Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2761 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2007 - 12:36 AM

Лично за мен твърденията,
че кучето е успяло да убие вълк в естествената му среда са напълно несериозни
и могат да се оприличат като глупави измислици от света на приказките !!!!!

1super 1super 1super 1super 1super 1super 1super 1super 1super 1super
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2762 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 01:46 AM

А аз очаквам със смях втора серия-как кучетата им са удушили Бенгалски тигър.
super best
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2763 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 02:44 AM

Цитат

Здравейте, искам да споделя с всички на какво попаднах преди няколко дни.Направо съм потресен-срещнах човек,на когото не искам да споменавам името,който има повече от две  дузини кучета.Помолих го да ми разкаже за тях.От 1986г се занимавал с БОК и е стигал  до шейсет кучета.Та той се зарадва,че има хора,които следват неговия път.Парадоксалното беше ,че освен радостта,мъката е по-силна.Думите му бяха:"Докато ние установим името на породата,сърбите я регистрираха!" bgflag  bgflag  bgflag  bgflag  bgflag

И аз съм потресен от лъжите дето ви е наговорил b)

- Ако се занимава от 1986г. значи не е било с БОК,а с Каракачански кучета! За БОК тогава още никой не бе чувал и предполагал. Сътвориха го дооооста по-късно.
- Ако наистина се занимава с БОК, значи не е от 1986г. и ви е излъгал с поне 10 години.

Докато такива като него установяваха и пре-установяваха името на породата, други я развъждаха и регистрираха в България с оригиналното име(Каракачанско куче) и тип.
Сърбите пък сравнително скоро се заеха да си селектират техните кучета от Копаоник и Стара планина. И ще си ги регистрират като порода, когато успеят. Но това си е техен проблем.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#2764 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 03:04 AM

Цитат

Лично за мен твърденията,
че кучето е успяло да убие вълк в естествената му среда са напълно несериозни
и могат да се оприличат като глупави измислици от света на приказките !!!!!

1super  1super  1super  1super  1super  1super  1super  1super  1super  1super

С тор-МЕНТОРския тон си много "убедителен" Тихомире!
Но е разбираемо недоверието ти, след като във вашият регион дребничките чакали ви попиляват стадата oleeee Ама то си е до кучета ;)

Докато 2 каракачански кучета доказват, че могат да вършат исконната си работа и да убият вълк нападащ стадото им, то 2 бултериера само ще мигат на парцалки пред някое биче. То булитата и в другата им старинна функция няма да се справят - като плъхоловци. l) Виж като манекенки да завъртят 2-3 обиколки на подиума ги бива 1super 1super 1super 1super
User's Signature

First, it is ridiculed.

#2765 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 03:59 AM

Цитат

Кунев,казах ти да не дърдориш глупости.От къде измисли тази простотия ,че Попов е е пишел преди няколко години за Каракачанско?За тебе да не би 15/20 да е няколко?? a)

Къса памет ли демонстрираш Лайка?
User's Signature

First, it is ridiculed.

#2766 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 12:25 PM

Незнаен мой приятелю наричащ се - КАРМА,
надявам се и сам знаеш че няма място за сравнение между борбените способности на кучетата от типът "БУЛ" с тези от другите породни групи,
а пък с Овчарските няма какво даже да се коментира.....

Векове наред тези две напълно различни по генетика, структура,
темперамент и специфика на работа извършвана от тях -
подни групи кучета са вървяли по два напълно различни пътя в процеса на еволюирането си.

Така наречените с общо име "Бул Териери" от който произлизат: Американският Пит Бул Териер, Американският Стафордщир Териер, Английският Стафордшир Териер и Английският Бул Териер са селекционирани само и изклщчително за да се използват в "битки" на инпровизираните рингове. Първо с лъвове, мечки и бикове, а след това с плъхове и себеподобните си събратя.

Овчарските пък кучета - точно обратното са се селекционирали още от древността с една единствена цел да охраняват стадата и имуществото на овчарките семейства.
Под охрана обаче трябва да се разбира не да убива вълци и мечки из Балкана,
а да стои на своето място - там неотлъчно от овцете в кошарата,
и в момент на нападение от страна на вълци или дори мечка да започне да лае настървено,
с което да пробуди овчарите и другите кучета които да му се притекът на помощ и с общи усилия да прогонят натрапникът !!!!!!!!!!

Защото от стари хора знам, че куче което напуска своеволно "сюрията" - то такова куче ако е мъжко се кастрира моментално, а ако е кучка се отстранява...

Що се отнася до възможностите на каквото и да било куче в битка с вълк при естествени обстоятелства, аз сам сигурен че победител ще излезе вълкът.
Защото все пак вълкът не е малък като чакал, нито пък зъбите му са по-малки, той е раснал на свобода и съответно се е срещнал с повече трудности в сдвоят кратък, но опасен живот - и съответно той е по-добре подготвеният и по-пригоден за битки боец !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето ви една много стара снимка на ШАРПЛАНИНЕЦ,
върху която можете да размишлявате - дали има нешто общо между него и нашето овчарско куче.
Поздрав на всички ентусеасти,
с пожелание да не се отказвате от започнатото !!!

Прикачени файлове

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2767 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 01:07 PM

мясат си нали торментор със нашето ,нормално е ама сегашния им само за пъчене става ,маята остана у нас,къдеот незаинтересованост,къде от будалъл при нас са наи автентичните,бих казал аборигенните.дано не ги направим и нии такива.

петков аз пък чакам второ серия на филма с девоиката ,вече станала жена ,за да не кажат ебати девоиката ,аз кви жени съм виждал ,тая няма за трепане,чакам и да им доиде акула на някои да разберат че овчарскотот не е домашен любимец
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2768 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 01:43 PM

Кара,ти кога видя в нашите райони как чакали Попиляват стадата ни.
Знаеш ли колко чакала има убити от селските безпородни кучета,които ходят със стадата,че и в самите села.

#2769 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 01:50 PM

Цитат

Овчарските пък кучета - точно обратното са се селекционирали още от древността с една единствена цел да охраняват стадата и имуществото на овчарките семейства.
Под охрана обаче трябва да се разбира не да убива вълци и мечки из Балкана,
а да стои на своето място - там неотлъчно от овцете в кошарата,
и в момент на нападение от страна на вълци или дори мечка да започне да лае настървено,
с което да пробуди овчарите и другите кучета които да му се притекът на помощ и с общи усилия да прогонят натрапникът !!!!!!!!!!

Защото от стари хора знам, че куче което напуска своеволно "сюрията" - то такова куче ако е мъжко се кастрира моментално, а ако е кучка се отстранява...

торментор же ти къде си виждал скопено овчарско куче бе ,знаеш ли изобщо кво правят овчарите със кучета които не харесват ????кои стар овчар ти е наговорил трези глупости за скопяване ?скопяват им главите не достоинствата.......инак си прав компромиси не са се правили,ама много обичате да казвате старите овчари.....звучи толкова автентично и оригинално че едва ли някои ще ти го оспори.

вълците са опортюнисти като почти всички хищници,и точно затова бягат ,НО като има нещо смело отсреща, и никога не биха умряли от глад заради куче ,колкото по гладни толкова по безстрашни,е тогава си проличават кучетата ,нападат и ако са само от лаещите покраи чобанина - умират кучета ,ако са КУЧЕТА мрат вълци.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2770 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 02:03 PM

Описанията на римските борби между животни сме ги чели всички. Любителите на мастифоподобни и бул породи гледат да наредят породата си за най-най-потомъка на онези песове. Това продава и създава ореол за величие. ;) По същият начин дори и сега в някои азиатски страни твърдят, че конете им произхождат от Bucephalus/бикоглавия/ - коня на Александър Велики. Смешна теза, но усилено тиражирана сред селекционерите на съответната порода. Подобни митове има колкото искаш.

Бултериероподобни(най-често кръстоски) кучета и сега се борят с мечки в импровизирани арени в Пакистан. Но това са дребните хималайски мечки при това с избити зъби и нокти..

В противоборство на еднакви по габарити вълк и куче предимството е на страната на вълка. НО зависи какво куче ще го срещне. Колко е мотивирано, ловко и смело. И когато възрастен вълк срещне опитно куче ДАВАЧ се случва макар и много рядко да предаде душицата и сивия си кожух. Както се вижда в конкретния случай кучетата са били 2 и това е помогнало да го сгащят край стадото и впоследствие задушат. В повечето случаи вълка успява да избяга. Този обаче не е успял.

Ако овчаря чака на кучетата само да джафкат срещу хищника, да си вземе 1 паленце. Почти няма да има нужда да го храни l) И като джафне мъника да хваща пушкалото и да гърми напосоки в нощната тъмница. И да се надява че няма да уцели кученцето или коча l) И да се моли вълците да не започнат пируването именно с паленцето ;)

Странно, че овчарите все таки твърдоглаво гледат със стадото им да има куче дето да е давач и да се хвърля смело срещу вълците и мечката. Разбрали са от хилядолетния опит, че с джафкане стадо не се пази.

Имам и доста по-стари снимки на аборигенни кучета от Шар планина. Имам архивни фотоси също на аборигенни овчарски кучета от други Европейски и Азиатски баири. Визуално си приличат. Някои имат и генетична връзка. Но това е друга тема. Кучетата и овцете на Балканският п-ов показват много екстериорни сходства и обща генетична основа дължащи се на хилядолетните традиции на номадското и трансхумантно животновъдство в региона.
User's Signature

First, it is ridiculed.

#2771 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 02:24 PM

Цитат

торментор же ти къде си виждал скопено овчарско куче бе ,знаеш ли изобщо кво правят овчарите със кучета които не харесват ????кои стар овчар ти е наговорил трези глупости за скопяване

братпит,или както там ти е стария ник,овчарите премахват кучета ,които не са им нужни.
Поради това ,че по хижите има някакви женски кучета , и ,ако са разгонени овчарските отиват там,са принудени да скопяват поне по едно мъжко куче от техните,че да има мъжкар със стадото при такава ситуация.
Аз на доста места съм виждал сксопено мъжко куче със стадото,освен другите нескопени кучета.

#2772 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 05:19 PM

Това са абсолютни глупости.
Никое от седеф4евите ку4ета не може да сдави а камоли да удави вълк.Кажете им на тия смешници да си ги пишат в техният форум тия глупости.
Те имаха един многоо много стар вълк и глух и сляп,и изглежда са из4акали да умре и са се снимали със ку4етата си за спомен да имат снимка в семеиният архив.
Хахахахаа такива монтажи има мнооого многооо преди тях така 4е, аиде моля ви се.

#2773 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 30 January 2007 - 05:40 PM

Ние сме имали далеч преди 1986г и сме ги наричали овчарски.За оригиналното име не искам да споря с никого,за мен то е БОК.От това,което видях,този човек е направил много за породата(работил с четири линии) и продължава да прави.

#2774 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 06:06 PM

Слушай KaraЧерен,не споменавай ника ми даже с мръсната си уста,на кой е къса паметта хората знаят или забрави молбите Динчеви да ходатайствам за вас????Сам познай от три пъти ,защо сте извън кинологията,понеже на хората във форума им е ясно,но твойта глава няма да уври никога.И повече не се напъвай с мойто име,по кинолог няма да станеш.!!! bash
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2775 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 07:00 PM

За тзи снимка на кучета около умрял вълк ли става дума ? Ако е така , е просто смешно ! super best super best

Прикачени файлове

User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#2776 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 07:09 PM

Все си мисля,че две кучета могат да батисат вълк!Особенно с тия размери b) ВЪЛЧО от снимката,не е повече от тридесет килограма,така мисля.Но дали тези песчета са го удавили?Аз не зная.

Може и да са,но може и да не са.Но все пак си е реклама wink

#2777 Потребителят е офлайн   Сукера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 10:18 PM

Даите вълк ,а аз ще изкарам куче

#2778 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 10:22 PM

Да,бе, те тичат в банята на Овча купел и чакат точно теб

#2779 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 10:25 PM

Хахахаххахаа така всеки може да каже.Даите ми и на мене жив вълк и аз ще си пусна ку4ето срещу него.Намерете си жив вълк г-да КАРАКА4АНИ пуснете си наи-силното ку4е срещу него запишете на камерата какво ще стане и тогава нека да текат рекламите.
Само,4е ще трябва да рекламирате вълка не ку4ето ви.В това съм сигурен и убеден!!!!!

#2780 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 10:30 PM

Абе,Удавен - Удушен бил този вълк,а на фотоса много му сресана козината на гушата и врата бре.Е как така не му е сдъвкана гушата слуд удавянето-удушаването не ми е ясно.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни