Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1661 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2006 - 06:41 PM

Добре казано. bravoS
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1662 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 06:49 PM

Добре цитирано wink
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1663 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 06:59 PM

Закономерностите за унаследяване на признаците за пръв път се изясняват от Грегор Мендел (1822-1884). Същността на разработения и предложен от него хибридологичен анализ се свежда до следните няколко положения:
1. Извършвано е кръстосване на чисти родителски форми;
2. Избраните за кръстосване форми се различават по добре изразена алтернативна проява на всеки признак;
3. Кръстоските се различават по двойки контрастни (алеломорфни) признаци;
4. Извършвано е проучване на междусортови, а не на междувидови хибриди, поради което картината за унаследяване на признаците е по-опростена;
5. Проследявано е унаследяването на качествени признаци, които са по-просто детерминирани и фенотипната им проява почти не зависи от условията на средата;

(цитираното по-горе мое)

На базата на горе изложеното, което е не е голо твърдение, някой да твърди че е създал (нещо май започна да се бие отбой, че не е създадена, ами още се създава) порода цитирайки и облягайки се единствено на менделизма е... Всъщност има ли значение какво е за хора, надскачащи си цената, мислейки, че тя е равна на стойността им.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1664 Потребителят е офлайн   jordan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 07:13 PM

Лиза-11месеца

Прикачени файлове

#1665 Потребителят е офлайн   jordan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 07:14 PM

Лиза 11месеца

Прикачени файлове

#1666 Потребителят е офлайн   jordan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 07:17 PM

Някакво мнение на специалист за кучето.

Прикачени файлове

#1667 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 07:22 PM

Цитат

Някакво мнение на специалист за кучето.

Май не си изчел написаното до сега.Но иначе да ти е жива и здрава и много да те радва 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1668 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 11:19 PM

Vano, никой от нас няма намерение да прави порода,както казваш.Тя е направена преди нас и си носи името -Каракачанско куче.

За името никой не се опитва да го налага.Така е възприето от българския народ и никой не е карал хората да го наричат насила така.Народната памет не е толкова къса.

Каракачанското куче е познато под това име и в Европа-1936 г. д-р Ханс Петерс-публикация в немско киноложко списание"Нарекох каракачански тези кучета,както ги наричат местните,а и защото най добрите екземпляри намерих при тях"

Със законите на Мендел съм наясно.Но друго исках да ти кажа-разпадането на признаците ,което се наблюдава е неизбежно.

На кой етап от вътрешното развъждане сте за да ми говориш за едно еднообразно и косолидирано потомство?

Вие не сте започнали целенасочено да създавате нова порода ,а при вас нещата са стихийни.Няма модел на новата порода,подпор на изходните породи за кръстосване и контрол на целия процес.Какви качества трябва да има новия екземпляр-да е крсив ли,да пази животните или да ги яде,да се отглежда в апартамент или просто да бъде изложбено куче.

Ако ми посочиш стандарта на БОК -недей,защото е преписан в 99% от КК.

#1669 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 November 2006 - 11:56 PM

Извинявам се ,че нямам възможност да прочета цялата тема ,но ви моля да ми кажете последно породата призната ли е и под какво име и номер(евентуално).
Благодаря.

#1670 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 10:00 AM

Цитат

Vano, никой от нас няма намерение да прави порода,както казваш.Тя е направена преди нас и си носи името -Каракачанско куче.

За името никой не се опитва да го налага.Така е възприето от българския народ и никой не е карал хората да го наричат насила така.Народната памет не е толкова къса.

Каракачанското куче е познато под това име и в Европа-1936 г. д-р Ханс Петерс-публикация в немско киноложко списание"Нарекох каракачански тези кучета,както ги наричат местните,а и защото най добрите екземпляри намерих при тях"

Със законите на Мендел съм наясно.Но друго исках да ти кажа-разпадането на признаците ,което се наблюдава е неизбежно.

На кой етап от вътрешното развъждане сте за да ми говориш за едно еднообразно и косолидирано потомство?

Вие не сте започнали целенасочено да създавате нова порода ,а при вас нещата са стихийни.Няма модел на новата порода,подпор на изходните породи за кръстосване и контрол на целия процес.Какви качества трябва да има новия екземпляр-да е крсив ли,да пази животните или да ги яде,да се отглежда в апартамент или просто да бъде изложбено куче.

Ако ми посочиш стандарта на БОК -недей,защото е преписан в 99% от КК.

Абе човек, стига заблуждава хората, порода Каракачанско куче няма - сбор от различни по фенотип и генотип кучета не правят порода.

Хайде стига сме занимавали хората с КК, все пак това е форум БОК. На който не му харесва да не пише тук.

Относно регистрацията - официално призната българска порода куче - няма нито от FCI, нито от The KC, нито от AKC - това трите най-реномирани киноложки организации в света.

БОК е призната от БРФК, и е в процедура за признаване от FCI (МФК).

КК е призната от Държавната комисият по породите, сформирана миналата година, към Министерството на земеделието и горите.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1671 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 10:55 AM

Vano,
порода Каракачанско куче има! И то призната като такава от Комисия по породи животни към Министерство на Земеделието на Република България!
Каракачанското куче като автохтонна, примитивна порода съществува в няколко вътрепородни типа според развитието на лицевата част на главата. Както вече разбра има кучета с тежка глава и муцуна и кучета с лека глава и муцуна. съществува и междинен тип. Това е! Има фенотипно сходство при кучетата от съответните вътрепородни типове! И понеже се пишеш разбирач - отговори ми, как аджеба разбра че няма генотипно сходство?

А сега да ми отговориш и на въпроса - от кога е в процедура признаването на БОК от ФСИ и знаеш ли ти лично, колко пъти досега са изпращани документи на БОК и са връщани от там, поради неграмотност?
Друг въпрос - Знаеш ли кой е изпращал първия стандарт за признаване от ФСИ и под какво име е било записано кучето?
Друг въпрос Вано, понеже пишеш че едва ли не БОК са със супер фенотипво сходни животни и вече могат да претендират за признаване като порода, кои БОК-ове ще признаят - тези на НКБОК или на БККБОК?
Ти лично виждал ли си кучетата от двата клуба на БОК? Едни са кучетата от Монтана, съвсем други са кучетата от Разлог а пък трети са кучетата от съвременната Пазарджишка селекция! Ако считаш тази сборна популация за фенотипно сходна - здраве му кажи! На какво според теб се дължат тези разлики? Хайде позамисли се и да видим дали ще познаеш! b)

#1672 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 02:56 PM

Ето ви малко снимки (по-голямата част съм правил лично) и нека хората сами преценят какво е постигнато.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1673 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 02:57 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1674 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 02:58 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1675 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 02:59 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1676 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 03:01 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1677 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 03:02 PM

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1678 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 03:35 PM

Vano,
опитваш се да се измъкваш ли нещо?
Не ми отговаряш на конкретни въпроси.

А що се отнася до снимките - добре си ги подбрал, ама не съвсем. Да ги коментираме - добре подбрани (случайно може би) шарени животни с що годе еднакво оцветяване. Обаче ето точно доказателство на фактите за които говорехме в по предни постове. За какво иде реч - кучетата на снимка 1 и снимка 8 от постваните, са си мелези с кръвност от Санбернар идващ по бащина линия. Ето пример когато иначе що годе добре изглеждащо фенотипно животно, крие в себе си набухватели.
Да продължим с коментара - забеляза ли Вано, след като си ги снимал лично тези кучета за какво разнообразие в типа на главите (костите на главата) им има. Ако не си - разгледай ги ама наистина внимателно. Кучета с ясно изразени стопове и такива с не чак толкова. Тук може да се включи и Жел - той ги разбира тези работи. b)
Та това ли е сходството за което ми говориш - да, ама само по цвят. Ако за сходство по цвят говориш - съгласен съм, така е.
Така, защо не покожеш снимки на известните Монтански кучета, произлизащи от линията на известния Мечо? А показваш костенското куче на снимка 13, което беше купено с цел "изчистване" на трагично известната Монтанска популация.
Защо не покажеш шампионите на изложбата в Пазарджик, да им се порадваме на ръста и главите?
Дай да го правим по честно, а без да подбираме снимки на кучета що годе изравнени по цвят и окосмяване, защото ако някой който не е запознат със същността на нещата може да бъде подведен от "хубавите шарени кучета".

#1679 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 04:53 PM

Цитат

Vano,
опитваш се да се измъкваш ли нещо?
Не ми отговаряш на конкретни въпроси.

А що се отнася до снимките - добре си ги подбрал, ама не съвсем. Да ги коментираме - добре подбрани (случайно може би) шарени животни с що годе еднакво оцветяване. Обаче ето точно доказателство на фактите за които говорехме в по предни постове. За какво иде реч - кучетата на снимка 1 и снимка 8 от постваните, са си мелези с кръвност от Санбернар идващ по бащина линия. Ето пример когато иначе що годе добре изглеждащо фенотипно животно, крие в себе си набухватели.
Да продължим с коментара - забеляза ли Вано, след като си ги снимал лично тези кучета за какво разнообразие в типа на главите (костите на главата) им има. Ако не си - разгледай ги ама наистина внимателно. Кучета с ясно изразени стопове и такива с не чак толкова. Тук може да се включи и Жел - той ги разбира тези работи. b)
Та това ли е сходството за което ми говориш - да, ама само по цвят. Ако за сходство по цвят говориш - съгласен съм, така е.
Така, защо не покожеш снимки на известните Монтански кучета, произлизащи от линията на известния Мечо? А показваш костенското куче на снимка 13, което беше купено с цел "изчистване" на трагично известната Монтанска популация.
Защо не покажеш шампионите на изложбата в Пазарджик, да им се порадваме на ръста и главите?
Дай да го правим по честно, а без да подбираме снимки на кучета що годе изравнени по цвят и окосмяване, защото ако някой който не е запознат със същността на нещата може да бъде подведен от "хубавите шарени кучета".

Така

Първо никакви снимки не съм подбирал - повечето кучета съм ги снимал, но не знам нищо за тях - (сега видях че на снимка 8 е прословутото куче, потомък на още по прословутото такова от Дорково, чиято баба била Санбернар).

Що се отнася до снимките на тях има кучета от линията Мечо на Аврам Петков - щом са толкова различни би трябвало веднага да ги познаеш.

На кой въпрос не съм ти отговорил, че не разбрах, може би от кога тече процедурата - ами ще проверя и ще ти кажа точната дата - за разлика от вас аз не познавам всички кучета поименно и не помня точни дати на изсут.

А и аз не съм показал снимките с цел да крия някое куче - просто тези имам в момента на компютъра - като се прибера в нас ще кача точно.

Ако четеш внимателно ще видиш че съм го написал - нека хората сами си правят изводите.

Виждам че твоите добре си ги направил.

Само не видях къде видя кучета с ясно изразени стопове.

А ето ти тук да разгледаш кучетата на Аврам Петков - виждам че са ти любими.

http://www.kbok-montana.net/

Вътре има и галерия от първите 3 изложби на БКК за БОК - София, Пловдив и Монтана.
Там освен кучетата на Аврам Петков ще видиш и тези от Банкя, Разлог, Видин, Варвара (но го няма дорковския потомък), Семчиново, Враца, Видин, Пловдив, Памидово, може да има и други - това са клубовете присъединили се към БКК за БОК след отцепването им от НКБОК.

Това имам това показвам - покажете и вие - да видим голямото вътрешнопородно разнообразие. :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1680 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 05:28 PM

Цитат

Друг въпрос - Знаеш ли кой е изпращал първия стандарт за признаване от ФСИ и под какво име е било записано кучето?

Виждам, че това е втория конкретен въпрос на който не съм ти отговорил:

Ми незнам - я кажа за да науча и да научат всички.

Само знам, че твърдението на Венелин Динчев, че е "депозирал" /точно това е израза, използван от него/ стандарта на породата КК в МФК е поредната лъжа с която се опитвате да манипулирате хората - ако не е така нека го докаже - знам че по едно време и той се подвизаваше в този форум

Само, чета кои са били в комисията приела първия стандарт - Българско планинско куче от 23.01.1997 приет от Комисия по стандартите на БРФК с Председател Янко Тодоров и членове: д-р В.Денков, Вихра Григорова, Димитър Драганов, Стефан Попов и Мирослав Арсенов.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема