Българско овчарско куче
Публикувано: 31 January 2007 - 09:33 PM
Публикувано: 31 January 2007 - 11:25 PM
Публикувано: 31 January 2007 - 11:43 PM
Цитат
Абе нещо съм се пообъркал. Останал бях с впечатление, че темата е за овчарски кучета. Та предложението ми беше да пуснем зверовете в стадо да ги видим как си вършат работата, като ОВЧАРСКИ кучета.
Стадо ще ти уредим. Вълци също ще има.
Малко тестче. Навит ли си?
Публикувано: 31 January 2007 - 11:58 PM
Цитат
Цитат
Абе нещо съм се пообъркал. Останал бях с впечатление, че темата е за овчарски кучета. Та предложението ми беше да пуснем зверовете в стадо да ги видим как си вършат работата, като ОВЧАРСКИ кучета.
Стадо ще ти уредим. Вълци също ще има.
Малко тестче. Навит ли си?
Разбира се даваи bgflag bash dribble .Овчарски са и бордер колитата ,НОК И МНОГО ДРУГИ.
Публикувано: 01 February 2007 - 12:32 AM
Не ми е ясно защо се дразните толкова.Кучетата ги е имало навсякъде , но в планинските райони са били най много ,защото там са вършили работа и са били много по полезни за овчарите , отколкото в равнините.
Нещата са много прости- хората са ги нарекли Каракачански, защото са имали основание за това.Каракачаните така или иначе са изиграли определена роля при формирането на РАБОТНИТЕ качества на кучето и за това е спомогнал номадския им начин на живот, екстремните условия при което са ги отглеждали и консервативния им начин на развъждане.Това е спомогнало за затвърждаването на тези полезни за овчарите качества.
Стартер ви представи една стара информация за теренните проучвания на Стоян Райчевски , където по вече от 100 човека българи споделят своите спомени за овцете и кучетата от началото на 1900 год, а те са слушали това от своите бащи ,дядовци и прадядовци.
И това отричате и почвате да преиначавате и омаловажавате информацията от нашите предци.
Никой не отрича труда на никого и винаги Каракачанското куче е било и е БЪЛГАРСКА ПОРОДА и името му се свързва с БЪЛГАРИЯ.
Какво предлагате дайте да ПРЕКРЪСТИМ за да стане по" БЪЛГАРСКО"-Това необходимо ли е?
Не общоприетото име трябва да ви тревожи , а съдбата на самото куче!
Но тя за вас сякаш остава на ЗАДЕН план.
Една закачка- каква порода е Монголския вълкодав?
Публикувано: 01 February 2007 - 10:29 AM
Цитат
поне да я бяхме поляли - ама от изумление забравихме и туй да свършим !!!!!
bl) bl) bl) bl) bl) bl) bl) bl) bl) bl)
Свадба , свадба drink (love) drink bgflag

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 01 February 2007 - 10:40 AM

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 01 February 2007 - 12:42 PM
Цитат
Не се правя на разсеян и не ми трябва да питам никой,моите предци са дошли в Добруджа от Котленско с овцете и кучетата си още преди 140 години и са българи и с техни кучета,дядо ми е 87 годишен /да е жив и здрав/ .
Не се правя на разсеян,просто не ми се слуша как едните били по от другите и обратно.
Публикувано: 01 February 2007 - 01:53 PM
Цитат
И какво ще ни кажеш за Бурят - монголски вълкодав

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 February 2007 - 06:26 PM
Кунев пита - каква порода е Монголския вълкодав?
Какво очаква да му кажем - че не е призната от МФК или какво, че е овчарско куче или какво?

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 February 2007 - 09:11 PM
Цитат
За съжаление хванах само края ня филма. А иначе ако Тихомир не знае и сега там има овчарски кучета . Познавам много хора от Узово и Пчеларово и можете да сте сигурни , че там каракачански кучета няма. Жельо с тебе имаме общ приятел който има кучета в Пчеларово.
Колкото до това ,че каракачаните "цитират" произволно автори като Йовков и поп Минчо Кънчев искам да ми посочат къде точно във" Видрица" /много често давана за пример/ се споменава за каракачанско куче и по какъв повод.