Българско овчарско куче
Публикувано: 03 February 2007 - 12:11 AM
Идол В Стара Загора.

М да това куче няма нищо общо със аборигенните каракачански кучета
Ето и потвърждение

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 03 February 2007 - 01:48 AM
Обърнах се към Стефан Йорданов от Силистра ,защото той много добре познава Цафа и кучето бе при тях.Информацията я имам от там , а вие си я тълкувайте както искате.
Публикувано: 03 February 2007 - 10:08 AM
Цитат
Кунев,това ,което показа Бажур е кучето Искър,не знам за какво куче ти е говорил Цафа и за кое куче ти е информацията.
Публикувано: 03 February 2007 - 10:45 AM
Колкото до Искър той дойде в Силистра благодарение на Цафа. До колкото си спомням го донесе от Тервел където са го пробвали за лов и тъй като не е вършил работа ни го продадоха за 50 лв. Кучето стоя при нас две -три години и изкарахме няколко кучила. После го дадохме на С.Попов и знам , че той го даде във Велинград. После отиде при Зънде а от там във Гоце Делчев където умря преди две -три години. Въпреки снимката от предната страница информацията ми е ,че след Силистра няма негови приплоди. Последно го видях на събора във Хасково Мисля през 2002 но не съм сигурен , където го водеха Банскалии и взе 1-во място при ветераните.
Преди Силистра кучето е било в Добрич при Шопа и там от него и местни кучки изкараха отлични приплоди.
За произхода му никой нищо конкретно не може да каже нито Цафа нито аз а най-малко ти! Така ,че приказките ти са без покритие. За да говориш , че някое куче е мелез трябва да знаеш произхода му. Ако е така казвай!
Публикувано: 03 February 2007 - 10:53 AM
Кунев,това ,което показа Бажур е кучето Искър,не знам за какво куче ти е говорил Цафа и за кое куче ти е информацията. [/quote]
Това е същия Искър и за него му е говорил Цафа. Друг е въпроса какво е разбрал той.
Публикувано: 03 February 2007 - 11:22 AM
Цитат
ЕВАЛА! СТРАХООООТНИ СТЕ! b) l) b)
Без да знаете произхода на Искър, активно го използвате в селекция!

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 03 February 2007 - 11:45 AM
Цитат
Абе мушмороци,за произхода на Искъра, човека ,които ще ви каже е само един,производителя му.
Но името му и местонахождението му няма да ви го дам аз.
Цафа няма как ви дава данни ,защото е поредната N броика стопанин на кучето.
Преди да бъде в Станислав Шопа,кучето беше в друг човек около Добрич,след това пак и от там отиде в Тервел да го правят l) l) свинар l) l) ,и от там го вземат в Силистра.
За това ,че не е грешно активното му ползване за разплод е факта ,че много негови наследници се показват по изложбите.А си отворете очите и вижте самото куче,Бажур ви го показа.
Публикувано: 03 February 2007 - 12:07 PM
Цитат
Цитат
Мишока изпълзя от дупката! Ти да не би да знаеш произхода на всички кучета с които си работил?
Публикувано: 03 February 2007 - 12:08 PM
Прикачени файлове
-
post_51_1163099788_1_.jpg (31.89K)
Брой сваляния: 76
Публикувано: 03 February 2007 - 12:18 PM
Цитат
Цитат
4илика го даде на Зънде ако е същия или се бъркам.
4ерен грив????
Челика даде на Зънде черно куче , което се казваше Пирин и му викаха Негъра.
Стефане бъркаш, защото Искър беше последно при Зънде.
По - едно и също време бяха и двете кучета ( Искър и Пирин ) бяха при Зънде.
Публикувано: 03 February 2007 - 12:42 PM
Цитат
Цитат
и кво ти дреме какво е името на породата на тоя убавец l) bravoS
да ви е жив и здрав 1super
С половин чаршаф родословие породата е ясна bgflag
Прикачени файлове
-
post_29_1170499357.jpg (48.51K)
Брой сваляния: 74
Публикувано: 03 February 2007 - 01:04 PM
Цитат
Като няколко пъти ги попитах и никой не можа да ми даде отговор дали знаят произхода на тези кучета.
Все повече пъзела около името на кучето се сглобява и картинката която изплува се оказва както и очаквахме следната :
Така наречените каракачани са си купували кучетата от български стопани-
( седефчеви от Банско-Разлошкия край-и им сменят името от БОК със чуждото и неприсъщо за България -каракачанско и ги продават за такива.)
Свинарина пък е членувал в клуб на БОК в Силистра и после заради неосъществени мегаломански илюзии напуска и си прекръства кучетата в каракачански.
Оттук следва че линията за произхода на вашите кучета е съшита с бели конци и изсмукана от пръстите си.
Връщайки се назад в поколенията вие сте скрили че всъщност кучетата са купени от БОК стопани.Измислили сте им произход , но лъжата с годините излиза наяве.
Какво сте патентовали г-да каракачанчета - Българското Овчарско Куче под чуждото име каракачанско. В случая сте заблудили някоя държавна и патентна инстанция. Но като се има впредвид , че лъжите и инсинуациите ви са в кръвта - това е нормално. А и на кого ли му пука за животновъдни патенти.
Всъщност които си купи от измамниците куче и те го лъжат че е каракачанско-не им се връзвайте. Кучето си произхожда , било е и ще бъде Българско Овчарско Куче.
bgflag
Публикувано: 03 February 2007 - 01:08 PM
Цитат
Цитат
Абе мушмороци,за произхода на Искъра, човека ,които ще ви каже е само един,производителя му.
Но името му и местонахождението му няма да ви го дам аз.
Цафа няма как ви дава данни ,защото е поредната N броика стопанин на кучето.
Преди да бъде в Станислав Шопа,кучето беше в друг човек около Добрич,след това пак и от там отиде в Тервел да го правят l) l) свинар l) l) ,и от там го вземат в Силистра.
За това ,че не е грешно активното му ползване за разплод е факта ,че много негови наследници се показват по изложбите.А си отворете очите и вижте самото куче,Бажур ви го показа.
Мушморошкий, проблема с мелезите във БОК си е ваш! Ако имате акъл си го решете. Мелезаците по изложбите не са един и два, но това не ви прави впечатление. Беше време когато ви казвахме кои са гнилите ябълки, но след като вашите реакции бяха неадекватни с колегите спираме със съветите.
Искър е екстериорен. Генетично не представлява интерес за мен.

First, it is ridiculed.
Публикувано: 03 February 2007 - 01:13 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Мишока изпълзя от дупката! Ти да не би да знаеш произхода на всички кучета с които си работил?
Да.

First, it is ridiculed.