Dog.bg Форуми : въпрос за студа и гледането на доберман в двор

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

въпрос за студа и гледането на доберман в двор Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   svetlio2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 October 2012 - 10:17 PM

Здравейте. Искам да питам до колко горе-долу градуса може да издържа добермана в двора. Питам защото съм му направил къщичка - голяма с изолация, но е от дърво, стиропор и фазер. Все пак в нея няма да може да кара тежките месеци. Мисълта ми е до кога мога да я държа в къщичката навън и при какви температури вече да я вкарвам някъде по-натопло. Имам една лятна кухня, в която съм й сложил слама, легло и печка на дърва сега монтирам. Но непременно винаги ли трябва да гори? Кучето е на 6 месеца сега и ме е страх да не му е студено, засега играе много, не показва че му е студено, спи в дворната си къщичка в момента, не забелязвам да трепери, добре му е. Как да действам - кога е време да я затварям в лятната кухня? Да й взимам ли нещо за лапите например като ботушки или напразно се притеснявам? Благодаря.

#2 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2012 - 09:03 PM

Показване на мнениетоsvetlio2, в 30 October 2012 - 10:17 PM, написа:

Здравейте. Искам да питам до колко горе-долу градуса може да издържа добермана в двора. не показва че му е студено, спи в дворната си къщичка в момента, не забелязвам да трепери, добре му е.

Не, не му е добре. Без значение какво ти се струва, че показва...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 11:06 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 31 October 2012 - 09:03 PM, написа:

Показване на мнениетоsvetlio2, в 30 October 2012 - 10:17 PM, написа:

Здравейте. Искам да питам до колко горе-долу градуса може да издържа добермана в двора. не показва че му е студено, спи в дворната си къщичка в момента, не забелязвам да трепери, добре му е.

Не, не му е добре. Без значение какво ти се струва, че показва...

Що ти беше там да видиш ли ?? Къв е тоя отговор ... колибата е направена много добре защо да не му е добре а и щом излиза от нея и не стои само вътре ??? Аз съм нямал този проблем и немога да помогна защото овчарката ми е дългокосместа но са ми казвали че ако я храниш повече се топли повече или нещо такова затова кучетата през зимния сезон ядат много. За тази лятна кухня ако е с дограма едно запалване за деня мисля че ще е добре но още ми се струва рано не е чак толкова студено .

#4 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 01 November 2012 - 01:46 PM

нищо му няма на добермана навън,дори и зимата,дори и при -20 градуса,стига да има къщичка в която не духа,не е мокро,има топли постелки-слама,дюшек,стари одеала и пр. храни се със силна храна и не е вързан ..
нашия живя навън,на надморска височина около 1000 метра,и доживя до 12 години ..
кучето е създадено да живее навън,а не на леглото до печката ...така че споко,няма да умре от студ ако са изпълнени горните условия

#5 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 November 2012 - 03:34 PM

Някой ,който гледа кучета навън може ли да сподели дали тази къща би била удачна за през зимата за ротвайлер и немска овчарка?Трябва ли да й направя някаква допълнителна изолация?
Ще бъде поставена върху дървено пале,а не на земята директно.Също кое е по-добре за вътре-имам слама или дюшек,одеяло тъй като кучетата ще се мокрят вероятно нещата вътре ще загниват?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 04:54 PM

Ако твоите го играят охранители, ще предпочитат да лягат в предверието, да си гледат и слушат периметъра, а не да се врат като чакали по тия лабиринти :ab_041:
И по добре с изолация, ако е здрава зимата.

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 05:02 PM

Ами препоръчаха ми да бъдело с тези ''лабиринти'' за да бъдело по-топло.Факт е че за първа година ще им се налага да спят отвън.Зимата винаги са карали в апартамент,а лятото до късна есен в двора и си спят отвън или в стар фургон или влизат вътре в къщата.Но това е докато е що годе топло.
Изолацията какво е по-добре вата,стиропор?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 November 2012 - 05:46 PM

къщичката е супер, наистина така си е по-закътано. Аз обаче винаги поръчвам покривът пред входа да е издаден доста напред, да се образува козирка, която да пази малко повече от дъжд, макар и колибите да имат "преддверие". За постилането вътре - каквото и да сложиш - одеало, дреха ... ако не се изкарва навън да подгизне, ще се навлажнява и каля от лапите им, но ще изсъхва от топлината на телата им. Изкарване на слънце в хубави дни и няма да загниват. Въпросът е обаче дали кучовци няма да си "шетат" в домовете и да проветряват "бельото" по свое усмотрение.
Изолацията я разбирам само в смисъл дъските отвътре да не се навлажняват и евентуално ако между дъските има пролуки, дори и съвсем малки, да бъдат запушени и да не духа оттам. Иначе при положение, че няма плътно затваряне и въздухът отвън навлиза вътре по един или друг начин, не виждам друг смисъл от изолацията.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 05:54 PM

Ммм май няма вариант на този модел да има и козирка.Продават го така готов вече.Отпред има нещо като винил да не влиза вятър и дъжд(не знам дали се вижда хубаво на снимката-прозрачен).
И мен ме притеснява,че ще ''разтребват'' вътре.Имам вече няколко изгризани одеала и един изтърбушен дюшек,може би ако сложа слама няма да има такъв интерес.Хубавото е че покрива се маха и може да се почиства лесно.
Още се колебая дали да ги купувам....трябва да купя 3 :ab_041: за всяко змейче.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 01 November 2012 - 07:07 PM

Да, винилът се вижда, въпросът е кучовци с какъв темперамент са и колко ще изтрае винила :) При нас по-енергичните кучовци и самите колибки нагризват, където им е входа.
За слама нищо не мога да кажа. Едно от кучетата при нас бе оставено пред портата, вързано за дървото, да са сигурни, че ще го приберем. Та това куче го виждах в една от къщите, живееше във варел, но зимата му бяха сложили слама - "грижовни" са били стопаните ...
Миналата зима нямаше къде да приберем едно блъснато куче след операциите, та го прибрахме в плевника. Там му бях сложила кашон колибка, с поларени одеала, но в най-студените дни го намирах заврян в сламата - явно му е било по-топло там.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 07:12 PM

Не бях се замислиляла какво може да му се случи на винила :ab_041: .Уж са кротки ама ги хващат от време на време бесотиите :ab_041: Ами май ще пробваме първо с одеяло или дюшек,ако има опити за разтребване ще пробвам със слама. :md_064:
Мерси :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 06:45 PM

Има ли някой, който вече си е купил готова кучешка къща, за да сподели дали е доволен?
Мисля да взема ето тази къщичка за кучо, много ли ще се мокри вътре? Той няма да я яде или нещо такова, влиза за да си спи- кротък е! Понякога си оправя одеалата, ама не ги разхвърля навън или нещо такова!
Ето това е къщата, на която съм се спряла: Прикачена снимка

Описанието е следното : Дървена къща за куче:
защита срещу влага и студ, повдигната за по-добра циркулация на въздуха, устойчив на дъжд и сняг плосък покрив, допълнително пластмасово покритие защитаващо от влажност, лесно и бързо сглобяване.
Размери:104/72/68 cm.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Angelchosko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 08:03 PM

Защо не си направите проект и не намерите дърводелец? :wb_052:

#14 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 November 2012 - 08:59 AM

Показване на мнениетоwind, в 01 November 2012 - 07:07 PM, написа:

При нас по-енергичните кучовци и самите колибки нагризват, където им е входа.

В приют Надежда обковаха рамките на входовете с ламарина, именно заради гризането. От там им е любимо начало за разрушаване на къщите им :)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#15 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 10:10 AM

Показване на мнениетоAngelchosko, в 03 November 2012 - 06:03 PM, написа:

Защо не си направите проект и не намерите дърводелец? :wb_052:

Защото не мисля,че ще се справя с изготвянето на проект.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 November 2012 - 10:24 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 04 November 2012 - 08:59 AM, написа:

В приют Надежда обковаха рамките на входовете с ламарина, именно заради гризането. От там им е любимо начало за разрушаване на къщите им :)

Благодаря за идеята, може евентуално занапред да се възползваме.
За момента обаче няма нужда, само 4 кучета реално ползват колибки, но кучовци пораснаха и не гризат. Другите си имат дървена барака - в нея имат на разположение матраци, канапенца, фотьойли - тях ги правят на нищо, остават само скелети - доста призрачно изглежда :)

ShiBumi_Girl, не е кой знае какво да си съставиш проект. Просто даваш размери, каквито са ти необходими - за входа, за височината, ширината, за вътрешното помещение и обясняваш как си представяш колибката - майсторите се справят с останалото. Аз дори за мебели у дома си направих "проект" :)
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 12:38 PM

Цитат

Защото не мисля,че ще се справя с изготвянето на проект.

Ти сякаш ще строиш Мол :ab_041: Кви са тия проекти.. :db_046: Отиваш при някой дърводелец с размерите, които си избрала, а той вече ще ти предложи варианти всякакви.. Няма кой знае какво. Аз за предното ми куче(преди 10 години) сам я направих къщата и се получи добре. Надигнах я малко, да не лежи на земята, отгоре покрива го бях направил от дъски, а отгоре с ламарина. Беше изолирана с дебел найлон, но кучето беше възпитано. Не е подходяща изолация, ако кучетата обичат да си хапват от колибата :ab_041:

#18 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 November 2012 - 02:10 PM

Хи хи, като стана въпрос за майсторене на колибки - преди няколко години между Коледа и Нова година изкарах цял ден в майсторене. Нямах нищо специално предвидено - просто беше адски студ, а кучето, което се беше присламчило пред портата ни, оставаше периодично без кашончето си в следствие на подгизване. Тогава пребродих целия двор и домъкнах остатъци от предните стопани, както и от наши ремонти. Дори гвоздеи нямах, ползвах някакви накривени, които изваждах от разни зайчарници. Повечето бяха огромни, нацепваха дъските, но ... само като си представех как куч студува навън, нищо не бе в състояние да ме разколебае :)
Къщичката изкара около година, едната страна беше на път да се срути, но ... нямаше нужда да я поправям, кучо го блъснаха :( Беше вече стар и особено като го напечеше слънцето, бавно реагираше :(
Още се чудя как успях да замъкна "къщичката" без да се разпадне през две тесни врати, та на улицата ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 02:39 PM

Проблема е че тук нещата стоят малко по различно и няма много дърводелци.Даже изобщо не зая къде има.Има от къде да си купиш материали,но трябва някаква фирма да се вика за да ти го направят.Трябва да правим и дървена ограда от едната страна на къщата и пак ще ми трябва някой ,който разбира от занаята. :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 03:06 PM

Определено по поръчка ще ти излезе по-скъпо.В зооплюс за около 100 лири ще намериш къщички с навес и с добро качество.Без покрит коридор са доста по-евтини,а само навес и допълнително продължение можеш да сковеш и ти.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни