Българско овчарско куче
Публикувано: 25 March 2006 - 09:40 PM
Да почувствам сферата и аз дори и толкова далеч. То май днес топличко е било като гледам кучетата.
Това бебе на 5 месеца изглежда много добре за възраста си. Имате ли други негови снимки където да е изправено?
Публикувано: 25 March 2006 - 09:41 PM
Цитат
И Бора и много други. И такива, дето са потомци на известни имена, към които и други проявяват апетити, че стояли в основата на породата им. Абе шантава работа.
Когато човек умишлено, тенденциозно, преднамерено или злобен в слабостта и необедителността си не иска да гледа, нищо не е в състояние да го накара да вижда.
Публикувано: 25 March 2006 - 09:45 PM
Цитат
Да почувствам сферата и аз дори и толкова далеч. То май днес топличко е било като гледам кучетата.
Това бебе на 5 месеца изглежда много добре за възраста си. Имате ли други негови снимки където да е изправено?
Да, имам го и изправено и в близък план само главата, но той и един друг човек доста упорито снима, даже той ми го изправи, за да му направя фотографиите, така че ще има снимки, но не тук.
Публикувано: 25 March 2006 - 10:04 PM
Цитат
Обещавам от първото кучило на Бора вие да сте първият който ще има право да си избере кутре! b)
Имам предложение да се направи албум в снимка.бг и да се пуснат снимките там за да ги разгледаме вскички.
Аз съм "ЗА".
Във форума не е удобно да се поместват много снимки.
И трябва да уважаваме това изискване.
Публикувано: 26 March 2006 - 01:46 PM
Цитат
Е, г-н Желев, много голяма цифра 263 - ще свърши златния резерв на Републиката за правене на медали bravoS
Да не би половината да са били от "другите"- решили да си сменят "вероизповеданието"... в което няма лошо. d)
Публикувано: 26 March 2006 - 04:53 PM
що си затормозяваш главата с неща които не са ти познати? Много интерсно koi sa tezi was които споменаваш в поста си?!?!?!? От оня ден чу нещо са кучетата и почна даже и теории да развиваш!
Поканата за диспута беше отправена от определена личност към друга дадена личност.... или ти си пак говорител в предаването??? worthy
Ако ти искаш да поканиш някого на диспут или го направи на лично или го обяви тук офицялно! fow
Това което аз лично забелязвам е че обръщенията и призивите ти са игнорирани от човека към когото се обръщаш. Може би е наистина е време да спреш да се хвърляш в морета, които неможеш да преплуваш и да се бориш за кауза която неможеш да спечелиш.
Преклонението ти пред С. Попов ме учудва!!!! worthy
Да не би да си стигнала до истината с тези твои обиколки по кучета и да си променила възгледите си?!?!? Или може би ти е скучно в КК темата и си търсиш слушатели?
Публикувано: 26 March 2006 - 06:40 PM
Благодаря ти че си направи труда да преброиш колко изречения съм написала.
И искам да се извиня на останалите участници за моите 9 "глупави изречения".
Надявам се че събеседниците тук няма да си хабят времето за да борят твоите празни приказки в темата, че може това да отнеме дни!
Поне аз не бих си направила труда!
Публикувано: 26 March 2006 - 07:35 PM
И няколко въпроса - като БОК и Каракачанското куче са различни породи, нека някой специалист да опише разликите - от къде произхождат едните и другите, как са се формирали като породи, как продължава тяхото развитие, как се работи по клубове и развъдници, кой какво прави за тези породи - това ще е интересно на читателите на форума, а не кой е по-велик.
И един въпрос за почитателите на аборигенното куче на българите - каракачанското - по какво това куче се отличава от Шарпланинеца, Карпатина и Миоритика, от Торняка или Гръцкото овчарско куче и колко аборигенни кучета е имало на Балканския полуостров след като каракачанското е българското аборигенно куче.
Питам, не за да се заяждам, а защото ми е интересно - предполагам ще е интересно и на други.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 26 March 2006 - 08:00 PM
Бях възпрепядстван и не съм бил лично, но познат който беше там, за да направи снимки по моя молба, ми каза че не е имало представители на БРФК - доколкото разбрах, това е мероприятие на Национален Киноложки Клуба за Българско Овчарско Куче, новоучередена организация, чиято основна цел е признаването на породата в Европа.
Липсата на хора от БРФК, ме навежда на мисълта, че НККБОК не е неин член - е как тогава кучето ще бъде признато в Европа, ако не го признае МФК.
На изложбата е имало доста добри кучета, идеята е много добра, но ми намирисва на трети играч в спора МАКК - БРФК (чрез Национален клуб Българско овчарско куче).
Дано не съм прав, и дано хората от НККБОК, знаят какво и как да го направят, та най-после породата да бъде призната от МФК.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 31 March 2006 - 03:51 PM
Прикачени файлове
-
sofia_012.jpg (28.02K)
Брой сваляния: 250
Публикувано: 31 March 2006 - 08:26 PM
дано някой, които разбира наистина изкаже компетентно мниение.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 April 2006 - 09:16 AM
Цитат
Това е Българско Овчарско Куче.
Защо ли?
Защото е произведено от кучета, родени и също произведени в България, чиито деди и прадеди също са родени и произведени в България.
А дали тези кучета са отглеждани от един или различни етноси (българи, турци, помаци, цигани, каракачани) това няма никакво значение. Въпросът е от какви кучета е водена селекцията, къде е водена тази селекция и от колоко години назад е водена.
Публикувано: 01 April 2006 - 11:37 AM
Цитат
Цитат
Това е Българско Овчарско Куче.
Защо ли?
Защото е произведено от кучета, родени и също произведени в България, чиито деди и прадеди също са родени и произведени в България.
А дали тези кучета са отглеждани от един или различни етноси (българи, турци, помаци, цигани, каракачани) това няма никакво значение. Въпросът е от какви кучета е водена селекцията, къде е водена тази селекция и от колоко години назад е водена.
Изпращам ви още една снимка на това ку4е, родено е на 21юли 2005 год.баща Караман на Спас и маика Меца на Лазар. Родено в село Памидово,казва се Мечо
Прикачени файлове
-
post_29_1143884251.jpg (37.4K)
Брой сваляния: 223
Публикувано: 01 April 2006 - 02:42 PM
Опитайте да намалите втората снимка, защото така трудно се отваря, заема много място и е възможно модераторите да я отстранят. Кучето е хубаво.
Поздрави !
Публикувано: 01 April 2006 - 10:47 PM
Прикачени файлове
-
100_1283.jpg (30.13K)
Брой сваляния: 285

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 02 April 2006 - 09:42 AM
Recently I saw a TV report about Karakachan nomads and old archive movies showed them with their flock and dogs. Most of their kucheta were black-and-white.
Не коментирам !
А ето и цялото писмо:
(Името на подателя и пасажите, които не касаят темата са закрити от мене. Подчертаното в червено е също от мене):

Публикувано: 02 April 2006 - 06:59 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 03 April 2006 - 12:03 AM
Цитат
Днес бях на събирането в село Варвара-това е кучето и неговия собственик
Прикачени файлове
-
varvara_021.jpg (27.94K)
Брой сваляния: 253