Българско овчарско куче
Публикувано: 18 April 2008 - 06:44 PM
Публикувано: 18 April 2008 - 06:47 PM
Цитат
Цитат
Не на всички казвам, че са мелези. ;D
Така е не на всички казва,неговите правя изключение. :yahoo:

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 18 April 2008 - 06:48 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Тука не позна рустово е 85 санта. :yahoo: :->)
Дето важи на изложбата ,че и първо стана в Банско ;D ;D ;D
;D ;D ;D ..със опашката ли?
Не със работа. :chaika:

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 18 April 2008 - 06:56 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Е можеш ли по някакъв начин да докажеш ,тук във форума, че и това не е мелез ?
Да бе мимо,пак трябва да питам този или онзи дали е мелез или не е, пък тои дали ще каже истината един господ знае. Мисълта ми не е да определям на кого кучето е мелез и на кого не е,мисълта ми е ,че е краино време всички които отглеждат тези кучета,независимо за какво им служат те,да започнат да си помагат и взаимно да уважават труда си.
Ако мислиш, че като си ги омелезил това е труд жестоко се лъжеш. ;D
Е ти пак твоята си знаеш !!! Покажи ,докажи даи черно на бяло,че еди кое си куче е мелез и ще ти повярвам. Всеки ако почне да разсъждава и да определя кучетата по една снимка,ми то чисто куче няма да остане.
И друго да ти кажа,не малка вина за омелезяването имате и вие,от районите където отглеждате тези кучета дълги години.Защо?? Защо ли??? Защото след като едно куче е оставило 4 поколения след себе си и сте го толерирали дълги години кото куче образец,се явява някои специалист и го обявява за пълен мелез . Сещаи се тогава какво става.
Публикувано: 18 April 2008 - 06:59 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Е можеш ли по някакъв начин да докажеш ,тук във форума, че и това не е мелез ?
Да бе мимо,пак трябва да питам този или онзи дали е мелез или не е, пък тои дали ще каже истината един господ знае. Мисълта ми не е да определям на кого кучето е мелез и на кого не е,мисълта ми е ,че е краино време всички които отглеждат тези кучета,независимо за какво им служат те,да започнат да си помагат и взаимно да уважават труда си.
Ако мислиш, че като си ги омелезил това е труд жестоко се лъжеш. ;D
Е ти пак твоята си знаеш !!! Покажи ,докажи даи черно на бяло,че еди кое си куче е мелез и ще ти повярвам. Всеки ако почне да разсъждава и да определя кучетата по една снимка,ми то чисто куче няма да остане.
И друго да ти кажа,не малка вина за омелезяването имате и вие,от районите където отглеждате тези кучета дълги години.Защо?? Защо ли??? Защото след като едно куче е оставило 4 поколения след себе си и сте го толерирали дълги години кото куче образец,се явява някои специалист и го обявява за пълен мелез . Сещаи се тогава какво става.
Публикувано: 18 April 2008 - 07:05 PM
1 во чобанското куче не е ни бок ни кк ,тва е професия бе човек ,която могат да я изпълняват отделни кучета от чобански породи
защо не разбираш,а от къде да разбираш?от четене на книги ли?
виждал ли си биолози да изследват видове в зоологическата градина?анатомия може ,ма маимуната си е маимуна в джунглата ,ако щеш цял живот чети за нея и я гледаи у вас си ,некои ден като я видиш в баира и почнеш да и вървиш зад дупето цял ден.от събуждането и до заспиването и като я вдиш че освен банани и да яде и други работи прави ,е тогава ставаш исински маимунар ,ся гледам еи такива маимунари правят и филмчета ,да можем и нии маимун да видим така както те са видяли ,е баш така ниам го видим ама пак е фаида ,личи си че е дръго животно
данди не направи макк един документален филм а така ми се искаше ?а с балабан кво стана ,има ли чалъм или незнаеш ?

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 18 April 2008 - 07:10 PM
Цитат
1 во чобанското куче не е ни бок ни кк ,тва е професия бе човек ,която могат да я изпълняват отделни кучета от чобански породи
виждал ли си биолози да изследват видове в зоологическата градина?анатомия може ,ма маимуната си е маимуна в джунглата ,ако щеш цял живот чети за нея и я гледаи у вас си ,некои ден като я видиш в баира и почнеш да и вървиш зад дупето цял ден.от събуждането и до заспиването и като я вдиш че освен банани и да яде и други работи прави ,е тогава ставаш исински маимунар ,ся гледам еи такива маимунари правят и филмчета ,да можем и нии маимун да видим така както те са видяли ,е баш така ниам го видим ама пак е фаида ,личи си че е дръго животно
данди не направи макк един документален филм а така ми се искаше ?а с балабан кво стана ,има ли чалъм или незнаеш ?
джонсън, тъй както чета май само данди е в час с истинския пазач, само дето тя му викк КК, ама здраве да е.
иначе ти си прав, че колкото и да се разтягат лакърдии и маймуната и кучето са такива само в средата си.
апък колкото до филмчетата знай че има ли камера, има и нагласна работа. не е тчно тъй както ни го показват.
Публикувано: 18 April 2008 - 07:17 PM
за адаптацията на балабан пък ,думи нямам ,тва ако се направи компетенто ,тоя филм ще изтреля породата в света ,този филм ще направи всички балкански кучета български ,убеден съм че ще се промени и отношението на редовния българин към породата,филми всички гледат даже и тези де не обичат кучета ,тва е пътя според мен ,филм за чобанското куче ,и чобански кучета в стадата ни

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 18 April 2008 - 07:18 PM

Публикувано: 18 April 2008 - 07:20 PM
Цитат
за адаптацията на балабан пък ,думи нямам ,тва ако се направи компетенто ,тоя филм ще изтреля породата в света ,този филм ще направи всички балкански кучета български ,убеден съм че ще се промени и отношението на редовния българин към породата,филми всички гледат даже и тези де не обичат кучета ,тва е пътя според мен ,филм за чобанското куче ,и чобански кучета в стадата ни
ами то има такива филмчета. и за торняка има и за шарпланинеца има тъй че и с филмчетата вече закъсняхме.
тоя балабан не беше ли някакъв разказ. ако е така, такива филмчета не вървят. филмчето трябва да е за истински кумета в истинска ситуация, без авторски измислици. аз съм гледал едно за шарпланинци, правено със скрити камери - това е филм. другото е театър.
Публикувано: 18 April 2008 - 07:27 PM
Цитат
Цитат
ами да! на тия снимки ;D
ако трябва да кажа сериозно - НИКОГА !!! и много рядко с едно и то леко клъцнато на върха.
значи не си идвал в източните родопи ,тука винаги са се рязали и двете или нито едното ,дори и сега .едно знам ,дето като са му резнали едното така тръгнало със стадото че му дожаляло на собственика да му реже другото
пп тъка понякога режат ушите като наказание ,закъдето е изоставило стадото(обикновенно тва са първите дни когато кученцето се пусне с овцете ,привече чобанина се прибира още стадото като наближи кошарата ,често малките като видят че са близо до вкъщи и хъкват да се приберат и да хапнат

Публикувано: 18 April 2008 - 07:30 PM
Цитат
Джонсън,дано се намери някой дето да направи филм за Балабан,заслужава си наистина.Познавах се лично с човека написъл този разказ отец Константин Канев,разказвал ми е други подобни разкази за овчарлък и кучета всичките истински предавани от поколение на поколение и стигнали и до нас.
Публикувано: 18 April 2008 - 07:33 PM
Цитат
Цитат
Цитат
ами да! на тия снимки ;D
ако трябва да кажа сериозно - НИКОГА !!! и много рядко с едно и то леко клъцнато на върха.
значи не си идвал в източните родопи ,тука винаги са се рязали и двете или нито едното ,дори и сега .едно знам ,дето като са му резнали едното така тръгнало със стадото че му дожаляло на собственика да му реже другото
пп тъка понякога режат ушите като наказание ,закъдето е изоставило стадото(обикновенно тва са първите дни когато кученцето се пусне с овцете ,привече чобанина се прибира още стадото като наближи кошарата ,често малките като видят че са близо до вкъщи и хъкват да се приберат и да хапнат
джонсън, бил съм в източните родопи ама честно такива кучета като ония горе, дето приличат на кавказци, не съм виждал. явно още много ми трябва, ама ще наваксам.
Публикувано: 18 April 2008 - 07:38 PM
говоря за рязането на двете уши ,даве мите са така с така изрязани някаи ,направо с брадвата често и по отгоре и стърчат като на доберман,не се държи на естетиката

Публикувано: 18 April 2008 - 07:49 PM
Цитат
говоря за рязането на двете уши ,даве мите са така с така изрязани някаи ,направо с брадвата често и по отгоре и стърчат като на доберман,не се държи на естетиката
чакай малко. виждал съм с одрязани уши. един мой познат не ги сечеше с брадвата ами с теслата, но то си е едно и също. режат ги да не се хапят по тях.
аз ти казах, че в източните родопи не съм виждал. а иначе съм виждал много повече с неотрязани или само клъцнати, а не като на тия дето горе ги показват за бок.
Публикувано: 18 April 2008 - 07:55 PM
Цитат
Цитат
Джонсън,дано се намери някой дето да направи филм за Балабан,заслужава си наистина.Познавах се лично с човека написъл този разказ отец Константин Канев,разказвал ми е други подобни разкази за овчарлък и кучета всичките истински предавани от поколение на поколение и стигнали и до нас.
балабан е писан за моя край от там съм родом.....ха познайте къде са чобаните бре добруджанците?......и на портолаго съм бил,издъспиха седефчев ,тоя знаеше как май , и кво да прави ...и сам воинът е воин ,дано е вярно
точно ildefranc клъцнати ,отгоре отгоре ,казават че така и чували по добре ,сега предполагам с упойки го правят по градовете ,обаче по селата в повечето случаи чобанина сам самичък ,ако кучето е малко е лесно обаче при по големите ,с едната ръка my държиш главата на дръвника с дръгата сечеш ...напоследък взеха да ползават тъби от минерална вода ,слагат я като намордник