Dog.bg Форуми : две двуседмични кученца - ще ги изхвърлят

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

две двуседмични кученца - ще ги изхвърлят ротвайлерчета

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 October 2012 - 07:57 PM

Обадиха ми се туко-що, да прибера две двуседмични кучлета.Майката била чистокръвна ротвайлерка,казват че е с родословие(макар че се съмнявам),бащата също.Заплодена умишлено.Родила 9 кученца и понеже и били много и отслабнала искат да "разкарат " две..Били "дефектни"- имали съвсем малко бели косми на гърдичките.Могат да почакат най-много 2-3 дена,после на боклука.Имам половин кутия кучешко мляко и две шишенца,но не и къде да ги прибера,нито мога да ги храня през 3 часа.
Ако някой може да ги поеме може и да оживеят.След десетина дена ще могат да се захранят и ще е по-лесно.
Ще опитам да осигуря снимки.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2012 - 08:15 AM

Показване на мнениеточери1, в 30 October 2012 - 07:57 PM, написа:

Обадиха ми се туко-що, да прибера две двуседмични кучлета.Майката била чистокръвна ротвайлерка,казват че е с родословие(макар че се съмнявам),бащата също.Заплодена умишлено.Родила 9 кученца и понеже и били много и отслабнала искат да "разкарат " две..Били "дефектни"- имали съвсем малко бели косми на гърдичките.Могат да почакат най-много 2-3 дена,после на боклука.Имам половин кутия кучешко мляко и две шишенца,но не и къде да ги прибера,нито мога да ги храня през 3 часа.
Ако някой може да ги поеме може и да оживеят.След десетина дена ще могат да се захранят и ще е по-лесно.

БРАВО! :zz_020:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2012 - 09:03 AM

Явно идиотите по тези земи никога няма да са дефицит...
Чери, дано нещо се нареди и за тези, то толкова много животни са ти на главата, идея си нямам как още удържаш фронта...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#4 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2012 - 09:04 PM

Чери, опитах се да ти напиша лично, но ми казва, че не можеш да получаваш ЛС. Та, аз и сестра ми искаме да опитаме да помогнем на малките кучаци. Моля те кажи къде се намират и дали могат да устискат поне до събота, понеже по-рано не виждам как бихме могли да ги вземем.

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 12:03 PM

Поразчистих си пощата,беше се препълнила.
Все още нямам никакви новини,понеже нямам пряка връзка с въпросните хорица,пък посредника ми нещо се размотава :dh_188: .Надявам се да не са ги изхвърлили междувременно,обадих се да им предадат че почти съм намерила вариант за мъничетата,да ги запазят поне до събота :dh_188:
Надявам се все пак и на снимка,или поне на майката-ротка (която казват че била много красива и я имало нейде из интернет пространството....)
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 November 2012 - 02:15 PM

Показване на мнениетоnavar, в 01 November 2012 - 01:51 PM, написа:

Показване на мнениетоkai_tina, в 30 October 2012 - 09:59 PM, написа:

Копирала сък го от тук- http://forum.dog.bg/...BB%D1%8F%D1%82/

като отраснат и станат на 45 дни мога да ги поема,дотогава не мога да помогна

отговорът е от темата за изгубени/намерени/търсещи дом ротвайлери

#7 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 05:54 PM

Нали е незаконно да се изхвърлят кучета? Знаят се хората, знае се, че има кучило?
А и някой да ги светне, че щом две от бебета не са с фенотип на рот, сигурно и другите "чистокръвни" бебета няма да изкарат и те чистокръвни.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#8 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 09:24 PM

Дреме им на “стопаните“, че няма да са чисти - нали ще са продаваеми :eg_033:
Чери, аз също съм ти писала (но вероятно е в рамките на някоя дискусия на ЛС), но е по-добре да ги вземе друг (обяснила съм защо). Все пак ако не са ги изхвърлили и нямаш друг вариант - ще ги взема до навършване на 45 дни (а след това при навар).
Колкото до противозаконността - по-добре първо да се вземат кученцата и чак след това да се подаде оплакване - иначе вероятно живи ще ги заровят някъде...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#9 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 01:25 PM

Двамата герои от вчера са при сестра ми и приемна мама - ротвайлерката Кими. Момченце и момиченце ни връчиха, и двете прогледнали, акат и пишкат самички, така че все пак няма да е толкова страшно за справяне, колкото се опасявахме. Целия път от Благоевград до София го проспаха спокойно, после вечерта се сетиха малко да мрънкат и да искат нещо, хапнаха малко сухо мляко за кученца от биберонче и свикват с новата къща. Девойката е малко по-едра от братчето си и по-тъмна, иначе като цяло имат вид на ротвайлерчета, но като попораснат малко ще видим какво ще излезе. Също така тя е и доста по-спокойна, почти през цялото време спи, докато той редовно се буди и мрънка, мирясва само като го гушнат.
Аз засега имам само две снимчици от пътя, да покажа синхронно спане :ab_041: , тези дни и сестра ми ще ги наснима малко и ще качи още.

Прикачена снимка Прикачена снимка

#10 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 09:31 PM

Огромни благодарности на Stranger :rc_036: за организирането на спасителната акция и на сестра и :rc_036: че се нагърби с нелеката задача да откърми тези шушулчици.Като човек минал през това знам колко е трудно и се надявам дребосъците да не я изтормозят много.Следващите десетина дена ще е доста тегаво,после става по-лесно вече.
Не ни дадоха възможност да видим майката и другите бебета,макар че се бях настроила разузнавателно :r_181: Тези ни ги връчиха в кашонче,спящи и видимо нахранени,което ме накара да се запитам дали причината да се оттърват от тях е големия брой бебета (и невъзможността на майката да ги изхранва ) или белите петънца по гърдичките им ...Както и да е,това е положението...
Колкото до подаването на оплакване- не виждам как може да стане- имаме всичко на всичко един телефонен номер,нито знаем кои са хората,нито може да се докаже нещо,пък и те се постараха да не узнаем къде живеят.
Сега стискайте палци малчуганчетата да успеят да порастнат здрави и силни,независимо че са лишени от майка си в толкова невръстна възраст.После ще му мислим какво ще ги правим.Имам усещането ,че май те ще са най-големите късметлии от цялото кучило...
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Antisocial Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 08:42 PM

Така, ето ни и нас :re_037:
Първо да си кажем имената - Астрея (звезда)
Качена снимка
и
Райли (смел, храбър)
Качена снимка

После да кажем голямо благодаря на Чери за шишенца, биберони, млекца (във всякакви варианти) и за помощта (както и на шофьорката и́) :rc_036:

И сега вече по същество - събота като си дойдохме не спирахме да мрънкаме, да скърцаме и изобщо целия бебешки арсенал беше налице - правих опити да давам сухо мляко, бутах биберони, обаче не, та не. Може да са гладни, обаче те сухо мляко няма да ядат (пък!) :ea_103: . Е в неделя сутринта се отказах от неравната борба и почнах да давам кисело (вече слагам сухото в него) - няма такива лами :ab_041: .
Най-готиното е, че много настояват самички да си държат бибероните и задължително всички лапи са върху/по/ него, с което много помагат, но... хванахме си цаката накрая.

Приемната мама доста отдалече ги гледа (и то с голямо недоверие) явно за момента не са й слабост - ще видим като почнат да ходят насам-натам.

Тези дни мисля да отидем до доктори, да видим за обезпаразитяващи пастички и на общ преглед да минем.

Като цяло малките са здрави (да чукна на дърво) послушни (пискливи) и мнооооого сладки :wub:

Качвам малко снимки да им се порадвате и след няколко дни пак ще се включим.

Така спим/стоим (един върху друг задължително) - Качена снимка

От толкова далече се понасят с "мама" - от по-близо много й пискат в ушите :ab_041: - Качена снимка

Най-накрая се изтарикатих и им сложих едното шишенце на кашона, че с по едно шише и едно куче във всяка ръка беше трудно храненето - Качена снимка Качена снимка

И така спим - Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 November 2012 - 09:37 PM

Да са живи и здрави.
ще поемате и експериментални кучила явно.
Някой подаде ли жалба срещу собственика на кучката ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#13 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 08:54 AM

Моите адмирации за всички вас! Да са живи и здрави малките и да намерят прекрасен дом.

Показване на мнениетоAntisocial, в 05 November 2012 - 08:42 PM, написа:

Най-накрая се изтарикатих и им сложих едното шишенце на кашона, че с по едно шише и едно куче във всяка ръка беше трудно храненето

Исках да споделя, че идеята с шишето ми се вижда чудесна! Предполагам, че и за дребните така е по-лесно и че няма рискове от задавяне и т.н., дори до някъде симулира майката. Само не разбирам, то отгоре или отстрани е (за да тече млякото)? Трябва да го патентовате Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#14 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 09:27 AM

Показване на мнениетоagalina, в 05 November 2012 - 09:37 PM, написа:

Да са живи и здрави.
ще поемате и експериментални кучила явно.
Някой подаде ли жалба срещу собственика на кучката ?

Информатора ми не иска да се замесва името му,няма да съдейства.Собственика на кучката не се знае- имам телефонен номер и малко име- Венци.Проверката на телефонния номер в Гугъл не доведе до нищо- няма никакви обяви където да фигурира.Разчитах да ми изпратят снимка на майката чрез линк от фейсбук и от там нещо да разплета,но не изпратиха,явно няма и да изпратят.
Узнах че собствениците живеят в с Айдарово (кв Изгрев),намерих превоз и се замъкнах дотам,обадих се да ни упътят как да ги намерим,упътването беше- чакайте ни на паркинга на х-л Езерец.Казах им- ние сме в селото,на площада,чакаме ви- отговорът- пътуваме към хотела.Така че се наложи да се връщаме обратно.Как да подам жалба и срещу кого не виждам.И основание не виждам- ЕЖК (една жена каза ) не е достатъчно основание,нито мога да докажа колко кученца са се родили,нито каква съдба са имали.В разговора собственика се изпусна ,че след като взехме тия двете остават 4 кученца при майката.Подскочих "как така 4,нали бяха 9,останалите къде са? Последва подритване между мъжа и жената- 2 били дали на някой,дъра бъра....Дано да е така,дето се вика " а дано ,ама надали..." :dh_188:
Доколкото успях да го преценя човека,по-скоро е невежа отколкото типичния "търговец".Носех торба с гранули за майката ,зарадва се,каза- "аз съм и купувал веднъж гранули,хем от скъпите- от 30лв чувала).Кучето е дворно,като се разгони ако не го закарат при мъжки,ще свърши работата някой преминаващ.Мисля че затова са я заплодили,на село хората си имат някои стереотипи на мислене.
В краткия ни разговор успя да се спомене и думата "кастрация" не реагираха негативно и мисля да работя в тази насока.Разбира се всичко може да е било театър...ще видим..
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 09:51 AM

Показване на мнениетоElizd, в 06 November 2012 - 08:54 AM, написа:

Исках да споделя, че идеята с шишето ми се вижда чудесна! Предполагам, че и за дребните така е по-лесно и че няма рискове от задавяне и т.н., дори до някъде симулира майката. Само не разбирам, то отгоре ли е (за да тече млякото)? Трябва да го патентовате Качена снимка

Не при всички дребни се получава.При мойте Б-та ( Брита,Бренда и Бари) колко опитвах и не се получи.Тези явно са по-умни :wub: Радвам се че вече си имат имена,личи си че освен обгрижването получават и много любов.И понеже им предстои период в който ще са много сетивни и възприемчиви,тази близост с човек ще им е само от полза.Ще видите колко прекрасни ще станат :wub:
Много са сладки,вижда се,на живо-още повече.Миришеха на бебета :wub: Дано да не създават много грижи на новата си "мама".На тази възраст растат като гъби и съвсем скоро ще станат по-лесни за гледане и ще има топуркащи крачета и много усмивки.Стискам палци :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2012 - 11:43 AM

Ехооо, какво правите,растат ли малките?В събота ще имате мини "рожден ден"- ще станат на 1 месец.
Дано да е наред всичко при вас,много ви мисля :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2012 - 01:04 PM

Не ни мисли, всичко е наред, бебоците са много доволни и много досадни :) Няколко пъти им бях на гости да ги нагледам, ядат като луди и са абсолютно кръглички :ab_041: Пишкат и акат на поразия, още не могат да схванат, че тези неща трябва да се вършат на определено място, всичко се прави където ни дойде музата.
Млекцето вече им се сипва в купичка, където се наджапва с всичките крака и така се яде :) Хапват вече и някаква бебешка храна, но и млекце за момента. Ние мислихме в сряда да "празнуваме", понеже тогава стават на 4 седмици :) Много са общителни, вече щъкат из цялата стая и явно фокусират, понеже като влезе човек, се втурват към него колкото могат по-бързо, пищейки за още ядене.
Освен това тези дни бяха и обезпаразитени вътрешно и външно, понеже се оказа че имат бълхи.
Снимки - скоро :)

#18 Потребителят е офлайн   Antisocial Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 November 2012 - 03:15 PM

Ето ни :)

Съжалявам, че пишем рядко, обаче в нас е лека лудница с подрастващи кучаци - то да им чистиш ли, да ги храниш ли, да ги гушкаш ли :ab_041:

Elizd, изрязах им дупка в кашончето на височината на муцките горе-долу и там набутах шишенцето с биберона - за да стои наклонено, просто подбутваш още нещо малко (дали хартийка или парцалче) отгоре или отдолу под шишенцето и готово :smile: Приципно за да имитира майка им ми се струва, че лесно може да се направи някакво подобие на плюшена играчка (наподобяваща космите на мама отвън и пълна с някакви по-безопасни парцалки вътре и с няколко малки дупки за бибероните) и с цип, за да могат шишенцата да се "презареждат" съответно, обаче аз специално не се наемам с чак такава задача. Благодарим за милите думи. :beer:

Чери, наистина не ни се притеснявай, ако имаме някакъв проблем веднага ще се разкрякаме, това че си мълчим значи, че сме добре, просто сме заети с бебешки работи - нали знаеш колко са важни и че целия свят около нас се върти. :ab_041:

Айде малко инфо за дребните:

Вече имаме зъби (хубаво де, зъбченца, ама са остри) и почват да ни личат характерите -

Райли е ревльото, по-гушлив, по-мрънкащ, повече внимание си търси като че ли и по-кротък (за момента) истински рот :smile:

Астрея също се оказа ротвайлер от класа (това ще рече, че е много, ама много "зла") и вече даже ми ръмжи (и заедно с това опашката ще й се откачи от махане :ab_041: ) като я гушкам, като я чеша по гърба и така нататък и от време на време се вдъхновява да тормози брат си, ама той нали е душичка златна и търпи.

Карахме известно време на сухо мляко в киселото, после опитах пак да ги прекарам да пият само сухо, обаче не го щат и това си е. Като им пораснаха зъбите, минахме вече на кисело мляко с бебешки гранулки по препоръка на докторите, скоро ще минем на гранулки с вода и после на неразмекнати гранулки.

Вече изтрепахме бълхите с едно външно обезпаразитяване, че доста ни лазеха по нервите, там сме готови за момента. :af_089:
За вътрешното всъщност сме на средата още - втората доза сиропче ще дам след няколко дни (за момента не са изкарали абсолютно нищо лошо, което ме радва, дано и след втората доза така да е.)

С "мама" още хич не сме контактували след запознанството, защото след като й ги тръснах тия двамцата тя реши да се разболее, та една седмица и с нея се борим да закрепим положението - вече е добре и тепърва ще се приобщаваме.

Ми те това е в общи линии - питам тук-там познати дали си търсят "куче убиец" (шегувам се!) и ако харесам бъдещи стопани ще кажа, но още е много рано да го мислим като че ли.

Ето и малко снимки + клипче (на което основно се чува мляскане и се вижда как влизаме в паницата целите и как се бутаме един друг, за да се дели по равно все пак).

Между другото да кажа, че това по козината на кутретата е мляко + гранулки и днеска специално ги "позабърсвах" за снимките, обаче няма сваляне и това си е. Като попораснат още малко, ще добият по-"търговски" вид (надявам се).

Синхронно спане (както винаги) :
Качена снимка

Райли (до преди 10 секунди спящ):
Качена снимка

Пак Райли (ей сега ще ми се нахвърли да ме разкъса, с тоя злобен поглед заспал :ab_041: ) :
Качена снимка

Пак Райли, стил "бе аз не ти ли казах да ме оставиш на мира!?" :dry: :
Качена снимка

Отново принца "щом не ме оставяш, ще си изям лапата от яд!" :eg_033:
Качена снимка

Окей, не е задължително да е мойта лапа. :fa_067:
Качена снимка

Оф, човек, не се отказваш :angry:
Качена снимка

Принцесата :wub: (то пък нея колко я местих, тя не благоволи да ме погледне дори, спи като пор) :
Качена снимка

Аз като ви казвам, че спи :ac_007:
Качена снимка

Най-сетне отвори едното око (за около 3 секунди):
Качена снимка

И пак отиде да спи, чак брат й се притесни, та отиде да я сръчка:
Качена снимка

След около 10 минути, когато техни величества се събудиха по собствено желание и дадоха заповед, че е време за ядене - за цели 30 секунди ми обърнаха внимание докато сложих купичката долу и после ме отсвириха тотално ей така :ac_007: :
Качена снимка

И последно (но не по важност) :zz_227:
My link

#19 Потребителят е офлайн   Antisocial Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 08:24 PM

Минаваме набързо да се отчетем:

Малката имаше глисти, които изкара на второто даване на сиропчето. Малкия не изкара нищо.
Продължихме с трето даване, на третото никой нищо не изкара, така че се надяваме, че и с това приключихме.
В края на седмицата отиваме да ни слагат първи ваксинки :wb_052: и почваме лека-полека да си търсим домове.

Като цяло сме добре, здрави (диви и щастливи :ab_041: ) и прекрасни :wub: .
Много си играем, ядем си опашки, уши, каквото ни попадне, хапваме си добре и за момента не вдигаме толкова много шум, колкото очакваха от нас :ea_103:

И малко снимки, за да се види колко сме пораснали - малкия успях да го щракна няколко пъти като хората, обаче малката се пише срамежлива и за момента не успявам да покажа каква принцеса е станала. :dry:

Райли
Качена снимка

Астрея
Качена снимка

Астрея
Качена снимка

Срамежлив Райли
Качена снимка

Гузен Райли :ab_041: (нямам идея защо така гледа, с нищо не се е провинило детето)
Качена снимка

Братско-сестрина любов
Качена снимка

Братско-сестрина любов 2
Качена снимка

И 3
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2012 - 08:27 PM

Аааа, в лош ден, имах нужда тъкмо от вас и от тези прелестни гъбки (пу-пу, имам предвид, че растат децата!). Благодаря ви, че ни радвате!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

• (2 Страници) +