Помощ за простреляният Мъри Простреляно мъжко коте на 6 месеца
Публикувано: 12 December 2012 - 01:10 AM
Публикувано: 12 December 2012 - 01:35 AM
Публикувано: 12 December 2012 - 10:28 AM
Много се радвам на прогреса на Мъри, прекрасно е да ни разказвате как си играе, как смешно и енергично се движи и как плаши кофата. Усилията ви да му помогнете дават резултати, вие му върнахте желанието за живот.
Как събирате средства, къде може да се дари - по форумската сметка, на място в клиниката или?
Публикувано: 12 December 2012 - 11:19 PM
Благодарим на всеки, който ни подкрепя и помага!

За всеки, който желае да дари средства: PayPal - hari.hristov@gmail.com
Този линк е за улеснение на всички, които ще използват услугата PayPal! -https://www.paypal.c...ANonHostedGuest
IBAN - BG07CECB97901060483500 ; BIC - CECBBGSF - Банка - ЦКБ АД Александрина Стойнева Основание за превод - Мъри!
Възможен е и личен контакт, за хората, които живеят в София, като за повече информация нека пишат на лс.
Публикувано: 14 December 2012 - 06:19 PM
Вчера отново бяхме на процедури с ток и акупунктура в ЦВК при д-р Маринчева.
Новото при нас е, че въпреки че докторката продължава да не бъде оптимист относно прохождането на Мъри, остана изненадана, че той вече проявява чувствителност към иглите и тока. Нещо, което на предишни процедури не се е случвало.
Също така каза, че вече има доста нова мускулатура и да продължаваме по същия начин да се масажираме и да градим нова.
Отложиха стартирането на процедурите с магнити за утре.
В понеделник ще е готова и новата ни количка, която ще бъде две в едно - рехабилитационна с цел прохождане и при негативен резултат количка с цел придвижване. В случая с Мъри ще е на висока скорост, че той и сега вилнее на две лапи.
Предстои ни поставяне на чип и ваксиниране.
Ще изчакам още известно време предната лапичка да зарасне напълно и ще го мятам във ваната да става видра :D
Нямате представа колко добро и благодарно коте е той! Никога не се оплаква, търпи всякакви интервенции и е много, много умен!
Е, малко е лаком, че вече гоним 3 кг. и 100 гр., но това да му е кусура :)
Обича да ме гледа докато върша нещо из кухнята и ме следва като кученце като не забравя и любимото си топче. И то върви комплект с него. А като реши да беснее свива ушите като на самолет, включва на скорост и си подпалва дупето от приплъзване из хола.
А колко много обича пране...вече стана ясно. Такъв един се разсейва и уж неволно вече е докопал нещо и победоносно се увива в него :))))
Аз съм оптимист, че дори да не може да проходи с правилните грижи /единствено изпишкване два или три пъти дневно/ ще може да води пълноценен живот!
Това е от нас засега. Използваме възможността да благодарим отново на всеки един от вас за всичко, което правите за нас!

Публикувано: 17 December 2012 - 03:03 PM
Здравейте! За съжаление днес имаме и хубави и лоши новини.
От вчера Мъри отново е в Централна ветеринарна клиника, т.к. в петък късно вечерта започна да пишка кръв с урината. В събота сутринта бяхме на преглед и се установи наличието на хроничен цистит, който се е обострил. На практика при приемането му преди месец и половина този цистит беше диагностициран, но явно е преминал в латентна фаза и сега е налице отново. След прегледа се прибрахме, но късния следобяд Мъри вдигна над 40 градуса температура, което наложи хоспитализирането му. Започна се схема с мощен антибиотик и вчера състоянието му се подобри. Кръвта спря, а температурата се нормализира.
Лекарите не се притесняват от този цистит.
По-скоро лошата новина е, че пак ще трябва да отложим процедурите с магнитите, т.к. е противопоказателно да ги правим към момента. Ще трябва да се отложи и ваксинирането му, т.к. за известен период ще приема отново антибиотици, но не този силния, а друг, който ще бъде определен след направена антибиотикограма, която ще бъде готова най-вероятно утре.
А ваксината е хубаво да се постави най-рано след 10 дена от спирането на прием на антибиотици.
Най-вероятно днес вечерта ще си го взема обратно в къщи, като Захари /мъжа ми/ ще може да поставя подкожните инжекции. Ще видим дали е възможно да се направи и утрешната акупунктура.
Това хоспитализиране отново ни костваше доста сериозна сума, която днес ще знам окончателно, но според мен ще е около 300 лв., което донякъде отново ни поставя в затруднено положение, което и без това не беше розово. Закупила съм и добавка за овладяване на цистит, която може да се ползва и като превантивна мярка - червена боровинка със смрадлика, магданоз и др. Ще включа и още една добавка по предложение на Инчето.
Иначе хубавата новина е, че току що пристигна новата количка, която е направена изключително професионално от здрав и лек материал, с пневматични гуми с лагери. Регулируема е и мoже да се използва и с рехабилитационна цел, а не само за придвижване. Изработена е от професионалистите от OrthoVet Medical. Смятам, че с нея Мъри няма да има проблем!
Това е за момента. Стискайте палци да не се налага дълго пиене на антибиотици... Благодаря, че мислите и се интересувате от Мъри!

Публикувано: 24 December 2012 - 04:59 PM
Мъри се чувства добре, въпреки че пак е на антибиотици, заради цистита.
Има огромен апетит и се притеснявам, че вече започна доста да се закръгля. Вече сме 3300 кг.
За момента не възприема количката, въпреки че като се засили прекосява цялата стая. Но той толкова дълго време живя в клетка, че изобщо не иска да се напряга и да си стои на предните лапи. Чувства се щастлив, ако го пусна да пълзи /развива невероятна скорост/, а не да го мъча да се концентрира и да полага усилия да ходи на 4 лапи.
Иначе се оказа изумително умен котарак. Буквално се втрещих, след като най-безцеремонно си отвори транспортната клетка. Завъртял нашия болтчетата при решетката и си отворил. Друга изненада беше, за която и моите котки не се бяха сетили, е че разкачи кухненския цокъл, който е висок не повече от 10 см. и се навря отдолу.
И така е пълзял под няколко шкафа, докато се озове зад пералнята. Добре, че мъжа беше в къщи, та спасителната мисия беше успешна. Няма да ви казвам колко беше прашен и с какъв доволен поглед ме гледаше и как се дърпаше и искаше да продължи да си пълзи и изследва. А аз помислих, че откачам след като не го намерих нито в кухненския бокс, нито в хола. А той нашия изследвал нови територии.
Много добре знае кога ще му приготвям една добавка към храната и веднага включва сирената и се кара да не се размотавам много, ами да го обслужа. Много я обича тази добавка. Направо се дави от зор да я изпие по-бързо.
В сряда сме на акупунктура и идеята е тогава да направим изследване дали сме уморили гадната бактерия, причинила цистита. В момента се боцкаме всеки ден със синулокс.
По-послушeн котарак надали има някъде. Стоически си търпи инжекциите и въобще каквито и интервенции да му се правят. И има един такъв мъдър поглед...не като на 7-8 месечен.
В момента сме двамата пред компютъра и Мъри ви праща много мъррррррр :)))))

Публикувано: 25 December 2012 - 11:03 PM

Публикувано: 28 December 2012 - 10:39 PM
ако притежаваме толкова обич, колкото и съмнения,
ако бъдем щастливи, вместо прави, то може би сме добри християни.
Поздравявам Ви с настъпващите Коледни и новогодишни празници!
Разтоварете сърцата си от всичко останало, освен от прошката и добротата. Нека тези светли празници положат началото на
една година, в която здравето, щастието и успеха са Ваши постоянни спътници, а радостта от тях – необозрима.
Сърдечно благодарим на всички, които ни подкрепят, помагат и съдействат за да продължим и допишем историята на Мъри със щастлив край!

Благодаря и на хората от Плевен, които закупиха благотворителни календари в помощ за Мъри, чиито имена изписвам тук и разбира се списъка на дарителите не е пълен, като за голяма част от тях и аз не зная.
1. Ивайло Ангелов
2. Десислава Петрова
3. Магдалена Цекова-Юсменова
4. Михаела Дамянова
5. Искра Аспарухова
6. Надя Бялкова
7. Силвия Рускова
8. Наталия Хлебарова
9. Людмила Резайкина
10.Светлана Иванова
Публикувано: 03 January 2013 - 10:43 AM
Малко информация за Мъри. Реално няма нищо ново. От два дни сме без антибиотици, чувства се добре. Играе, има завиден апетит, особено откакто е на диета :) Продължаваме с терапията, но засега няма кой знае каква промяна. Мрази количката, въпреки че вече може много добре да се движи с нея. С времето ще трябва да свикне, а ако е писано няма да му трябва :) Тези дни ще подготвям документите му за пътуването. Би трябвало да започнем и терапията с магнитите. Дано пак да не изскочи нещо. Живот и здраве след около месец би трябвало да е в новия си дом!

Публикувано: 11 January 2013 - 12:55 PM
Само да споделя, особено с тези, които използваха думичките "Мъри" и "дебел" в едно изречение - вече сме отслабнали с 200 гр. и сме 3.700 кг.
Вчера лекарите ни похвалиха, че за разлика от много други парализирани животни имаме много добър тонус на мускулите и че се поддържаме в много добро състояние и че не са виждали по-послушен и обгрижван пациент :))))
E, малко се понадухме след тези хвалебствия :)))
Онази вечер Мъри за пръв път си изми задните крачета и коремчето ниско долу. След което като подхвана един педикюр да не ви разправям. Хвърчаха нокти наляво и надясно. Явно вече започва да си усеща крачетата като свои и реши да ги приведе в приличен вид :D, че беше заприличал на граблива птица, то не бяха нокти, не беше чудо :P

Публикувано: 17 January 2013 - 04:11 PM
Последни новини от спасителките на Мъри (16/01/2013):
Здравейте! Малко информация за това на какъв етап сме и какво предстои.
Отказахме се да направим терапия с магнити, съчетана с нивалин, поради ограниченото време, с което разполагаме. За съжаление състоянието на Мъри беше такова, че не позволи да приложим и тази терапия. Визирам не само обострения цистит, но и дългия период, през който беше на антибиотици, които се отразиха и на твърдостта на "подаръците". Имаше период, в който температурата му непрекъснато варираше.
Не съм споделяла тези неща с вас, освен с Ина, за да не драматизирам излишно. В случая обяснявам защо се стигна до такова решение и до невъзможност да приложим горепосочената терапия досега. Д-р Златева изрично подчерта, че Мъри трябва да е със стабилни показатели за едно такова лечение.
Отказахме се и от нивалина засега, т.к. той има като странична реакция разстройство, а в следствие на прекараната панлевкопения именно там е слабото място на Мъри. Реагира и при най-малка добавка или промяна в начина на хранене. Освен всичко това взехме решение, че е по-добре да се отложи във времето тази терапия и заради предстоящата ваксина.
Мъри все още не е ваксиниран, пак заради дългия прием на антибиотици. А все пак предстои пътуване и поставянето на ваксината е от жизнено важно значение. Това, което сме направили до момента е непрекъсната терапия с акупунктура и терапия с ток в ЦВК при д-р Маринчева, която вчера остана очарована от Мъри, който за първи път успя без чужда помощ да се задържи на четирите си лапи!!! :D
Сега е момента и да ви кажа, че от десетина дни Мъри непрекъснато опитва да прави малки стъпчици със задните крачета, но с придържане през гърдичките от моя страна. Вече без проблем усеща земята и пренася тежест върху копитцата :) Но все още сме твърде далече от мечтания резултат. Трябва много време и търпение. Продължава да мрази количката и за момента избягвам да го тормозя с нея.
В събота ще му сложим първата ваксина - Purevax и живот и здраве в края на месеца ще отпътува към новия си дом. Най-вероятно след поставянето в Англия на втората ваксина ще се приложи и терапията с нивалин. Така че все още имаме неизпробвани варианти. Днес ще бъде и обезпаразитен, въпреки че дълбоко се съмнявам да има нужда от това, но за всеки случай. Ако се чувства добре тези дни ще опитаме и плуване, което също отложих заради цистита.
Документите за пътуването му са оформени и има резервирано място за полета.
Вече е достоен член на котешката банда. Бие и раздава правосъдие. Изобщо не се дава, въпреки че от вчера има добре оформена резка на нослето. Под подозрение е Мишо :) Но юнак без рана не може - в неговия случай без още една.
Както знаете от доста време се подвизава и без гащи. Това го постигнах с пет изпишквания дневно и мехурчето му си възвърна тонуса и не изпуска и капка пишо.
Реално Мъри вече е един, относително здрав, пораснал и много, много любвеобилен и чаровен котарак! Обичам го безрезервно и дълбоко! Не съжалявам за нито една минута, прекарана с него. Независимо през какво минахме!!! Наистина не знам как ще се разделим. Единствената ми утеха е, че Наоми е прекрасен човек и че ще му даде цялата обич, от която има нужда!
Благодаря, че през цялото време бяхте с нас и ни подкрепяхте! Ценим това! Пак ше пиша тези дни и ще кача нови снимки :)
А това пише Наоми, неговата нова стопанка, която го очаква с нетърпение:
Цитат

Публикувано: 17 January 2013 - 04:26 PM
Elizd, в 17 January 2013 - 02:11 PM, написа:
Сега е момента и да ви кажа, че от десетина дни Мъри непрекъснато опитва да прави малки стъпчици със задните крачета, но с придържане през гърдичките от моя страна. Вече без проблем усеща земята и пренася тежест върху копитцата :)

Публикувано: 24 January 2013 - 12:30 PM
Здравейте! Не уточнявам точната дата на полета на Мъри, защото съм суеверна. Само ще кажа, че ще е буквално до дни.
Рехабилитацията му ще бъде продължена в Англия, включително терапия с нивалин. От 1 месец мехурчето му е напълно нормализирано, тоест вече не е преразтегнато и не изпуска и капка пишо, дори нощно време. Тази нощ го тествах и за 8.30 часа не е имал проблем с това.
И сега за тези, които не знаят - с Мъри ще пътува и новата му сестричка - Симонка, която има същата съдба. Простреляна и парализирана сиамска госпожица. И двамата ще бъдат осиновени от нашите осиновители. Знаем за това от доста време, но умишлено задържах информацията, пак от суеверие :)
Мъри продължава да расте и се очертава да стане много едър котарак :D Той е най-невероятното същество, което съм срещала. Хем е благодарен, хем е обичлив, хем си е с характер. Не е някой лигльо. Като реши, че ще е на неговото и няма оправия.
Не знам дали съм ви казвала, но той е от говорещите котета. Не спира да нарежда, а вчера се изживяваше като вълк. Беше много впечатлен от луната и като заизвива насреща й посред нощ....Спи при мен в леглото и не мърда цяла нощ, независимо че другите бесове препускат.
Успяхме да поставим първата му ваксина. Нещо, което отлагахме с месеци, заради пустите антибиотици. Вече е и обезпаразитен. Направо е готов за изложба.
Аз мога най-чистосърдечно да си призная, че съм буквално разорена и то поне за година напред, но не съжалявам за нито един лев, похарчен за спасяването на тази благородна душа - Мъри! Обичам го с цялото си сърце!!!

Публикувано: 24 January 2013 - 12:41 PM

Поддържам темата на Мъри, макар и само с копи-пействане, защото някак ми се иска този пример да достигне до колкото се може повече хора...

Публикувано: 24 January 2013 - 07:27 PM
Това ми напомни, че не съм се възползвал от правото си да насоча пари от календари. Нека парите от личния ми календар, взет от книжарницата на жена ми (Книжарница Феликс) да отидат за стреляния Мъри.
Публикувано: 26 January 2013 - 09:07 PM

Все още продължаваме да се нуждаем от средства, но се надявам, че ще се справим. Александрина тотално се разори, за себе си няма да пиша, тъй като не желая да изтъквам за моя принос за нито един случай, но определено тази история ни донесе както много страдания и лишения, на Александрина особено, така и много хубави мигове и удовлетворение

Всеки лев, евро и долар са ни от полза! Полета на Мърко и неговата нова сестричка Симонка е в началото на месеца, а са нужни още около 500 лв.
СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ ЗА ВСИЧКО!