Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#4781 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 April 2008 - 11:43 PM

Цитат

Цитат

Айде да ми обясни някой който разбира на това куче, защо му е толкова високо ухото.
СИГОРНО Е МЕЛЕЗ. ;D

БОК
Уши: Висящи, поставени на нивото на очите, триъгълни със заоблен връх, средно големи, покрити с дебели и плътни косми.

КК
По-скоро малки, ниско поставени, с V - образна форма, висящи, плътно прилепнали към черепа. Покрити с къси и гъсти косми.

Горан
Уши: висящи, с триъгълна форма, поставени на нивото на очната линия, неголеми, добре окосмени. Не се допуска купиране.

А това куче уж е "легенда" за всички организации.

Извинявам се за незнанието, ама станахме два Горан,така че надявам са да няма грешка кой,кой е???Ние сме за БОК!Обичам думата БЪЛГАРСКО!!!!!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#4782 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:58 PM

:->)..........,че кой не е за БЪЛГАРСКОТО :->)
User's Signature

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg

#4783 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 12:01 AM

Цитат

:->)

Колега много им е трудно да го разберат :blink: :blink: :blink: :blink:

#4784 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 12:20 AM

Като съмне ще се огледат и ще разберат. ;D ;D ;D
Ванко 2 вярно ли говоря? ;D ;D ;D

#4785 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 12:38 AM

Цитат

Цитат

Има в кръстословиците въпрос за дума с четири букви ,която означава "безмислена упоритост".....отговорът е "инат".Всичко е разбираемо,уверявам ви  :blink:!На едно място във форума зададох въпроса:"Защо е срамно да се нарече КК,БОК?",е малко по по-заобиколен начин,но разбираемо...последва мълчание.В темата за КК например, има потребители,които са изключително интелигентни и защитават  породата КК ,както се казва до дупка, на принципът:" И сам войнът е войн!"От ръководството на КК ....пак мълчание,след цялата помия ,която се изля....И пак задавам въпроса:"Какъв е проблемът да има БОК????"(т.е.БЪЛГАРСКА ПОРОДА).....Знаем , че отговорът е:"......, или оплюване от страна на КК, или мълчание..." :-Лошото е,че свикнахме с миризмата на помията....дали сме прасета ;D ;D ;D ;D :-?"...Не, не сме! :mazohist:!!!!!"
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#4786 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 12:56 AM

:->) :->) :->) B)
User's Signature

www.balchevbalkan.hit.bg

#4787 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 07:00 AM

Хората по света се радват да имат собствена порода,носеща името на страната от която произлиза.И когато произнасят името го произнасят с гордост.Както трябва да е и с нашето БЪЛГАРСКО овчарско куче.Защото друга истина НЯМА!!!

#4788 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 07:09 AM

А това за ушите,косъма и т.н.т е просто смехотворно.Кучетата не са клонинги да са еднакви.Винаги има отклонения било от стандарта било от родителите.А относно стандарта хората са се потрудили,проучвали са и са го направили от данни които не са на ден-два.

#4789 Потребителят е офлайн   egold Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 08:09 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Има в кръстословиците въпрос за дума с четири букви ,която означава "безмислена упоритост".....отговорът е "инат".Всичко е разбираемо,уверявам ви  :blink:!На едно място във форума зададох въпроса:"Защо е срамно да се нарече КК,БОК?",е малко по по-заобиколен начин,но разбираемо...последва мълчание.В темата за КК например, има потребители,които са изключително интелигентни и защитават  породата КК ,както се казва до дупка, на принципът:" И сам войнът е войн!"От ръководството на КК ....пак мълчание,след цялата помия ,която се изля....И пак задавам въпроса:"Какъв е проблемът да има БОК????"(т.е.БЪЛГАРСКА ПОРОДА).....Знаем , че отговорът е:"......, или оплюване от страна на КК, или мълчание..." :-Лошото е,че свикнахме с миризмата на помията....дали сме прасета ;D ;D ;D ;D :-?"...Не, не сме! :mazohist:!!!!!"

Абсолютно съгласен!!! :angry: :angry: Но е крайно време да се направи нещо което най-накрая да обедини БЪЛГАРСКОТО в едно цяло. Не е невъзможно да се намери решение. Въпросът е май КОЙ ДА ВОДИ БАЩИНА ДРУЖИНА :huh: ;D ;D Поне аз така си мисля :blink:
User's Signature

Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.

#4790 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 08:34 AM

Цитат

А това за ушите,косъма и т.н.т е просто смехотворно.Кучетата не са клонинги да са еднакви.Винаги има отклонения било от стандарта било от родителите.А относно стандарта хората са се потрудили,проучвали са и са го направили от данни които не са на ден-два.

Смехотворни са приказките които изказа току що!

Да винаги има отклонения от стандарта, идеалното куче е само това което е описано в този стандарт. Но шампиони на една страна и такива които участват в развъдната дейност на една порода трябва да са кучета максимално доближаващи се до стандарта, а не такива, които са с видими недостатъци и пороци.

И не извъртайте темата, пак се захващате за името - ето аз не подкрепям тезата, че името трябва да е КК и също смятам че е по-добре, особено пред света, то да се нарича българско овчарско куче, но не приемам налагането под това име на тотални мелези или лингии, или лапуни, както се изразяват някои съфорумци. Ако бай Драган или бай Петкан са наричали кучетата си кк или чобанско, или овчарско, каквото и име да им се сложи официално, те пак ще си ги наричат както преди. Въпроса с името е така да се каже политически - по-важното е какво стои зад дадено име, а колкото и да ми е мъчно в момента зад имената Горан и КК стоят много по-качествени кучета, отколкото зад името БОК.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4791 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 09:22 AM

Цитат

Цитат

Смехотворни са приказките които изказа току що!

Да винаги има отклонения от стандарта, идеалното куче е само това което е описано в този стандарт. Но шампиони на една страна и такива които участват в развъдната дейност на една порода трябва да са кучета максимално доближаващи се до стандарта, а не такива, които са с видими недостатъци и пороци.

И не извъртайте темата, пак се захващате за името - ето аз не подкрепям тезата, че името трябва да е КК и също смятам че е по-добре, особено пред света, то да се нарича българско овчарско куче, но не приемам налагането под това име на тотални мелези или лингии, или лапуни, както се изразяват някои съфорумци. Ако бай Драган или бай Петкан са наричали кучетата си кк или чобанско, или овчарско, каквото и име да им се сложи официално, те пак ще си ги наричат както преди. Въпроса с името е така да се каже политически - по-важното е какво стои зад дадено име, а колкото и да ми е мъчно в момента зад имената Горан и КК стоят много по-качествени кучета, отколкото зад името БОК.

Съгласен съм всеки може да нарича кучето си както си иска.Особено в разговорния език.Също съм съгласен за това което каза за мелезите и лапуните.Но това дали зад Горан и КК стоят по качествени кучета не бъди сигурен. ;)

#4792 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 10:32 AM

........за името съм апсолютно съгласен,но мисля ,че неможе всички мелези да се се слагат под калпака БОК,те мелезите са навсякаде и при тиа и при ониа,та нали по породата се работи от последните 15-20г. данеби преди 50г. някой да е правил родословиа или да е нямало други породи с които да са се крастосвали ,ама сега станахме големи критици ,всеки знае как трябва да изглежда нашето куче ама като няма риба и рака е риба....какво правим със малкото хубави кучета които са ни останали ,всеки дърпа конците към себе си и се правим на специалисти ,то така мисля че нестава ,5бр. при едните 10бр.при другите 15бр. при третите и вече има малко материал за работа,ама нали никой не иска да направи евала на другиа , затова сме на това дередже,а на символа на държавата ни пише СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА всеки сам да се замисли какво означава това,другото е бош лаф работа :drugarche: :OK: 
User's Signature

www.balchevbalkan.hit.bg

#4793 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2008 - 10:36 AM

българина има ваксина по рождение за работа в екип. и ако се излъже да работи в екип, значи се е разболял. и все пак има и изключения. :blink:
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#4794 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 07:54 PM

Цитат

........за името съм апсолютно съгласен,но мисля ,че неможе всички мелези да се се слагат под калпака БОК,

Това е обсолютно така, но проблема е, че някои хора от редиците на организациите за БОК, за тях знам (сигурно е че и при другите ги има), въпреки че знаят за дадени кучета че са или мелези или с недостатъци и пороци, продължават да заплождат на подобни кучета - е това немога да го разбера. А някои от тях не развъждат, а направо размножават, пуснали са конвейра и произвеждат ли, произвеждат :(

После надъхани младоци купуват ли купуват, без да се интересуват ни от родословия, ни от нищо. Просто сега в БГ е модерно да се гледа БОК, и от това се възползват доста развъдчици от тип търгаши. Ето това е лошото.

Явно хората които гледат кучетата заради самите кучета са все по-малко. Пресен пример е и това което става в МАКК(МОКК) - за някакви си 11000 лв субсидии се изпокараха, а уж милееха за кучето и правеха всичко в негово име.

Е те така го виждам аз положението с породата - незнам как на някои им се вижда че просперира.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4795 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 08:31 PM

в твоя лагер колко хубави кучета има,5 да са най малкото ,те ли са шампионите?и ако неса имат ли нещо общо са тая работа другите ,ти оцени твоите си 5 щото как каза вано ,дойде некъв с модерно мислене и иска шмпион не иска истинско ,той така или инак не ги разбира ,за него истинско е шампиона
шампиона ще остави най много наследници ,или поне много ,пресдтави си само един мелез ,няма връщане назад ,след няколко поколение ще се окаже че фигурира в родословията на почти всички кучета .кое е най лощот че сами си ги знаете и нищо ,ма то и вдругите имало мелези ,абе забрави за момент другите .не те ти класират мележа ,вместо да се опомниш казваш ваште да не са по чисти

хората от 5 кучета порода са съхранявали,попов май разправяше че съседните дървави взимали от нас за да си правят породите......винаги съм казвал че балканското куче е едно ,умни хора ,на балканите ,ние бяхме изолираните от света ,нямахме кинология ,нямше и с кво да ги мешаме ,а кво стана чак до азия отидохме ,самия той каза еди кое си куче е мелез от азиат ,обаче когато се делнаха,знаел е най вероятно го е и съдел тва куче ?и тва прецедателя .е как да не съм за кк  аз също не съм за името писал съм го преди години .аз съм зад кучетата на макк,политиката им е по съхранителна така да го кажа ,в далечен план техните ше останат по чисти казвал съм го и глеи след още някоя година как ше почнете на техните да заплождате не на шампионите ви за които трябва да се натиската
говориме за обединение ....аз съм проив него ,дазнам че имам кучета де не са мешани ,и да го запловдам на доказан мелез ?...още ше са делка много кучето накрая ше остане при определни ентусиасти де не се интересъват от организации ,забелязвам че и сега си има такива хора ,за съзваление това трябва да са хора де са от зората на омелезяването и знаят кой е мелез ,няма да заплождат поне на тези ,по младите просто нямат шанс ,откъде да знам аз че куче дето вече не е живо е теглено на азиат и в последствие омешано така яко че нищо не му личи ,няма как ма някои стари муцуни познават почти всички линии ако си го турят на сърце могат да го направят

съвалявам ама подписа ми е верен
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#4796 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 08:50 PM

:blink:

#4797 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 08:57 PM

Цитат

в твоя лагер колко хубави кучета има,5 да са най малкото ,те ли са шампионите?и ако неса имат ли нещо общо са тая работа другите ,ти оцени твоите си 5 щото как каза вано ,дойде некъв с модерно мислене и иска шмпион не иска истинско ,той така или инак не ги разбира ,за него истинско е шампиона
шампиона ще остави най много наследници ,или поне много ,пресдтави си само един мелез ,няма връщане назад ,след няколко поколение ще се окаже че фигурира в родословията на почти всички кучета .кое е най лощот че сами си ги знаете и нищо ,ма то и вдругите имало мелези ,абе забрави за момент другите .не те ти класират мележа ,вместо да се опомниш казваш ваште да не са по чисти

хората от 5 кучета порода са съхранявали,попов май разправяше че съседните дървави взимали от нас за да си правят породите......винаги съм казвал че балканското куче е едно ,умни хора ,на балканите ,ние бяхме изолираните от света ,нямахме кинология ,нямше и с кво да ги мешаме ,а кво стана чак до азия отидохме ,самия той каза еди кое си куче е мелез от азиат ,обаче когато се делнаха,знаел е най вероятно го е и съдел тва куче ?и тва прецедателя .е как да не съм за кк  аз също не съм за името писал съм го преди години .аз съм зад кучетата на макк,политиката им е по съхранителна така да го кажа ,в далечен план техните ше останат по чисти казвал съм го и глеи след още някоя година как ше почнете на техните да заплождате не на шампионите ви за които трябва да се натиската
говориме за обединение ....аз съм проив него ,дазнам че имам кучета де не са мешани ,и да го запловдам на доказан мелез ?...още ше са делка много кучето накрая ше остане при определни ентусиасти де не се интересъват от организации ,забелязвам че и сега си има такива хора ,за съзваление това трябва да са хора де са от зората на омелезяването и знаят кой е мелез ,няма да заплождат поне на тези ,по младите просто нямат шанс ,откъде да знам аз че куче дето вече не е живо е теглено на азиат и в последствие омешано така яко че нищо не му личи ,няма как ма някои стари муцуни познават почти всички линии ако си го турят на сърце могат да го направят

съвалявам ама подписа ми е верен

джонсън, добре разсъждаваш, ама не е така бе приятелю. разбери, каракачански кучета няма в българия и не могат да бъдат българска порода. ха един да покаже поне едно и да докаже "това е каракачанско куче".

каракачанското куче е на каракачаните, а те са из целия балкански полуостров и от години хич не ги е еня за кучето с тяхно име. и се извъдха тук едни мушмороци, които развиват теория за тяхното куче, ама аджеба с нищо не доказват, че кучетата им са точно от каракачаните. всички заплождат на едни и същи кучета а после си ги наричат или бок или кк.

защо не схванеш, че това са празни приказки, ти поне се мъчиш да мислиш.
User's Signature

Качена снимка

#4798 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 09:04 PM

илдефранц ......точно сега не ми се говори за името ,много добре ме разбра ,не изместрвай темата с шибаното име ,хем не е вжно ,хем за него се хващаме ,ако ти прави кеф ,ше казвам български ,обаче бок  за мен е по обидно и от циганистанско ,за мен е синоним на мелез 

се за тва се хващаш бе братче  ,знаеш ми мнеието и пак.....
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#4799 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.harunyahya.com/bulgarian/

Публикувано: 15 April 2008 - 09:09 PM

бок на турски е много по обидно ;D ;D,Българско да се чува

#4800 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 09:11 PM

Българска овчарка...като Немска,Белгийска и.т.н.т не е лошо:)

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни