Куче, което се напишква - не се знае защо
Публикувано: 28 October 2012 - 09:04 PM
Кучето е женско, беше едва на 5 месеца, когато я кастрираха, така и не разбрах коя организация. Живееше на улицата до 6 си месец, сега е на около 9 месеца. Изключително страхлива, но я социализираме. Явно е някаква смеска с ловна порода. Тежи около 20 кг.. В началото мислехме, че е от страх, но го прави и когато не е изплашена или се случва 4-5 часа след това. Правени са 2 пъти изследвания на урина, 2 пъти кръвни – всичко е в норма. Напишква се както докато спи, така и докато е будна. Просто си капе и то доста бързо. Понякога прави доста голяма локва и се мокри доста. Живее на двора, по-скоро на балкона, защото мястото й за спане и хранене е там.
Преди няколко нощи я взех при мен в стаята и забелязах, че ако не спи и започне да се изпуска се лиже постоянно и това продължи поне 2 часа. Сложих под нея санитарен чаршаф, но целия го намокри.
Започнахме да й даваме по лекарско предписание Propalin syrup. Първо по 0,4 мл. веднъж дневно, така всичко беше наред около 10 дни и пак започна. Сменихме на 0,4 мл по два пъти на ден, така 5 дни и пак прокапа.
Направо не знам какво да правя. Дайте съвет как да помогнем на кучицата. Засега лекарите не откриват каквато и да е медицинска причина.
Благодаря предварително...
Публикувано: 28 October 2012 - 09:16 PM
Публикувано: 28 October 2012 - 09:59 PM
ShiBumi_GirL, в 28 October 2012 - 09:16 PM, написа:
Propalin syrup са такива, но трябваше да спре от тях. Спря в началото на даването им за 10-12 дни, но после пак, увеличихме дозата оправи се за известно време и отново започна. А ветеринара каза, че трябва да спре окончателно от тях, ако е инконтиненция.
Публикувано: 13 November 2012 - 07:26 AM
Публикувано: 13 November 2012 - 10:34 PM
Не го прави постоянно. Понякога го прави по 2 пъти на ден. А друг път няма нищо по 10-14 дни. Забелязах, че често като стане от сън леко се изпуска при ставането. Вчера я пуснах да спи при мен (Тя иначе си има къщичка на балкона) не беше се напишквала от 14 дни и вечерта започна да капе и то поне около 45 мин. не спря да се лиже. Накрая излезнахме на двора изпишка се и престана, но не е стискала, че да е от това.
Публикувано: 19 January 2013 - 06:45 PM
Вече една седмица е на него, но антибиотика не помага, даже с него е по-зле отколкото с пропалина. Казаха че ако не се повлияе от антибиотика ще ни препратят към специалист по хормонални проблеми, но дали е това...след като взима пропалин вече 3-4 месеца и проблема продължава....или просто не улучваме дозата...Не знам, но лошото е, че й ветеринарите не откриват нищо...
Публикувано: 20 January 2013 - 06:21 PM
dvebo, в 19 January 2013 - 05:45 PM, написа:
В момента кучето е на пропалин и продължава да се изпуска или не съм разбрала правилно?
Моето куче приемаше пропалин сироп постоянно, тъй като при спиренето му инконтиненцията се връщаше. Вета каза, че в такъв случай може да й го даваме непрекъснато. В квартала ни имаше и други кучета със същия проблем, които приемаха пропалин ежедневно.

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 23 January 2013 - 01:19 AM
Публикувано: 29 January 2013 - 03:46 PM
Публикувано: 05 February 2013 - 12:07 AM

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 23 March 2013 - 06:28 PM