Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3301 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2007 - 10:58 PM

"Във форума за Каракачанско куче Стефан Попов е обвинен в измама." Но в същият този форум един ваш приятел Бат Ицо, искаше да опровергае истината относно по долу публикуваното куче.В форума на КК горе споменатият Бат Ицо дава информация, че кучето е от 90 - те години и неговите родители и прародителите са каракачански кучета ( което е някъква прищевка на Бат Ицо ). Произходът на въпросното куче е от български овчарски кучета, които са били собственост на Боби от с.Гърмен. Бих могъл да Ви предоставя неопрпвергаеми фактори които доказват произхода на кучето. Хората които много се съмняват в цитираните по - горе думи, бих могъл лично да Ви срещна с бившият собственик на това куче.

Прикачени файлове

#3302 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 March 2007 - 11:03 PM

Обеснявам го с нормални думи - защото не смятам, че това е добре за овчарското куче на България.

Водени от различни амбиции, това ще затвори вратата на овчарското ни куче пред цял свят. Вие явно не сте погледнали какво е това обединение UCI - ТЕ НЯМАТ ДАЖЕ И СТАНДАРТИ НА ПОРОДИТЕ ! По кой стандарт ще се работи - FCI стандарта ли ? Това е обединение на различни клубове, много от които дори и не са за определена порода. При тях няма единна племенна книга, нямат общи правила за развъждане. Докога ще се делите, а то - вие се делете, но защо делите и кучето ? Винаги съм казвал, че овчарското куче на България не е на отделен клуб, то е наша, обща ценност, на всички българи.

Отново обеснявам нормално -ако които и да е кучета бъдат регистрирани там, то това ще затвори вратата на цялата порода пред FCI. Пред цялата, не пред "клуба на Стефан Попов", защото хората си отиват, а кучетата остават. Това ще затвори вратата и пред всички останали български породи - никой няма да приеме порода в FCI, която е регистрирана в UCI.

UCI не е запазила нито една порода. Не е създала стандарт на никоя порода. Въпрос на избор - какво искате за българското куче ? Дали това не е грешната стъпка ? За мен е. Настоящото няма нищо общо с писаници където и да е - тук, от самото начало, учим всички, включително и децата да бягат от зооборси и магазини и да се ориентират към развъдници, регистрирани в FCI. Научихме много и направихме не малко. Тук, ако някой е научил нещо от някой, то е защото градихме този форум именно с помощтата на тези хора. Не мога днес да застана и да ги лъжа - там не е като в FCI. Мое лично убеждение - не е добре.

И пак казвам . моето единствено желание е това да бъде тих и мирен форум, в който да си говорим за кучета. Не желая да вземам отношение в проблемите на организациите - те не си контактуват чрез форуми, има си ОФИЦИАЛНИ НАЧИНИ за това.

И тъй като очаквам това да продължи, ще помоля пишещите тук да си изберат модератор по темата.

#3303 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2007 - 11:04 PM

1super

#3304 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 01:04 AM

От доста време е наложително форумът за БОК да си има модератор.

Не както досега парашутист , който гледа сеира.
Надявам се да има дискусия и колегите да изберат човек от пишещите тук , които да се грижи за чистотата на форума .

Според мен трябва да е колега който :

1. Да бъде на "Ти" с материята в нашия форум и милее за Българското Овчарско куче. d)

2. Също на "Ти' с компютрите-за да може да коригира големи снимки и др.

3. Да е уважаван от болшинството колеги от форума на БОК.

4. Да има възможност да наглежда онлайн форума постоянно , за да могат намесите му да са актуални и навременни.

5. Да спира в зародиш опитите за интриги от "псевдо-разбирачите" от гръцкото клубче помествани във форума на БОК и да ги "отсвирва " моментално ./ Нека си постват интрижките в КК клубчето.
И без това там заедно с дублиращите им се НИК-ове и раздвоени личности са една шепа хора./ oo

6. Да е принципен и коректен човек и да не си затваря очите, когато и някои от нашия клуб не спазва правилата.

Моето скромно предложение е :
/без да зная колегите с какво свободно онлайн интернет време разполагат/

1. Колегата с НИК "Laikata"
2. Стефан Йорданов
bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3305 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 08:12 AM

Цитат

"Във форума за Каракачанско куче Стефан Попов е обвинен в измама." Но в същият този форум един ваш приятел Бат Ицо, искаше да опровергае истината относно по долу публикуваното куче.В форума на КК горе споменатият Бат Ицо дава информация, че кучето е от 90 - те години и неговите родители и прародителите са каракачански кучета ( което е някъква прищевка на Бат Ицо ). Произходът на въпросното куче е от български овчарски кучета, които са били собственост на Боби от с.Гърмен. Бих могъл да Ви предоставя неопрпвергаеми фактори които доказват произхода на кучето. Хората които много се съмняват в цитираните по - горе думи, бих могъл лично да Ви срещна с бившият собственик на това куче.

Абе казах ви аз, че накрая бажурчо ше го изкара банско чобанско, ама нейсе. Мойто момче, това куче през живота си не е пускано от синджира, камо ли да ходи в Гърмен. ..........

Аз пък казвам, че ти лъжеш (твоя прищявка). Хайде сега да видим, твойта дума срещу моята.

п.с. твоето твърдение беше хипотеза, така че не виждам какво да опровергавам!!

#3306 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 08:52 AM

Бъдещия ни модератор трябва да бъде и БЕЗПРИСТРАСТЕН към което и да е "течение" в клубния живот на БОК !

#3307 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 09:17 AM

Бат Ицо не чети между редовете, чети по - обстойно целият текст след това давай коментарите си. Ако си толкова настоятелен, през май месец ще има изложба в Гоце Делчев, ако присъстваш ще те запозная лично със бившият собственик на това куче. Той ще разясни недоразуменията ни относно произхода на това куче. Лично бих те завел при него.

#3308 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 09:54 AM

Искам да благодаря на колегата Петков за високата оценка на изявите ми във форума и предложението , което направи. За съжаление трябва да кажа , че аз не съм подходящ за модератор. Първо , защото съм прекалено пристрастен , освен това не разполагам с достатъчно време и не на последно място съм полуграмотен по отношение на компютрите. Но за Лайката super best .

#3309 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 09:59 AM

Цитат

Бъдещия ни модератор трябва да бъде и БЕЗПРИСТРАСТЕН към което и да е "течение" в клубния живот на БОК !

За мен това е най-важното! Обаче четете с Аврам Петков внимателно поста на
Дог. Бг и помислете заради Вас какви последствия може да има за цялата кинология в България!

#3310 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 10:20 AM

Цитат

Цитат

За мен това е най-важното! Обаче четете с Аврам Петков внимателно поста на
Дог. Бг и помислете заради Вас какви последствия може да има за цялата кинология в България!

За г-н Петков не знам,но аз лично не съм убеден че нещата са точно такива каквито ги описва Дог.бг,а дори и да се окаже прав(в което се съмнявам) последствия за "регистрираните"( както той се изрази по-напред) породи няма да има, може да има последствия за българските,за които БРФК и респективно FCI така и не направиха нищо освен от време на време да ни върнат някой стандарт. Това е лично мнение и не искам да обиждам или задължавам с него никой.

#3311 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 10:22 AM

Колкото до модератора,понеже не познавам толкова добре хората тук,който си изберете той ще бъде,аз претенций нямам към никого. Хубав ден на всички.

#3312 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 01:29 PM

Относно нещата около новата организация

Не мисля че това ще окаже толкова голямо влияние върху приемането на породата в МФК ( там процедурата си е в ход, а МФК си има представител в България и това е БРФК). В UCI дори нямат свой регистър на породите - там могат да членуват клубове от всякакви породи - признати или непризнати от всички други киноложки организации (което според мен е несериозно)

Проблема може да е от това, че тези 320 членове имат сигурно около 1000 кучета (и постоянно се произвеждат нови) - и с тази си крачка тези кучета, ще се изключат завинаги от мероприятията на БРФК, респективно МФК, заради прищявките на техните собственици. Но живеем в демократична държава и всеки си решава какво да прави със своите кучета.

Според мен това е една прибързана крачка, може би дължаща се на емоционално решение, но какво да се прави.

Също така незнам какво ще се случи със тези организации в момента когато овчарското куче бъде регистрирано в МФК ( зашото рано или късно и това ще стане)

Относно модератор - предлагам Петков
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3313 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 03:49 PM

И аз това искам да попитам , какво ще стане с всички тяхни кучета , нали все пак става дума за тях . Толкова ли е важно да си начело на някаква организаця и толкова ли е голям келипира от това s) че да неможем да излезем 200 - 300 кучета на изложба , мисля че това е напълно възможно , ама не , докато всеки дърпа чергата къ себеси ще си я караме така fow bash ouu bgflag 1-vano 2-Петков
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#3314 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 04:28 PM

за модератор-"vano" ,ако има желание,аз му имам вяра. 1super

#3315 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 06:06 PM

дог бг.......не да ти се бъркам ама сложиш ли модератор любител на бок или кк да модерира темата ще настъпи комунизъм или поне цензурата ще е такава,въобще не е нужно да разбира"материята" а да има елементарни човешки качества,модератор е синоним на съдия
ще се трият мнения само на потребители които са неудобни ,и ще се толерират глупости на "заслужили" такива,опитваш се да угодиш на кои?на темата или на определени потрбители,или се опитваш да избягаш от отговорност за изтритите постове?

лаиката ?????петков????.......мммм вано може ,но си е пристрастен
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3316 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 07:43 PM

Цитат

Проблема може да е от това, че тези 320 членове имат сигурно около 1000 кучета (и постоянно се произвеждат нови) - и с тази си крачка тези кучета, ще се изключат завинаги от мероприятията на БРФК, респективно МФК, заради прищявките на техните собственици. Но живеем в демократична държава и всеки си решава какво да прави със своите кучета.

Според мен това е една прибързана крачка, може би дължаща се на емоционално решение, но какво да се прави.

Не вярвай на всичко , което четеш! 320 членове? oleeee wink Те бяхя писали , че на първата им изложба са участвали 263 кучета ама бяха 70-80. И това не е малко де.

#3317 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 08:18 PM

super best

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Chenet.jpg (16.17K)
    Брой сваляния: 94

User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3318 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 08:39 PM

Браво бре,Пеца.Връщам си думите назад super best .Ще ти увелича и тази снимка

Прикачени файлове

User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#3319 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2007 - 08:42 PM

Относто избор на модератор - по негово молба и с решение на останалите модератори - Стефан Попов.

Надявам се да намирате общ език за доброто на овчарското куче на България.

#3320 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 09:03 PM

Цитат

Относто избор на модератор - по негово молба и с решение на останалите модератори - Стефан Попов.

Надявам се да намирате общ език за доброто на овчарското куче на България.

Приветствам предложението за Стефан Попов! Въпреки , че е мноооого пристрастен към темата , постоянно демонстрира толерантно и коректно отношение към всички участници! super best bgflag

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни