Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3621 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 May 2007 - 07:32 PM

d)

#3622 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 May 2007 - 10:52 PM

Напомням на тези с претенциите че всичко, което се пише се запомня и после не трябва да се отмятат, а освен че пишат неграмотно, пишат откровенни лъжи и за откровенни кръстоски а аз ги зная отдавна! 1super
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3623 Потребителят е офлайн   Dinko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 02:24 PM

Зашто ми триете постовете а не ви изнася ли а..разбирачи..

#3624 Потребителят е офлайн   carajo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 02:53 PM

Цитат

Цитат

Напомням на тези с претенциите че всичко, което се пише се запомня и после не трябва да се отмятат, а освен че пишат неграмотно, пишат откровенни лъжи и за откровенни кръстоски а аз ги зная отдавна! 1super

Ти постоиано ме триеш но аз ниама да се откажа.И сега да те питам как мина..световното.. колко кучета овчарски имаше на изл. в Пазарджик даи малко инфо.

Тъпичък ,но упорит. l)

#3625 Потребителят е офлайн   Dinko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 03:29 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ти постоиано ме триеш но аз ниама да се откажа.И сега да те питам как мина..световното.. колко кучета овчарски имаше на изл. в Пазарджик даи малко инфо.

Тъпичък ,но упорит. l)

А още един умник си подаде зъбките хаха мишка.Покажи си кучето бе отворкоо bash

#3626 Потребителят е офлайн   hobi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 03:53 PM

Наистина си тъпичък.

#3627 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 04:45 PM

А само едните ли обиждат,а той???А ,колкото до знанието му и опита никой не го оспорва,но трябва да ги докаже ,нали знаеш къде.?На приказки всички са страхотни разбирачи и развъждачи. wink
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#3628 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 05:09 PM

Цитат

Цитат

А само едните ли обиждат,а той???А ,колкото до знанието му и опита никой не го оспорва,но трябва да ги докаже ,нали знаеш къде.?На приказки всички са страхотни разбирачи и развъждачи. wink

Мисля че доказаните качества на кучетата му са най-доброто доказателство за работата му с породата.А без знания и опит не би постигнал тези резултати. А че има много "разбирачи"....навсякъде е така за жалост.

Нямам нищо напреки ,но за кои качества става въпрос и пред кого ги е доказал,в Разлог ли????
User's Signature

#3629 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 05:36 PM

И защо за мое съжаление,май ме бъркате с някой??На много от националните изложби на БОК аз съм ги съдил,а до колкото си спомням последната изложба в Разлог под егидата на БРФК я съдих аз в една зала при минус 19 градуса.Така,че не разбирам това "за вашо съжаление"?
User's Signature

#3630 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2007 - 07:22 PM

Господа смешни сте вече:)

Поне като ми триете постовете ми кажете причината - от 2 години съм регистриран в този форум - незнам да съм обидил някого (не че няма заслужаващи).

И да ми изтриете всички постове, и да ме баннете за този форум това няма да промени ситуацията - а тя е че положението на българското овчарско куче е трагично - и вместо някой хора да ми трият постовете, да се захванат за работа, а не само да се тупат в гърдите как всички бокове били тяхни, как освен тях няма други заслужили - еми какво сте направили бе господа

30 години (ако приемем че 1974 е представено това куче за пръв път) нищо.
Разделение, взаимно оплюване, нямате ясна цел какво целите с развъждането на тези кучета, няма родословна книга, пълно е с кучета с неясен и съмнителен произход - еми колкото и да е жалко това е положението - много вождове, малко индианци и липса на порода.

Хайде трийте на воля:)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3631 Потребителят е офлайн   taro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2007 - 12:32 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Мисля че доказаните качества на кучетата му са най-доброто доказателство за работата му с породата.А без знания и опит не би постигнал тези резултати. А че има много "разбирачи"....навсякъде е така за жалост.

Нямам нищо напреки ,но за кои качества става въпрос и пред кого ги е доказал,в Разлог ли????

За ваше съжаление не само там,а пред всички интересуващи се истински от БОК, на екстериорни изложби (оценявани включително и от г-н Попов) и то от години насам. За работните качества качете се с него в планината b) За повече инфо се обръщайте към Динко.

В планината няма какво да правим. Даите правилник за изпит на работни качества.Че тогава да ги видим от планината и от равнината

#3632 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 02 June 2007 - 08:44 PM

Господин модератор,
аз съм майката на Маги, не дадох разрешение за регистрация на детето си за да бъде използвана и някой да публикува съобщения от нейно име. Запознати сме с правилата на форума и Вие като модератор, трябва да ги спазвате, но това не включва триене на постове, ако не Ви харесва съобщението или е против правилата на форума, изтрийте текста и напишете с главни букви, че съобщението е редактирано от Вас!

До всички пишещи във форума на БОК, от днес Маги няма да пише по темите в БОК и ако има някакво съобщение в бъдеще, знайте, че не е писано от нея.

Поздрави
на всички познати!
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#3633 Потребителят е офлайн   B*e*B*s*S* Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 12:01 AM

имате ли снимки на 6аро караман ?от развъдник Караман

#3634 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 12:21 AM

Цитат

Господин модератор,
аз съм майката на Маги, не дадох разрешение за регистрация на детето си за да бъде използвана и някой да публикува съобщения от нейно име. Запознати сме с правилата на форума и Вие като модератор, трябва да ги спазвате, но това не включва триене на постове, ако не Ви харесва съобщението или е против правилата на форума, изтрийте текста и напишете с главни букви, че съобщението е редактирано от Вас!

До всички пишещи във форума на БОК, от днес Маги няма да пише по темите в БОК и ако има някакво съобщение в бъдеще, знайте, че не е писано от нея.

Поздрави
на всички познати!

Здравейте майка на Маги!

Моля да не тълкувате този ми начин на обръщение към Вас като ирония или подигравка.

Не Ви познавам, не познавам и дъщеря Ви. Единственото, което зная за нея е, че е още прекалено млада, да не кажа малка, но в същото време лично за мене тя е едно много свястно дете, което има потенциал в бъдещето на нашата национална гордост - Българското Овчарско Куче.

За съжаление ми се наложи да отсъствам известно време, намах възможност да отварям и форума. Тази вечер се прибрах от път едва в 23:30 ч. След като проверих кореспонденцията си, реших да погледна и във форума, където е една от любимите ми теми - тази за Българското Овчарско Куче. От това, което прочетох, разбрах, че е имало доста корекции, вмешателства, триене или както щете там го наречете.

Мене също са ме трили много, забранявали са ми достъп до форуми, а има и една шайка от комплексирани злобари, които ме преследват като бесни кучета. Това не ми пречи, знаейки цената си да давам от себе си това, което зная и от което разбирам.

Това, което съм чел от Вашето дете понякога звучи наивничко, но е неподправено и аз не мога да го съдя, изхождайки от позицията на нейната възраст. Не убивайте желанието й да пише, въпреки всичко и въпреки всички. Дайте й шанс да продължи все още да живее с мисълта, че доброто е повече от злото на този свят. С годините животът достатъчно много ще я очука, за да прозре суровите истини на нашето не до там вазвишено ежедневие.

Като се надявам да се вслушате в моите думи, оставам с най-добри чувства и надежда, че дъщеря Ви ще продължи да се изказва, да пита и да се учи. Оставете я сама да научи, че животът е превратен и мръсотията в него е много. Но поне за сега, не убивайте желанието й да живее във все още илюзорния си свят.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#3635 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 07:55 AM

Уважаеми, дами и господа изтрил съм не повече от четири пет поста, които са съдържали или арогантни изрази, или откровенни неистини, или нападки към някого, или информация, касаеща алтернативни организации, каквато е UCI. Извън тези категории нито съм трил нито ще трия. Бих искал да споделя някои истини с Вас уважаеми участници във форума! Алтернативната организация за овчарско куче избра лесния път на лъжата и разцеплението и подведе не малко хора, които иначе са добронамерени симпатизанти на Българското овчарско куче. По почина на каракачанистите те излъгаха цяла България, както и някои институции и пресата. В какво се състоят тези лъжи? Че породата ни е призната! Най-напред в това какво е UCI! Това е е дна малка организация наричаща себе си "ЕВРОПЕЙСКА" със седалище в Германия. Но дори в самата Германия огромната част от кинолози и техните кучета членува от години в Международната Федерация- FCI със седалище град Тюин Белгия, на която са съучредители, а "УЦИТО" никой никъде по света не го бръсне въпреки че имат представителства в двайсеттина страни, тъй като знаят какво е и никой не го взема на сериозно. Там няма правила, няма изисквания, няма и ясна документация, така че който отпадне от нормалната кинология заради проблеми с документи, есктериор, произход или друго отива в УЦИТО. Е това е признанието на БОК. И аз питам от това ли се нуждае породата ни? В алтернативата, която позорно избяга от НК БОК има документация тъй като тя беше присвоена да не казвам открадната от нас. Това беше труда на клуба, на много хора чиято писмена част доверчиво оставихме да се стопанисва и развива от хора, които се оказаха със собствени амбиции и решиха да ни изнудват с това че им се доверихме да оставим при тях знанията за произхода! FCI е съвсем друга работа и породата ще бъде световно призната едва тогава, когато точно тя я признае. Това е единствената организация в света, която е по-голяма от МОК- Международния Олимпийски Комитет и най-голяма от всички и всички видове организации в света заради, което е и Световна! Организация със стаж, традиции, правила и авторитет! Моята вина пред клуба и радетелите е че се предоверих пред тези лица и не послушах предупрежденията на С. Янакиев, а и други развъдчици че хората от ръководството на сегашната алтернатива са изпратени и дошли за да развалят клуба и обсебят породата! А иначе когато дойдоха бяха толкова мили и добрички просто да не повярваш. И това са не повече от двама трима души. Аз съм убеден че всичко ще приключи рано или късно, тъй като знам кои са там. Въпроса е че с техните лъжи объркват много народ от по-новите симпатизанти на нашето куче. Ето сега например пишат "за чудесните" работни качества на едно куче, на което не ми се коментира нито характера нито произхода защото всичко е трагедия, ама пълна и голям резил. Това същото куче преди известно време на борби на кучета в Разлог така квича от едно дребно и напълно безпородно куче, че зрителите умряха от смях. Така завършиха и много други опити да го покажат какъв боец от гората е този пес, та голям майтап с него, да не говорим как ще спира вълкът в тая гора, където е ходил само на разходка и в сънищата си, ако че се пишат басни и се създават легенди със съмнителен произход. Вярвам на тези овчари, които наистина имат дупе да излязат на пашата и да робуват на природата и овцете. Такъв е Цуфата с хиляда и патстотин овце на Куртово и двайсеттина кучета, такъв е Иляс от Кочан, такъв е бай Георги Татанов от Гърмен Такива са братя Кавлакови от Костенец и много, много още овчари, които мога да изброя от цяла България. Това са хора, работещи с овце и овчарски кучета, които се срещат с вълка и мечката постоянно, а не като тези, които само се бият в гърдите и лъжат хората като в онова родео за ковбои и индианци, с което с панаирджийски трикове се правели луди пари да показват "ИСТИНСКИЯ" Див Запад както нашите герои от алтернативата! В Банско и Разлог има много истински овчари и овчарски кучета, които заслужават поклон, а не това което се опитват някои некоректни и неграмотни лъжещи момченца да натрапват на хората като : Видите ли едва ли не: НИЕ сме най-по -и единсвени и други освен нас няма. А същите тия ги създавах лично и инвестирах страшно много усилия и средства в тях иначе никой нямаше да ги познава. Но такъв е живота, за което народа е казал: Пораснаши пилци, поебаши квачки!!! bash bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3636 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 08:42 AM

Цитат

Господа смешни сте вече:)

Поне като ми триете постовете ми кажете причината - от 2 години съм регистриран в този форум - незнам да съм обидил някого (не че няма заслужаващи).

И да ми изтриете всички постове, и да ме баннете за този форум това няма да промени ситуацията - а тя е че положението на българското овчарско куче е трагично - и вместо някой хора да ми трият постовете, да се захванат за работа, а не само да се тупат в гърдите как всички бокове били тяхни, как освен тях няма други заслужили - еми какво сте направили бе господа

30 години (ако приемем че 1974 е представено това куче за пръв път) нищо.
Разделение, взаимно оплюване, нямате ясна цел какво целите с развъждането на тези кучета, няма родословна книга, пълно е с кучета с неясен и съмнителен произход - еми колкото и да е жалко това е положението - много вождове, малко индианци и липса на порода.

Хайде трийте на воля:)

Ванко, аз не съм те трил досега но по въпроса за документацията трябва да знаеш че вече имаме племенна книга и то без фалшификации, каквито не се съгласих да се правят преди две години от сегашната алтернатива. Имаме чудесни родословия и когато се срещнем ще ти ги покажа. Племенната ни книга съдържа стара информация продължена от по-новата и систематизирана по правилата на БРФК и FCI. Никой от нас няма лошо отношение към теб или друг лоялен участник във форума. За останалите не ми се говори!Поздрав! bgflag
User's Signature

#3637 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 09:12 AM

Стефко , стига деликатно отношение и такт спрямо " алтернативата"! Всички знаем кои са и какво направиха. Върнаха ни в "1-ви клас" и сега хората питат защо породата не е регистрирана. Много просто , цялата информация събирана толкова години от всички клубове в страната беше открадната от Л. Бояджиев и
компания. Той , А.Петков и покойния М. Арсенов имаха някакви претенции /финансови и организационни/ доколкото знам , но не намериха сили и мъжество да дойдат на общото събрание на НК и да защитят позицията си а се изпокриха като мишоци . И сега действат като такива !

#3638 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 11:37 AM

Цитат

Стефко , стига деликатно отношение и такт спрямо " алтернативата"! Всички знаем кои са и какво направиха. Върнаха ни в "1-ви клас" и сега хората питат защо породата не е регистрирана. Много просто , цялата информация събирана толкова  години от всички клубове в страната беше открадната  от Л. Бояджиев и
компания. Той , А.Петков и покойния М. Арсенов имаха някакви претенции /финансови и организационни/ доколкото знам , но не намериха сили и мъжество да дойдат на общото събрание на НК и да защитят позицията си а се изпокриха като мишоци . И сега действат като такива !

И имате наглоста да го напишете! Кажете го в лице на хората за които говорите! Ама тука е по-лесно,а и знаете че "гумичката" ви пази. a) Лошото е че лъжите ви ги четат и хора сега откриващи породата....жалко.
ПП: Спрете да си измивате ръцете с така нaречената "алтернатива" която си има име-"Български Киноложки Клуб за Българско Овчарско Куче", ако наистина се работеше съвестно и само за породата,много преди да има разцепление(по вина не на хората от БКК за БОК) можеше да имаме регистрирана порода!
Всичко хубаво от мен,аз спирам да пиша във форума за "Българско Овчарско Куче". Няма смисъл.

#3639 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 12:32 PM

Орландо отдавна няма смисъл!

#3640 Потребителят е офлайн   hobi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2007 - 12:41 PM

Цитат