Българско овчарско куче
Публикувано: 31 January 2011 - 10:05 PM
черниа- убав, наперен, по лека глава ама ушите нешто неправилно седат. Прават ли чупене при връя?
Я незнам ного от чобански кучета, поубаво питай и други! Ама песовете засега са арни. Кат пораснат ша си покаже.
Публикувано: 02 February 2011 - 10:12 AM
V.Lyubenov, в 31 January 2011 - 06:50 PM, написа:
Добро Утро колега. Браво първо за това, че сте произвели такива хубави кутраци и второ за това, че са явно отлично гледани и обгрижени! За сега са много правилни анатомически, и с отлично изражение и общо впечатление Имат добри глави и обеми, запълнени са под очите и са с чисти лица. Аз лично молко повече симпатизирам на черния, тъй като е по караманест-черноглав, с по-малко бяло на лицето, което по принцип не само аз, но и други предпочитат. Това обаче не означава че другия е по-малко ценен, тъй като явно има кости, отлични ъгли, широк ахилес и хубава горна линия. Крайниците и формата им са много хубави. Прав е колегата от предния пост че трябва да поотхфръкнат за да се видят завършени, но явно имат добро бъдеще. Моя добронамерен съвет е при всяка възможност да ги експонирате на изложби и то на легитимни за световната FCI изложби тоест на БРФК и НК БОК.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 02 February 2011 - 01:06 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 02 February 2011 - 08:17 AM, написа:
Добро Утро колега. Браво първо за това, че сте произвели такива хубави кутраци и второ за това, че са явно отлично гледани и обгрижени! За сега са много правилни анатомически, и с отлично изражение и общо впечатление Имат добри глави и обеми, запълнени са под очите и са с чисти лица. Аз лично молко повече симпатизирам на черния, тъй като е по караманест-черноглав, с по-малко бяло на лицето, което по принцип не само аз, но и други предпочитат. Това обаче не означава че другия е по-малко ценен, тъй като явно има кости, отлични ъгли, широк ахилес и хубава горна линия. Крайниците и формата им са много хубави. Прав е колегата от предния пост че трябва да поотхфръкнат за да се видят завършени, но явно имат добро бъдеще. Моя добронамерен съвет е при всяка възможност да ги експонирате на изложби и то на легитимни за световната FCI изложби тоест на БРФК и НК БОК.

То тогава на вас не ви трябва да ходите по изложби и да съдийствате.Всеки любител да ви изпрати 2-3 снимки и ще го наредите в класирането.
Просто е несериозно.
А за общото събрание ще има ли писма за покана към клубовете?
Може и тук да кажете дата и час,така повече хора ще разберат и присъстват.

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел
Публикувано: 02 February 2011 - 07:54 PM
Metal, в 02 February 2011 - 12:11 PM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 02 February 2011 - 08:17 AM, написа:

То тогава на вас не ви трябва да ходите по изложби и да съдийствате.Всеки любител да ви изпрати 2-3 снимки и ще го наредите в класирането.
Просто е несериозно.
А за общото събрание ще има ли писма за покана към клубовете?
Може и тук да кажете дата и час,така повече хора ще разберат и присъстват.
Първо бих искал да Ви напомня, че учтивата Форма "Ви" се пише с главна буква, което знае всеки средно грамотен човек. Второ ако искате диалог с мен няма проблем! Само се представете, тъй като не виждам смисъл да си губя времето с анонимници, които докараха само интриги и безсмислици във форума, който трябва да обединява и служи на тези, които работят или се интересуват от овчарското ни куче. И трето ако сте член на УС на БРФК или сте просто член на НК БОК, а аз членувам в тези две структури и се отчитам само пред тях ще Ви сведа нужната информация. Уверявам Ви всички членове на НК БОК какъвто не зная дали сте, но пък съм убеден че не сте член на УС на БРФК, тъй като щяхте да се държите иначе, до един получават известие за мероприятията на Клуба. В УС на БРФК няма нито един с такова поведение показващо само преднамереност и ниско ниво и аз като член на същия Ви приканвам ако имате въпроси, задавайте ги по подобаващ с нужната култура и уважение начин. С правописа Ви бих бил по-снизходителен! Колкото до това какъв съдия съм, критериите са много и явно не от Вашата компетенция! Тъй че по-скромничко, защото в директен открит диспут по темата за съдийството няма да остискате и минута!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 02 February 2011 - 08:07 PM

Публикувано: 02 February 2011 - 08:17 PM
Публикувано: 02 February 2011 - 08:34 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 03:11 AM
vanjo, в 24 February 2011 - 12:19 AM, написа:
Ще се научиш не се съмнявам! По-важното е че имаш много хубави кучета с известен и регистриран произход! Събота от 17, 30х ч. на събранието в кафето на клуба ще се видим и ще поговорим! Жив и здрав!

Публикувано: 22 March 2011 - 11:27 AM

Публикувано: 23 March 2011 - 07:27 PM
el@80, в 23 March 2011 - 02:15 PM, написа:
Много добри килограми!!! Поздравявам Ви!

Публикувано: 23 March 2011 - 09:47 PM
el@80, в 23 March 2011 - 08:02 PM, написа:
Стръвното хранене не винаги е желано, но когато съвсем лепсва стръв към яденето то може да се провокира! А на четири месеца и до осмия всички са хилави! Пък важно е и какви са родителите!

Публикувано: 24 March 2011 - 07:20 AM
Публикувано: 25 March 2011 - 10:48 AM
el@80, в 24 March 2011 - 07:20 AM, написа:
На тая възраст всички изтеглят формите и стоят малко хилави, но това не е проблем и нещо необичайно. Хранете го добре и като гледам родителите ще си стане баш каквото трябва. А колкото до цвета нали има тъмно обагряне и бял цвят! Така е в сандарта на БРФК и значи всичко е наред. Предпочитания цвят наистина е като на баща му и майка му, но далеч не е единствен, а и Вашия задължително ще произвежда черношарени и черногриви кутраци! Така че не се безпокойте.

Публикувано: 25 March 2011 - 11:41 AM
el@80, в 23 March 2011 - 02:15 PM, написа:
Много ще се радвам ако сложите няколко актуални снимки на кучето.
Моя също е един ръбест и дълъг като дакел.

На 5 месеца и нещо е вече, също не налита много на храната, особено сутрин не обича да яде, вечер си изяжда веднага храната, но сутрин се случва да не опитва храната, след като го пусна да потича опразва канчето, може би така се научи и иска първо разходка, незнам.