две двуседмични кученца - ще ги изхвърлят ротвайлерчета
Публикувано: 30 October 2012 - 07:57 PM
Ако някой може да ги поеме може и да оживеят.След десетина дена ще могат да се захранят и ще е по-лесно.
Ще опитам да осигуря снимки.
Публикувано: 31 October 2012 - 08:15 AM
чери1, в 30 October 2012 - 07:57 PM, написа:
Ако някой може да ги поеме може и да оживеят.След десетина дена ще могат да се захранят и ще е по-лесно.
БРАВО!

Публикувано: 31 October 2012 - 09:03 AM
Чери, дано нещо се нареди и за тези, то толкова много животни са ти на главата, идея си нямам как още удържаш фронта...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 31 October 2012 - 09:04 PM
Публикувано: 01 November 2012 - 12:03 PM
Все още нямам никакви новини,понеже нямам пряка връзка с въпросните хорица,пък посредника ми нещо се размотава

Надявам се все пак и на снимка,или поне на майката-ротка (която казват че била много красива и я имало нейде из интернет пространството....)
Публикувано: 01 November 2012 - 02:15 PM
navar, в 01 November 2012 - 01:51 PM, написа:
kai_tina, в 30 October 2012 - 09:59 PM, написа:
Копирала сък го от тук- http://forum.dog.bg/...BB%D1%8F%D1%82/
като отраснат и станат на 45 дни мога да ги поема,дотогава не мога да помогна
отговорът е от темата за изгубени/намерени/търсещи дом ротвайлери
Публикувано: 01 November 2012 - 05:54 PM
А и някой да ги светне, че щом две от бебета не са с фенотип на рот, сигурно и другите "чистокръвни" бебета няма да изкарат и те чистокръвни.

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 01 November 2012 - 09:24 PM

Чери, аз също съм ти писала (но вероятно е в рамките на някоя дискусия на ЛС), но е по-добре да ги вземе друг (обяснила съм защо). Все пак ако не са ги изхвърлили и нямаш друг вариант - ще ги взема до навършване на 45 дни (а след това при навар).
Колкото до противозаконността - по-добре първо да се вземат кученцата и чак след това да се подаде оплакване - иначе вероятно живи ще ги заровят някъде...

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 04 November 2012 - 01:25 PM
Аз засега имам само две снимчици от пътя, да покажа синхронно спане

Публикувано: 04 November 2012 - 09:31 PM

Не ни дадоха възможност да видим майката и другите бебета,макар че се бях настроила разузнавателно

Колкото до подаването на оплакване- не виждам как може да стане- имаме всичко на всичко един телефонен номер,нито знаем кои са хората,нито може да се докаже нещо,пък и те се постараха да не узнаем къде живеят.
Сега стискайте палци малчуганчетата да успеят да порастнат здрави и силни,независимо че са лишени от майка си в толкова невръстна възраст.После ще му мислим какво ще ги правим.Имам усещането ,че май те ще са най-големите късметлии от цялото кучило...
Публикувано: 05 November 2012 - 08:42 PM

Първо да си кажем имената - Астрея (звезда)

и
Райли (смел, храбър)

После да кажем голямо благодаря на Чери за шишенца, биберони, млекца (във всякакви варианти) и за помощта (както и на шофьорката и́)

И сега вече по същество - събота като си дойдохме не спирахме да мрънкаме, да скърцаме и изобщо целия бебешки арсенал беше налице - правих опити да давам сухо мляко, бутах биберони, обаче не, та не. Може да са гладни, обаче те сухо мляко няма да ядат (пък!)

Най-готиното е, че много настояват самички да си държат бибероните и задължително всички лапи са върху/по/ него, с което много помагат, но... хванахме си цаката накрая.
Приемната мама доста отдалече ги гледа (и то с голямо недоверие) явно за момента не са й слабост - ще видим като почнат да ходят насам-натам.
Тези дни мисля да отидем до доктори, да видим за обезпаразитяващи пастички и на общ преглед да минем.
Като цяло малките са здрави (да чукна на дърво) послушни (пискливи) и мнооооого сладки

Качвам малко снимки да им се порадвате и след няколко дни пак ще се включим.
Така спим/стоим (един върху друг задължително) -

От толкова далече се понасят с "мама" - от по-близо много й пискат в ушите

Най-накрая се изтарикатих и им сложих едното шишенце на кашона, че с по едно шише и едно куче във всяка ръка беше трудно храненето -

И така спим -

Публикувано: 06 November 2012 - 08:54 AM
Antisocial, в 05 November 2012 - 08:42 PM, написа:
Исках да споделя, че идеята с шишето ми се вижда чудесна! Предполагам, че и за дребните така е по-лесно и че няма рискове от задавяне и т.н., дори до някъде симулира майката. Само не разбирам, то отгоре или отстрани е (за да тече млякото)? Трябва да го патентовате

Публикувано: 06 November 2012 - 09:27 AM
agalina, в 05 November 2012 - 09:37 PM, написа:
ще поемате и експериментални кучила явно.
Някой подаде ли жалба срещу собственика на кучката ?
Информатора ми не иска да се замесва името му,няма да съдейства.Собственика на кучката не се знае- имам телефонен номер и малко име- Венци.Проверката на телефонния номер в Гугъл не доведе до нищо- няма никакви обяви където да фигурира.Разчитах да ми изпратят снимка на майката чрез линк от фейсбук и от там нещо да разплета,но не изпратиха,явно няма и да изпратят.
Узнах че собствениците живеят в с Айдарово (кв Изгрев),намерих превоз и се замъкнах дотам,обадих се да ни упътят как да ги намерим,упътването беше- чакайте ни на паркинга на х-л Езерец.Казах им- ние сме в селото,на площада,чакаме ви- отговорът- пътуваме към хотела.Така че се наложи да се връщаме обратно.Как да подам жалба и срещу кого не виждам.И основание не виждам- ЕЖК (една жена каза ) не е достатъчно основание,нито мога да докажа колко кученца са се родили,нито каква съдба са имали.В разговора собственика се изпусна ,че след като взехме тия двете остават 4 кученца при майката.Подскочих "как така 4,нали бяха 9,останалите къде са? Последва подритване между мъжа и жената- 2 били дали на някой,дъра бъра....Дано да е така,дето се вика " а дано ,ама надали..."

Доколкото успях да го преценя човека,по-скоро е невежа отколкото типичния "търговец".Носех торба с гранули за майката ,зарадва се,каза- "аз съм и купувал веднъж гранули,хем от скъпите- от 30лв чувала).Кучето е дворно,като се разгони ако не го закарат при мъжки,ще свърши работата някой преминаващ.Мисля че затова са я заплодили,на село хората си имат някои стереотипи на мислене.
В краткия ни разговор успя да се спомене и думата "кастрация" не реагираха негативно и мисля да работя в тази насока.Разбира се всичко може да е било театър...ще видим..
Публикувано: 06 November 2012 - 09:51 AM
Elizd, в 06 November 2012 - 08:54 AM, написа:

Не при всички дребни се получава.При мойте Б-та ( Брита,Бренда и Бари) колко опитвах и не се получи.Тези явно са по-умни

Много са сладки,вижда се,на живо-още повече.Миришеха на бебета

Публикувано: 13 November 2012 - 01:04 PM

Млекцето вече им се сипва в купичка, където се наджапва с всичките крака и така се яде :) Хапват вече и някаква бебешка храна, но и млекце за момента. Ние мислихме в сряда да "празнуваме", понеже тогава стават на 4 седмици :) Много са общителни, вече щъкат из цялата стая и явно фокусират, понеже като влезе човек, се втурват към него колкото могат по-бързо, пищейки за още ядене.
Освен това тези дни бяха и обезпаразитени вътрешно и външно, понеже се оказа че имат бълхи.
Снимки - скоро :)
Публикувано: 15 November 2012 - 03:15 PM
Съжалявам, че пишем рядко, обаче в нас е лека лудница с подрастващи кучаци - то да им чистиш ли, да ги храниш ли, да ги гушкаш ли

Elizd, изрязах им дупка в кашончето на височината на муцките горе-долу и там набутах шишенцето с биберона - за да стои наклонено, просто подбутваш още нещо малко (дали хартийка или парцалче) отгоре или отдолу под шишенцето и готово

Чери, наистина не ни се притеснявай, ако имаме някакъв проблем веднага ще се разкрякаме, това че си мълчим значи, че сме добре, просто сме заети с бебешки работи - нали знаеш колко са важни и че целия свят около нас се върти.

Айде малко инфо за дребните:
Вече имаме зъби (хубаво де, зъбченца, ама са остри) и почват да ни личат характерите -
Райли е ревльото, по-гушлив, по-мрънкащ, повече внимание си търси като че ли и по-кротък (за момента) истински рот

Астрея също се оказа ротвайлер от класа (това ще рече, че е много, ама много "зла") и вече даже ми ръмжи (и заедно с това опашката ще й се откачи от махане

Карахме известно време на сухо мляко в киселото, после опитах пак да ги прекарам да пият само сухо, обаче не го щат и това си е. Като им пораснаха зъбите, минахме вече на кисело мляко с бебешки гранулки по препоръка на докторите, скоро ще минем на гранулки с вода и после на неразмекнати гранулки.
Вече изтрепахме бълхите с едно външно обезпаразитяване, че доста ни лазеха по нервите, там сме готови за момента.

За вътрешното всъщност сме на средата още - втората доза сиропче ще дам след няколко дни (за момента не са изкарали абсолютно нищо лошо, което ме радва, дано и след втората доза така да е.)
С "мама" още хич не сме контактували след запознанството, защото след като й ги тръснах тия двамцата тя реши да се разболее, та една седмица и с нея се борим да закрепим положението - вече е добре и тепърва ще се приобщаваме.
Ми те това е в общи линии - питам тук-там познати дали си търсят "куче убиец" (шегувам се!) и ако харесам бъдещи стопани ще кажа, но още е много рано да го мислим като че ли.
Ето и малко снимки + клипче (на което основно се чува мляскане и се вижда как влизаме в паницата целите и как се бутаме един друг, за да се дели по равно все пак).
Между другото да кажа, че това по козината на кутретата е мляко + гранулки и днеска специално ги "позабърсвах" за снимките, обаче няма сваляне и това си е. Като попораснат още малко, ще добият по-"търговски" вид (надявам се).
Синхронно спане (както винаги) :

Райли (до преди 10 секунди спящ):

Пак Райли (ей сега ще ми се нахвърли да ме разкъса, с тоя злобен поглед заспал

Пак Райли, стил "бе аз не ти ли казах да ме оставиш на мира!?"

Отново принца "щом не ме оставяш, ще си изям лапата от яд!"

Окей, не е задължително да е мойта лапа.

Оф, човек, не се отказваш

Принцесата

Аз като ви казвам, че спи

Най-сетне отвори едното око (за около 3 секунди):

И пак отиде да спи, чак брат й се притесни, та отиде да я сръчка:

След около 10 минути, когато техни величества се събудиха по собствено желание и дадоха заповед, че е време за ядене - за цели 30 секунди ми обърнаха внимание докато сложих купичката долу и после ме отсвириха тотално ей така

И последно (но не по важност)

My link
Публикувано: 03 December 2012 - 08:24 PM
Малката имаше глисти, които изкара на второто даване на сиропчето. Малкия не изкара нищо.
Продължихме с трето даване, на третото никой нищо не изкара, така че се надяваме, че и с това приключихме.
В края на седмицата отиваме да ни слагат първи ваксинки

Като цяло сме добре, здрави (диви и щастливи

Много си играем, ядем си опашки, уши, каквото ни попадне, хапваме си добре и за момента не вдигаме толкова много шум, колкото очакваха от нас

И малко снимки, за да се види колко сме пораснали - малкия успях да го щракна няколко пъти като хората, обаче малката се пише срамежлива и за момента не успявам да покажа каква принцеса е станала.

Райли

Астрея

Астрея

Срамежлив Райли

Гузен Райли

Братско-сестрина любов

Братско-сестрина любов 2

И 3

Публикувано: 03 December 2012 - 08:27 PM