Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3561 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2007 - 10:36 PM

И това не е лошо.

#3562 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:37 PM

Тази кучка също.

#3563 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:38 PM

bravoS

Прикачени файлове

#3564 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:40 PM

Браво ама тоя и той е хубав.

Прикачени файлове

#3565 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:41 PM

ku4kata koqto pokazva6 ne e li ot tozi ov4arnik?

Прикачени файлове

#3566 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:41 PM

нт

#3567 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:42 PM

Цитат

Браво ама тоя и той е хубав.

straxoten e ne xubav 1super

#3568 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:43 PM

От тоя е.

#3569 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:45 PM

А тоя.

#3570 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 10:48 PM

Цитат

А тоя.

super best mnogo seriozen e bgflag

#3571 Потребителят е офлайн   dankata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 07:03 AM

здравеите приятели кучетата които разгледах тук са стахотни ,от доста време ми се иска да се регистрирам тук за да мога да научавам някои нешта от вас .а сега някои можели да ми каже каква е разликата междо бг ов4арско ку4е и каракачанката штото слу6ам различни версии надявам се че ште получа правилния отговор от вас благодаря

#3572 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 08:10 AM

Цитат

здравеите приятели кучетата които разгледах тук са стахотни ,от доста време ми се иска да се регистрирам тук за да мога да научавам някои нешта от вас .а сега някои можели да ми каже каква е разликата междо бг ов4арско ку4е и каракачанката штото слу6ам различни версии надявам се че ште получа правилния отговор от вас благодаря

Върнете се назад във форума, прочетете детайлно и предполагам, ще си отговорите на въпроса. Ако не, попитайте отново, но по-конкретно.

Поздрави !
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#3573 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 12:16 PM

Забелязах нещо много интересно!!! bgflag Във последните публикации е показана фотография на развъдник Тито на която се виждат три овчарски кучета със стадо овце. Овцете обаче тук са интересните макар и кучетата да са хубави. Те явно са от автохтонната българска порода МАРИШКА ВАКЛА ОВЦА. Най- старото наименувание свързано с определен вид овце в българския език, а той е древен е именно ВАКЛА. Тази чудесна фотография само доказва старата истина, че у нас винаги, от незапомнени времена е имало овце, които са живи и до днес и които и до днес се пазят и съпровождат от същите тези овчарски кучета. Извода, който сам се налага е: Български породи овце, българи овчари, България - и разбира се Българско овчарско куче. bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3574 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 02:01 PM

Цитат

bgflag Уважаеми, колега тръгвате правилно с интелегентно зададен въпрос и ще си позволя да Ви отговоря-разбира се от моята гледна точка. Овчарското куче в България е нещо, което съществува, нещо, което е реално. Останалото са единични опити да се заобикаля голямата истина и историческата правда. Когато започнах тази дейност преди средата на седемдесетте от нашите опоненти нямаше нито едно лице. Всички каракачанисти се появиха едва след 1994г. и то като наши ученици но какво да се прави- такъв е живота. И все пак ако желаете да погледнете истината в очите и от близо, заповядайте на изложбата на Българското овчарско куче в Пазарджик, която е с най-старата традиция и където се отпочна запознаването на всички нас любители, ентусиасти, радетели на тая порода и разбира се овчари. Очакваме Ви с добре дошли както и всички, които милеят за овчарските кучета на България независимо от коя организация са. bgflag Изложбата ще се проведе на 25 май от 10.00.ч. в Пазарджик в градския парк Остров Свобода или просто "Острова" bgflag bgflag bgflag bgflag super best
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3575 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 03:13 PM

Уважаеми, колеги не обръщайте внимание на грозни и тенденциозни нападки и откровенни лъжи. По тона им ще ги познаете кои са. Аз няма да вляза в диалог, което е под достоинството ми, а и за да не похабявам толкова многото хубави неща свързани с породата и които не са само мои, а на много, много хора. С времето всяка една неправда лъсва, както и всяка истина. Сега обаче ще приведа някои факти, които смятам ще са интересни за аудиторията. През 1973г.беше направен първия опит да се експонира овчарското куче в гр. Пазарджик на изложба в Острова. На следващата година този опит беше особенно успешен, с оглед на постигнатото и така всяка година до 1980-та. През 1981г. на Световното Ловно Изложение в гр. Пловдив, градът където на други изложби вече бях участвал с овчарски кучета, а и като съдия също взех участие. До този период никой няма регистрирано участие и дейност с овчарското куче, а аз имам документи и фотоси, които ще публикувам когато му дойде времето. ПРез 1984г. и до 1989г. участвах на всички изложби в София, Пловдив и Пазарджик като след 1993г. включително не съм пропуснал изложбите в тези градове или като съдия, или като участник. Допълвам само че след този период се започна изключително интересна изложбена дейност в Хасково- стар и традиционно много силен център на породата, Добрич по-млад но също тъй стратегически регион на кинологията и овчарското куче. След това се появиха Варна, Монтана, Банско, Разлог и др. на които ЛИЧНО съм учредявал клубовете без изключение и лично съм организирал и подпомагал финансово, с награден фонд и безплатно съдийстване от моя страна а и осигуряване на съдии корифеи в занаята като гн. Иван Димитров основател и председател на съдийската дейност в България. Тези, които сега се опитват да оплюят гн. Димитров и мен, са жалки в опитите си да омаловажат труда ни и демонстрират единствено грозно и неблагодарно отношение към тези, които им отвориха очите и им показаха пътя към истината защото до нашите грижи и опити за консолидация, тях никой никъде не ги беше чул и видял. Те се появиха на бял свят в нашата организация късно и за малко и слава богу- също като холандска муха. Сигурен съм че ще бъдат оценени по достоинство във времето. Същите тези хора нито веднъж не си платиха членския внос и не написаха нито един ред за произхода на кучетата си . Добре че поставих началото и на тази дейност, която по-късно бе йезуитски ограбена от Националния клуб от алтернативата и възстановихме изключително трудно и болезнено. Същите тези момченца, които в двора си съсипваха породата, безценни кучета от, от която получиха на готово и от които абсолютно нищо стойностно не запазиха, сега реват като вдовица за..... Но както обичаше да казва дядо ми Стефан лека му пръст: Курвите най-много плачат за чест! Същите тези, които и в момента позорят форума и публикуват фотоси на откровенни потомци на кавказки овчарки и др. подобни, за което се знае от старите развъдчици, имат наглостта да сипят обиди към личности като Иван Димитров, който отдаде живота си на кучетата в България и е помогнал талкова много на овчарското куче. Посипете си главите с пепел и се засрамете господа!!! Аз ви прощавам по стара християнска традиция, а на останалите, които искат да се развиват казвам добре дошли на празника на овчарското куче в Пазарджик и приятно и ползотворно изкарване!!! bgflag super best
User's Signature

#3576 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 09:18 PM

bravoS super best bgflag bgflag bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3577 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 09:22 PM

Цитат

...Същите тези хора нито веднъж не си платиха членския внос и не написаха нито един ред за произхода на кучетата си . Добре че поставих началото и на тази дейност, която по-късно бе йезуитски ограбена от Националния клуб от алтернативата и възстановихме изключително трудно и болезнено. Същите тези момченца, които в двора си съсипваха породата, безценни кучета от, от която получиха на готово и от които абсолютно нищо стойностно не запазиха, сега реват като вдовица за.....

Никой не оспорва направеното от Вас,но за мен цитираните думи са меко казано нагли!...Въпреки аплодисментите които ще получите за поста си.
"Ограбване"? Според мен е обида към хора също дали и даващи изключително много на породата и които поне аз уважавам много,а колкото до членския внос лично съм плащал такъв като член на Монтанския клуб,тогава към НКБОК,и то три години преди да имам собствено куче,така че моля Ви!

#3578 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 09:49 PM

Цитат

Цитат

...Същите тези хора нито веднъж не си платиха членския внос и не написаха нито един ред за произхода на кучетата си . Добре че поставих началото и на тази дейност, която по-късно бе йезуитски ограбена от Националния клуб от алтернативата и възстановихме изключително трудно и болезнено. Същите тези момченца, които в двора си съсипваха породата, безценни кучета от, от която получиха на готово и от които абсолютно нищо стойностно не запазиха, сега реват като вдовица за.....

Никой не оспорва направеното от Вас,но за мен цитираните думи са меко казано нагли!...Въпреки аплодисментите които ще получите за поста си.
"Ограбване"? Според мен е обида към хора също дали и даващи изключително много на породата и които поне аз уважавам много,а колкото до членския внос лично съм плащал такъв като член на Монтанския клуб,тогава към НКБОК,и то три години преди да имам собствено куче,така че моля Ви!

Това колега малко ми звучи като :

" Гузен не гонен бяга... "
или
"Де го чукаш , де се пука..." b)
bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3579 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 09:58 PM

В различни уши-различно звучи,колега Петков.
Спокойна вечер на форумците.

#3580 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 10:09 PM

Спокойна и от мен 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни