Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2701 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 January 2007 - 05:44 PM

нерон 8м

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ___.JPG (124.86K)
    Брой сваляния: 73

#2702 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2007 - 05:44 PM

Цитат

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън, но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag

гн Попов не ме съветваите особено по този начин защото ми звучи заплашително,обяснете ми особено за историята вие се интересувате от кога гн Попов 70 80 -дестте(от времето на процеса).нима мислите че историята на кучето ни започва с вашите и 'изследвания"на породата
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2703 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 27 January 2007 - 05:57 PM

За Димов. bgflag. bgflag bgflag

Прикачени файлове

#2704 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 05:58 PM

b)

Прикачени файлове

#2705 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 07:38 PM

Цитат

За Димов. bgflag. bgflag bgflag

благодаря bravoS

#2706 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 08:16 PM

Цитат

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън, но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag

Здравейте имам един въпрос който ме вълнува от доста време.Понеже вие г-н Попов твърдите че познавате Родопите и сте чели В.Дечов в книгата си Миналото на Чепеларе той тварди че Родопите са били собственост на Юруците който са били мохамедани и бита им е почти като на каракачаните.Били са номади скотовъдци и са притежавали многобройни овчи стада.Интересно ми е от какви кучета са се охранявали техните стада.

#2707 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 08:36 PM

Мъжкото е от Палабоиковите кучета.

Прикачени файлове

#2708 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 08:50 PM

Цитат

Цитат

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън,  но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag

Здравейте имам един въпрос който ме вълнува от доста време.Понеже вие г-н Попов твърдите че познавате Родопите и сте чели В.Дечов в книгата си Миналото на Чепеларе той тварди че Родопите са били собственост на Юруците който са били мохамедани и бита им е почти като на каракачаните.Били са номади скотовъдци и са притежавали многобройни овчи стада.Интересно ми е от какви кучета са се охранявали техните стада.

Не само Чепеларе, но и цялата ни Родина близо пет века е била собственност на Отоманската империя.
И какво - сега да се гордеем ли с това като вас ?
И да плачем за чуждите имена ?
Вие Българи ли сте, какви сте ? Защо се срамите от Името Българско ? Сган продажна.
Имате си форум с чуждо име - там си пускайте интрижките смехуранче.
bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2709 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 09:11 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Уважаеми господине, не Ви зная кой сте и доколко сте свързан с овчарското куче, но виждам че допускате много обикновенни грешки - и нямам предвид само правописа а и историята, езика и ономастиката на България. Първо: сега наистина има и Бък и Родос и много други имена не характерни за наши я език и влезли от вън,   но широко използвани. Аз ако сте почувствал, говоря само за исконните имена, с които кучетата живееха, живеят и дойдоха от овцете от българите пък били те християни или мохамедани. Не Ви съветвам да навлизате във води, които не са Ви познати ще се оплетете още повече. bgflag

Не само Чепеларе, но и цялата ни Родина близо пет века е била собственност на Отоманската империя.
И какво - сега да се гордеем ли с това като вас ?
И да плачем за чуждите имена ?
Вие Българи ли сте, какви сте ? Защо се срамите от Името Българско ? Сган продажна.
Имате си форум с чуждо име - там си пускайте интрижките смехуранче.
bgflag

и на когото не му харесва да............

#2710 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 09:13 PM

Ти си смехоранина защото освен да се заяждаш друго нищо нищо не правиш.Това не е интрига просто ще ми интересно да разбера някои неща които ме вълнуват умнико и за разлика от теб не се заяждам с никого и тук не става въпрос за отоманско робство но какво ли ти обяснявам на тебе.Никой не плаче за чужди имена но ти винаги намираш за какво да се дракаш като рабаджийски мъник.Ако наистина те интересуваха овчарските кучета и за теб щеше да е интересно от какви кучета са се оранявали тези стада които също са били на територията на България а мен това ме интересува.Ще ме гониш когато ти дойда на гости защото форума не ти е частна собственост.И Родопчани през вековете са се доказали като едни от най големите Българи Г-н Заядливко

#2711 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 10:07 PM

Петков ти държиш първо място по РЯДКО СРЕЩАНА ПРОСТОТИЯ .

#2712 Потребителят е офлайн   hobi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 10:11 PM

Като са най големи българи не говори глупости ,че Родопите са били на незнамси кои,те са си били български,затова ти се нерви Петков.!! bgflag !

#2713 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 11:05 PM

Не се карайте, няма смисъл , защото и Данди и Петков са прави! За кучетата на юруците не знам какви са били . Предполагам че като типаж са били сходни на днешните овчарски кучета в региона. Такава е логиката според мен.
А мисля , че и Данди и Петков са прави , защото юруците са заселени по нашите земи от отоманците ,за да прокарват интересите на исляма ,но се оказват за тяхно голямо съжаление много мирни и добронамерени към Българското население хора. Съжителствали са с Българите / даже са ги приютявали в най -трагичните моменти на робството-потурчването/ близо 350 г. , до началото на 18-ти век.

#2714 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 11:38 PM

Стефане аз за разлика от много други не парадирам че всичко знам и от всичко разбирам напротив има още много да уча и както вече писах човек се учи цял живот и пак си остава ненаучен.Мен лично ме интересува всичко свързано с овчарството и кучетата.За юруците съм чела но никъде в това което до сега съм прочела не се споменава за техни кучета та за това питах.Има и много други интересни неща и то свързани с овчарските кучета за които искам да питам но не си струва защото пак ще ме нахокат

#2715 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 12:02 AM

Приятелю,
подвизаващ се на страниците на този форум под псевдонимът: bradpet !!!

За твое сведение кучето известно под РОДОС или РОДО се казва РОДОСТОРУМ,
а това е едно от всичките древни имена на моят град - СИЛИСТРА.
Собственикът му Свилен Димитров е човек уважаващ себе си,
родината си и националните ни кучета.
Така че моля те не се изказвай неподготвено,
защото струва ми се сега резултатът е едно на нула за мен срещу теб !!!!!

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2716 Потребителят е офлайн   bulshep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 01:57 AM

Хебър 6 1/2 мес.

Прикачени файлове

#2717 Потребителят е офлайн   bulshep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 01:59 AM

Хебър 6 1/2 мес.

Прикачени файлове

#2718 Потребителят е офлайн   stanislav13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 08:22 AM

Цитат

Хебър 6 1/2 мес.

колко е висок Хебър от къде си

#2719 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 01:39 PM

Цитат

Приятелю,
подвизаващ се на страниците на този форум под псевдонимът: bradpet !!!

За твое сведение кучето известно под РОДОС или РОДО се казва РОДОСТОРУМ,
а това е едно от всичките древни имена на моят град - СИЛИСТРА.
Собственикът му Свилен Димитров е човек уважаващ себе си,
родината си и националните ни кучета.
Така че моля те не се изказвай неподготвено,
защото струва ми се сега резултатът е едно на нула за мен срещу теб !!!!!

tormentor никъде досега не срещнах това куче с пълното му име а с родос за тази дума съм сигурем че е със гръцки произход,дори един от наи големите им острови се казва така.затова и ПИТАХ ,ко си забелязъл не аз прокарвам идеята за произхода на кучето ,оито всеки ще се съгласи е поне няколовековен,да не кажа хилядолетен,сс съвремените имена на някои кучета от последните няколко години.не знам кои не уважава себе си ,но тук има много хора ,които не уважават мнението на други (та било то и грешно),но уважават жалки мнгократно повтарящи се клишета.......просто защото им е удобно ,според мен тези не уважават себе си да излъжеш е грозно да ,но да лъжеш себе си е .....немога да намеря тоцхната дума,НО аз казвам така не мога да си е_ _ душата ,които изка нека го прави

не сум влезнал тука да печеля точки срещу някои ,може би затова не разбрах защо си спечелил с едно на нула
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2720 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 04:29 PM

Кучето се казва Родос (древногръцки бог). Това е пълното му име и го знам от Свилен. А за древното име Родосторум на гр. Силистра не съм чувал. Адаш може би го бъркаш с Дуросторум!

Имената са Дуросторум-Доростол-Дръстър-Дристра-Силистра- на езика на древните траки означава " яка крепост".

Поздрави!

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема