Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2691 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2007 - 09:43 AM

Здравейте, уважаеми учстници във форума . Похвално е че и банскалии и хасковлии и добричлии и силистренци и велинградчани и други се включиха и със стари и нови аргументи, недвусмислено и неопровержимо доказват правотата си че в България има овчарско куче и то е заслуга на нас българите и идва от нашите предци и минавайки през нас днешните техни потомци, отива в нашите деца и внуци. Вярно е че по снимки не бива да се гради окончателно мнение и да се оценява едно куче, но това, което се показа от TERMENTOR , отСтефчо "Барса", от Ванката от Велинград от Л. Дурчов от колегата от Годлево от Жельо и от от други колеги, извинявам се ако пропускам някого, е просто повече от това, което човек може да отрече. Напротив- снимките, които всички представят са не само на красиви и породни кучета но са едно неподлежащо въобще на коментар, неже ли на оспорване потвърждение на правотата на хората защитаващи името Българско овчарско куче. Всички тези фотографии, както старите-черно-бели, така и по-новите-цветни са веществени доказателства за това че тези кучета и преди и сега се развъждат и са собственост на българи и няма нито едно, което да идва от каракачанин . Как да почнем да убеждаваме тепърва гн. Дурчов че дядо му е каракачанин, като той си беше акана банскалия. Пък да е само той..... Всички ние та дори и каракачанистите, сме етнически българи с изключение на едно -две турчета, които излезнаха по-българи и от нас Има само няколко единици, които запецнаха като магаре на мост с това "каракачанско" и никакво развитие! Сложете си ръка на сърцето господа от противниците на БЪЛГАРСКОТО bgflag : има ли поне едно куче дошло от каракачани? Има ли поне едно каракачанско име на куче използвано от овчарите? Думата "ОВЧАРСКО" е стара като България и породата , а думата каракачан е млада и вече сме я коментирали. Или имената и до днес не са Шаро, Мечо, Пирин, Балкан, Канджа, Меца, Шара, Гривчо, Мурджо, Гарчо и др. и нито едно гръцко или влашко. Запазило се е дори името Караман, което е с турски корен, но нито едно, повтарям нито едно с каракачански произход. И За това Ви моля ама от душа, защото знам че и измежду Вас има много свестни любители на породата сложете си ръката на сърцето и без задължително да отговаряте си помислете каква е заслугата на нас- на българите, на нашите предци за съществуването на това куче!!! bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2692 Потребителят е офлайн   Murat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 10:06 AM

До vane bansko.Ванка когато решиш отиваме да ги видиш.Това кутре мие на 2 месеца- женско.

Прикачени файлове

#2693 Потребителят е офлайн   Murat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 10:07 AM

а за този кво ще кажеш

Прикачени файлове

#2694 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 10:28 AM

Уважаеми гн. Кунев, виждам че имате желание да "научите" и ще се опитам да Ви помогна - разбира се ако Вие приемете фактите и информацията, които ще предоставя за Вас и останалите, които не са правилно и достатъчно информирани. Патентното ведомство има уникалното право да запазва име в България и то го е направило по отношение на каракачанското куче към което ние кинолозите и любителите на Българското овчарско куче нямаме отношение. Всеки в условията на демокрацията има право да запазва каквото си иска име та дори и име като "Българско кокосово куче". Но това обсолютно не означава че във Федерацията някой се интересува от това. Ние работим по единственната порода служебно куче на България а именно: Българското овчарско куче. Това, което са си запазили каракачанистите си остава за тях ! За любителите на кучете и участниците в киноложкия свят- света на любителите на кучета, ще има само БОК!!! bgflag Колкото до мен аз съм само един от поддръжниците на БЪЛГАРСКОТО и на ОВЧАРСКОТО и обвиненията Ви към мен не ме достигат тъй като звучат несериозно и неаргументирано и не смятам че трябва да занимаваме Форума с елементарни и лични нападки, а ако имате желание изправете се очи в очи с мен, аз вече съм го правил не веднъж и ще побеседваме а аз съм отворен за абсолютно всеки желаещ. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2695 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 12:13 PM

ТОРМЕНТОР утре съм при теб и Керан , d) , ще ти се обадя bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#2696 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 04:51 PM

Цитат

Здравейте, уважаеми учстници във форума . Похвално е че и банскалии и хасковлии и добричлии и силистренци и велинградчани и други се включиха и със стари и нови аргументи, недвусмислено и неопровержимо доказват правотата си че в България има овчарско куче и то е заслуга на нас българите и идва от нашите предци и минавайки през нас днешните техни потомци, отива в нашите деца и внуци. Вярно е че по снимки не бива да се гради окончателно мнение и да се оценява едно куче, но това, което се показа от TERMENTOR , отСтефчо "Барса", от Ванката от Велинград от Л. Дурчов от колегата от Годлево от Жельо и от от други колеги, извинявам се ако пропускам някого, е просто повече от това, което човек може да отрече. Напротив- снимките, които всички представят са не само на красиви и породни кучета но са едно неподлежащо въобще на коментар, неже ли на оспорване потвърждение на правотата на хората защитаващи името Българско овчарско куче. Всички тези фотографии, както старите-черно-бели, така и по-новите-цветни са веществени доказателства за това че тези кучета и преди и сега се развъждат и са собственост на българи и няма нито едно, което да идва от каракачанин . Как да почнем да убеждаваме тепърва гн. Дурчов че дядо му е каракачанин, като той си беше акана банскалия. Пък да е само той..... Всички ние та дори и каракачанистите, сме етнически българи с изключение на едно -две турчета, които излезнаха по-българи и от нас Има само няколко единици, които запецнаха като магаре на мост с това "каракачанско" и никакво развитие! Сложете си ръка на сърцето господа от противниците на БЪЛГАРСКОТО bgflag : има ли поне едно куче дошло от каракачани? Има ли поне едно каракачанско име на куче използвано от овчарите? Думата "ОВЧАРСКО" е стара като България и породата , а думата каракачан е млада и вече сме я коментирали. Или имената и до днес не са Шаро, Мечо, Пирин, Балкан, Канджа, Меца, Шара, Гривчо, Мурджо, Гарчо и др. и нито едно гръцко или влашко. Запазило се е дори името Караман, което е с турски корен, но нито едно, повтарям нито едно с каракачански произход. И За това Ви моля ама от душа, защото знам че и измежду Вас има много свестни любители на породата сложете си ръката на сърцето и без задължително да отговаряте си помислете каква е заслугата на нас- на българите, на нашите предци за съществуването на това куче!!! bgflag bgflag bgflag

гн Попов ,да ви попитам кучето родос на кои българин е кръстено,канджа как се превежда на български,на шаро пепеляновия собственика що е с друго заглавие ,макар името на кучето да е българско,съзнавате ли че в бг е имало период в които са сменяли насилствено имената на хората,та камо ли на кучето няма да сменят,има много семеиства изселени от родопите само защото са имали роднини в груцко или турско и са го пращали в Разграима и изтрбени с танка пред къщата ако ви доидат и собственото име си сменяте,вярваите ми ,още повече че тогава и не пускаха да избягаш,та по това време няма как да е имало ни каракачанин,ни помак,ни турчин,ни евреин,ни циганин,всички бяха с български имена,и християни,всички говореха български,ако те чуят,да говориш дръг език ,да се самоопределяш,с кавъв да е етнос,умрял си.но поинтересъваи се за онези овчари които са пасяли стадата си от беломорието до стара планина,сам се сещаи кое време е било,още преди да е имало мини по границата ни ,и преди да е била опасана с клион.пиати някои кои дядо му му е разправял за тези овчари,и кучетата им .тези кучета са повлияли на популацията и се радвам че ги е имало тях ,номадите.не тези сега дето живеят по градовете

а да щях да забравя и мурад тва куче на булгарски хан ли е кръстено или на султана дето нагазил по булгарските земи ,в негова чест ли е това име ....не .името няма никакво значение ,поне за мен моите са с англииски имена ,но не са нито раждани там нито са от такава порода просто име и от него не бива да си вадите генерални заключения
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2697 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 05:07 PM

Всеки, който пожелае ще отведа до въпросните ............. как ги нарече Ване от Банско, въпреки че те никога не биха били нещо кой знае колко значимо в дейността с нашата порода, а и като се знае че са произведени от най-вещите разсипници на породата..... Така че няма ядове освен ако хората не са се почистили от тях, тъй като всички гледащи форума, дори най-незапознатите вече са наясно че породата се развива и то с много бързи темпове и в желаната от всички грамотни и добронамерени български кинолози, любители на овчарските кучета и родолюбци посока и хората си търсят кучета като тези показвани от радетелите на БОК на снимките от Хасково, Добрич, Силистра, Банско Велинград идруги. bgflag
User's Signature

#2698 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 05:29 PM

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън, но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag
User's Signature

#2699 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 January 2007 - 05:32 PM

Здравеите.Искам и ас да се похваля със моите БОК.Мъшки на 8м и женска на 2м

Прикачени файлове

#2700 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 05:35 PM

сара

Прикачени файлове

#2701 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 05:44 PM

нерон 8м

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ___.JPG (124.86K)
    Брой сваляния: 73

#2702 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 05:44 PM

Цитат

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън, но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag

гн Попов не ме съветваите особено по този начин защото ми звучи заплашително,обяснете ми особено за историята вие се интересувате от кога гн Попов 70 80 -дестте(от времето на процеса).нима мислите че историята на кучето ни започва с вашите и 'изследвания"на породата
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2703 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 27 January 2007 - 05:57 PM

За Димов. bgflag. bgflag bgflag

Прикачени файлове

#2704 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 05:58 PM

b)

Прикачени файлове

#2705 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 07:38 PM

Цитат

За Димов. bgflag. bgflag bgflag

благодаря bravoS

#2706 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 08:16 PM

Цитат

Здравейте имам един въпрос който ме вълнува от доста време.Понеже вие г-н Попов твърдите че познавате Родопите и сте чели В.Дечов в книгата си Миналото на Чепеларе той тварди че Родопите са били собственост на Юруците който са били мохамедани и бита им е почти като на каракачаните.Били са номади скотовъдци и са притежавали многобройни овчи стада.Интересно ми е от какви кучета са се охранявали техните стада.

#2707 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 08:36 PM

Мъжкото е от Палабоиковите кучета.

Прикачени файлове

#2708 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 08:50 PM

Цитат

Цитат

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън,  но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag

Здравейте имам един въпрос който ме вълнува от доста време.Понеже вие г-н Попов твърдите че познавате Родопите и сте чели В.Дечов в книгата си Миналото на Чепеларе той тварди че Родопите са били собственост на Юруците който са били мохамедани и бита им е почти като на каракачаните.Били са номади скотовъдци и са притежавали многобройни овчи стада.Интересно ми е от какви кучета са се охранявали техните стада.

Не само Чепеларе, но и цялата ни Родина близо пет века е била собственност на Отоманската империя.
И какво - сега да се гордеем ли с това като вас ?
И да плачем за чуждите имена ?
Вие Българи ли сте, какви сте ? Защо се срамите от Името Българско ? Сган продажна.
Имате си форум с чуждо име - там си пускайте интрижките смехуранче.
bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2709 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 09:11 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън,   но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag

Не само Чепеларе, но и цялата ни Родина близо пет века е била собственност на Отоманската империя.
И какво - сега да се гордеем ли с това като вас ?
И да плачем за чуждите имена ?
Вие Българи ли сте, какви сте ? Защо се срамите от Името Българско ? Сган продажна.
Имате си форум с чуждо име - там си пускайте интрижките смехуранче.
bgflag

и на когото не му харесва да............

#2710 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 09:13 PM

Ти си смехоранина защото освен да се заяждаш друго нищо нищо не правиш.Това не е интрига просто ще ми интересно да разбера някои неща които ме вълнуват умнико и за разлика от теб не се заяждам с никого и тук не става въпрос за отоманско робство но какво ли ти обяснявам на тебе.Никой не плаче за чужди имена но ти винаги намираш за какво да се дракаш като рабаджийски мъник.Ако наистина те интересуваха овчарските кучета и за теб щеше да е интересно от какви кучета са се оранявали тези стада които също са били на територията на България а мен това ме интересува.Ще ме гониш когато ти дойда на гости защото форума не ти е частна собственост.И Родопчани през вековете са се доказали като едни от най големите Българи Г-н Заядливко

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни