Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3001 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2007 - 02:30 PM

вано българското гонче е лудогорското(делиорманското), българския барак е барака ни за второто е нужно обяснение защото има и босненски барак на всички тях им викат ловджииски българите ,а на овчарските овчарски........тоест според професията
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3002 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:36 PM

Цитат

И каква е разликата между Овчарско куче на България и Българско овчарско куче?

Вие защо не го наречете

Овчарско куче на България ( каракачанско, чобанско...), ами сте го нарекли

Каракачанско куче (овчарско, чобанско ...).

кои сме Ние... защото аз не съм от нито 1 от 2та лагера...

#3003 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:43 PM

Цитат

И каква е разликата между Овчарско куче на България и Българско овчарско куче?

Вие защо не го наречете

Овчарско куче на България ( каракачанско, чобанско...), ами сте го нарекли

Каракачанско куче (овчарско, чобанско ...).

вaно доколкото навързвам събитията макк не е била и идея когато са споменавали каракачанското куче,такаче те са го нарекли така както са го наричали други преди тях и то българи,все пак целта на организацията не е създаване а запазване на кучетата в България.

а как би нарекъл кучето ако имахме повече породи .......по българско оовчартско,бок 2 ,българско гонче2
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3004 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:04 PM

Ами във всеки случай сигурно ще носят имената на областите където са произлезли, например - Банско овчарско куче, Добруджанско овчарско куче и т.н.

Изброй ми поне 10 породи, които носят имена на нокмадски племена или етнически етноси - но официални имена не псевдоними.

Практиката е една порода да се сформира в определен район и общо взето носи името на този район - освен ако не е изкуствено създадена от един човек и тогава може да носи неговото име ( както е при Добермана).

Невиждам какво се правите на разсеяни, и какво толкова ви дразни българското в името на овчарското куче.

Колкото е заслугата на Каракачаните за това куче - два пъти повече е заслугата на овчарите българи, турци, помаци, власи, ако щете и цигани. И след като толкова много етноси са изиграли роля във свормирането на породата редно е да носи името на мястото където се е сформирала - това е моето мнение, не го налагам на никого, но смятам че е правилно и много от вас знаят че е така, но не искат да си го признаят.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3005 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:31 PM

вано питаи народа защо е нарекъл кучето каркачанско.и после нали лудогорието е област ,точно на нея са кръстили гончето ни,но някои му е хрумнало да го прекръсти и него .........така е и с овчарското

защо прекръстиха лудогореца ?
аз казвам че бок не е овчарското куче на българите не и онова за което го представят,че е бг производство да нямам нищо против името, а против клуба и идеалите му,целите му и мурафетите му,как е замислен незнам ,ама изглежда че само един човек с различно мислене е достатъчен за да промени нещо кое народа е създавал с поколения.

ти си против името кк ,така ли, ок ,твоя воля,но си сложи ръка на сърцето и ще рабереш че кк може да се нарече овчарско,а бок е било овчарско куче ,защото Седефчев си е направил труда да раздава кучета по стадата ,даже някои от вас каза че и вълк си имал,негово творение ли е онзи убил вълк.качествата за които и МФК иБРФК и НКБОК нехаят макк ще ги съхрани, е ти може да си голям българин и да поставяш на първо място измислено наскоро име ,ама аз си искам кучето
User's Signature

#3006 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:40 PM

Хехехе,тия каракачански излияния така ме расмиват от сърце и все глупости.Алпиниста, ти ще умориш хората от смях.Защо показваш тази марка,а и на аватара си я сложил.Къде видя 70те години каракачанско куче,като комунягите ги бяха изтрепали така наречените кучета и каракачаните ги бяха въдворили в населените места???И да те питам понеже явно много разбираш, това което виждаш на марката каракачанско ли е или българско овчарско,защото ако отговора е да, независимо за кое от двете, ти си толкова далеч от кинологията и в часност от тези породи,колкото котката от кучето??!!Чакам обоснован отговор и не го овъртай!! bgflag

#3007 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:50 PM

Цитат

Хехехе,тия каракачански излияния така ме расмиват от сърце и все глупости.Алпиниста, ти ще умориш хората от смях.Защо показваш тази марка,а и на аватара си я сложил.Къде видя 70те години каракачанско куче,като комунягите ги бяха изтрепали така наречените кучета и каракачаните ги бяха въдворили в населените места???И да те питам понеже явно много разбираш, това което виждаш на марката каракачанско ли е или българско овчарско,защото ако отговора е да, независимо за кое от двете, ти си толкова далеч от кинологията и в часност от тези породи,колкото котката от кучето??!!Чакам обоснован отговор и не го овъртай!! bgflag

Пълни глупости, г-н Съдия!!!! Как комунистите са избили кучетата бре, от къде се зеха след това!? l)

#3008 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 05:55 PM

Само в пернишко се запазиха ,специално за вас "каракачанки"хехехе.бре!!

#3009 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:01 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Не знам за какво говорят, като хората дойдоха и изкупиха от Банско - разложкият регион 5 - 6  учета и създадоха породата каракачанско куче.
Като няколко пъти ги попитах и никой не можа да ми даде отговор дали знаят произхода на тези кучета.

Кои хора и кои кучета?!???

Kara ти не виждаш ли, че на самите снимки на кучетата са написани имената на собствениците им? Погледни снимките, които съм побликувал по - рано във форума. Предишният собственик на Гаро ( от с.Добринище) го продаде на Митко от с.Таваличево.А собственика на Китан (Караман от Банско) го продаде на новият му собственик Атила Седефчев. Ако съм объркал поправете ме.

Объркал си се здраво. Явно информаторите ти са калпави. wink

Въобще не съм сбъркал, а не мисля че и информаторите ми не са достоверни.Искам да те информирам, че съм присъствал на сделките. За да потвърди думите ми попитай Мето от Богданов дол ( Перник ).

#3010 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:09 PM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#3011 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:10 PM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#3012 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:11 PM

bradpet за мен е все тая как ще го наричат това куче и как са го наричали - аз смятам че правилно е да се нарича овчарско куче, дали ще е Българско овчарско куче или Овчарско куче на България все едно.

Но какво значи КК може да се нарече овчарско, а БОК е било - това въобще не е така - и добре го знаеш.

Работни БОК има може би повече от всички КК взети заедно.

Хайде ти ми кажи по какво различаваш БОК от КК, след което ще ти покажа няколко кучета да видим дали ще познаеш кое какво е.

Ако не ти кажа собствениците съм убеден че никога няма да ги различиш - просто защото тези кучета са еднакви.

И добре КК кучета са запазените аборигенни кучета на България, но с какво тези кучета се различават от другите аборигенни кучета на Балканите - с нищо.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3013 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:13 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Не знам за какво говорят, като хората дойдоха и изкупиха от Банско - разложкият регион 5 - 6  учета и създадоха породата каракачанско куче.
Като няколко пъти ги попитах и никой не можа да ми даде отговор дали знаят произхода на тези кучета.

Кои хора и кои кучета?!???

Kara ти не виждаш ли, че на самите снимки на кучетата са написани имената на собствениците им? Погледни снимките, които съм побликувал по - рано във форума. Предишният собственик на Гаро ( от с.Добринище) го продаде на Митко от с.Таваличево.А собственика на Китан (Караман от Банско) го продаде на новият му собственик Атила Седефчев. Ако съм объркал поправете ме.

Объркал си се здраво. Явно информаторите ти са калпави. wink

Въобще не съм сбъркал, а не мисля че и информаторите ми не са достоверни.Искам да те информирам, че съм присъствал на сделките. За да потвърди думите ми попитай Мето от Богданов дол ( Перник ).

Бъркаш само името на човека от с. Таваличево,иначе всичко си е така.Аз за това питах сто пъти ,ама ти най - накрая каза истината super best victoryVVV
User's Signature

#3014 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:39 PM

Цитат

70те години може да не са се разхождали под път и над път каракачански кучета, но явно ги е имало... щом хората са сметнали за необходимо и правилно да ги сложат на марка... ама явно и те са били каракачани... oleeee ... то тука има каракачанска конспирация за превземане на България в частнос и после света... bl)

относно това какво виждам, господин Съдия, това, което виждам е глава на куче, много наподобяваща стандарта на каракачанското куче /поне за мен/... странно е, че е със светло оцветяване... и вярно - аз от кинология не разбирам, затова и не се занимавам със създаването на породи... но това не ми пречи да гледам и да виждам...

#3015 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:51 PM

Е,поне си признахте ,че не разбирате.А това ,че на вас ви прилича по стандарт на "каракачанско "куче просто е смешно ,къде сте видяли в този стандарт такъв стоп или такава муцуна,а вие се хванахте за най малкото ,цветът.??
А вие просто не ми говорете за години ,които не са ви явно ясни.Да тогава избиха кучетата на каракачаните,а после вашите приятели просто са взели разни овчарски кучета от тук от там и набързо ги покаракачаниха.Не ми отговаряйте,ясно е ,че и вие сте тук за да се будалкате bgflag с хората!!

#3016 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 06:57 PM

и вие ли г-н Съдия, започнахте да правите оценка по картинка... мен ме оставете - не ги разбирам... ама вие сте съдия...

странно само, как аджеба се будалкам с хората, изнасяйки факти... а относно избиването - и вие май не ги знаете нещата как са, ама ви е простено...

#3017 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 07:06 PM

Казах ви да не ми отговаряте,ама явно не ви свърта.Сам казахте ,че не разбирате.И не цитирайте мои и на колеги думи,че куче по снимка не се оценява,аз не правя оценка ,а директно ви казах ,че това няма нищо общо със стандартите.Относно избиването, много добре ги знам нещата,защото и тогава се занимавах с кучета,само че не се доизказахте,какво ми е простено???Чакам,не ме притеснявате!!

#3018 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 07:09 PM

И защо се дръленчите?
User's Signature

#3019 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 07:31 PM

Ники ми кадеси бе човек.

#3020 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 07:35 PM

Ванчо здрасти бре.Телефона вчера ми до захапа малката кучка и се оказа ,че нищо не става от него .Утре ще съм с нов,но със стария номер и ще се чуеме .

Дай са снимки l)
User's Signature

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни