Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1741 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2006 - 05:58 PM

Цитат

Цитат

А Български Горан порода ли е и ако е каква е или е нещо горско

Горан си е третата порода българско куче - само че това от планините.

както сме я подкарали скоро ще имаме повече породи отколкото кучета - но няма лошо - както е казал мечо "Пух" - "Колкото повече, толкова повече" b)

Абе важното е всеки да си има подобно куче, пък кой го е еня каква порода е - то тези от които зависи това не ги е еня, та обикновенните ли хора ще ги е еня.

Аз също реших да си направя собствена порода - гледам в нашия квартал има една улична кучка - все едни и същи ги вади, независимо от мъжките - ще взема да ги събера и ще подам документи за регистрация на порода "Коферман" или "Улична превъзходна", но преди това ще сондирам мнения за да видя кое име ще се приеме по добре b) b) b)

Ми то май emo_lt не ми усети подигравката.

А колкото до новата порода - кръсти я на името на улицата ,където живее кучката nono
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1742 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 06:00 PM

Цитат

nikigen- кой е писал тази статия - след като Бойко Борисов е почетен член на НКБОК.

Това е извадка от "Жълт труд" и това е всичко ,не знам кой е автор
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1743 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 06:55 PM

Това не ви ли говори,кое е най популярното име,като изключим тези ,които искат да ноложат БОК.

Ще бъде все пак коректно ,ако не се правят безплодни опити БОК да се налага ,като име на аборигенната порода.

#1744 Потребителят е офлайн   emo_lt Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2006 - 08:58 AM

bravoS

#1745 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2006 - 01:58 PM

Цитат

2006-11-21 12:33
Събор на Българско овчарско куче
Емилия Укова

Събор на Българско овчарско куче ще се проведе в Добрич.

Проявата се организира на Хиподрума, на 2 декември от 11 часа. В събора ще се включат представители на всички клубове Българско овчарско куче. 

Показаните в Добрич кучета ще получат експертна оценка от пълноправни клубни съдии. Организатор на събора е добричкият клуб Българско овчарско куче.

Така е отразена новината за събора в Добрич от сайта на Дарик Радио.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1746 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2006 - 04:30 PM

С написаното по-долу се обръщам към Vano, но тъй като информацията, която ще засегна се отнася до публично повдигнати въпроси и то отново във възможно най-некоректния тон, изпращам текста си не като лично съобщение, а огласен на страниците на форума.

Vano, тъй като моето име се свързва с Вашето и по-точно с писания от рода, че Ви плъзгам по надолнището, за да Ви предпазя от падане реших наистина да Ви дам малко информация, а чрез огласяването й тук това да бъде сведено и до останалите четящи.

Прочетох някъде назад, че се сипят обвинения, че се заблуждават хора. Заблуждаващи информации наистина постоянно има както по печатните издания, така и в онлайн системата. Въпросът е в това, че драсканици от такъв род се разпространяват от люде, които от появата си на сцената на кинологията освен тенденциозна, нескопосано поднесена информация, нищо друго не са оставили или съградили.

За беда на доста изявяващи се анонимно «специалисти», аз съм в средите от много години и съм запознат почти с всичко по темите, които обсъждаме тук и отново за беда на анонимниците, те много добре знаят, че лъжите им могат да минават само пред хора незапознати, хора отстоящи далеч от времето на събитията или пред наивници, които не желаят да разсъждават, а сляпо да повтарят клакьорите на задкулисно дирижиращи интригата комплексари.

Спирам се на един цитат, от форума "И Вано, никой преди 1993г. не е изпращал каквито и да е документи до МФК в които да се споменава БОК, СМОК и т.н. За първи път тогава МФК е запазната с Каракачанското куче с произход - България! Факт!"

Какво означава МФК да е запозната с Каракачанското куче с произход България. Това, че някой си хлапак по него време е написал писмо до една международна организация е аргумент, че МФК е запозната с породата. На това освен да му кажа, че е абсолютна глупост, друго нямам какво да добавя.

Vano, такова определение "запозната" в МФК не съществува, както не съществува и определението "депозирана" порода. Но всъщност аз мога да бъда много лесно оборен, ако някой иска да каже, че заблуждавам аудиторията.

Всяко официално прието писмо, на което съответната комисия в МФК е обърнала внимание е заведено под индивидуален регистрационен номер. Този номер се изпраща на лицето, внесло дадена тема за разглеждане. Хайде да видим регистрационния номер, под който МФК е "запозната" с породата или пък още по-гръмко звучащото, че породата е "депозирана".

Vano, говорим за 1993 г., сега сме 2006 г. Все още много хора чакат да видят този входящ номер и трябва да Ви кажа, че няма да го видят. Няма да го видят по простата причина, че такъв не съществува.

Аз имах щастието и възможността да бъда личен приятел с предишния генерален секретар на МФК, а така също и със завеждащия секретариата на МФК. Познавам тези хора от 1982 г., а от 1984 г. контактите ни са и на лична основа (за съжаление бившият генерален секретар вече е покойник). Най-отговорно заявявам, че тези хора нямат спомен въобще в МФК да е постъпвала официална информация за порода "каракачанско" куче, а писанията на десетки въобразяващи си просто не се вземат под внимание. Въпрос "каракачанско" куче в посочения период 1993, а и по-късно, в МФК не е разглеждан.

Спирам се и на друг цитат: "Пък доколкото ми е известно, документи за породата Каракачанско куче не само са изпратени във FCI, но това е станало и с дейното участие на председателят на БРФК Камен Литов и световният кинолог Николай Атанасов. Странна работа!"

Никога аз и г-н Камен Литов не сме изпращали в МФК документи за "каракачанско" куче. За себе си го заявявам най-отговорно. За г-н Литов не мога твърдя, ако е правил нещо индивидуално, но не мога да го допусна поради факта, че по него време г-н Литов не беше в ръководството на БРФК, а интересите му в кинологията бяха и са насочени към друга порода кучета.

До тук толкова. По начина, по който пишете и се изразявате личи, че сте човек мислещ и разсъждаващ. На Вашата интелигентност оставям да прецените и отсеете кое е истина и кое е лъжа.

Относно абсолютно тенденциозните заблуди, мога да разкажа още много неща. И за това кой какво точно е написал при посещенията си в България през средата на миналия век и доколко е нарекъл породата "каракачанско" куче (говоря за порода). Кой как е проучвал породата "каракачанско" куче и дали въобще наистина е проучвал тази порода. Кой как лъга, че е правил на каракачанските кучета повече екстериорни измерения от всички възможни екстериорни и анатомични части, които биха могли да се открият върху кучето. Кой какво е създавал и дали наистина го е създал. Коя организация кога и как е регистрирана, по кой закон и с каква легитимност в кинологията и още много и много

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1747 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2006 - 03:39 PM

Цитат

Относно абсолютно тенденциозните заблуди, мога да разкажа още много неща. И за това кой какво точно е написал при посещенията си в България през средата на миналия век и доколко е нарекъл породата "каракачанско" куче (говоря за порода). Кой как е проучвал породата "каракачанско" куче и дали въобще наистина е проучвал тази порода. Кой как лъга, че е правил на каракачанските кучета повече екстериорни измерения от всички възможни екстериорни и анатомични части, които биха могли да се открият върху кучето. Кой какво е създавал и дали наистина го е създал. Коя организация кога и как е регистрирана, по кой закон и с каква легитимност в кинологията и още много и много

Николай Атанасов
http://www.cynology.info

Прекрасен ордьовър! b)
Хайде сега да преминем към основното ястие. Вземете си бумагите, документите и нека да ви видим на предложения открит диспут с така нареченият от вас "комплексар" и "хлапак"! Седнете най-сетне очи в очи срещу него и го разбийте веднъж завинаги с научни аргументи! Само определете( и обявете)къде и кога ви е удобно да се състои диспутът, за да може всички заинтересовани да дойдат и присъстват на това твърде интересно събитие.
И нека присъстващите на този открит научен диспут да видят с очите си и чуят с ушите си падението на един патологичен лъжец и комплексар. Сигурен съм че след този публичен диспут най-комплексираният кинолог на България няма да има вече никакъв авторитет и думите му няма да се приемат на сериозно от никого.
Хората най-сетне трябва да научат Истината! Не ги карайте да чакат безкрайно. От разтакаване и избягване на публичният диспут хич не печелите. Започват да се чуват мнения, че избягвате открит научен диспут защото нямате достатъчно аргументи и факти за да подкрепите позицията си.
Защитете реномето се като кинолог, учен и човек.

p.s. Виждам, че отричате категорично да имате участие в изпращане на документи за породата Каракачанско куче във FCI. Хммм, очевидно тук някой лъже!
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1748 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2006 - 04:42 PM

gn.Atanasov na hlapaka zarazniq entusiazum stryva poveche ot koeto i da e drugo nachinanie otnosno ovcharskoto ni kuche.nikoi ne e napravil poveche ot nego kato rezultat ,nezavisimo uchen li bil organizacia li bilo

pp moda izvinqvai za latinicata ,no ne mi izliza konventora
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1749 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 09:06 PM

Г-н Атанасов,вие ми говорихте много за Седефчеви и В.Динчев какви ли не неща,случки,изнудвания и истории.Ще можете ли това публично да го потвърдите и да подкрепите с факти казаното.Защото след вашите версии аз чух и съвсем различна версия на истината...
От сега си резервирам място на по предните редове и с голямо удоволствие ще ви слушам....Сам казвате че обичате да защитавате с факти .ХАйде не само ние а и цяла България разбере един път завинаги- истината.НЯдавам се наистина след диспута този форум да остане много спокоен и нещата да се наредят в правилна посока.
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#1750 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 12:33 PM

Ха така!
Я да видим сега "вещият учен, кинолог" как ще се представи?!
Щом сте така уверен и потплатен с факти, уважаеми г-н Атанасов, дайте да видим от къде ще изскочи зайчето! Не се срамувайте, заповядайте да ни просветлите, нас заблудените!
Само си опреснете паметта, относно факти и дати! Да не се окаже че "депозирате" неверна информация в "онлайн системата"! b)

#1751 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 01:22 PM

Това куче КК ли е или БОК

Прикачени файлове

User's Signature

#1752 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 11:19 PM

Цитат

Г-н Атанасов,вие ми говорихте много за Седефчеви и В.Динчев какви ли не неща,случки,изнудвания и истории.Ще можете ли това публично да го потвърдите и да подкрепите с факти казаното.Защото след вашите версии аз чух и съвсем различна версия на истината...
От сега си резервирам място на по предните редове и с голямо удоволствие ще ви слушам....Сам казвате че обичате да защитавате с факти .ХАйде не само ние а и цяла България разбере един път завинаги- истината.НЯдавам се наистина след диспута този форум да остане много спокоен и нещата да се наредят в правилна посока.

[QUOTE]От един стар овчар чух че една жена която се казва Даниела и се занимава с кучета и овце е предложила на Седефчеви дарение в размер 2000лв и те са отказали.Не знам как и кога е станало това и коя е тази жена но тези Седефчеви били големи изнудвачи и сметкаджии и само за пари мислят

#1753 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 11:24 PM

Точно така. 1super
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1754 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 11:46 PM

То удряш удряш самара ама магарето не се сеща Лайка

#1755 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 November 2006 - 11:55 PM

dako, как квалифицирате хората, които не познавате само не разбирам ! Вижте какво сте написали - една жена им предложила дарение, те отказали, значи са изнудвачи и мислят за пари !!! Що за глупост ? Не познавам тази хора, но това, което сте написали е пълен идиотизъм - предложила на някой пари, той отказал, значи мисли само за пари !

Всъщност кога ще спреде да се занимавате с рубриката кой е по по най и ще започнете да говорите за кучето ? В един момент темата се бе успокоила и разговора бе за кучето, но сега отново е на мода рубриката кой е по по най.

Напомням ви, че темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ ! Моля да се говори по темата и за породата.

#1756 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 November 2006 - 12:06 AM

На световното в Полша поляците представяха всеки ден свойте полски породи. Ето ви една снимка от представянето първия ден. Пожелавам си един ден да видим такова представяне на така обичаното от всички наше овчарско куче - породни, прекрасни представители на една порода. Може би това ви разделя толкова много - любовта, всеки го обича и се бори за него. Дано един ден да намерите общ път заедно за негово добро и да се получи такова представяне. Знам, че за всички ви ще бъде удоволствие и гордост. Дано стане !

Прикачени файлове

#1757 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 12:08 AM

Извинявайте но май не сте ме разбрали правилно.Ами те ако мислеха само пари щяха да вземат дарението не мислите ли.

#1758 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:15 PM

Цитат

Можели аз да ти кажа кажа един много достоверен факт за Седефчеви.Как откраднаха кучето Шаро на бай Юсеин Кьоров как са ходели да го хранят за да всикне с тях.Другите факти да ги каже г-н Атанасов форума е един вид диспут.Който има смелост да участва може и да стане по-интересно отколкото е сега.То само се пита КК ли е или е БОК аман с тоя вапрос та чакаме фактите.

#1759 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:24 PM

Цитат

Извинявайте но май не сте ме разбрали правилно.Ами те ако мислеха само пари щяха да вземат дарението не мислите ли.

Ми не са те разбрали а и как ще те разберат всеки гледа да оплюе другия.Когато нямаш факти и доказателства по добре не казвай нищо защото всеки ще го талкува различно.Пример аз знам за кражбата като и повечето от кучкарите но дали са изнудвачи дали търсят само парите и изгодата от тези кучета нищо не мога да кажа и затова мълча потози въпрос.

#1760 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:27 PM

vanko2 ,извинявай ,но ти член ли си на някоя от организациите за овчарски кучета на България
User's Signature

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни