Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#741 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 August 2006 - 04:46 PM

d)

Прикачени файлове

#742 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

d)

Прикачени файлове

#743 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

d)

Прикачени файлове

#744 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:47 PM

d)

Прикачени файлове

#745 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:47 PM

1super

Прикачени файлове

#746 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:48 PM

1super

Прикачени файлове

#747 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:48 PM

1super

Прикачени файлове

#748 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:49 PM

d)

Прикачени файлове

#749 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:49 PM

1super

Прикачени файлове

#750 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:50 PM

1super

Прикачени файлове

#751 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:50 PM

1super d)

Прикачени файлове

#752 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2006 - 04:51 PM

Ако не се лъжа, това е развъдна група ...

Прикачени файлове

#753 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 August 2006 - 09:18 PM

Ok,от видяното до тук аз мога да споделя само следното -че наистина не искам нито едно мое куче да е такъв шампион господа кучкари.НЯкои снимки са много добре направени и на тях се вижда прекрасно доколко кучетата които са взели там медали съответстват с стандарта, а за породност слагам едно голямо ????????????.
Един съвет към г-н Стефан Попов и към сички други евентуално които наистина искат да направят нещо за породата :
-Г-да сложете горна граница при мъжките и женските иначе в близките години ще имаме /пардон/ще имате кучета с височина 120 до 150 см. което мисля не е много типично за породата .
Един мой приятел -ветеринарен лекар казва"не се стремете да сте най-добрите а да правите нещата по най-добрият начин....
благодаря...
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#754 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2006 - 04:49 PM

Цитат

Ok,от видяното до тук аз мога да споделя само следното -че наистина не искам нито едно мое куче да е такъв шампион господа кучкари.НЯкои снимки са много добре направени и на тях се вижда прекрасно доколко кучетата които са взели там медали съответстват с стандарта, а за породност слагам едно голямо ????????????.
  Един съвет към г-н Стефан Попов и към сички други евентуално които наистина искат да направят нещо за породата :
-Г-да сложете горна граница при мъжките и женските иначе в близките години ще имаме /пардон/ще имате кучета с височина 120 до 150 см. което мисля не е много типично за породата .
Един мой приятел -ветеринарен лекар казва"не се стремете да сте най-добрите а да правите нещата по най-добрият начин....
благодаря...

Привет на колегите !

Здравей Шаро,

Съгласен съм с горенаписаното от теб - не е важна големината.
Овчарското куче е незаменимо с храктера си и др. работни качества.

Но защо ми прави впечатление , че стана много критичен , откакто бе на изложбата в София тази пролет на БОК с вашата Бора и тя не получи награда ?

Някои членове на клуба се отделиха по такива причини - цитат на колегата
Стефан Йорданов от Силистра :

"....Още по трудно ми е обаче да разбера хората , които са за българската идея а се цепят от единствения легитимен клуб в България,
НК БОК - член на БРФК. Имам предвид Л. Бояджиев , Аврам Петков, Динко
Кателиев , Симеон Янакиев и т.н. За силистренци не пиша тъй като по мое скромно мнение не са толкова значими за породата , колкото горе изброените. А и повода за излизането им от НК БОК е "много аргументиран"- "кучето ми не е шампион!" Но нейсе , ще минем и без тях...."

Моето мнение е че медалите и разните му там "грамоти "- НЕ СА НАЙ - ВАЖНОТО.

Поздрави !
d)
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#755 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2006 - 09:09 AM

Здравейте,

ще се опитам да ти отговоря кратко.Не съм от хората които са за медали или купи.От няколко години изминах над 50 000км заради кучетата -не мисля че някой може да даде медал или купа за това.Информацията ми е достатъчна за да прозра в истината за мен и да помагам на начинаещи които я търсят.Но ми е жал да гледам какво става по ринговете на изложбите .Ако някой ден мое куче вземе медал то не искам да бъде съдено както досега "шампионите".Ако се ввърнеш назад в страниците ще прочетеш какво съм писал относно кучкарите в Силистра не ме карай до донаписвам защото дог.бг пак ще каже че се караме или оправяме сметки.Точно и заради това искам г-нСтефан Йорданов да помести снимки на неговият шампион за да го обсъдиме с аргументи от стандарта.За мен предполагам един шампион трябва да изглежда поне екстериорно добре-не само да е "шарен".Ako някой има шампион е той да се гордее с него не да го крие/мисля аз/.
Относно нашата Бора -не беше тя причината да стана аз критичен -причината беше това което аз видях там на изложбата.НЕ отидохме заради медалите -отидохме от уважение към организаторите и евентуално да видим нещо интересно но уви се върнахме супер разочаровани .
Само да поясня и аз както прави г-н С.Йорданов.НЕ са се отделяли няколко хора а се отдели само един и той знае кой е.
Но както дог.бг казва стига сме отделяли внимание на купи,медали и подобни -хайде давайте снимки на шампионите за да ги обсъдиме тях-тогава ще разбереш защо съм станал толкова критичен..
поздрави...
п.с ако някои хора имат само по едно куче и го имат заради интереси и др. причини то аз имам много кучета и работя и живея за породата...
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#756 Потребителят е офлайн   Bulgariandog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2006 - 03:31 PM

Абе Шаро,

Така като гледам май грешния път си поел докато си ги навъртъл толкова километри! И от всичкото навъртане един шампион да нямаш! Срамота!
Ама аз ще ти кажа тайната каква е! Докато ти обикаляш и търсиш истински кучета, на Стефан от Силистра му го занесоха с такси пред тях. Все още има хора дето немогат да кажат НЕ на г-н Попов и развъждат негови дамъзлъци.
Е това е истината! Седиш си вкъщи, гледаш си телевизия, пиееш си ракийката и опааааа !!!! носят ти кутре в таксито! И това кутре е напълно естествено да стане шампион и особенно като съдя в ринг е неговия производител.
А каква порода се съди в този ринг...... ти сам си знаеш!

#757 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2006 - 03:46 PM

Здравейте,
Знам че са малко тези хора които най-вече искат истинското куче и не им е толкова до името ,медали,купи,шампиони и т.н.За съжаление аз лично познавам много такива но те дори не знаят от къде се включва компютърът,изобщо ако го имат...Посвещаваме темата на всички онези които наистина обичат овчарските кучета.Добре дошли са и хората на КК и БОК и Горан и всички останали възприели името според разбиранията си.Искаме това да е тема за такива като мен ,за да можем взаимно да си помагаме а не да се караме.НЯкои хора ме наричат голям критик-да така е ...на фона на всичката тази бъркотия мисля трябва да сме малко по- критични и взискателни за да може да запазим породата а не тепърва да я правим.Не разбирайте нещата погрешно или да ги поглеждате егоистично а се помъчете да гледате реално над всичко.Истината за проблемите около породата овчарски кучета както ги наричат всички истински нови стари кучкари в БГ е че докато дърпат "чергата"и от двете страни -от КК и БОК то за съжаление развитието при нашите кучета изостава в национален план.
Очаквам съмишленици ...
поздрави,,,
User's Signature

#758 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2006 - 02:32 PM

Здравейте приятели! Я каква интересна дискусия се е заформила докато ме е нямало. Първо искам да помоля да се обръщате към мен на малко име, все пак " на една нива орем".
Шаро и ти Bulgariandog сте ми много симпатични ,както знаете ,но не обичам когато някой борави с "факти" без да е присъствал на някое събитие.
"Моят шампион"- Арес е участвал на изложба през 2004г. точно толкова
колкото ти Шаро си участвал на олимпиада по правоговор и правопис.
Защото е роден на 16.10.2004г. Първата му изложба е през м. май 2005г.
във Варна където се явихме във клас "бебе" и той получи "отличен" и първо място . Знаеш ,надявам се ,че в този клас не се присъжда титла.
На всички останали изложби класирането му е след 2-ро място. Можеш да провериш.
Прословутото такси. Пак те нямаше там. Кученцата бяха четири и аз си избрах едно ,което купих от Стефан Попов за ЕДИН лев. Останалите заминаха за Добрич и Варна на същата цена. Тогава аз взех "шампиона "
защото кучката ми беше умряла.
Събранието - "за" или "против" С.Попов ,респективно НК БОК.
Което си е твое -твое си е! Там беше и ти! Дневен ред - точка единственна. Подписка за свалянето му инициирана от М.Арсенов - лека му пръст на човека , Любо и Аврам. Зададох ви въпрос кого предлагате на негово място за председател на НК БОК и отговора беше повдигане на рамена. Спомням си и твоя отговор ,когато те попитах защо си против Попов - "защото сложи Мравката на 5-то място."
Както се казва - коментарът е излишен. Поради тези и др. подобни причини ви заявих , че напускам клуба и ще работя за създаването на нов такъв във състава на НК БОК. Това е накратко историята .
Колкото до километрите и хората с по едно куче искам да ви кажа следното - зависи с каква цел са изминати 50000 км и в чия полза. А хората с по едно куче имат зад гърба си организацията на два САС-а и един CACIB в Силистра. По мнението на много специалисти от цялата страна ,отлично организирани и проведени.
Шампиони от новия клуб са две кучета -Шаро на Марко Френкев и синът му Родос на Свилен Димитров. Ще се опитам да публикувам снимки на Шаро а за Родос помоли Свилен. По тези и др. въпроси съм готов да коментираме когато си дойдеш в Силистра. Телефонът ми е 0899890368
а и ти знаеш къде живея.
В заключение искам да ти кажа нещо , което сигурно знаеш - всички си обичаме кучетата но няма как всички те да станат шампиони.
Петков познавам те от форума и се надявам , че няма да те обидя с това
обръщение на "ти". Знаеш какво и как да попиташ но не винаги получаваш верният отговор. Нали?
Поздрави на всички!

#759 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2006 - 10:55 PM

Цитат

Опитвам се да разбера хората , които се борят за това кучето да се казва каракачанско но ми е
трудно. Още по трудно ми е обаче да разбера хората , които са за българската идея а се цепят от единствения легитимен клуб в България,
НК БОК - член на БРФК.

Здравейте,
Стефане по принцип и на мен ми е много трудно да разбера как някои хора не харесваха начина на съдене на С.Попов и знаеха всичко за него ,обсъждаха какви ли не неща,изговориха какви ли не приказки зад гърбът му -изведнъж му станаха такива приятели/дружки/че дори и кучета взеха от него.
За какъв клуб говориш в Силистра?-за клуб от 2 човека и 2 кучета ли????
Ако аз се борех за титли и състезания -много лесно можех да го постигна-ставам дружка на Попов и хоп -произвеждам само"шампиони".Ето затова ме боли.Затова че повечето от членовете са заради интереси не заради кучетата.ПОгледни бе човек -погледни снимките на шампионите които дог.бг публикува- в колко от тях ти виждаш породни животни,изражението на нашето куче,такива ли са били според теб нашите кучета?Предполагам си виждал някъде или някога истинско наше куче.НА него така ли му висяха бърните или пък стопа му беше толкова висок или пък ушите му бяха така горе..??????
За изложбите и организацията им не коментирам,но нима те са по-важни отколкото това което се показва в тях?
ЗА мен километрите не са от значение -ако трябва ще мина още толкова .За мен важното е това което имам в дворът ми да е чисто и истинско и да ми напълни душата отколкото да имам 50 САС и 100 САСИВ и като се обърна да гледам някое плашило.....
с здраве....
п.с.....за Мравчо -не ме е боляло че няма първи места или нещо подобно,"дребен"е според много хора -така е и за мен но въпреки това ще работя още малко с него.Но пък искам да ми кажеш нещо Стефане-я кажи виждаш ли ти в някой от шампионите от снимките такава глава и изражение на наше куче и ако не е такава то поне подобна.И друго-ти познаваш добре характера и сърцето на това куче и знаеш с някои от вашите шампиони на Сс как завършват малкото от контактите които са имали.
User's Signature

#760 Потребителят е офлайн   Bulgariandog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2006 - 11:04 PM

d)

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39