Българско овчарско куче
Публикувано: 12 December 2006 - 10:22 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 12 December 2006 - 10:24 PM
Понеже за едрината имам пряко участие ,бих искал да попитам - под едро какво се разбира в кинологията ?Защото за мене може да е едро ,но да не е високо 85 см.
Просто искам да изясним терминологията .

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 12 December 2006 - 10:32 PM

Публикувано: 12 December 2006 - 10:35 PM
Цитат
Понеже за едрината имам пряко участие ,бих искал да попитам - под едро какво се разбира в кинологията ?Защото за мене може да е едро ,но да не е високо 85 см.
Просто искам да изясним терминологията .

Публикувано: 12 December 2006 - 10:40 PM

Публикувано: 12 December 2006 - 10:46 PM
Цитат
Едно допълнение - според някои класификации в кинологията има и т. н. "гигантски" породи, популярно като термин в някои от англоезичните страни "giant breed"
Публикувано: 12 December 2006 - 10:49 PM

Публикувано: 12 December 2006 - 10:55 PM
Цитат
Да.Прав си .Много хора имат предвид това .Ама аз го определям по друг начин ,не е професионално,но ще го споделя .От наблюдения - (а и от моите кучета) има масивни екземпляри ,с височина около 65-68 см ,с много широк и дълбок гръден кош и масивна глава и другия тип - високи 70-73 см, с тесен и плитък гръден кош и лека глава.
По-ниските изглеждат по-пъргави ,въпреки структурата от по-високите.
Визирам хармонични без излишни килограми кучета.
Ееее трябваше да уча следдипломна в "Лесото" l)
Пак се покривам да не ме види Стефан super best

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 12 December 2006 - 10:57 PM
Цитат
Аз ги разбирам. Всеки прави това, което може. Само едно не мога да разбера. Защо като кърлежи се чудят в кого да се забият. А всъщност може би и тук има логично обяснение. Комплексираността трябва да намира отдушник от време навреме. Иначе психозата е неизбежна.
Публикувано: 12 December 2006 - 11:06 PM
Цитат
Цитат
Да.Прав си .Много хора имат предвид това .Ама аз го определям по друг начин ,не е професионално,но ще го споделя .От наблюдения - (а и от моите кучета) има масивни екземпляри ,с височина около 65-68 см ,с много широк и дълбок гръден кош и масивна глава и другия тип - високи 70-73 см, с тесен и плитък гръден кош и лека глава.
По-ниските изглеждат по-пъргави ,въпреки структурата от по-високите.
Визирам хармонични без излишни килограми кучета.
Ееее трябваше да уча следдипломна в "Лесото" l)
Пак се покривам да не ме види Стефан super best
И забравих да кажа - та заради това - възможността за по-бърза реакция ,мобилност,пъргавина,до някъде и агресивност(от наблюдения ,ама няма да казвам къде ,че мода пак ще ме трие ) тези по-ниските са ми повече на сърцето от високите.
Това е само лично мнение

Публикувано: 12 December 2006 - 11:08 PM
Между другото като гледам май вие се заяждате с КК,а не обротнато.Въртите въртите и все КК това КК онова.
Жал ми е за вас момчета!
Публикувано: 12 December 2006 - 11:21 PM

Публикувано: 12 December 2006 - 11:40 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 11:49 PM
Цитат
Ако сте запознат с принципите ми, не комуникирам с хора, които не са ми са се представили (може и на лични) и се подвизават анонимно из форумите.
Не зная всичко, нито съм го твърдял, но каквото зная, го зная. Най-важното е, че си зная цената и никога не си надскачам стойността. Пиша само, когато съм уверен в това, което твърдя.
Не исках във въпросния коментар да споменавам неща свързани с лични преживявания, но Вие го изсквате, след като цитирате случай със себе си. Когато ставаше дума за избиването на кучетата казах, че съм личен свидетел. Да, по него време аз бях студент, родителите ми - по цял ден на работа. Бях се принудил да извикам баба си от село (85 годишна старица), за да има човек в къщи, защото "другарите" бродеха по улиците и чуеха ли лай на куче в някой двор просто и безнаказано влизаха (ако е заключено, а оградата позволява, прескачаха през нея) и го застрелваха.
С вас толкова.
Публикувано: 12 December 2006 - 11:50 PM
Със Стефан се заядохне малко ,но може би и аз прекалих ,верно е че от време на време обичам да провокирам къде със снимки ,къде с писания ,но никога не съм нападал личностно някой.Трябва да има разбирателство и между двата лагера ,така ,че Райчев аз също пиша в двете теми и причината е една-кучето.
И аз като вас съм притежател на такива животинки ,но не съм член на никоя организация и ако не ме вълнуваше нямаше да пиша тука и там ,а щях да си завеждам орнитологията.
Харесвам кучета и от двете страни и моя е тезата ,че се говори за едно куче с различни имена ( и не само моя де )Виждал съм кучета от "Тито", на Росен сега но сегашните не ,но и това ще стане с позволението на Росен 1super .Самия Стефан Попов каза за тях нещо което няма да повтарям.Виждал съм и на Седефчеви ,Виждал съм и на монтанските и силистренските клубове на БОК ,а и много екземпляри извън всякакви регистри и книги ,пред които и клубните могат пасти да ядат - та навсякъде "има материал" .много качество и красота и т.н
Много думи изписах ,за да кажа .че май най - важното се съдържа в последното изречение на поста на Laikata:
"Също много важно е ,за какво е създадена дадена порода. "
А това е нещото което се забравя винаги при споровете

Публикувано: 12 December 2006 - 11:54 PM
Не енеобходимо да отричате това което не ви изнася,особенно ,ако е подкрепено с факти.
................................................................................
.
Бъди въздържан ,защото така простотията ти лъсва НЕПРИКРИТО.
П.С А на тема провокации те гони параноята.Всеки ,който има различно мнение е провокатор според малката ти главичка.По добре свинар,отколкото тъпанар.
от мода
Публикувано: 12 December 2006 - 11:57 PM