Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#4961 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2008 - 06:44 PM

Таро68 2-3 часа е едно, денонощно с тях съвсем друго,не си с тях само нощем докато спиш,понякога не спиш като дойде хищник и се опита да ти отмъкне от стоката,тогава ставаш и помагаш на кучетата ;)Е моите в момента са 16 и охраняват 280 овце на смени защото ако ги пуснеш всичките наведнъж не е добре :blink:Пашата където ходи стадото лятото е около 15 квадратни километра силно пресечен терен и кучетата не се връзват изобщо от средата на май до като падне първия сняг,а той понякога е около нова година.Най близкато населено място е на 8 км,но с джип се пътува около 30мин. защото пътя е ужас.Ток няма,няма ТВ само едно радио на батерии.Та не ти остава нищо друго като останеш сам с дни,да си бъбриш дори с кучетата щото е голяма скука понякога.Вървиш си със стадото и единствено кучетата са ти компанията,приятелите.На това аз му казвам живот с кучетата.

#4962 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:47 PM

Цитат

Цитат

Ти на вси4ко викаш "мелез" особено, ако е по-едро!  :angry:
Не е така просто като видиш кучето как изглежда и ти става ясно.
Не на всички казвам, че са мелези. ;D

Така е не на всички казва,неговите правя изключение. :yahoo:
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#4963 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:48 PM

Цитат

Цитат

Цитат

а сети ли се ,ма нещо много каракачански цвет ,нема да го бъде  ,хем почти няма петна да не говорим за големи ,хем не се доближава до черното ,я виж тва на знамето ...пък и маи не от наи рустовите ....има малко козметика ,ама се държи на работни качества ,жалко на изложбата ниама да важи

Тука не позна рустово е 85 санта. :yahoo: :->)
  Дето важи на изложбата ,че и първо стана в Банско ;D ;D ;D

;D ;D ;D ..със опашката ли?

Не със работа. :chaika:
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#4964 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:56 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ето ви едно не е мое но колко се различава от тия на SHOMBA. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Е можеш ли по някакъв начин да докажеш ,тук във форума, че и това не е мелез ?

Веско защо да ти дока зва дали е мелез питаи Миро от Змеево Ст.Загора и ще разбереш колко Титова кръв има мелес

Да бе мимо,пак трябва да питам този или онзи дали е мелез или не е, пък тои дали ще каже истината един господ знае. Мисълта ми не е да определям на кого кучето е мелез и на кого не е,мисълта ми е ,че е краино време всички които отглеждат тези кучета,независимо за какво им служат те,да започнат да си помагат и взаимно да уважават труда си.
Какъв труд.
Ако мислиш, че като си ги омелезил това е труд жестоко се лъжеш. ;D

Е ти пак твоята си знаеш !!! Покажи ,докажи даи черно на бяло,че еди кое си куче е мелез и ще ти повярвам. Всеки ако почне да разсъждава и да определя кучетата по една снимка,ми то чисто куче няма да остане.
    И друго да ти кажа,не малка вина за омелезяването имате и вие,от районите където отглеждате тези кучета дълги години.Защо??  Защо ли???  Защото след като едно куче е оставило 4 поколения след себе си и сте го толерирали дълги години кото куче образец,се явява някои специалист и го обявява за пълен мелез .  Сещаи се тогава какво става.

#4965 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:57 PM

Ще я пускам давидя колко пъти ще я трият.
;D

МОД:АБОРИГЕН,ПРОДЪЛЖИШ ЛИ ЩЕ ПОЛУЧИШ БАН!.ЯВНО ТИ СЕ ИСКА ДА ЗАКЛЮЧА И ДВЕТЕ ТЕМИ?.ПОСЛЕ ТИ ОБЯСНЯВАЙ НА СЪФОРУМЦИТЕ ,ЗАЩО СА ЗАКЛЮЧЕНИ!

#4966 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 06:59 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ето ви едно не е мое но колко се различава от тия на SHOMBA. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Е можеш ли по някакъв начин да докажеш ,тук във форума, че и това не е мелез ?

Веско защо да ти дока зва дали е мелез питаи Миро от Змеево Ст.Загора и ще разбереш колко Титова кръв има мелес

Да бе мимо,пак трябва да питам този или онзи дали е мелез или не е, пък тои дали ще каже истината един господ знае. Мисълта ми не е да определям на кого кучето е мелез и на кого не е,мисълта ми е ,че е краино време всички които отглеждат тези кучета,независимо за какво им служат те,да започнат да си помагат и взаимно да уважават труда си.
Какъв труд.
Ако мислиш, че като си ги омелезил това е труд жестоко се лъжеш. ;D

Е ти пак твоята си знаеш !!! Покажи ,докажи даи черно на бяло,че еди кое си куче е мелез и ще ти повярвам. Всеки ако почне да разсъждава и да определя кучетата по една снимка,ми то чисто куче няма да остане.
    И друго да ти кажа,не малка вина за омелезяването имате и вие,от районите където отглеждате тези кучета дълги години.Защо??   Защо ли???   Защото след като едно куче е оставило 4 поколения след себе си и сте го толерирали дълги години кото куче образец,се явява някои специалист и го обявява за пълен мелез .  Сещаи се тогава какво става.
То се вижда.

#4967 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:04 PM

Дразниш!  :angry:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#4968 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:05 PM

тарчооо я сам другия
1 во чобанското куче не е ни бок ни кк ,тва е професия бе човек ,която могат да я изпълняват отделни кучета от чобански породи
защо не разбираш,а от къде да разбираш?от четене на книги ли?
виждал ли си биолози да изследват видове в зоологическата градина?анатомия може ,ма маимуната си е маимуна в джунглата ,ако щеш цял живот чети за нея и я гледаи у вас си ,некои ден като я видиш в баира и почнеш да и вървиш зад дупето цял ден.от събуждането и до заспиването и като я вдиш че освен банани и да яде и други работи прави  ,е тогава ставаш исински маимунар ,ся гледам еи такива маимунари правят и филмчета ,да можем и нии маимун да видим така както те са видяли ,е баш така ниам го видим ама пак е фаида ,личи си че е дръго животно
данди не направи макк един документален филм а така ми се искаше ?а с балабан кво стана ,има ли чалъм или незнаеш ?
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#4969 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:10 PM

Цитат

тарчооо я сам другия
1 во чобанското куче не е ни бок ни кк ,тва е професия бе човек ,която могат да я изпълняват отделни кучета от чобански породи
виждал ли си биолози да изследват видове в зоологическата градина?анатомия може ,ма маимуната си е маимуна в джунглата ,ако щеш цял живот чети за нея и я гледаи у вас си ,некои ден като я видиш в баира и почнеш да и вървиш зад дупето цял ден.от събуждането и до заспиването и като я вдиш че освен банани и да яде и други работи прави  ,е тогава ставаш исински маимунар ,ся гледам еи такива маимунари правят и филмчета ,да можем и нии маимун да видим така както те са видяли ,е баш така ниам го видим ама пак е фаида ,личи си че е дръго животно
данди не направи макк един документален филм а така ми се искаше ?а с балабан кво стана ,има ли чалъм или незнаеш ?

джонсън, тъй както чета май само данди е в час с истинския пазач, само дето тя му викк КК, ама здраве да е.
иначе ти си прав, че колкото и да се разтягат лакърдии и маймуната и кучето са такива само в средата си.
апък колкото до филмчетата знай че има ли камера, има и нагласна работа. не е тчно тъй както ни го показват.
User's Signature

Качена снимка

#4970 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:11 PM

Цитат

Дразниш!  :angry:
Защото казвам истините на хората в ОЧИТЕ. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

МОД:ИМАШ ВТОРО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!СЛЕДВА БАН!

#4971 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:17 PM

да така е ,но пък като чета ,едно такова филмче би бил като учебник за "разбирачите ,направо са ми смешни понякога ,като попитат що техните не били чобански

за адаптацията на балабан пък ,думи нямам ,тва ако се направи компетенто ,тоя филм ще изтреля породата в света ,този филм ще направи всички балкански кучета български ,убеден съм че ще се промени и отношението на редовния българин към породата,филми всички гледат даже и тези де не обичат кучета ,тва е пътя според мен ,филм за чобанското куче ,и чобански кучета в стадата ни
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#4972 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:18 PM

илдефранс ти виждал ли си български кучета с две отрязани уши?
User's Signature

#4973 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:20 PM

Цитат

да така е ,но пък като чета ,едно такова филмче би бил като учебник за "разбирачите ,направо са ми смешни понякога ,като попитам що техните не били чобански

за адаптацията на балабан пък ,думи нямам ,тва ако се направи компетенто ,тоя филм ще изтреля породата в света ,този филм ще направи всички балкански кучета български ,убеден съм че ще се промени и отношението на редовния българин към породата,филми всички гледат даже и тези де не обичат кучета ,тва е пътя според мен ,филм за чобанското куче ,и чобански кучета в стадата ни

ами то има такива филмчета. и за торняка има и за шарпланинеца има тъй че и с филмчетата вече закъсняхме.
тоя балабан не беше ли някакъв разказ. ако е така, такива филмчета не вървят. филмчето трябва да е за истински кумета в истинска ситуация, без авторски измислици. аз съм гледал едно за шарпланинци, правено със скрити камери - това е филм. другото е театър.
User's Signature

Качена снимка

#4974 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:22 PM

Цитат

ами да! на тия снимки  ;D

ако трябва да кажа сериозно - НИКОГА !!! и много рядко с едно и то леко клъцнато на върха.
User's Signature

Качена снимка

#4975 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:27 PM

Цитат

Цитат

ако трябва да кажа сериозно - НИКОГА !!! и много рядко с едно и то леко клъцнато на върха.

значи не си идвал в източните родопи ,тука винаги са се рязали и двете или нито едното ,дори и сега .едно знам ,дето като са му резнали едното така тръгнало със стадото че му дожаляло на собственика да му реже другото

пп тъка понякога режат ушите като наказание ,закъдето е изоставило стадото(обикновенно тва са първите дни когато кученцето се пусне с овцете ,привече чобанина се прибира още стадото като наближи кошарата ,често малките като видят че са близо до вкъщи и хъкват да се приберат и да хапнат
User's Signature

#4976 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:30 PM

Цитат

тарчооо я сам другия
Джонсън,дано се намери някой дето да направи филм за Балабан,заслужава си наистина.Познавах се лично с човека написъл този разказ отец Константин Канев,разказвал ми е други подобни разкази за овчарлък и кучета всичките истински предавани от поколение на поколение и стигнали и до нас.

#4977 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:33 PM

Цитат

Цитат

Цитат

значи не си идвал в източните родопи ,тука винаги са се рязали и двете или нито едното ,дори и сега .едно знам ,дето като са му резнали едното така тръгнало със стадото че му дожаляло на собственика да му реже другото

пп тъка понякога режат ушите като наказание ,закъдето е изоставило стадото(обикновенно тва са първите дни когато кученцето се пусне с овцете ,привече чобанина се прибира още стадото като наближи кошарата ,често малките като видят че са близо до вкъщи и хъкват да се приберат и да хапнат

джонсън, бил съм в източните родопи ама честно такива кучета като ония горе, дето приличат на кавказци, не съм виждал. явно още много ми трябва, ама ще наваксам.
User's Signature

Качена снимка

#4978 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:38 PM

ма не са ли?на кои са ?

говоря за рязането на двете уши ,даве мите са така с така изрязани някаи ,направо с брадвата често и по отгоре и стърчат като на доберман,не се държи на естетиката 
User's Signature

#4979 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:49 PM

Цитат

ма не са ли?на кои са ?
говоря за рязането на двете уши ,даве мите са така с така изрязани някаи ,направо с брадвата често и по отгоре и стърчат като на доберман,не се държи на естетиката 

чакай малко. виждал съм с одрязани уши. един мой познат не ги сечеше с брадвата ами с теслата, но то си е едно и също. режат ги да не се хапят по тях.

аз ти казах, че в източните родопи не съм виждал. а иначе съм виждал много повече с неотрязани или само клъцнати, а не като на тия дето горе ги показват за бок.
User's Signature

Качена снимка

#4980 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 07:55 PM

Цитат

Цитат

тарчооо я сам другия
Джонсън,дано се намери някой дето да направи филм за Балабан,заслужава си наистина.Познавах се лично с човека написъл този разказ отец Константин Канев,разказвал ми е други подобни разкази за овчарлък и кучета всичките истински предавани от поколение на поколение и стигнали и до нас.

балабан е писан за моя край от там съм родом.....ха познайте къде са чобаните бре добруджанците?......и на портолаго съм бил,издъспиха седефчев ,тоя знаеше как май , и кво да прави ...и сам воинът е воин ,дано е вярно

точно ildefranc клъцнати ,отгоре отгоре ,казават че така и чували по добре ,сега предполагам с упойки го правят по градовете ,обаче по селата в повечето случаи чобанина сам самичък ,ако кучето е малко е лесно обаче при по големите ,с едната ръка my държиш главата на дръвника с дръгата сечеш ...напоследък взеха да ползават тъби от минерална вода ,слагат я като намордник
User's Signature

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни