въпрос за студа и гледането на доберман в двор
Публикувано: 30 October 2012 - 10:17 PM
Публикувано: 31 October 2012 - 09:03 PM
svetlio2, в 30 October 2012 - 10:17 PM, написа:
Не, не му е добре. Без значение какво ти се струва, че показва...
Публикувано: 01 November 2012 - 11:06 AM
KOKO_ko, в 31 October 2012 - 09:03 PM, написа:
svetlio2, в 30 October 2012 - 10:17 PM, написа:
Не, не му е добре. Без значение какво ти се струва, че показва...
Що ти беше там да видиш ли ?? Къв е тоя отговор ... колибата е направена много добре защо да не му е добре а и щом излиза от нея и не стои само вътре ??? Аз съм нямал този проблем и немога да помогна защото овчарката ми е дългокосместа но са ми казвали че ако я храниш повече се топли повече или нещо такова затова кучетата през зимния сезон ядат много. За тази лятна кухня ако е с дограма едно запалване за деня мисля че ще е добре но още ми се струва рано не е чак толкова студено .
#4 Guest_navar_*
Публикувано: 01 November 2012 - 01:46 PM
нашия живя навън,на надморска височина около 1000 метра,и доживя до 12 години ..
кучето е създадено да живее навън,а не на леглото до печката ...така че споко,няма да умре от студ ако са изпълнени горните условия
Публикувано: 01 November 2012 - 03:34 PM
Ще бъде поставена върху дървено пале,а не на земята директно.Също кое е по-добре за вътре-имам слама или дюшек,одеяло тъй като кучетата ще се мокрят вероятно нещата вътре ще загниват?
Публикувано: 01 November 2012 - 05:02 PM
Изолацията какво е по-добре вата,стиропор?
Публикувано: 01 November 2012 - 05:46 PM
Изолацията я разбирам само в смисъл дъските отвътре да не се навлажняват и евентуално ако между дъските има пролуки, дори и съвсем малки, да бъдат запушени и да не духа оттам. Иначе при положение, че няма плътно затваряне и въздухът отвън навлиза вътре по един или друг начин, не виждам друг смисъл от изолацията.
Публикувано: 01 November 2012 - 05:54 PM
И мен ме притеснява,че ще ''разтребват'' вътре.Имам вече няколко изгризани одеала и един изтърбушен дюшек,може би ако сложа слама няма да има такъв интерес.Хубавото е че покрива се маха и може да се почиства лесно.
Още се колебая дали да ги купувам....трябва да купя 3

Публикувано: 01 November 2012 - 07:07 PM
За слама нищо не мога да кажа. Едно от кучетата при нас бе оставено пред портата, вързано за дървото, да са сигурни, че ще го приберем. Та това куче го виждах в една от къщите, живееше във варел, но зимата му бяха сложили слама - "грижовни" са били стопаните ...
Миналата зима нямаше къде да приберем едно блъснато куче след операциите, та го прибрахме в плевника. Там му бях сложила кашон колибка, с поларени одеала, но в най-студените дни го намирах заврян в сламата - явно му е било по-топло там.
Публикувано: 01 November 2012 - 07:12 PM

Мерси

Публикувано: 03 November 2012 - 06:45 PM
Мисля да взема ето тази къщичка за кучо, много ли ще се мокри вътре? Той няма да я яде или нещо такова, влиза за да си спи- кротък е! Понякога си оправя одеалата, ама не ги разхвърля навън или нещо такова!
Ето това е къщата, на която съм се спряла:

Описанието е следното : Дървена къща за куче:
защита срещу влага и студ, повдигната за по-добра циркулация на въздуха, устойчив на дъжд и сняг плосък покрив, допълнително пластмасово покритие защитаващо от влажност, лесно и бързо сглобяване.
Размери:104/72/68 cm.
Публикувано: 04 November 2012 - 08:59 AM
wind, в 01 November 2012 - 07:07 PM, написа:
В приют Надежда обковаха рамките на входовете с ламарина, именно заради гризането. От там им е любимо начало за разрушаване на къщите им :)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 November 2012 - 10:24 AM
bushkata, в 04 November 2012 - 08:59 AM, написа:
Благодаря за идеята, може евентуално занапред да се възползваме.
За момента обаче няма нужда, само 4 кучета реално ползват колибки, но кучовци пораснаха и не гризат. Другите си имат дървена барака - в нея имат на разположение матраци, канапенца, фотьойли - тях ги правят на нищо, остават само скелети - доста призрачно изглежда :)
ShiBumi_Girl, не е кой знае какво да си съставиш проект. Просто даваш размери, каквито са ти необходими - за входа, за височината, ширината, за вътрешното помещение и обясняваш как си представяш колибката - майсторите се справят с останалото. Аз дори за мебели у дома си направих "проект" :)
Публикувано: 04 November 2012 - 12:38 PM
Цитат
Ти сякаш ще строиш Мол

Публикувано: 04 November 2012 - 02:10 PM
Къщичката изкара около година, едната страна беше на път да се срути, но ... нямаше нужда да я поправям, кучо го блъснаха :( Беше вече стар и особено като го напечеше слънцето, бавно реагираше :(
Още се чудя как успях да замъкна "къщичката" без да се разпадне през две тесни врати, та на улицата ...
Публикувано: 04 November 2012 - 02:39 PM

Публикувано: 04 November 2012 - 03:06 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт