Цитат
Цитат
Фейс,като даваш таблици,не забравяи ,че говориш за порода,че там в родословията на кучетата ,с които работи този развъдчик всичко е ясно не до 4, а до 44 пояс,а тук се говори за кучета ,на които в предците не е сигурно и описано нищо друго освен определения като , кучето на баи Ахмед, на бай Рамиз , на бай Иван Коцаков , на бай тоз на бай оня и т.н.
Аз се заинтересувах само то едно твърдение и исках да прочета нещо повече по въпроса. ;)
Схемата я дадох за друго, най-вече заради философстването и обявяването на инбридинга за бич божи ;D Специално по темата инбридинг живо ме вълнува и проявявам интерес към всичко казано и написана по нея. Овчарките кучета са интересни за мен единствено от тази гледна точка за инбридинга, както и другите породи, иначе не проявявам интерес точно към определена порода овчарски кучета.
Все пак тази порода я има понеже в дадените райони е имало инбридни гнезда.
Близкородствени връзки при тях са били често срещано явление, по-горе съм написал и защо.
Иначе не искам да сравнявам две породи, те няма нищо общо помежду си.
Ама що някой тръгва да твърди нещо, трябва и да може и да го докаже.
Останах доволен от разговора си с s.diamandiev, той каза какво мисли и т.н. :):)
Фейс,млади момко,не бързай като циганче пред майкаси,чети по-внимателно
и тогава пиши.Може и да не си млад,но начинът по-който бързаш,ме кара да мисля,че
си младок.Никога не съм писъл,че инбридинга е бич,само намекнах,че не е лажица за
всака уста,явно не си ме разбрал.Споменах,че бич е обратната захапка приятелю.
А сега,мнението ми за инбридинга,С.Йорданов ти е одговорил заради мен,
подържам казаното от него.Каня те да дойдеш и да видиш резултат от правените от мен
инбридингови съешавания.Жив и здрав бъди ;)