Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#7101 Потребителят е офлайн   RedDog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2011 - 10:05 PM

Аиде пръво шарениа. Убава муцуна тешка,здрави кокале, длъго и високо. Нещо в задницата при згъвките ма притеснява ма то мое да е от свимките. Има изпъкнало чело не е убаво ма мое да го оправи.
черниа- убав, наперен, по лека глава ама ушите нешто неправилно седат. Прават ли чупене при връя?
Я незнам ного от чобански кучета, поубаво питай и други! Ама песовете засега са арни. Кат пораснат ша си покаже.

#7102 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:12 AM

Показване на мнениетоV.Lyubenov, в 31 January 2011 - 06:50 PM, написа:

това са моите кутрета на по 4месеца са и бих искал да сабера малко мнения за моментното им састояние,и двамата са с височина при холката 59см и окло 24/25кг!

Добро Утро колега. Браво първо за това, че сте произвели такива хубави кутраци и второ за това, че са явно отлично гледани и обгрижени! За сега са много правилни анатомически, и с отлично изражение и общо впечатление Имат добри глави и обеми, запълнени са под очите и са с чисти лица. Аз лично молко повече симпатизирам на черния, тъй като е по караманест-черноглав, с по-малко бяло на лицето, което по принцип не само аз, но и други предпочитат. Това обаче не означава че другия е по-малко ценен, тъй като явно има кости, отлични ъгли, широк ахилес и хубава горна линия. Крайниците и формата им са много хубави. Прав е колегата от предния пост че трябва да поотхфръкнат за да се видят завършени, но явно имат добро бъдеще. Моя добронамерен съвет е при всяка възможност да ги експонирате на изложби и то на легитимни за световната FCI изложби тоест на БРФК и НК БОК. :flagbg: :ba_025:
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#7103 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 01:06 PM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 02 February 2011 - 08:17 AM, написа:

това са моите кутрета на по 4месеца са и бих искал да сабера малко мнения за моментното им састояние,и двамата са с височина при холката 59см и окло 24/25кг!

Добро Утро колега. Браво първо за това, че сте произвели такива хубави кутраци и второ за това, че са явно отлично гледани и обгрижени! За сега са много правилни анатомически, и с отлично изражение и общо впечатление Имат добри глави и обеми, запълнени са под очите и са с чисти лица. Аз лично молко повече симпатизирам на черния, тъй като е по караманест-черноглав, с по-малко бяло на лицето, което по принцип не само аз, но и други предпочитат. Това обаче не означава че другия е по-малко ценен, тъй като явно има кости, отлични ъгли, широк ахилес и хубава горна линия. Крайниците и формата им са много хубави. Прав е колегата от предния пост че трябва да поотхфръкнат за да се видят завършени, но явно имат добро бъдеще. Моя добронамерен съвет е при всяка възможност да ги експонирате на изложби и то на легитимни за световната FCI изложби тоест на БРФК и НК БОК. :flagbg: :ba_025:
И имате претенция,че сте профисионален съдия?
То тогава на вас не ви трябва да ходите по изложби и да съдийствате.Всеки любител да ви изпрати 2-3 снимки и ще го наредите в класирането.
Просто е несериозно.

А за общото събрание ще има ли писма за покана към клубовете?
Може и тук да кажете дата и час,така повече хора ще разберат и присъстват.
User's Signature

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел

#7104 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 07:54 PM

Показване на мнениетоMetal, в 02 February 2011 - 12:11 PM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 02 February 2011 - 08:17 AM, написа:

И имате претенция,че сте профисионален съдия?
То тогава на вас не ви трябва да ходите по изложби и да съдийствате.Всеки любител да ви изпрати 2-3 снимки и ще го наредите в класирането.
Просто е несериозно.

А за общото събрание ще има ли писма за покана към клубовете?
Може и тук да кажете дата и час,така повече хора ще разберат и присъстват.

Първо бих искал да Ви напомня, че учтивата Форма "Ви" се пише с главна буква, което знае всеки средно грамотен човек. Второ ако искате диалог с мен няма проблем! Само се представете, тъй като не виждам смисъл да си губя времето с анонимници, които докараха само интриги и безсмислици във форума, който трябва да обединява и служи на тези, които работят или се интересуват от овчарското ни куче. И трето ако сте член на УС на БРФК или сте просто член на НК БОК, а аз членувам в тези две структури и се отчитам само пред тях ще Ви сведа нужната информация. Уверявам Ви всички членове на НК БОК какъвто не зная дали сте, но пък съм убеден че не сте член на УС на БРФК, тъй като щяхте да се държите иначе, до един получават известие за мероприятията на Клуба. В УС на БРФК няма нито един с такова поведение показващо само преднамереност и ниско ниво и аз като член на същия Ви приканвам ако имате въпроси, задавайте ги по подобаващ с нужната култура и уважение начин. С правописа Ви бих бил по-снизходителен! Колкото до това какъв съдия съм, критериите са много и явно не от Вашата компетенция! Тъй че по-скромничко, защото в директен открит диспут по темата за съдийството няма да остискате и минута! :xg_102:
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#7105 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:07 PM

Най-неочаквано се оказа че двете кутрета показани по-горе са в съпроизводство с мен тъй като аз пусках Мечо Аян Дико, който е в питомника ми от известно време на това заплождане на кучката на приятел от Пловдив и неговата половинка от Пазарджик! Очаквам да станат добри кутраци, а и се гледат отлично така че шансовете им да станат сериозни овчарски кучета са много добри! Дай боже! А на Метал му или "и" пожелавам да си сложи на имотикона кучета от такова ниво, а не свинска дзурла! Тук не е нито кочина нито форум по свиневъдство! Тук сме кинолози, кучкари и просто любители на овчарското куче на България. :ba_025:
User's Signature

#7106 Потребителят е офлайн   V.Lyubenov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Българско Овчарско Куче
Публикувано: 02 February 2011 - 08:17 PM

Позволете ми да се намеся в спора между ВАС!НЕ сам очаквал подобни елементарни критики от страна на анонимни свиневади които нямат моралното право да даржат сметка на човек,които е оценен като кинолог от руснаците хора които могат и знаят как да гледат кучета!защо ние не ценим малкото можещи и знащи хора,а целим да оплуваме нашето нима не се борим за едно и сащо??!!!!

#7107 Потребителят е офлайн   vanjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 February 2011 - 08:34 PM

Браво.вуйчо е виждал кутретата ти -страхотни са :rc_036: :ba_025:
Пиши във фотогалерия БОК

#7108 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 10:31 PM

Показване на мнениетоvanjo, в 02 February 2011 - 07:39 PM, написа:

Пиши във фотогалерия БОК

Ванка, пусни мойто момче снимки на твойта младежка секция на националния отбор на НК БОК.
User's Signature

#7109 Потребителят е офлайн   Димитър-Сенокос Икона

Публикувано: 23 February 2011 - 11:13 PM

:flagbg:

#7110 Потребителят е офлайн   vanjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2011 - 01:14 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 23 February 2011 - 09:36 PM, написа:

Пиши във фотогалерия БОК

Ванка, пусни мойто момче снимки на твойта младежка секция на националния отбор на НК БОК.

Добре ,но нали знаеш ,че не умея да ги снимам :md_064:

#7111 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 03:11 AM

Показване на мнениетоvanjo, в 24 February 2011 - 12:19 AM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 23 February 2011 - 09:36 PM, написа:

Пиши във фотогалерия БОК

Добре ,но нали знаеш ,че не умея да ги снимам :md_064:

Ще се научиш не се съмнявам! По-важното е че имаш много хубави кучета с известен и регистриран произход! Събота от 17, 30х ч. на събранието в кафето на клуба ще се видим и ще поговорим! Жив и здрав!
User's Signature

#7112 Потребителят е офлайн   Вили** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 05:50 AM

Здравейте колеги !

Включвам се за да ви напомна за събранието на 26 февруари 2011г. / събота/ от 17,30ч. в гр. Пазарджик.

:flagbg:
User's Signature

"Хората са зомбирани с познанието, че тиквите растат по дърветата ."

#7113 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 11:27 AM

На Първи Април пътуваме със Спас Лазаров и неговия Кубрат Лазар Тичо Елит за Скопие където участваме на ЦАЦИБ на втори. Който желае може да пътува с нас със свой транспорт, тъй като нашия автомобил е с три кучета и трима пътника! :flagbg: :ba_025:
User's Signature

#7114 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 02:15 PM

Какво ще кажете за това кутре тук е на 4 месеца в момента е на 6 вече но нямам скорошни снимки в момента тежи 30 кг.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7115 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 07:27 PM

Показване на мнениетоel@80, в 23 March 2011 - 02:15 PM, написа:

Какво ще кажете за това кутре тук е на 4 месеца в момента е на 6 вече но нямам скорошни снимки в момента тежи 30 кг.

Много добри килограми!!! Поздравявам Ви! :flagbg: :ba_025:
User's Signature

#7116 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 08:02 PM

Звучи добре но на пръв поглед изглежда малко хилав незнам защо, и не налита много на ядене.

#7117 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 09:47 PM

Показване на мнениетоel@80, в 23 March 2011 - 08:02 PM, написа:

Звучи добре но на пръв поглед изглежда малко хилав незнам защо, и не налита много на ядене.

Стръвното хранене не винаги е желано, но когато съвсем лепсва стръв към яденето то може да се провокира! А на четири месеца и до осмия всички са хилави! Пък важно е и какви са родителите! :flagbg:
User's Signature

#7118 Потребителят е офлайн   el@80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 07:20 AM

Ето това са родителите му. Не му липсва апетит храни се а особено гранулите не ги предпочита много предимно го храня с пилешки фенери пилешко месо по принцип яде всякаква готвена храна гранулите който му давам са на Роял но както казвам не ги предпочита особено а на мен ми се иска да ги яде тях като основно но не се получава. А и на двамата козината им е черно с бяло а на моя се смени и стана бяло с червеникаво кафява защо ли?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7119 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 10:48 AM

Показване на мнениетоel@80, в 24 March 2011 - 07:20 AM, написа:

Ето това са родителите му. Не му липсва апетит храни се а особено гранулите не ги предпочита много предимно го храня с пилешки фенери пилешко месо по принцип яде всякаква готвена храна гранулите който му давам са на Роял но както казвам не ги предпочита особено а на мен ми се иска да ги яде тях като основно но не се получава. А и на двамата козината им е черно с бяло а на моя се смени и стана бяло с червеникаво кафява защо ли?

На тая възраст всички изтеглят формите и стоят малко хилави, но това не е проблем и нещо необичайно. Хранете го добре и като гледам родителите ще си стане баш каквото трябва. А колкото до цвета нали има тъмно обагряне и бял цвят! Така е в сандарта на БРФК и значи всичко е наред. Предпочитания цвят наистина е като на баща му и майка му, но далеч не е единствен, а и Вашия задължително ще произвежда черношарени и черногриви кутраци! Така че не се безпокойте. :ba_025: :flagbg:
User's Signature

#7120 Потребителят е офлайн   kristinobal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 11:41 AM

Показване на мнениетоel@80, в 23 March 2011 - 02:15 PM, написа:

Много ще се радвам ако сложите няколко актуални снимки на кучето.
Моя също е един ръбест и дълъг като дакел. :smile: .
На 5 месеца и нещо е вече, също не налита много на храната, особено сутрин не обича да яде, вечер си изяжда веднага храната, но сутрин се случва да не опитва храната, след като го пусна да потича опразва канчето, може би така се научи и иска първо разходка, незнам.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни