въпрос за студа и гледането на доберман в двор
Публикувано: 04 November 2012 - 05:32 PM
desi79, в 04 November 2012 - 01:06 PM, написа:
valnata, в 04 November 2012 - 03:15 PM, написа:

ДЕСИ
Аз от зооплюс купувам храна,сега ще погледна какво предлагат.
Вълна
Да,много скъпо излиза да извикаш някой да ти свърши нещо каквото и да .

Другото,което ми минава през главата-в двора ми има една такава градинска къщичка като тази от снимките по-долу.Има нужда малко от реновиране и от лакиране.Но не зная дали няма да им е студено.Може да му се измисли някаква изолация от вътре,има и прозорци от двете страни,което ми харесва,че ще влиза светлина.Мисля да им изрежа голям вход във вратата да си влизат и излизат когато пожелаят.
Какво мислите?Отдолу ще има слама или техните дюшеци,а самата къщичка е повдигната на дървен палет.
Публикувано: 04 November 2012 - 07:34 PM
Така ще ти е най-евтино, а и най-удачно за кучетата според мен. В дъждовни дни ще си имат движение вътре, могат да играят, могат да се обучават ... няма да се налага през цялото време само да лежат в колибите...
ПП. През тази вратичка на снимката минава 35 кг куче, както и палета на по 2-3 месеца.
Публикувано: 04 November 2012 - 08:36 PM
Иначе за влизането вътре мисля няма да има проблем,знаят какво е къща и за какво се ползва.
Двете овчарки са живели при предните си стопани вързани на синджир,а рота от време на време влиза в къщичката си,която е в двора,но обича да си спи по принцип по двора или вътре.
За вратичка отпред все още се чудя,може да сложа винил като на къщичката от по-горните ми постове.И си мисля отделно един навес да направя над входчето.
Какво мислиш?
Публикувано: 04 November 2012 - 08:38 PM
Публикувано: 04 November 2012 - 08:46 PM

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 04 November 2012 - 08:49 PM

Публикувано: 04 November 2012 - 08:53 PM

Аз се притеснявам ,защото за първи път ще ми се налага да ги оставя навън за през зимата.И най-вече не ме притеснява толкова студа колкото влагата тук при нас

Момъка ни нали е с малко проблемна става

Дворчето ни не е много голямо-дълго и тясно е,но пък сега ще дооправяме оградата за да няма пропуски и ще могат да си щъкат свободно из него и да си влизат когато поискат в барачката.
И аз страдам,че няма да са вътре в къщата,защото място за тях колкото искаш в нея ама хазяина не дава ,ама аз продължавам да навивам.

ПП:А ти твоите прекрасници кога ще ни ги покажеш,а????

Руси при първоначалното прочитане признавам затрудних се

Така де разбрах те горе-долу,но пък те са свикнали да спят един в друг,както обичам да казвам да се гушат

А и вратата пак ще се отваря да се почиства отвътре.И в долния й край мисля да направя входа.Един за 3-мата.
Публикувано: 04 November 2012 - 09:10 PM
Кучовци могат всякак да изкарат - и без нищо на входа, но най-добрият вариант е такава кучешка врата - от всичко останало духа.
На тази снимка сме сложили гумена стелка на вратата между предния и средния ни двор, къщичките са в закрит тунел, така да се каже. Преди да им пригодим "апартамента", живееха в тези къщички. Зимата като завее и зафучи, стелката не спираше много дъжда или снега. Отделно, че и стелките не изтрайваха дълго, но у дома периодично се появяват малки енергични кученца, готови да разрушат всичко.

А това е бараката на подопечните ни - съпругът ми я измайстори сам, недодялана, така и не сложихме прозорците, въпреки че са готови, още не знаем как точно да ги зкарепим, че дъските са доста тънки, а рамките на дървените прозорци - широки и тежки. На снимката още няма врата, иначе отдавна сме я сложили. За там купихме същата кучешка вратичка, но се отказахме да я слагаме - кучовци са разрушители, а вратичката е скъпа. Там отворът е непокрит с нищо - не им пречи, но вътре навява дъжд или сняг, при вятър, естествено. Всичко зависи от това какво е разположението на вратата - закътано или изложено на вятър.

Те кучовци всякак ще изкарат, стига да има къде да се скрият, но с такава вратичка е възможно най-комфортното решение за тях, предвид обстоятелствата.
А какво ще си помислят съседите да не те притеснява. Дори майка ми цъка и се тюхка как сме хвърлили толкова пари по преустройството на лятната кухня, пък сме я направили на "кучкарник" :)
Публикувано: 04 November 2012 - 09:24 PM

Цитат

Публикувано: 04 November 2012 - 10:00 PM
navar, в 01 November 2012 - 01:46 PM, написа:
нашия живя навън,на надморска височина около 1000 метра,и доживя до 12 години ..
кучето е създадено да живее навън,а не на леглото до печката ...така че споко,няма да умре от студ ако са изпълнени горните условия
Благодаря ти, точно тези условия съм спазил, има всичко по къщичката, което е необходимо. Тази вечер забелязах, че тя трепереше мн. лекичко като излезе из къщичката. Уж времето днес не беше студено. Има дюшек вътре, ще я наблюдавам та при случай да я водя в лятната кухня - там има детско кошче със слама и юрганче, специално за нея съм го сложил. Но разбрах, че си гледал доберман на по-високо място и му е било добре навън, значи и моя трябва да прекара навън, особено сега не е студено.
Публикувано: 04 November 2012 - 10:10 PM

http://forum.dog.bg/.../page__st__4100
Публикувано: 05 November 2012 - 09:53 AM
svetlio2, в 04 November 2012 - 08:00 PM, написа:
нашия живя навън,на надморска височина около 1000 метра,и доживя до 12 години ..
кучето е създадено да живее навън,а не на леглото до печката ...така че споко,няма да умре от студ ако са изпълнени горните условия
Благодаря ти, точно тези условия съм спазил, има всичко по къщичката, което е необходимо. Тази вечер забелязах, че тя трепереше мн. лекичко като излезе из къщичката. Уж времето днес не беше студено. Има дюшек вътре, ще я наблюдавам та при случай да я водя в лятната кухня - там има детско кошче със слама и юрганче, специално за нея съм го сложил. Но разбрах, че си гледал доберман на по-високо място и му е било добре навън, значи и моя трябва да прекара навън, особено сега не е студено.
Аз имам доберман. До скоро бяха два. Вече 5 години си живее на двора кучинката ми. Няма проблеми със здравето, стига да получава силна храна през зимата. Условията са ти ги казали - да е сухо в колибата, да не духа и ако има повечко изолация е супер. Моята доберманка живее в колиба с 4 см изолация от всички страни, която е запечатана с водоустойчиви панели отвън и отвътре. Проблемът е, че няма нищо на вратата, което да пази завет. Но пък аз съм й направила жилетки от микрофибър, подплатени с полар. Когато температурата падне под нулата я обличам. Сменям ги регулярно, за да не се мокрят. Както и постелките в колибата. Но каквато и колиба да направиш, най-важното е да е топла, суха, на завет и да можеш да почистваш вътре и спокойно да бъркаш в колибата, за да ти е лесно да сменяш постелките. С отваряем таван е най-удачно. Хубаво е и да е нисък тавана, за да запазва топлината на кучето. Не е нужно да е огромна колиба. Кучето трябва да може спокойно да влезе вътре изправено и да се завърти, за да легне. Всичко друго е излишно пък и топлината в голямата колиба "бяга" лесно. Иначе ако навън е наистина много студено, я прибирам в помещението с котела на парното. Но това се случва само при -15 -20 градуса. А е имало и зими, в които е спяла навън на снега, защото имаше един стар диван на двора и тя беше решила, че там й харесва. Дивана затрупан със сняг и на него спяха двамата с мъжкия. Принудих се да го махна... Но гледам винаги да я охраня преди да застудее и да я поддържам така до април.
Публикувано: 05 November 2012 - 04:05 PM
http://www.bigkennel..._ref_map=%5B%5D

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 05 November 2012 - 09:35 PM

Обаче и цената му е

Публикувано: 06 November 2012 - 09:26 PM
desi79, в 05 November 2012 - 02:05 PM, написа:
В тази къщичка мога и аз да живея! А парното как се захранва?
Публикувано: 06 November 2012 - 09:39 PM
Camellia, в 05 November 2012 - 09:53 AM, написа:
Аз имам доберман. До скоро бяха два. Вече 5 години си живее на двора кучинката ми. Няма проблеми със здравето, стига да получава силна храна през зимата. Условията са ти ги казали - да е сухо в колибата, да не духа и ако има повечко изолация е супер. Моята доберманка живее в колиба с 4 см изолация от всички страни, която е запечатана с водоустойчиви панели отвън и отвътре. Проблемът е, че няма нищо на вратата, което да пази завет. Но пък аз съм й направила жилетки от микрофибър, подплатени с полар. Когато температурата падне под нулата я обличам. Сменям ги регулярно, за да не се мокрят. Както и постелките в колибата. Но каквато и колиба да направиш, най-важното е да е топла, суха, на завет и да можеш да почистваш вътре и спокойно да бъркаш в колибата, за да ти е лесно да сменяш постелките. С отваряем таван е най-удачно. Хубаво е и да е нисък тавана, за да запазва топлината на кучето. Не е нужно да е огромна колиба. Кучето трябва да може спокойно да влезе вътре изправено и да се завърти, за да легне. Всичко друго е излишно пък и топлината в голямата колиба "бяга" лесно. Иначе ако навън е наистина много студено, я прибирам в помещението с котела на парното. Но това се случва само при -15 -20 градуса. А е имало и зими, в които е спяла навън на снега, защото имаше един стар диван на двора и тя беше решила, че там й харесва. Дивана затрупан със сняг и на него спяха двамата с мъжкия. Принудих се да го махна... Но гледам винаги да я охраня преди да застудее и да я поддържам така до април.
Благодаря ви за съветите. Къщичката й е широка и висока - могат да влязат 4 добермана. Така я направих и се притеснявам да не би да държи студено, но е с изолация и прилича по здравина на фургоните. Сега й е много добре, има си дюшек и постелка вътре. А вие с какво ги храните, понеже сте писали за "силна храна"? Аз давам супер премиум храна на гранули сутрин, а вечер домажно приготвена - пил. шиики бульон със зеленчуци и ориз. Това й е храната. Може ли да се нарече силна или трябва и нещо друго да давам?
Публикувано: 06 November 2012 - 11:12 PM
Camellia, в 06 November 2012 - 08:26 PM, написа:
desi79, в 05 November 2012 - 02:05 PM, написа:
В тази къщичка мога и аз да живея! А парното как се захранва?
Електрическо е ,даже ми прилича на сушилните за баня.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 06 November 2012 - 11:20 PM
В тази връзка пак да питам (имаше една тема, където се обсъждаха подобни въпроси, но нямаше решение, което нас да ни устройва. Сега вече е възможно да има нови технологии някакви).
Какво може да се направи, за да не замръзва зимата водата в купите, когато няма никакъв вариант да се ползва по какъвто и да е било начин ел.захранване?
Много болен въпрос при нас, имаме възможност само веднъж дневно да наливаме вода и когато замръзва, е голям проблем.