Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#5001 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2008 - 09:22 PM

добре сте си ,така може да разправяте лакрдии ,инак ако ви тества плюшките не се знае резултата,един там от ваште се оплакваше от чакали горкия ,вълци ако има нензам кво ше прави

шомба разликата между твоите и на данди кучетата е като африкански лъв и циркадвийски ,представи си ги двамата пред публика
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#5002 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:23 PM

Цитат

ох илдефранc.....как да ти го обясня ,да тебе не би те грабнал подобен филм ,при теб требва дисекция на червата ,генетичи проби и снимки на тазобедрени дизплазии ,исторически доказателства като увертюра и докалда от научен инститът  за финал ,нека и taky да има документален,обаче за хората ,говорех аз

вив то е като рекламата на бисквити катеричка ,знаеш че наиситна ням да искочат от пакета като на клипа ма си купуваш да ги опиташ ,пък всеки си има вкус ,въпроса е да го погледнат ...едва ли ще ме разбереш ,прекалено научно гледаш на нещата

а-а-а, бисквити не си купувам щото имат маргарин пък аз обичам масло  ;)
User's Signature

Качена снимка

#5003 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:28 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

тарчооо я сам другия
1 во чобанското куче не е ни бок ни кк ,тва е професия бе човек ,която могат да я изпълняват отделни кучета от чобански породи
защо не разбираш,а от къде да разбираш?от четене на книги ли?
виждал ли си биолози да изследват видове в зоологическата градина?анатомия може ,ма маимуната си е маимуна в джунглата ,ако щеш цял живот чети за нея и я гледаи у вас си ,некои ден като я видиш в баира и почнеш да и вървиш зад дупето цял ден.от събуждането и до заспиването и като я вдиш че освен банани и да яде и други работи прави  ,е тогава ставаш исински маимунар ,ся гледам еи такива маимунари правят и филмчета ,да можем и нии маимун да видим така както те са видяли ,е баш така ниам го видим ама пак е фаида ,личи си че е дръго животно
данди не направи макк един документален филм а така ми се искаше ?а с балабан кво стана ,има ли чалъм или незнаеш ?
Джонсън,дано се намери някой дето да направи филм за Балабан,заслужава си наистина.Познавах се лично с човека написъл този разказ отец Константин Канев,разказвал ми е други подобни разкази за овчарлък и кучета всичките истински предавани от поколение на поколение и стигнали и до нас.

балабан е писан за моя край от там съм родом.....ха познайте къде са чобаните бре добруджанците?......и на портолаго съм бил,издъспиха седефчев ,тоя знаеше как май , и кво да прави ...и сам воинът е воин ,дано е вярно

точно ildefranc клъцнати ,отгоре отгоре ,казават че така и чували по добре ,сега предполагам с упойки го правят по градовете ,обаче по селата в повечето случаи чобанина сам самичък ,ако кучето е малко е лесно обаче при по големите ,с едната ръка my държиш главата на дръвника с дръгата сечеш ...напоследък взеха да ползават тъби от минерална вода ,слагат я като намордник

И за овчарите в Добруджа има писани разкази,друг е въпроса ако не си ги чел. Ащо се отнася за овчари и овцевъдство ,говеда и говедовъдство,свинари и свиневъдство,можеш да попиташ всеки зрял човек интерисуващ се от някакъв вид въдство ,пък тои да ти каже какво е било в близкото минало животновъдството в Добруджа. Аз лично съм бил ръководител на овцеферма от 2600 глави ,от 1989г. до 1994г.,когато доиде ликвидацията.

Таро, за кви овце си отговарял. ако си от северна българия там имаше много североизточнобългарски тънкорунни.

Точно за същите става въпрос.Само че ние им казвахме-меринос. Сигурен съм ,че знаеш ,че това са яслови овце ,а не овце които мажеш да отглеждаш изцяло на паша.Пашата за тях е просто разходка. Но за разлика от овцете които се отглеждат във високопланински терени,тези са двоино по големи,около 55-60 кг.,а кочовите стигаха до 90-100кг. Как би изглеждало едно куче от Родопите между тях?

#5004 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:30 PM

В Добруджа в последните 10 години има и вълци.Лично аз съм виждал глутница от 6 бр.,на около 200 м разстояние ;D Поредния остави кожата си тази зима.

#5005 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:31 PM

Като котарак, бате Веско !!!

Ами ако е до Плевенска
ил Старозагорска?

Ха, ха, ха.....

;D ;D ;D
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#5006 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:31 PM

именно ,за всеки влак си има пътник,определено си ценител ,но пък аз говорех за масовия потребител
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#5007 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:35 PM

[quote author=JONSANA link=topic=5001.msg387108#msg387108 date=1208546574]
добре сте си ,така може да разправяте лакрдии ,инак ако ви тества плюшките не се знае резултата,един там от ваште се оплакваше от чакали горкия ,вълци ако има нензам кво ше прави

шомба разликата между твоите и на данди кучетата е като африкански лъв и циркадвийски ,представи си ги двамата пред публика

Нали ти писах да не ревеш на чужд гроб,че не знаеш накъде му е главата,двама като си мерят...........
    що си слагаш осрания гъз? Май много дълбоко съм бръкнал и все се сещаш за мен.Така ще е доста време,ще ме търсиш. Не се притеснявй не си първта :chaika:
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#5008 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:35 PM

Желев, ти само ги видя или си отстреля един та да
имаш на какво да стъпваш през студените зимни дни ?

Миналото лято едно момче от с.Белица (Силистренско)
е успяло да застреля пет вълчета, но майката само ранил
и тя се измъкнала, и аз какъвто съм Тома-Неверни реших да
отида на място и да видя дали наистина са вълци. Човекът ми
показа снимки от улова и бележка за получените пари от горското...  
User's Signature

Качена снимка

#5009 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:37 PM

Цитат

Като котарак, бате Веско !!!

Ами ако е до Плевенска
ил Старозагорска?

Ха, ха, ха.....

;D ;D ;D

ае ти окс ли си ,ти кучето за изглед ли го вземаш?затва немате ,пък иза разходки бок ..по стандарт го овдят придружител на стада
User's Signature

#5010 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:40 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

тарчооо я сам другия
1 во чобанското куче не е ни бок ни кк ,тва е професия бе човек ,която могат да я изпълняват отделни кучета от чобански породи
защо не разбираш,а от къде да разбираш?от четене на книги ли?
виждал ли си биолози да изследват видове в зоологическата градина?анатомия може ,ма маимуната си е маимуна в джунглата ,ако щеш цял живот чети за нея и я гледаи у вас си ,некои ден като я видиш в баира и почнеш да и вървиш зад дупето цял ден.от събуждането и до заспиването и като я вдиш че освен банани и да яде и други работи прави  ,е тогава ставаш исински маимунар ,ся гледам еи такива маимунари правят и филмчета ,да можем и нии маимун да видим така както те са видяли ,е баш така ниам го видим ама пак е фаида ,личи си че е дръго животно
данди не направи макк един документален филм а така ми се искаше ?а с балабан кво стана ,има ли чалъм или незнаеш ?
Джонсън,дано се намери някой дето да направи филм за Балабан,заслужава си наистина.Познавах се лично с човека написъл този разказ отец Константин Канев,разказвал ми е други подобни разкази за овчарлък и кучета всичките истински предавани от поколение на поколение и стигнали и до нас.

балабан е писан за моя край от там съм родом.....ха познайте къде са чобаните бре добруджанците?......и на портолаго съм бил,издъспиха седефчев ,тоя знаеше как май , и кво да прави ...и сам воинът е воин ,дано е вярно

точно ildefranc клъцнати ,отгоре отгоре ,казават че така и чували по добре ,сега предполагам с упойки го правят по градовете ,обаче по селата в повечето случаи чобанина сам самичък ,ако кучето е малко е лесно обаче при по големите ,с едната ръка my държиш главата на дръвника с дръгата сечеш ...напоследък взеха да ползават тъби от минерална вода ,слагат я като намордник

И за овчарите в Добруджа има писани разкази,друг е въпроса ако не си ги чел. Ащо се отнася за овчари и овцевъдство ,говеда и говедовъдство,свинари и свиневъдство,можеш да попиташ всеки зрял човек интерисуващ се от някакъв вид въдство ,пък тои да ти каже какво е било в близкото минало животновъдството в Добруджа. Аз лично съм бил ръководител на овцеферма от 2600 глави ,от 1989г. до 1994г.,когато доиде ликвидацията.

Таро, за кви овце си отговарял. ако си от северна българия там имаше много североизточнобългарски тънкорунни.

Точно за същите става въпрос.Само че ние им казвахме-меринос. Сигурен съм ,че знаеш ,че това са яслови овце ,а не овце които мажеш да отглеждаш изцяло на паша.Пашата за тях е просто разходка. Но за разлика от овцете които се отглеждат във високопланински терени,тези са двоино по големи,около 55-60 кг.,а кочовите стигаха до 90-100кг. Как би изглеждало едно куче от Родопите между тях?

Ех Таро!
Те се отглеждаха по системата оборно- или оборно-пасищно. Хранеха се на ясла, а се извеждаха сутрин и след обед за по около 2 до 4 часа на разходка.
Е, ти две снимки да си ги спомниш (не са от същата порода, ама са мериносови и приличат на нашите):

Качена снимка
Качена снимка

За такива овце трябва бордер коли.
User's Signature

Качена снимка

#5011 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:41 PM

Джонсъне, и ти сигурно изглеждаш много голем до жена си,
ама като застанеш до некой като КАРАГЕН ще изглеждаш като пале...

Смешно ми е тази вечер бре, не ми обръщай голямо внимание, ха, ха, ха.....
User's Signature

Качена снимка

#5012 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:44 PM

[quote author=SHOMBA link=topic=5001.msg387129#msg387129 date=1208547331]
[quote author=JONSANA link=topic=5001.msg387108#msg387108 date=1208546574]

Нали ти писах да не ревеш на чужд гроб,че не знаеш накъде му е главата,двама като си мерят...........
     що си слагаш осрания гъз? Май много дълбоко съм бръкнал и все се сещаш за мен.Така ще е доста време,ще ме търсиш. Не се притеснявй не си първта :chaika:

[/quote]
нещо афектиран ми се виждаш ,да не си го поел навътре ?..мерш си го значи с кой с данди ?а до гъза ти стига ли ти ?
User's Signature

#5013 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:45 PM

Цитат

Джонсън това се опитвам да обясня,че мойте кучета циркаджии не искам да стават и то зорлен аз да си ги правя,амааа

#5014 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:46 PM

Цитат

Джонсъне, и ти сигурно изглеждаш много голем до жена си,
ама като застанеш до некой като КАРАГЕН ще изглеждаш като пале...

Смешно ми е тази вечер бре, не ми обръщай голямо внимание, ха, ха, ха.....

че кога са ти обръщали?хаххах.тва от райграса сигърно
User's Signature

#5015 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:49 PM

Цитат

Цитат

Джонсън това се опитвам да обясня,че мойте кучета циркаджии не искам да стават и то зорлен аз да си ги правя,амааа
данди ,кой има чобански кучета ще те разбере
User's Signature

#5016 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 09:53 PM

Таро 68 и тук овцете не са това което бяха преди време,когато реших да отглеждам местни стари овце  и разни изчезващи видове,продадох си кочавете 3 на брой,двата бяха по около 97кг(разлика от няколко гр.) а единия 104кг.има и овце които ако останат ялови ститат до 70кг.А не винаги голямото куче върши работа вярвай ми

#5017 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 10:06 PM

Дънди мойте уважения към теб, но къде по тия
ваште баири ще гледаш едри и масивнии овце, а ?

Те едвам издържат при нас да ходят на паша, все последни вървят в сюрията
и когато намерят купчинките жито изпаднали от комбаините се нагълтват като камили
и хайде готово - презобени и завършили земният си път. А пък и май за тях субсидиика не дават...

От около преди 20 години вече моето семеиство се интересува и отглежда овчарски кучета и мога да
кажа че сме взимали такива кучета от къде ли не в България. Кучетата, които взехме от Велинградско
бяха сравнително едро, но тези които бяха от Доспатско, Смолянско и Ардинско бяха дребни, космати,
сиви, тигрови и мръсно черни на цвят - така, че аз едро и здраво куче от там донесено не съм виждал. 
User's Signature

Качена снимка

#5018 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 10:11 PM

Е то на трици,как да стане едро ,че да видиш ;D ;D ;D

#5019 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 10:15 PM

Цитат

Таро 68 и тук овцете не са това което бяха преди време,когато реших да отглеждам местни стари овце  и разни изчезващи видове,продадох си кочавете 3 на брой,двата бяха по около 97кг(разлика от няколко гр.) а единия 104кг.има и овце които ако останат ялови ститат до 70кг.А не винаги голямото куче върши работа вярвай ми

Ти не разбра ли,че не ме интерисува каква работа върши едно куче с едни овце,независимо колко е голямо.Аз чобанин няма да стана пък ако ще туско да е.......!!! Мен лично ме интерисува нашето БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ да има максимално добра визия пред цял свят и да бъде харесвано не само от теб и от мен.  Напълно те разбирам,че те за теб са нещо много важно,но немога да умаловдажа моя труд за сметка на твоя. Аз лично съм виждал Немски овчарки ,които вършат перфектна работа по предназначение ,но нямат никаква екстериорна стоиност.Въпрос на виждане,пък нека времето покаже кои крив кои прав.

#5020 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 10:31 PM

Торментор гледат се кръстоски почти навсякъде от пусто око дето все в голямото бие.Интересни хора сте,куче 80 кила има твърдите а коч да няма.Тия големите не можели да ходят на паша,а тия кучета от по 80 кила как ще гонят мечките и вълците.Или тя природата си знае работата.И дребните ако ги закараш в полето на жегата и те може да не ходят знаеш ли.Ако един ден ако се запознаем ще те водя да видиш и по голям от 100 кг коч ,ще го теглим.А субсидийките не са най важните за мен гледала съм овце дълги години без субсидийки,пак ще ги гледам.За кучетата,явно не си попаднал където трябва.Ей ти една стара снимка с кутрета от 1981-82г.таку що прогледнали,2-те съм ги виждала като големи и изобщо не бяха дребни

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни