кучета!
Така че изясни си ти нещата!

Патента наистина се издава на породата, но се патентова нейното име, а в породата има кучета, но те са там за да има порода, а не се патентова всяко куче. В патента не пише порода каракачанско куче - патентовани имена Караман, Китан и т. н. Патента се издава на името на породата и на нейния стандарт, а признаването на породата, като такава е на базата на кучетата.

По същата логика ако аз патентовам сливовата ракия - значи ли че всички сливови дървета са патентовани.

Ако патентоваш Сливова ракия по стара рецепта никой не може да си позволи лукса да я прави по същия начин и да ползва нейното име - като Пещерската, Карнобатска и т.н. Също като Кока-кола всичко останало е имитация!

Ще ви помоля господин (анонимен) да прочете по обстоино какво сам написал, на Агата баща е Караман на Джим а маика е Кара. Така че трудно е да се лъже пред цяла България-клубът има племенна книга. И друго - проучете добре въпроса за Мура Вучо от каде се е пръкнала при КК.Времето стана студено-- не се одвиваите,може и да настинете , много хора четат тук ще ви се смеят. Вярвам че за един гуру това е недупостимо. Моите сведения могат да се проверят-- а вашите. Мисля че ни е още рано да претендираме за чиста порода.Все пак сме в началото и сега главния ни стремеж е да изчистваме породата. Имате право да изтриете това писмо , възползваите се ако не ви харесва. А що се отнася за солта която споменавате, от горенаписаното наистина може и да ви е солено.

#1516 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 09:10 PM

VANO, не си прав в разсъжденията си ,защото те са такива само СПОРЕД ТЕБ!

Истината обаче е съвсем друга.Цитат от ЗАКОНА:

СЪДЪРЖАНИЕ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО ПРАВО ВЪРХУ СЕРТИФИКАТА

Изключителното право на притежателя на сертификата по отношение на репродуктивен или размножителен материал от порода,защитена със сертификат,обхваща правото на използване, на разпореждане със сертификата и правото да ЗАБРАНЯВА на други лица да го ИЗПОЛЗВАТ БЕЗ НЕГОВО СЪГЛАСИЕ.

Това го прочети много внимателно и тогава прави генерални изводи и разсъждения!

#1517 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 09:54 PM

За Стефан Йорданов:

Не мнението на Цафа ме е отклонило от евентуално членство в БОК.Той си изказваше мнението СВОБОДНО за всички кучета в тогавашния клуб и те бяха все отрицателни така че.........!Дори и Искър не бе достатъчно добро куче според него.

За името с теб може и да не съм спорил ,но с Иван Бъчваров съм,защото аз за друго куче освен Каракачанското и в Института не съм чувал,камоли с името БОК.
Точно по това време много здраво се лансираше ТЕОРИЯТА за националното предателство от страна на МАКК и за ГРЪЦКАТА връзка.

В същото време и Цафа и Николай много добре познаваха хората от МАКК и поддържаха връзка с тях.

На изложбата ,на която се явих нашите кучета получиха много добри оценки,а те не са супер идеални така ,че това бе реално според мен.Стефан Попов каза:
Не се притеснявай пич кучетата ти са истински.

Това ,което излагаш ,като факти не отговаря на истината.

На мен ми направи друго нещо много грозно впечатление- на всяка от трите изложби ,които посетих бяха лансирани кучета ,които се различаваха коренно по тип и бе натрапвано на хората -ЕТО ТАКА ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА БОК.На едрината се държеше най вече да не казвам ,че едното куче от Силистра бе кръстоска със средноазиатец ,а той го класира на ВТОРО МЯСТО,като един от еталоните.

Ето затова говорим.Това ме убеди ,че в БОК цари безпринципност и целите са някакви други различаващи се от опазването на ИСТИНСКОТО куче.
Другото ,което ме усъмни бе така нареченото НАЦИОНАЛНО предателство,което е доста пресилено и прекалено украсено за да повярва човек.

Една среща с ръководството на МАКК ми помогна да си изясня нещата и да разбера принципните различия между двата клуба и да избера този в който искам да членувам.

А за класации и оценки не се боря ,защото аз отглеждам Каракачанските кучета първо ,защото ги обичам,защото са стара българска порода и искам да допренеса за опазването им и не на последно място ,защото имам възможност за това-пари и терен.
Това е цялата история!

#1518 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 10:08 PM

Цитат

за пореден път

Цитат

Ето ви историята която бях обещал                                                                                                                      БЕЛОВСКИ МУРАД-бащаШАРО МИРО маикаМЕЦА МИРО  /                                                    КАЛУДА ШУКРИ-бащаВЪЛЧО ШУКРИ маикаШАРА ШУКРИ          /                                         БАЛКАН КИРО РУСКИ-бащаКАРАМАН КЬОР маика МЕЦА НИКОЛА РАХОВ   /                         ОГНА ПАРВАН-бащаГРИВО ПАРВАН маика МЕЦА ПАРВАН                /                                      ШИБИЛ БАТАК-бащаБЕЛОВСКИ МУРАД маикаШАРА СТ.МАНТАРОВ/                                          РИЛА СЪРНИЦА-бащаМУРДЖО СЪРНИЦА маикаШАРА СЪРНИЦА     /                                    БЕЛИЯ РАШО-бащаМУРДЖО МЕЧО маикаБЯЛАТА МАГА         /                                              МАРТА ШАРКОВ-бащаБЕЛОВСКИ МУРАД маикаКАЛУДА    /                                                   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------  КАРАМАН ШАРКОВ бащаБЕЛОВСКИ МУРАД маикаКАЛУДА ШУКРИ            /                                                   МУРА ВУЧО бащаБАЛКАН КИРО РУСКИ маикаОГНА ПАРВАН             /                                         КАРАМАН ДЖИМ НЕДЯЛКОВ бащаШИБИЛ БАТАК маикаРИЛА СЪРНИЦА      /                         КАРА бащаБЕЛИЯ РАШО маикаМАРТА ШАРКОВ                                 /                                      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------  МАРКО бащаКАРАМАН ШАРКОВ маикаМУРА ВУЧО                  /                                             АГАТА бащаКАРАМАН ДЖИМ НЕДЯЛКОВ маикаКАРА              /                                         ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- МУРДЖО баща МАРКО маика АГАТА                               /                                                                                                                                               -----------------------------------------------------------------------------------------------------------       Това мога да ви дам за Мурджо,другото се заплаща

Такааа! Ето от къде изскочи зайчето!
Най напред излиза че присъства кръв от развъдник "Вучо" към МАКК!
Самия Марко "Вучо" е каракачанско куче произведено от този развъдник! Та кой с какво работи! До тук добре!
Обаче доколкото виждам има неточности в данните !
Проблемът е от въпросната Агата! Тук е посочена в родословието на Мура "Вучо", което е лъжа!
Типичен БОК! Баща и Караман от София според вас чистопородно куче ли е, и ако е, то от каква порода е?
Снимки имаше във том 1 на темата за Каракачанско куче, та там и опонентите от БОК се втрещиха от вида му! Май го беше снимал The thrue Fan! Та това въпросно куче ако не се лъжа е в основата на кучетата в Монтана! Нали знаете за какво иде реч!За какво говорим тогава! Та това е то - Мурджо е резултат на съчетание на чиста кръв с малко сол и пипер! Манджа с грозде! b)

Здравейте колеги. Han , за пореден път ви моля с Тихомир да ми отговорите на въпроса за трите кучета/ Белка Боил и Боляр/.Колкото до Караман на Джим Недялков кажи колко пъти си го виждал на живо? Или си такъв голям спец , че всяка нескопосана снимка ти е достатъчна за да омаскариш кучето.
И още нещо , Караман умря миналата година , малко след като го снимаха в един от последните Български филми "Нощ и ден". Иди го гледай и тогава коментирай.

#1519 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 10:16 PM

Стефко ,какво те вълнуват толкова много тези кучета?

Не знам ,какво искаш да ми докажеш!

Просветли ме.

#1520 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 10:30 PM

Тихомире , не ми се иска да превръщаме този форум в махленска разпра .Фактите са си факти и аз стоя зад това което съм казал. Това , че си посетил и трите ни изложби ме радва. Добре е човек който се интересува да види на едно място толкова много и все хубави кучета. Колкото до отсъждането на Стефан Попов на някакъв хипотетичен полуазиатец , няма да ти обърна внимание. Ако искаш да кажеш нещо , говори директно. Куче , собственник и т.н.
И накрая пак искам да те питам с какво родословие са записани при вас трите кучета?

#1521 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 10:49 PM

Абе valkat Ти голям баровец стана аз имам ,пари и терен., ми ти си голяма работа брей ти си за комисията на п-рКушлев.Ми ти отглеждаш каракачански кучета за кеф абе ти си оганя и водата в Българската кинология.Ти си уникален случай в БРФК ще изгоним Камен Литов и ще сложим теб белкем оправиш положението в овчарските кучета.Ми ти си тук и там и навсякъде при БОК при КК абе въобще огън и лед си ти.А относно Vikiborko какво им даваш обяснения на тези кинелози абе да си гледат миндилите и тва е .

#1522 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 10:59 PM

Цитат

Стефко ,какво те вълнуват толкова много тези кучета?

Не знам ,какво искаш да ми докажеш!

Просветли ме.

Тихомире , не мислех ,че имаш нужда от просветляване но щом ме молиш.
Става въпрос за следното , Бък - родители , родители на родителите и т.н. , докъдето имаш информация. Нали видя vikiborko как го е направил , не е сложно.

#1523 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 11:12 PM

Здравейте уважаеми колеги, любители на овчарските кучета на България, както би трябвало да ги възприемаме, имайки предвид тяхната Родина, ползвателно предназначение и произход.
Радвам се, че темата е толкова гореща и че, от толково много имена, като Българско Овчарско, Българско Планинско, Българско Пастирско, Каракачанско, Български Горан, Банско Чобанско, Родопско Овчарско останаха само две, което е сигурен знак, че както и да бъда манипулирана, истината по-лека лека изкристализира. Всички знаете, че съм председател и основател на НК БОК. Това обаче не означава, че омаловажавам работата на деятелите от другата организация или стойноста на техните кучета. Искам само да внеса някои уточнения по въпроса за произхода на кучетата, които коментирате, тъй като те са или моя собственост или мои приплоди. Кучетата "Вучо" водят началото си в своите 90% от регистрирания в FCI развъдник за Български Овчарски кучетата "Тичо Елит" на които съм собственик. Беловския Мурад закупих от Ваклин Сугарев от с.Конарско, а той го закупи с нашата помощ преди това от Белово от бай Миро /Владимир Янакиев/, който е български овчар въпреки доста напредналата си възраст и до днес и е член на нашия клуб. Неговия син Караман, известен като "динчанския", заедно с чисто черния си брат ми беше откраднат и когато го намерих, го оставих на братя Спасови за да съхраним отношенията. На него заплождаше Наско Вучков /Вучо/, както и на Балкан на Киро Руски, а тези кучета са мое производство. В показаното сведение за произход има допуснати сериозни фактически и някои технически неточности, така че ако някой иска да знае какви са нещата за Шибил наречен Батак, а той е Шибил Тичо Елит /Батак е съвсем друго куче/ нека се срещне с мен и да разговаря очи в очи, тъй като смятам за изключително неправилно писането под псевдоними. Когато ползваше кръвта на Беловския Мурад и Кьоравия Караман Наско Вучков /Вучо/ беше член на НК БОК и по-точно на РК БОК Пазарджик и си остава наш приятел и съратник независимо от различията.
По въпроса за клубовете мога да ви предоставя цялата хронология, тъй като в началото и дълги години бях сам, и едва по-късно започнаха да се появяват колеги от различни региони. Най-старата организация за което никой не може да спори е секция Българско овчарско куче към БЛРС Пазарджик, чийто естествен приемник стана НК БОК, който е и пионер в работата с породата. Не се сърдете, но това е истина. В последствие се нароиха другите организации със съответните имена. Клубът в Силистра, чийто председател бе Цафа бе основан много по-късно лично от мен като член на НК БОК. Негов продължител е сегашният РК БОК Силистра, чийто председател е г-н Ст.Йорданов и от както той пое ръководството от своя роднина Цафа, силистренския клуб е един от водещите в страната с изключително богата развъдна, документална, историческа и изложбена дейност. Там работят големите радетели Иван Бъчваров - директор на историческия музей в Силистра и развъдчика-историограф на породата Николай Тодоров.
Апелирам към всички вас, независимо коя "вяра" изповядвате, продължавайте да участвате във форума и ако искате да се видим, заповядайте, може и с кучетата си, на изложбите на 18-19 ноември в гр.София, зала "Академик" на 4-ти километър, в карето на БАН зад х-л Плиска от 13 ч. като записването започва от 12 ч.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1524 Потребителят е офлайн   смехоранче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 12:08 AM

Цитат

Мисля че ни е още рано да претендираме за чиста порода.Все пак сме в началото и сега главния ни стремеж е да изчистваме породата

1super l) l) l) bravoS

#1525 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 09:46 AM

Така, така появи се и самият Месия!
В момента д-р Вучков, собственик на р-к Вучо към МАКК е член на Управителният Съвет на МАКК! Ето още един пример на преминаване на разочаровани хора от работата в НКБОК в редиците на МАКК! И този процес продължава до днес!
Докога г-не ще продължава това разочарование? Вие споменавате че от всички клубове останали само два. Нищо не споменавате за роенето в НКБОК, кое накара по голямата част от хората, доскоро Ваши верни съратници, да се отделят и да ви опонират? Колко клуба за БОК ще станат - днес са 2 утре може да са 22! Тука има причина с която не са съгласни много хора!
Какви кучета бяха показани на тазгодишната изложба на Вашия клуб в Пазарджик? Вие като стар познавач и радетел на породата, както сам се определяте, виждате ли нещо общо с кучетата от преди години? Ако отговора на този въпрос е да, то това явно го виждате само Вие и "прихванатите" от Вас хора! Споменавате "Ваши" стари кучета, колко от днешните им наследници имат фенотипно сходство с основоположниците на линиите? Да не говорим за генетично - това е друга тема!

Vikiborko, това се опитвам да ви обясня от самото начало - че вие "изчиствате" БОК с впръскване на кръв от чистопородни Каракачански кучета! Това е факт и ти го казваш сам!

г-н Йорданов, от много отдавна знам въпросния Софийски Караман, много преди вие да сте го видял на снимка! Ако това куче е представяло българската порода във филм, то това е много жалко! За България!

#1526 Потребителят е офлайн   kadebo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 10:33 AM

И понеже аз зададох въпроса за Мурджо, я да видим къде точно се къса нишката и става "манджата с грозде"

Проблема е в Караман Джим Недялков
баща на това куче в беловския Мурад (тук няма съмнения)
майка Калуда Шукри (тук явно се крие заека) - баща Вълчо Шукри, майка Шара Шукри.

Явно кучетата Шукри са мелези (кавказци) така излиза

Но какво се получава по надолу - бащата Марко е чистопородно КК, но и в неговото родословие се мъдри Калуда Шукри

Ах този Шукри - защо развъжда мелези и чистопородни кучета на едно място:)

Последното в кръга на шегата - та кое точно от тези кучета е проблема?

#1527 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 02:44 PM

Цитат

И понеже аз зададох въпроса за Мурджо, я да видим къде точно се къса нишката и става "манджата с грозде"

Проблема е в Караман Джим Недялков
баща на това куче в беловския Мурад (тук няма съмнения)
майка Калуда Шукри (тук явно се крие заека) - баща Вълчо Шукри, майка Шара Шукри.

Явно кучетата Шукри са мелези (кавказци) така излиза

Но какво се получава по надолу - бащата Марко е чистопородно КК, но и в неговото родословие се мъдри Калуда Шукри

Ах този Шукри - защо развъжда мелези и чистопородни кучета на едно място:)

Последното в кръга на шегата - та кое точно от тези кучета е проблема?

Точно затова казах че родословието е объркано и неясно написано!
Калуда въобще не би могла да бъде майка на Караман София, още повече Беловски Мурад не би могъл да е баща на този Караман! Ако Караман от София е от линията Беловски Мурад, то здраве му кажи! Те нямат нищо общо освен по цвят - и двете са черногриви! Никой не може да ме убеди че куче с такъв екстериор е чистокръвно от която и да е възможна порода! Поне аз не знам порода с такива екстериорни особености! Здраве да е!!!

#1528 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 10:19 PM

Цитат

г-н Йорданов, от много отдавна знам въпросния Софийски Караман, много преди вие да сте го видял на снимка! Ако това куче е представяло българската порода във филм, то това е много жалко! За България!

Han , може и да го знаеш това куче и може и да си го виждал. Аз обаче имам негов син , който се казва Арес и е от едно кучило с Агата. Точно за него ме ядеше вашият нов приятел Шаро.Оценките ти за Караман не могат да ме засегнат защото много добре знам това куче и неговите достойнства. Оплювките оставям на теб . Виждам , че много ти се удават.
Колкото до роенето в НК БОК ще си позволя следният коментар - чистим се Han .

#1529 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 07:53 AM

Цитат

Цитат

Han , може и да го знаеш това куче и може и да си го виждал. Аз обаче имам негов син , който се казва Арес и е от едно кучило с Агата. Точно за него ме ядеше вашият нов приятел Шаро.Оценките ти за Караман не могат да ме засегнат защото много добре знам това куче и неговите достойнства. Оплювките оставям на теб . Виждам , че много ти се удават.

Първо мога да ти честитя придобивката - наследника на Караман! сега разбирам какви кучета имаш и що се палиш толкова! Щом това куче ти харесва, то тогава нямаме никакви проблеми - изкарвайте си ги такива! Със същите достойнства! Мерси! БОК от всякъде!
Значи с право те е "ял" Шаро!

П.п. И знеш ли г-н Йорданов - вие ще се изчистите, когато си "изчистите" кучетата! Разбирай на куково лято!

#1530 Потребителят е офлайн   kadebo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:04 AM

Цитат

Взе да ми става интересно - това взаимно почистване.

Тези които се отделят се чистята, тези от които се отделят и те се чистят, третите твърдят че те са чистите - абе вие това куче ще го изчистите, та ще стане бяло като комондора бе.
Те явно в МФК вече започват да немогат да го различат от други чисти породи, та затова не щат да го регистрират това куче.

Я тогава, кажете и покажете с какво са мръсни кучетата в Монтана, Банкя и Разлог - новосформиралите се отцепници (БКК за БОК).

А пък ако има хора във форума от БКК за БОК да кажат с какво са мръсни кучетата на НКБОК.

След това хората от МАКК да обобщят с какво са мръсни кучетата на БКК за БОК и НКБОК (или въобще БОК), макар че тях сме ги слушали вече.

и накрая тези от НКБОК да кажат нещо за кучетата на МАКК (и там има подхвърляния, ама е хубаво да се доразвият).

И без това този форум е заприличал на място в което всеки плюе всеки - я поне си дайте фактите, пък хората сами ще преценят кое е истина и кое намирисва.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни