Цитат
Цитат
Ти не разбра ли,че не ме интерисува каква работа върши едно куче с едни овце,независимо колко е голямо.Аз чобанин няма да стана пък ако ще туско да е.......!!! Мен лично ме интерисува нашето БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ да има максимално добра визия пред цял свят и да бъде харесвано не само от теб и от мен. Напълно те разбирам,че те за теб са нещо много важно,но немога да умаловдажа моя труд за сметка на твоя. Аз лично съм виждал Немски овчарки ,които вършат перфектна работа по предназначение ,но нямат никаква екстериорна стоиност.Въпрос на виждане,пък нека времето покаже кои крив кои прав.
ами това за немските овчарки пак го измислиха тези дето хич не отбират от селкция.
Щефаниц когато създавал породат казал, че нок трябва да е винаги съчетание между работни качества и екстериор. и това важи не само за нок ами за всимки кучета, а и въобще за всимки животни. не напразно щефаниц е започнал с конете и макар да не е бил животновъд по образование е признат за един от най-големите селекционери в кинологията.
апък като имаме предвид, че фенотипа е отражение на генотипа, всимко останало са глупости и оправдания за нескопосана работа.