Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#611 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 May 2006 - 08:47 PM

d)

Прикачени файлове

#612 Потребителят е офлайн   alal Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2006 - 09:21 PM

Какво разпространяват медиите из страната:

За недовиждащите, два абзаца:

Братята Светлин и Илко Стоеви, които развъждат чистокръвните (зебележете чистокръвни, а не чистопородни) каракачански кучета у нас (явно са само те единствените) се похвалиха, че са успели да патентоват чисто българската порода (Хм, хем каракачанска, хем българска - интересно). Според тях това е уникална порода, която няма аналог в света.

Каракачанското куче е няколко степени (интересна класификация) над всички останали кучета в света. На една шепа ярма излиза на мечка и на вълк, каза Светлин, който е председател на международната асоциация на каракачанското куче.

Ашколсун !!!

Качена снимка

#613 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 08:17 AM

шопската салата не е ли българско ястие?
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#614 Потребителят е офлайн   alal Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 10:07 AM

Цитат

шопската салата не е ли българско ястие?

Ти знайш ли що е етнос и що е нарицание бе. Шопите са българи, каракачаните са каракачани.

#615 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 08:45 AM

а що не вземе6 и карака4анската овца и кон да оспориш БЕ, не ми отговариаи,знам ,защото ниамаш, това бок кои и кога го измисли да те питам
сигурно ниакои кои не е могъл да се помести ниакаде между идеяата опазване каракака4анското ку4е и от там нататък вси4ко което е притежател на подобно животно ниама на4ин да приеме друга "истина"освен тиахната за "развъд4иците" да не говорим те биха пренаписали историята за да им важат родословията издадени от нкбок или там ..организациата им.и накраиа обикновените хорица с изкривено 4увство за патриотизъм 4етат,4етат и ба българску уа как карака4аску
дедите ти кви са били бе диадо ти не ли бил патриот(сигурно и на воина е ходил),не е схтом е викал карака4анско на бок
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#616 Потребителят е офлайн   alal Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 09:15 AM

Цитат

а що не вземе6 и карака4анската овца и кон да оспориш БЕ, не ми отговариаи,знам ,защото ниамаш, това бок кои и кога го измисли да те питам
сигурно ниакои кои не е могъл да се помести ниакаде между идеяата опазване каракака4анското ку4е и от там нататък вси4ко което е притежател на подобно животно ниама на4ин да приеме друга "истина"освен тиахната за "развъд4иците" да не говорим те биха пренаписали историята за да им важат родословията издадени от нкбок или там ..организациата им.и накраиа обикновените хорица с изкривено 4увство за патриотизъм 4етат,4етат и ба българску уа как карака4аску
дедите ти кви са били бе диадо ти не ли бил патриот(сигурно и на воина е ходил),не е схтом е викал карака4анско на бок

нети отговарям щото виждам, че много ги разбираш ама преди да пишеш вземи малко да прочетеш какво еписано. Иначе всичките сте като кьорави - само знаете да повтаряте едно и също като папагали.

#617 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 May 2006 - 09:30 AM

По-полека, момчета. Не ме карайте да ви заключвам и трия.
User's Signature

Качена снимка

#618 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 09:58 AM

Къде и какво да про4ета и можеш да ми кажеш вси4ко но да е смислено ,и дето сме киорави кажи какво сме изтървали?но не не неще от сорта как карака4анско и българско
User's Signature

#619 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 01:52 PM

То в пресата какво пише не гледайте много.Журналистите ни само правят материалчета за запълване на страницата на някоя темичка.
Преди 3-4г. във в. ТРУД бяха написали статия със заглавие - МЪЖКО КУЧЕ РОДИ-
и се описва как мъжкото куче на еди кои си родило три кученца,само дето не бяха написали ,че ги е откърмило,как да им вярваш на такива журналистически капацитети.
Ако някои се интересува за историята на статията мога да му я разкажа.

#620 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 01:56 PM

по4ваи де,но бъди безпристрастен
User's Signature

#621 Потребителят е офлайн   Admin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 03:45 PM

Всички пишещи в тази тема и форумът на КК (знам, че се четете активно едни други) могат да се чувстват предупредени от мен. Предупреждението е следното: Ако не започнете да пишете за кучета, ще заключа тази тема и други също. Това не е форум и тема, където да се изяснява произхода на шопската салата примерно. Моля не влизайте в излишни дискусии във връзка с този пост.
Обърнете внимание също и на това:
http://dog.bg/f/inde...15&#entry107164

#622 Потребителят е офлайн   каракачан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 03:53 PM

*DELETED*

Това и следващите мнения, в които се говори за овце, салати, цървули, тъпани и вообще за всичко друго, но не и за БОК , ще бъдат трити без предупреждение.

#623 Потребителят е офлайн   каракачан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 04:19 PM

Insult не ми е ясно ,защо триеш само моето мнение по въпросите !

Нещо те притеснява ли ?

Просто има насока на разговора и аз я следвам.Нищо лично!

Но явно ти имаш нещо лично!

Не, каракачан, нямам нищо лично. Имаш си тема за каракачанки, пиши там, имате си модератор, оправяйте се. Аз обаче съм модератор на този подфорум и няма да го оставя да тъне в блатото, в което искате да го завлечете с вечните си спорове.
Тази тема е за Българско Овчарско Куче. Добре дошъл си да пишеш за него.
А насоката на разговора считай, че току-що се е ударила в голямата бетонна стена на моята досада.

#624 Потребителят е офлайн   каракачан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 04:56 PM

Истината е ,че не аз отварям темата за к.куче а привържениците на БОК, затова се чувствам длъжен да отговоря ,ако има нещо неточно или изопачено!

MOD: Не се чувствай длъжен.

#625 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 05:13 PM

*DELETED*

#626 Потребителят е офлайн   JoRkAtA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 07:38 PM

Благодаря ти Insult , че триеш мнението ми по въпроса!!! Направо си истривам акаунта, благодаря на модераторите за уважението.

MOD: За нищо, винаги си добре дошъл. Както казах "въпросът" тук е БОК. Ако имаше мнение по него, нямаше да бъде изтрито.

#627 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2006 - 07:59 AM

Здравейте,
преди два дни бях в Самоков и си говорех с мои приятели на които им викат "влахи"-/така наречените каракачани/и си поговорехме доста за кучетата.Изрично ги попитах "добре де нашите кучета защо ги наричате "каракачански"???-отговорът им беше-Абе кога сме ги наричали така,те от скоро им викат така -иначе са си овчарски/чобански/ кучета.Вторият ми въпрос към тях беше."Добре де нал и сте чували поне от дядовците ви разкази,какво казват те-те ли са ги донесли кучетата като са слизали до Гърция и обратно ??отговорът беше"абе що слушате глупости кой какво говори-чували сме да -кучетата са си тукашни и винаги са били тук.Те може и да са водели някое друго куче с тях ама техните са били по дребни и сухи докато местните са били по едри и по борбени от техните,като се разгони някоя кучка и дойдат от близкото село местните кучета че се почнат да се бият за кучката и наборят нашите на дядо ми след това закачат кучката и се родят-тия да не мислиш -казват са КК-как ще стане и откъде...КАзват още-някакви си братя от Пернишко се правят че имали и чували/гледали/от тия ми ти кучета-хабер си нямат от старите кучета.Може и да си мислят че имат ама няма такова нещо.Чисти от тия КК дето им викат няма,всичко е мешано.
Говорехме си надълго и широко и ми беше много приятно да си побъбриме за кучетата и точно с хората за които и на които им се преписват толкова много измислици.Истината си я казват и споделяме заедно мнението че интереса заради който се изопачяват нещата е подгонен само от бизнес стремежа на някои хора .
angelpik

MOD: Шаро, не повеждай темата пак натам, моля. Какъв е начинът да престанете да говорите за името на тази порода и да започнете да обсъждате по-важни неща? По-горе съм трила дискусии за това каракачаните българи ли са или марсианци, а сега ти отново драсваш клечката с този постинг.
Моля те, говори за селекция, говори за конкретика, за породата... Последният проблем на това куче е как се казва.
Дръжте се като нормални и възпитани хора, тия кавги са > ouu

User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#628 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2006 - 08:08 AM

Много интересни новини от традиционните Гергиовден борби от с.Богданов дол.Нали според някои /К/хора -БОК не са чисти и отдавна вече са загубили качествата си-нека там видните представители на КК като СИдер Седефчев разкажат как са протекли борбите и как едно 16 месечно БОК от Самоков ги помита тотално останалите кандидати в 3 борби за деня.И как съшият господин лекичко и тайно между хората се провира за да нащрака снимки.Въпросът ми към вас е ????знаете ли защо го е снимал това 16 месечно кутре ,от какъв ""мерак""дето му викат хората.,

мерси на отговорилите.... happydence

моля модераторите да не трият защото не обиждам никого и не искам да го правя -говоря само истини по факти,така че няма защо те бъдат трити

дълбок поклон и мерси

MOD: И още нещо. Политиката на дог.бг забранява всякакви умилителни, подстрекаващи и възхитени приказки за борби с кучета. В темите на БОК и КК, обаче, се оказва, че някак са се изплъзнали заедно с цялата друга каша. Предупреждавам ви - оставете тия варварски простотии между вас. Не ги пишете тук.
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#629 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2006 - 11:52 AM

шаро къде спомена тук във този пост бок, а?Виж каракачани и власи и каракачански кучета и начина им на селекция и още........това да не ти е темата за кк тука се трие всичко различно от темата.

инсулт затрила си много мнения с подобна тематика но все на привърженици на каракачанското куче спора се започна от постната статия на вестник ,барабар с язвителните и коментари(там също не се споменава бок)

админ благодаря линка, с ч-то имах сериозен проблем(между другото там си направил правописна грешка)

MOD:Впрочем тук е трил администраторът, а не аз. Съвсем на място, мен ако питате.
User's Signature

#630 Потребителят е офлайн   alal Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2006 - 12:30 PM

Цитат

шаро къде  спомена тук във този пост бок, а?Виж каракачани и власи и каракачански кучета и начина им на селекция и още........това да не ти е темата за кк тука се трие всичко различно от темата.

Шаро е прав, защото тия от каракачаската кучкарска организация /те излязаха по-големи каракачани от каракачаните/ хем твърдят, че породата е българска, хем каракачанска. Е, такова чудо няма. Или си българин, или се продаваш.

А, и още нещо. Като говориш за селекция, къде е тая селекция. Или и за тебе тя е това, дето се пише тук по форумите.

Ашколсун Петко! Ашколсун Българино!

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема