Българско овчарско куче
Публикувано: 31 December 2005 - 11:39 AM
няма смисъл да подканваш мисля- да се обединяват двете страни..Ако наистина някой ден България иска да има куче което да е между всички останали породи кучета в книгите за породите на света -то друг изход според мен няма.В момента ние живеем в Холандия и сме продали тук около 10 кутрета на които след няколко месеца ще поместим снимки за да ги видите.Интересното е че тук никой не знае нищо за каракачан но ако им кажеме за "Bulgaarse herder"което в превод означава"БОК"се досещат хората и за останалите овчарски кучета по Балканите.

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 31 December 2005 - 11:40 AM
Цитат
Абсолютно!!!
Трябва да се направи селекция на кучетата, да се подберат чистите и истинските и да се работи само с тях за да се постигне добър краен резултат и оеднаквяване на породата! Мисля че много хора ще бъдат обидени като им се каже че с тяхното куче няма да се работи, но това трябва да се направи, защото иначе ще си останем само със спорът!
Г-н Райчев, мисля че трябва да добавим и групата на БГ (Българския Горан) към тази селекция.
Публикувано: 31 December 2005 - 11:42 AM
Цитат
Ами ако има разум и желание, а не преследване на лична слава и куп още негативизми... защо не.
Публикувано: 31 December 2005 - 02:51 PM
Публикувано: 31 December 2005 - 04:11 PM
Уважавам вашата работа за кучетата и хората които се занимават с тях и искам да ви пожелая много успех през следващата година!
Публикувано: 31 December 2005 - 04:14 PM
А. Имаме Каракачанско куче - стара Българска автохтонна порода. Документирана е ТОЧНО с това име и на територията на БЪЛГАРИЯ далече преди всички останали съвременни балкански породи!
Б. Имаме БОК - нова инвенция на няколко лица след 1995-6г. Поголовие съставено от малко Каракачански кучета и много хибридни екземпляри.
В. Имаме Български Горан - до 2001г. клубът подържащ тази популация на Каракачанското куче се наричаше "Национален Клуб Каракачанско куче".
Проясни ли се кое е името около което трябва да се обединим?
Измислянето на поредно ново лъжливо име, не само че няма да ни обедини, но и НАЙ-ВАЖНОТО, ще ни постави пред FCI с НОВА порода без НИКАВА история. Именно тогава ще останем с пръст в устата, защото дори новата сръбска порода ще е ДОСТА ПО-СТАРА от нашата. Какво да говорим за Гръцки, Босненски, Хърватски и т.н. породи....
Ето на това му се казва публично да си отрежеш клона на който седиш!!!
Хора, хубаво си помислете върху това!!!
МАКК от доста време приканва клубовете, селекционерите и собствениците на чистопородните каракачански кучета да се върнат към извора, да се обединят и да работят за породата. Топката е подадена !

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 31 December 2005 - 04:16 PM
Цитат
Уважавам вашата работа за кучетата и хората които се занимават с тях и искам да ви пожелая много успех през следващата година!
В МАКК всеки човек може да членува, след като подаде заявление за членство! Но не всички кучета могат да бъдат вписани, като каракачански в родословната книга на асоциацията!
Весело посрещане на Новата Година!
Публикувано: 31 December 2005 - 04:23 PM
Цитат
Хайде сега, нужно ли бе да направя уточнението което следва!
1. За да си член на МАКК не е нужно да имаш Каракачанско куче!
2. За да си член на МАКК не е нужно да имаш каквото и да е куче!
3. За да си член на МАКК трябва да харесваш Каракачанското куче!
4. Член става човека, а не кучето му!
5. Ако куче е собственост на член на МАКК, това не означава че автоматично е включено в селекцията на породата Каракачанско куче
d) cheers
п.с. Поканата за членство все още не е членство в МАКК b)

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 31 December 2005 - 04:29 PM
Цитат
ХАН и Кара вече са Ви отговорили,но все пак...
Никъде не съм споменавал за членство на кучетата Ви в МАКК!
А поканата се отнасяше за всички b)
Публикувано: 31 December 2005 - 04:40 PM
Какво стана тук ?
Аз мисля че това е форум на БОК?НЕ знам кой на кого ще стане член- БОК на влашките кучета /както ги наричат по Самоков/или Дружинката на Седефчев и приятели ще попълват молби за да влязат в БОК но с силата с която те идват в нашият форум ме кара да се досещам кой при кого пръв ще иде...
Нека кучетата лаят -кервана си вървииииииииииииии..... super

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 31 December 2005 - 04:44 PM
Цитат
Какво стана тук ?
Аз мисля че това е форум на БОК?НЕ знам кой на кого ще стане член- БОК на влашките кучета /както ги наричат по Самоков/или Дружинката на Седефчев и приятели ще попълват молби за да влязат в БОК но с силата с която те идват в нашият форум ме кара да се досещам кой при кого пръв ще иде...
Нека кучетата лаят -кервана си вървииииииииииииии..... super
Много е важно, какви кучета лаят! b)
П.П. При положение че при създаването на съвременната порода БОК, е използвано и кръв от аборигенни Каракачански кучета, просто няма как да не се интересуваме как върви кервана!
Публикувано: 31 December 2005 - 05:47 PM
Кучето е едно и също,хората се делят,но пък си разменят помежду си кръвни кученца.В града ни има два клуба КК и БОК,но ходим помежду си и си гледаме кучетата да намерим най-добрите общо за всички.Казах Ви ,че заплодих моя кучка ,която е в регистъра на БОК с мъжко куче,което е в регистъра на КК,не ме интересуват дразгите между Поповци,Седевчевци,и тем подобни смукачи на пари и не само мен не ме интересуват,но и всички тук от двата клуба признават добрите кучета от двете страни.Мисля,че по този начин един ден ще се говори за кучетата произведени в нашия регион.Усещам,че и ШАРО е доста напред с материала по кръвта и с негова помощ ще напреднем още.Важно е кучето.
НЕ СЪМ ЧЛЕН НА НИКОЙ ОТ ДВАТА КЛУБА.
Познавам водачите и на двете дружини и най -отговорно заявявам,че имат доста пропуски ,добре,че покрай тях има по-учени хора.
Публикувано: 31 December 2005 - 06:09 PM
Публикувано: 31 December 2005 - 07:52 PM
Явно е ,че привърженици на различните клубове винаги ще се обвиняват едни на други. Аз стоя настрана от тези крамоли и контактувам с познатите си от двата клуба. Интересувам се само от това кучетата да са такива ,като тези които имах в началото на 80 те години.През новата година на изложбите на МАКК ще видите млади кучета от това кучило за ,което съм писал.
Публикувано: 31 December 2005 - 08:48 PM
Цитат
Явно е ,че привърженици на различните клубове винаги ще се обвиняват едни на други. Аз стоя настрана от тези крамоли и контактувам с познатите си от двата клуба. Интересувам се само от това кучетата да са такива ,като тези които имах в началото на 80 те години.През новата година на изложбите на МАКК ще видите млади кучета от това кучило за ,което съм писал.
Не говоря само за определени лица, които са правели кръстоски. Говоря за големият брой кръстосани кучета които са били продадени или подарени на различни хора с уговорката че това са бъдещите БОК Шампиони, или са от самите Шампиони (в темата за каракачанското куче на стр 122, е даден точно един такъв БОК Шампион)! Хората взимат тези кучета и ги развъждат и в крайна сметка повечето от тях не знаят че вместо рекламираните български кучета с хилядолетна история, притежават някой мултипороден хибрид.
П.П. А за проверката на съмнителните по произход кучета в МАКК, не се съмнявайте! Вече казахме че не всички кучета се записват като каракачански, в родословната книга на асоциацията!