Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3901 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2008 - 03:52 PM

Цитат

Абе това да не е ШИФЪРА НА ЛЕОНАРДО ;D ;D ;Dништо не се разчита

Еми то трябва да можеш да го разчетеш :)

#3902 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 February 2008 - 03:56 PM

Цитат

Ето нещо което оборва твоето твърдение колко страшен е инбридинга.
от 1958 година до сега, този развъдник работи само със свой кучета, или кучета който за преки потомци на техни кучета.
развьдник за далматинци ли е?......и защо да /оборва/, тези неща не сам ги измислил аз.лошо е ако вярваш че имбридинга не оставя следи.но твоя воля, щом така си решил и си го доказваш с работата си , значи е така . успех.........много време отделихме на маиката природа.

#3903 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2008 - 03:59 PM

Цитат

Цитат

s.diamandiev - то и аз затова питам и аз чувам разни неща, това ставало така ако било еди какво си, но ми трябват и аргументи който да доказват дадено твърдение. Виждал съм кучила от брат и сестра, баща и дъщеря и т.н., има както добри така и лоши резултати. Не съм видял да има зависимост при такива близки инбридинги, да се получават определи неща. Затова и проявих интерес към твърдението на vanko2. Виждал съм кучета който обръщат захапки или правят клеща без значение каква е връзката, понякога общото е линиите от който идват, друг път не. :)
  ти семеен/а  ли си? незнаеш ли че като се жениш, ти си правиш тестове,и гледат твоятя кравна група и тая на човека с кого ше се жениш.защо. не ги ли пита .там е по важно.тези твои вапроси са важни но повече там.

Това изследване се прави когато се роди дете и се гледат резус фактора на кръвната група :) и т.н. Това не толкова важн о в случая.
Не мога тсе правят сравнения м/у хора и кучета. Хората с обратна захапка не ги бракуват и не ги спират от "разплод", за разлика от кучета (зависи и за коя порода кучета става дума де). При хората не се прави селекция :), понеже тоя който е тръгнал да прави подобно нещо знаеш за какъв са го обявили. ;) обаче при кучета се прави селекция затова примерите с хората и кучета са неуместни :) в случая.
Както и да е, разбрах това което ме интересуваше :)

#3904 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 04:03 PM

:rolleyes:

#3905 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2008 - 04:06 PM

Цитат

Цитат

от 1958 година до сега, този развъдник работи само със свой кучета, или кучета който за преки потомци на техни кучета.
развьдник за далматинци ли е?......и защо да /оборва/, тези неща не сам ги измислил аз.лошо е ако вярваш че имбридинга не оставя следи.но твоя воля, щом така си решил и си го доказваш с работата си , значи е така . успех.........много време отделихме на маиката природа.

Да това е развъдник за далматини :), това беше насочено повече към  vanko2. не казвам че не оставя следи.
Преди време Валери Пеев беше написъл нещо много хубаво и ще цитирам по памет.

Цитат

Инбридинга е инструмент в ръцете на развъдчика, както скалпела в ръцете не хирурга. При умело използване дава чудесни резултати.

Ако върнем назад във време кучета са се развъждали доста тясно :). Хората не са ходили както днес примерно до Полша да си заплодят кучето :). Това важи и с пълна сила за овчарските кучета. Разликата със сега е, че тогава това което не вършело работа си е "заминало" и са оставали само тези който вършат работа :)

#3906 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 04:13 PM

;)

#3907 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 04:20 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Да това е развъдник за далматини :), това беше насочено повече към  vanko2. не казвам че не оставя следи.
Преди време Валери Пеев беше написъл нещо много хубаво и ще цитирам по памет.

Цитат

Инбридинга е инструмент в ръцете на развъдчика, както скалпела в ръцете не хирурга. При умело използване дава чудесни резултати.

Ако върнем назад във време кучета са се развъждали доста тясно :). Хората не са ходили както днес примерно до Полша да си заплодят кучето :). Това важи и с пълна сила за овчарските кучета. Разликата със сега е, че тогава това което не вършело работа си е "заминало" и са оставали само тези който вършат работа :)

абе човек,в грешка си,поговори с някой генетик,той ще ти обясни,как да е неумесно сравнението на куче с човек,става въпрос за гени,носителя на наследствена информация ипри животните е също при поколенията на родители-роднини има по-голям риск от дефекти и болестни състояния
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#3908 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 04:29 PM

Face,това се нарича естествен подбор. както предполагам знаеш това автоматично означава, по-силния, по-гьвкавия.,такива оцеляват и остават. но не означава по красивият или изложбения. особенно по онова време е важало в пьлна сила.

#3909 Потребителят е офлайн   vladko1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 04:44 PM

Така и никой не обясни защо захапката на това куче не е обратна и какво въобще е обратна захапка.

#3910 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 04:46 PM

един мой познат ме светна,че захапката се мери по предните резци,ако долните покриват горните имаме обратна,
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#3911 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2008 - 06:32 PM

Цитат

Face,това се нарича естествен подбор. както предполагам знаеш това автоматично означава, по-силния, по-гьвкавия.,такива оцеляват и остават. но не означава по красивият или изложбения. особенно по онова време е важало в пьлна сила.

Да, затова написах по-горе че преди са гледали кучета за да им вършат работа, сега в повечето случай се гледат кучета за кеф. Преди са гледали работни качества днес се гледа красота. Не сравнявам изложбите с работата на кучета. Днес е важно развъдчика да прави селекция по определени критерии и да има правилна преценка.
Как ще постигне това той си го решава и преценява. :)

#3912 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 06:37 PM

:palec: така е....

#3913 Потребителят е офлайн   stefan yordanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 06:49 PM

Цитат

Цитат

Така е...А клещовидната захапка?
  какво за нея,нормална е,става и за изложби,ако кучето е младо 100% ще я обърне след кратко време

Не съм съгласен! Моя Арес си тръгна от малък на клеща и сега е на 4 години и въобще не е мръднал.

#3914 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 07:06 PM

Фейс,като даваш таблици,не забравяи ,че говориш за порода,че там  в родословията на кучетата ,с които работи този развъдчик всичко е ясно не до 4, а до 44 пояс,а тук се говори за кучета ,на които в предците не е сигурно и описано нищо друго освен определения като , кучето на баи Ахмед, на бай Рамиз , на бай Иван Коцаков , на бай тоз на бай оня и т.н.

#3915 Потребителят е офлайн   stefan yordanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 07:19 PM

Цитат

Така и никой не обясни защо захапката на това куче не е обратна и какво въобще е обратна захапка.

Когато долните и горните резци се покриват / са на една линия / захапката е клещовидна. Когато долните излизат по-напред имаме обратна захапка. Поддържам мнението на колегите , които твърдят , че обратна захапка е много вероятно да се получи при близко родственна/ имбредна/ връзка или да се предаде от обременени родители , което обаче не е задължително! Лично аз не съм имал проблем с обратна захапка , но съм разговарял с много колеги и съм попрочел това онова. Срещал съм твърдения за зависимост между имбредна връзка и обратна захапка и в руска/съветска /
специализирана литература.
Обратната захапка е порок и кучето не се допуска до разплод.
Клещата е недостатък и развъдчика решава дали да работи с животното.
С моя мъжкар , който е с клеща съм направил 2 заплождания и засега нямам проблем.

#3916 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 07:23 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Така е...А клещовидната захапка?
  какво за нея,нормална е,става и за изложби,ако кучето е младо 100% ще я обърне след кратко време

Не съм съгласен! Моя Арес си тръгна от малък на клеща и сега е на 4 години и въобще не е мръднал.
  Ще видим,ще изчакаме и живи и здрави пак ще говорим :blink:

#3917 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 07:30 PM

Арес ще идва ли в Банско :blink:

#3918 Потребителят е офлайн   stefan yordanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 07:40 PM

Цитат

Арес ще идва ли в Банско :blink:

Не знам със сигурност , защото имам важно пътуване до Гърция , което съвпада по време с изложбата. Иначе много ни се идва и ще се опитам да натаманя работата с удоволствието. ;D

#3919 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 08:00 PM

Когато в стандарта е записано ,че обратната захапка е дисквалифициращ порок тогава кучето безкомпромисно се изключва от разплод,а ако е на изложба се дисквалифицира.
  Когато е прието в стандарта на дадената порода ,че клещовидната захапка намалява само оценката при изложби, тогава всеки клуб има сформирана комисия по развъждането,която преценява дали това куче може да влезе в разплод. разбира се че трябва да е изключителен екземпляр.

#3920 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 08:04 PM

Иначе хващаш пръча за мъдите и мислиш ,че доиш козата. ;D ;D ;D

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197