Българско овчарско куче
Публикувано: 27 January 2007 - 09:43 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 27 January 2007 - 10:06 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1169885186.jpg (29.69K)
Брой сваляния: 66
Публикувано: 27 January 2007 - 10:07 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1169885252.jpg (32.19K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 27 January 2007 - 10:28 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 27 January 2007 - 12:13 PM

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 27 January 2007 - 04:51 PM
Цитат
гн Попов ,да ви попитам кучето родос на кои българин е кръстено,канджа как се превежда на български,на шаро пепеляновия собственика що е с друго заглавие ,макар името на кучето да е българско,съзнавате ли че в бг е имало период в които са сменяли насилствено имената на хората,та камо ли на кучето няма да сменят,има много семеиства изселени от родопите само защото са имали роднини в груцко или турско и са го пращали в Разграима и изтрбени с танка пред къщата ако ви доидат и собственото име си сменяте,вярваите ми ,още повече че тогава и не пускаха да избягаш,та по това време няма как да е имало ни каракачанин,ни помак,ни турчин,ни евреин,ни циганин,всички бяха с български имена,и християни,всички говореха български,ако те чуят,да говориш дръг език ,да се самоопределяш,с кавъв да е етнос,умрял си.но поинтересъваи се за онези овчари които са пасяли стадата си от беломорието до стара планина,сам се сещаи кое време е било,още преди да е имало мини по границата ни ,и преди да е била опасана с клион.пиати някои кои дядо му му е разправял за тези овчари,и кучетата им .тези кучета са повлияли на популацията и се радвам че ги е имало тях ,номадите.не тези сега дето живеят по градовете
а да щях да забравя и мурад тва куче на булгарски хан ли е кръстено или на султана дето нагазил по булгарските земи ,в негова чест ли е това име ....не .името няма никакво значение ,поне за мен моите са с англииски имена ,но не са нито раждани там нито са от такава порода просто име и от него не бива да си вадите генерални заключения

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 27 January 2007 - 05:07 PM

Публикувано: 27 January 2007 - 05:29 PM

Публикувано: 27 January 2007 - 05:32 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1169911975.jpg (32.94K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 27 January 2007 - 05:35 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1169912124.jpg (28.34K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 27 January 2007 - 05:44 PM
Цитат
гн Попов не ме съветваите особено по този начин защото ми звучи заплашително,обяснете ми особено за историята вие се интересувате от кога гн Попов 70 80 -дестте(от времето на процеса).нима мислите че историята на кучето ни започва с вашите и 'изследвания"на породата

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 27 January 2007 - 05:57 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1169913439.jpg (34.64K)
Брой сваляния: 84
Публикувано: 27 January 2007 - 05:58 PM
Прикачени файлове
-
PICT5141_thumb_thumb.jpg (66.25K)
Брой сваляния: 71
Публикувано: 27 January 2007 - 08:16 PM
Цитат
Здравейте имам един въпрос който ме вълнува от доста време.Понеже вие г-н Попов твърдите че познавате Родопите и сте чели В.Дечов в книгата си Миналото на Чепеларе той тварди че Родопите са били собственост на Юруците който са били мохамедани и бита им е почти като на каракачаните.Били са номади скотовъдци и са притежавали многобройни овчи стада.Интересно ми е от какви кучета са се охранявали техните стада.
Публикувано: 27 January 2007 - 08:36 PM
Прикачени файлове
-
PICT5169_thumb_thumb.jpg (54.9K)
Брой сваляния: 83
Публикувано: 27 January 2007 - 08:50 PM
Цитат
Цитат
Здравейте имам един въпрос който ме вълнува от доста време.Понеже вие г-н Попов твърдите че познавате Родопите и сте чели В.Дечов в книгата си Миналото на Чепеларе той тварди че Родопите са били собственост на Юруците който са били мохамедани и бита им е почти като на каракачаните.Били са номади скотовъдци и са притежавали многобройни овчи стада.Интересно ми е от какви кучета са се охранявали техните стада.
Не само Чепеларе, но и цялата ни Родина близо пет века е била собственност на Отоманската империя.
И какво - сега да се гордеем ли с това като вас ?
И да плачем за чуждите имена ?
Вие Българи ли сте, какви сте ? Защо се срамите от Името Българско ? Сган продажна.
Имате си форум с чуждо име - там си пускайте интрижките смехуранче.
bgflag
Публикувано: 27 January 2007 - 09:11 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Не само Чепеларе, но и цялата ни Родина близо пет века е била собственност на Отоманската империя.
И какво - сега да се гордеем ли с това като вас ?
И да плачем за чуждите имена ?
Вие Българи ли сте, какви сте ? Защо се срамите от Името Българско ? Сган продажна.
Имате си форум с чуждо име - там си пускайте интрижките смехуранче.
bgflag
и на когото не му харесва да............
Публикувано: 27 January 2007 - 09:13 PM