Dog.bg Форуми : въпрос за студа и гледането на доберман в двор

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

въпрос за студа и гледането на доберман в двор Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2012 - 05:15 PM

Ааа, ти не си в Бг :dh_188: Там ако дадеш поръчка предполагам ще ти искат пари колкото за готова, че и по-скъпо.

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 November 2012 - 05:32 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 November 2012 - 01:06 PM, написа:

Определено по поръчка ще ти излезе по-скъпо.В зооплюс за около 100 лири ще намериш къщички с навес и с добро качество.Без покрит коридор са доста по-евтини,а само навес и допълнително продължение можеш да сковеш и ти.

Показване на мнениетоvalnata, в 04 November 2012 - 03:15 PM, написа:

Ааа, ти не си в Бг :dh_188: Там ако дадеш поръчка предполагам ще ти искат пари колкото за готова, че и по-скъпо.

ДЕСИ
Аз от зооплюс купувам храна,сега ще погледна какво предлагат.

Вълна
Да,много скъпо излиза да извикаш някой да ти свърши нещо каквото и да . :dh_188:

Другото,което ми минава през главата-в двора ми има една такава градинска къщичка като тази от снимките по-долу.Има нужда малко от реновиране и от лакиране.Но не зная дали няма да им е студено.Може да му се измисли някаква изолация от вътре,има и прозорци от двете страни,което ми харесва,че ще влиза светлина.Мисля да им изрежа голям вход във вратата да си влизат и излизат когато пожелаят.
Какво мислите?Отдолу ще има слама или техните дюшеци,а самата къщичка е повдигната на дървен палет.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 November 2012 - 07:34 PM

Shibumi, това е повече от идеално. Можеш да им сложиш вратичка за кучета, от най-големия размер, предполагам. Отнема малко време приучването им да влизат и излизат, но с лакомства всичко се получава :) Кучетата у дома са с тази екстра от близо 3 години - лятната кухня в двора я преустроихме на кучешки апартамент - имат си кучешки легълца, дюшечета и одеала. Не отопляваме по никакъв начин, признавам, че понякога треперят, но ... по-зиморничавите лягат по двама в едно легло :)
Така ще ти е най-евтино, а и най-удачно за кучетата според мен. В дъждовни дни ще си имат движение вътре, могат да играят, могат да се обучават ... няма да се налага през цялото време само да лежат в колибите...

ПП. През тази вратичка на снимката минава 35 кг куче, както и палета на по 2-3 месеца.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 08:36 PM

Ами да си призная честно се притеснявах какво ще си помислят съседите,защото всичките ни комшии ги ползват тези къщички да си държат разни джунджурии-косачки,лопати и др градински пособия.
Иначе за влизането вътре мисля няма да има проблем,знаят какво е къща и за какво се ползва.
Двете овчарки са живели при предните си стопани вързани на синджир,а рота от време на време влиза в къщичката си,която е в двора,но обича да си спи по принцип по двора или вътре.
За вратичка отпред все още се чудя,може да сложа винил като на къщичката от по-горните ми постове.И си мисля отделно един навес да направя над входчето.
Какво мислиш?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 08:38 PM

двоен пост
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 08:46 PM

И моите две маймуни са в барака.Е не точно барака,понеже стените й всъщност са 60 см дебели каменни зидове.Чувстват се прекрасно,но въпреки всичко вътре съм сложила и дървени къщички с идеята,че ако им е студено да се мушкат в тях.Бараката е с размери около 7-8 м на 3-4м, отвън има заградено дворче с подобни размери.Имат и дървени скари вън и вътре.Най-често лежат на тях отвън,дори в студ и сняг.Вътре влизат само при много силен дъжд,ако им мокри външните скари,което се случва много рядко,понеже са под стрехата на бараката.Та от бараката и къщите няма много полза - все са навън,понякога затрупани от сняг.Но пък каква козина правят - докато живеехе в апартамент не съм виждала такава.Едната ми слдурка е вече старичка,навърши 8г,та може и да се наложи скоро да я прибирам в къщи,но за сега всичко е о.к.Само аз страдам,че не са непрекъснато около нас,особено в студените дни,когато сме повече вътре.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#27 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 04 November 2012 - 08:49 PM

Аз на твое място бих направил три отделни отделения с отделни входчета от двете страни на вратата и примерно от другата страна. Оставяш си вратата да влизаш ти,а вътре за тях все едно си залепила една кутия с отвор навън :af_089: Ама обяснение дадох да паднеш! Мисълта ми е вътре като влезеш да има коридорче за теб, а за тях да има кутии просто с изглед към двора. Те и без това няма да им трябва толкова голямо помещение. Отделните кутии си ги направи да се отварят отгоре и готово. Ти си вътре на сухо, вдигаш си тавана на кутията и им чистиш (то като се замисля те няма да цапат вътре,но все пак се налага) Пък и колкото им е по-тесничко зимата си им е по-добре

#28 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 08:53 PM

Благодаря за мнението :rc_036:
Аз се притеснявам ,защото за първи път ще ми се налага да ги оставя навън за през зимата.И най-вече не ме притеснява толкова студа колкото влагата тук при нас :dh_188:
Момъка ни нали е с малко проблемна става :dh_188: или пък да не настинат,знам ли.
Дворчето ни не е много голямо-дълго и тясно е,но пък сега ще дооправяме оградата за да няма пропуски и ще могат да си щъкат свободно из него и да си влизат когато поискат в барачката.
И аз страдам,че няма да са вътре в къщата,защото място за тях колкото искаш в нея ама хазяина не дава ,ама аз продължавам да навивам. :ab_041:

ПП:А ти твоите прекрасници кога ще ни ги покажеш,а???? :db_046:

Руси при първоначалното прочитане признавам затрудних се :ab_041:
Така де разбрах те горе-долу,но пък те са свикнали да спят един в друг,както обичам да казвам да се гушат :ab_041: То самата барачка не е чак толкова голяма,колкото тази на Ринуша.
А и вратата пак ще се отваря да се почиства отвътре.И в долния й край мисля да направя входа.Един за 3-мата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 November 2012 - 09:10 PM

От навес над входа не мисля, че има нужда. Ако е къщичка, е по-различно - пази малко повечко, предимно от дъжд, ако няма силен вятър, но за барака няма смисъл - вътре са защитени достатъчно добре.
Кучовци могат всякак да изкарат - и без нищо на входа, но най-добрият вариант е такава кучешка врата - от всичко останало духа.

На тази снимка сме сложили гумена стелка на вратата между предния и средния ни двор, къщичките са в закрит тунел, така да се каже. Преди да им пригодим "апартамента", живееха в тези къщички. Зимата като завее и зафучи, стелката не спираше много дъжда или снега. Отделно, че и стелките не изтрайваха дълго, но у дома периодично се появяват малки енергични кученца, готови да разрушат всичко.
Прикачена снимка

А това е бараката на подопечните ни - съпругът ми я измайстори сам, недодялана, така и не сложихме прозорците, въпреки че са готови, още не знаем как точно да ги зкарепим, че дъските са доста тънки, а рамките на дървените прозорци - широки и тежки. На снимката още няма врата, иначе отдавна сме я сложили. За там купихме същата кучешка вратичка, но се отказахме да я слагаме - кучовци са разрушители, а вратичката е скъпа. Там отворът е непокрит с нищо - не им пречи, но вътре навява дъжд или сняг, при вятър, естествено. Всичко зависи от това какво е разположението на вратата - закътано или изложено на вятър.

Прикачена снимка

Те кучовци всякак ще изкарат, стига да има къде да се скрият, но с такава вратичка е възможно най-комфортното решение за тях, предвид обстоятелствата.

А какво ще си помислят съседите да не те притеснява. Дори майка ми цъка и се тюхка как сме хвърлили толкова пари по преустройството на лятната кухня, пък сме я направили на "кучкарник" :)
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 09:24 PM

аМи уж е закътан двора,нямаме много вятър като цяло,но пък дъжд в изобилие :ab_041: Значи няма да слагаме навес,ще поразгледам за тези вратички.

Цитат

А какво ще си помислят съседите да не те притеснява. Дори майка ми цъка и се тюхка как сме хвърлили толкова пари по преустройството на лятната кухня, пък сме я направили на "кучкарник" :

:ab_041: :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   svetlio2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 10:00 PM

Показване на мнениетоnavar, в 01 November 2012 - 01:46 PM, написа:

нищо му няма на добермана навън,дори и зимата,дори и при -20 градуса,стига да има къщичка в която не духа,не е мокро,има топли постелки-слама,дюшек,стари одеала и пр. храни се със силна храна и не е вързан ..
нашия живя навън,на надморска височина около 1000 метра,и доживя до 12 години ..
кучето е създадено да живее навън,а не на леглото до печката ...така че споко,няма да умре от студ ако са изпълнени горните условия

Благодаря ти, точно тези условия съм спазил, има всичко по къщичката, което е необходимо. Тази вечер забелязах, че тя трепереше мн. лекичко като излезе из къщичката. Уж времето днес не беше студено. Има дюшек вътре, ще я наблюдавам та при случай да я водя в лятната кухня - там има детско кошче със слама и юрганче, специално за нея съм го сложил. Но разбрах, че си гледал доберман на по-високо място и му е било добре навън, значи и моя трябва да прекара навън, особено сега не е студено.

#32 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 10:10 PM

Светлио2 защо не попиташ във доберманския подфорум?Там ще могат да ти дадат най точния отговор хора,които развъждат и отглеждат добермани :smile:
http://forum.dog.bg/.../page__st__4100
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 05 November 2012 - 09:53 AM

Показване на мнениетоsvetlio2, в 04 November 2012 - 08:00 PM, написа:

нищо му няма на добермана навън,дори и зимата,дори и при -20 градуса,стига да има къщичка в която не духа,не е мокро,има топли постелки-слама,дюшек,стари одеала и пр. храни се със силна храна и не е вързан ..
нашия живя навън,на надморска височина около 1000 метра,и доживя до 12 години ..
кучето е създадено да живее навън,а не на леглото до печката ...така че споко,няма да умре от студ ако са изпълнени горните условия

Благодаря ти, точно тези условия съм спазил, има всичко по къщичката, което е необходимо. Тази вечер забелязах, че тя трепереше мн. лекичко като излезе из къщичката. Уж времето днес не беше студено. Има дюшек вътре, ще я наблюдавам та при случай да я водя в лятната кухня - там има детско кошче със слама и юрганче, специално за нея съм го сложил. Но разбрах, че си гледал доберман на по-високо място и му е било добре навън, значи и моя трябва да прекара навън, особено сега не е студено.

Аз имам доберман. До скоро бяха два. Вече 5 години си живее на двора кучинката ми. Няма проблеми със здравето, стига да получава силна храна през зимата. Условията са ти ги казали - да е сухо в колибата, да не духа и ако има повечко изолация е супер. Моята доберманка живее в колиба с 4 см изолация от всички страни, която е запечатана с водоустойчиви панели отвън и отвътре. Проблемът е, че няма нищо на вратата, което да пази завет. Но пък аз съм й направила жилетки от микрофибър, подплатени с полар. Когато температурата падне под нулата я обличам. Сменям ги регулярно, за да не се мокрят. Както и постелките в колибата. Но каквато и колиба да направиш, най-важното е да е топла, суха, на завет и да можеш да почистваш вътре и спокойно да бъркаш в колибата, за да ти е лесно да сменяш постелките. С отваряем таван е най-удачно. Хубаво е и да е нисък тавана, за да запазва топлината на кучето. Не е нужно да е огромна колиба. Кучето трябва да може спокойно да влезе вътре изправено и да се завърти, за да легне. Всичко друго е излишно пък и топлината в голямата колиба "бяга" лесно. Иначе ако навън е наистина много студено, я прибирам в помещението с котела на парното. Но това се случва само при -15 -20 градуса. А е имало и зими, в които е спяла навън на снега, защото имаше един стар диван на двора и тя беше решила, че там й харесва. Дивана затрупан със сняг и на него спяха двамата с мъжкия. Принудих се да го махна... Но гледам винаги да я охраня преди да застудее и да я поддържам така до април.

#34 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 04:00 PM

Аз също ще се захвана да направя нова колиба на овчарката ми.Имам много добри идеи да видим какво ще стане ще кача снимка :)

#35 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 04:05 PM

И нещо интересно.Тази зима -кой както може,другата всеки му такава къщичка :)
http://www.bigkennel..._ref_map=%5B%5D
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#36 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 09:35 PM

ахахах :ab_041: :ab_041: Не е истина просто какво са измислили.
Обаче и цената му е :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 06 November 2012 - 09:26 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 05 November 2012 - 02:05 PM, написа:

В тази къщичка мога и аз да живея! А парното как се захранва?

#38 Потребителят е офлайн   svetlio2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 09:39 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 05 November 2012 - 09:53 AM, написа:

Аз имам доберман. До скоро бяха два. Вече 5 години си живее на двора кучинката ми. Няма проблеми със здравето, стига да получава силна храна през зимата. Условията са ти ги казали - да е сухо в колибата, да не духа и ако има повечко изолация е супер. Моята доберманка живее в колиба с 4 см изолация от всички страни, която е запечатана с водоустойчиви панели отвън и отвътре. Проблемът е, че няма нищо на вратата, което да пази завет. Но пък аз съм й направила жилетки от микрофибър, подплатени с полар. Когато температурата падне под нулата я обличам. Сменям ги регулярно, за да не се мокрят. Както и постелките в колибата. Но каквато и колиба да направиш, най-важното е да е топла, суха, на завет и да можеш да почистваш вътре и спокойно да бъркаш в колибата, за да ти е лесно да сменяш постелките. С отваряем таван е най-удачно. Хубаво е и да е нисък тавана, за да запазва топлината на кучето. Не е нужно да е огромна колиба. Кучето трябва да може спокойно да влезе вътре изправено и да се завърти, за да легне. Всичко друго е излишно пък и топлината в голямата колиба "бяга" лесно. Иначе ако навън е наистина много студено, я прибирам в помещението с котела на парното. Но това се случва само при -15 -20 градуса. А е имало и зими, в които е спяла навън на снега, защото имаше един стар диван на двора и тя беше решила, че там й харесва. Дивана затрупан със сняг и на него спяха двамата с мъжкия. Принудих се да го махна... Но гледам винаги да я охраня преди да застудее и да я поддържам така до април.

Благодаря ви за съветите. Къщичката й е широка и висока - могат да влязат 4 добермана. Така я направих и се притеснявам да не би да държи студено, но е с изолация и прилича по здравина на фургоните. Сега й е много добре, има си дюшек и постелка вътре. А вие с какво ги храните, понеже сте писали за "силна храна"? Аз давам супер премиум храна на гранули сутрин, а вечер домажно приготвена - пил. шиики бульон със зеленчуци и ориз. Това й е храната. Може ли да се нарече силна или трябва и нещо друго да давам?

#39 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 11:12 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 06 November 2012 - 08:26 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 05 November 2012 - 02:05 PM, написа:

В тази къщичка мога и аз да живея! А парното как се захранва?

Електрическо е ,даже ми прилича на сушилните за баня.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#40 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 06 November 2012 - 11:20 PM

А как ли се решава въпроса с ел.захранването, ако къщичката е навън? Надали с кабели от къщата на човеците ...

В тази връзка пак да питам (имаше една тема, където се обсъждаха подобни въпроси, но нямаше решение, което нас да ни устройва. Сега вече е възможно да има нови технологии някакви).

Какво може да се направи, за да не замръзва зимата водата в купите, когато няма никакъв вариант да се ползва по какъвто и да е било начин ел.захранване?
Много болен въпрос при нас, имаме възможност само веднъж дневно да наливаме вода и когато замръзва, е голям проблем.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни