Българско овчарско куче
Публикувано: 15 February 2008 - 09:31 PM
Цитат
Цитат
Трай булка за хубост ;D
или по точно Трай коньо за зелена трева :'(
Даи му го със сапун ;D ;D ;D
Публикувано: 15 February 2008 - 09:33 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Трай булка за хубост ;D
Публикувано: 15 February 2008 - 09:37 PM
Цитат
И да си платиш членския внос иначе няма куче ;D ;Dлично ще проверя,ама да знаеш че мойте не са чисти ;D ;D ;Dтрябва да ги водиш на баня ;D ;D ;D ;D
Аз където съм член плащам,обаче членувам само в клубове на признати породи ;D ;D ;D
Що да ги водя бре,тя банята си е дома. ;D ;D ;D
Публикувано: 15 February 2008 - 09:38 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Трай булка за хубост ;D
Публикувано: 15 February 2008 - 10:05 PM
Уважеми, колеги! Прочетох мненията "за" и "против" ИНБРИДИНГА и някои от тях споделям, а с други няма как да се съглася. Едно обаче липсва: конкретика. Аз не мисля, а и не бива да налагам мнението си как се инбридира и трябва ли въобще това да се прави, за което си има учебни програми и помагала. Искам само да спомена някои факти базиращи се на моя скромен практически и теоретически опит в кинологията и отколешно общуване с водещи кинолози и породи от света. Първо: Не е възможно затвърждаването на определени анатомически и етологични белези, приоритетни за селекционерите на определена порода, без наслагване на кръвта на определени носители / предци/ на тези качества- ИНБРИДИНГ. Второ: Нито една порода не е създадена, съществува или ще се развива, без изключителното участие на инбридинга като основен похват на селекционерите развиващи тази порода кучета ! ! ! Трето: Инбридирането се провежда по строго определени закони и правила и всеки от нас би могъл да го ползува като важен и уникален похват стига да е наясно с тези правила и постулати ! Четвърто: Действително се получават не малко негативи при инбридинга, а не рядко и малформации, но тук са и най-високите достижения и върхови екземпляри в селекцията. И накрая не бива да забравяме, че все пак всичко в селекцията е в сферата на очакванията, тоест каквото Господ Бог даде, а той е добър и когато работим честно , почтенно и всеотдайно- ДАВА! Поздрави на всички СЪРЦАТИ СЕЛЕКЦИОНЕРИ на овчарското куче!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!