Dog.bg Форуми : въпрос за студа и гледането на доберман в двор

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

въпрос за студа и гледането на доберман в двор Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:143040

Публикувано: 07 November 2012 - 09:56 AM

Аз хубаво ти давам акъли, Светльо, ама те и двете колиби на мойта кучка са огромни. Някаква грандомания тресеше мъжа ми като ги прави. Единствения плюс е, че мога да вляза спокойно вътре, за да ги почистя. :ab_041: Аз правя второ ниво, повдигнато, където й слагам одеалото. Но тя май не е очарована... При това положение може да сложиш някакъв винил на вратата, като завеса, за да не излиза топлината. Или да импровизираш кучешка вратичка на панти, която лесно да се бута от кучето.
Храната.. аз наблягам на мазната храна. Патешки шийки, кожички, месо, хляб... Хлябът не е много силна храна, но от него се трупат сланинки, което за зимата е добре. Абе мазничко да има. Малко зехтинче може да капваш, мазен бульон от ребра, свински крака и други карантии. Като не наблягаш на кокали, даже хич! За гранулите не съм компетентна, защото не ги признавам като основна храна. Макар че са наблъскани с всички необходими хранителни вещества. Давам гранули като ме мързи да готвя! :ae_085:

Това отопление в колибата, сега като се замисля, ако е на принципа на локалното парно не е опасно. Както например, ние имаме парно и тръбите за радиаторите минават отвън на къщата, като са обвити в изолация. Та варианта е да се пусне и една тръба към колибата, където да захранва лира, като тези за баня.

#42 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 09:15 PM

Намерих дърводелец да ми направи къща на кучето, от 15 години се занимава все с правене на къщи за кучета, зайчарници на две нива , къщи за птици и тн! Ще стане готова в неделя-понеделник! Дадох размери, обясних какво искам, обсъдихме дали това, което искам е добре и нямам търпение да я видя! Дори ще я лакира с корабен/яхтен лак! Гарантира, че няма да протече!
Ако проявявате интерес ще кача снимки когато я получа!
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 07:40 AM

Моят съвет към Шибуми е да постави кварцова лампа в градинската къщичка , даже може и 2 кварцови лампи да постави.
Пода задължително да се направи от дърво и понеже къщурката е малка ако се застели със завивки тип китеници ще е супер топло и уютно.
Ако кучетата се разбират помежду си факта че ще спят заедно ощо повече допринася за това,че няма да мръзнат.
През нощта могат да са напълно затворени вътре за да не ходят по студа навън да се мокрят,а за през деня една вратичка от типа който вече тук беше показан.
Обаче ключовата дума е : кварцова лампа ;)
Успех !

#44 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 November 2012 - 12:15 PM

мИК благодаря много за съвета :rc_036: .
Ще потърся такива лампи.
Иначе да кучетата нямат никакъв проблем заедно,както по-горе написах обичат да спят гушнати.
За китениците няма от къде да ги взема тук,но ще имат слама и техните кучешки легълца.Той пода отдолу си е от дърво.
Като я реновираме и приготвим ще я покажа. :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 November 2012 - 02:27 PM

За кварцовите лампи може ли повече инфо.
Доколкото порових в интернет, облъчването с такива не трябва да е повече от 15 мин - половин час.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Sunny2012 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 07:45 PM

Също така ако можете да кажете как решавате проблема с водата през зимата ? На моята лейди и е първа зима и ако може да кажете нешо :)
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2012 - 10:56 PM

Показване на мнениетоwind, в 08 November 2012 - 12:27 PM, написа:

Доколкото порових в интернет, облъчването с такива не трябва да е повече от 15 мин - половин час.

И аз се разчетох повече за тях.Препоръчват ги за хора ако боледуваш от синузит,хрема.Също пише ,че вредят на зрението.Но не знам колко е достоверна тази информация.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 09 November 2012 - 01:50 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 November 2012 - 10:56 PM, написа:

И аз се разчетох повече за тях.Препоръчват ги за хора ако боледуваш от синузит,хрема.Също пише ,че вредят на зрението.Но не знам колко е достоверна тази информация.

Много достоверна, имам такава лампа ! И тя се използва със специални очила, когато я пускаш на себе си, за да не ти облъчи очите !
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2012 - 06:39 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 November 2012 - 10:15 AM, написа:

мИК благодаря много за съвета :rc_036: .
Ще потърся такива лампи.
Иначе да кучетата нямат никакъв проблем заедно,както по-горе написах обичат да спят гушнати.
За китениците няма от къде да ги взема тук,но ще имат слама и техните кучешки легълца.Той пода отдолу си е от дърво.
Като я реновираме и приготвим ще я покажа. :smile:

Супер ! Значи нямаш никакви грижи за зимата.
Примерно можеш последно към 10 - 11 часа вечерта да ги пуснеш да потичат и се облекчат в градината и след това айде на топло в къщурката ... а там вътре ще стане толкова уютно , че на теб самата ще ти се прииска да си вътре с тях :)

п.п.Относно колко е вредно или не облъчването с кварцова лампа нямам подобна информация , но през зимата доста животни ( не само домашни ) се утопляват по този начин. Лично аз ползвам от години и мога да споделя само позитивното си мнение по въпроса .

#50 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 November 2012 - 09:46 AM

Показване на мнениетоArolski9111, в 09 November 2012 - 01:50 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 November 2012 - 10:56 PM, написа:

Много достоверна, имам такава лампа ! И тя се използва със специални очила, когато я пускаш на себе си, за да не ти облъчи очите !

"Кварцовите лампи" всъщност са 2 типа - инфрачервени и ултравиолетови, но под това име са по-популярни ултравиолетовите - тези, които се ползват кратко и с очила. От тях се хваща и тен :) .
Инфрачервените се използват за отопление, и то без предпазни средства. Излъчват повече топлина, отколкото светлина. Не загряват въздуха, а твърдите тела към които са насочени.
Ползвал съм инфрачервена лампа за малки кученца.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#51 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 09 November 2012 - 10:09 AM

Свекър ми гледаше зайци до миналата година и ползваше такива лампи, когато имаше новородени зайчета. Много пъти съм мислела да инсталирам такава в колибата на кучетата, но не знам как безопасно да прекарам ток до там... Пък и като ги знам какви са разрушители... :dry: Не искам да дебна кога Хера ще изака фасунка.

#52 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 November 2012 - 02:20 PM

Показване на мнениетоdimo, в 09 November 2012 - 09:46 AM, написа:

"Кварцовите лампи" всъщност са 2 типа - инфрачервени и ултравиолетови, но под това име са по-популярни ултравиолетовите - тези, които се ползват кратко и с очила. От тях се хваща и тен :) .
Инфрачервените се използват за отопление, и то без предпазни средства. Излъчват повече топлина, отколкото светлина. Не загряват въздуха, а твърдите тела към които са насочени.
Ползвал съм инфрачервена лампа за малки кученца.

Благодаря за разяснението! Мислех, че вероятно става въпрос за този тип, инфрачервените - моя колежка наскоро ми разказваше, че са си купили отоплителни уреди от такъв вид -доста скъпи, но много ефикасни. Тогава направих аналогия с микровълновите печки.
А аз имам резерви към микровълновите печки :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#53 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2012 - 07:00 PM

Значи ще търся кварцова инфрачервена лампа-щом са безопасни за тях и зрението.Остава въпроса как да прекарам ток за лампата от къщата до тяхната колиба? :zz_219:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 04:45 PM

Показване на мнениетоSunny2012, в 08 November 2012 - 05:45 PM, написа:

Също така ако можете да кажете как решавате проблема с водата през зимата ? На моята лейди и е първа зима и ако може да кажете нешо :)

Водата се сменя по-често; налива се топла (не гореща!), за да издържи повече време преди да замръзне. В студено време като цяло кучетата пият по-малко, т.е. пълнене дори само сутрин и вечер, ако няма възможност и през деня, няма да е опасно.
Също така във водата може да се сложи лъжица оцет, за да замръзва по-бавно; някои кучета не пият вода с оцет, явно не им е вкусна. Други нямат проблеми.
Продават се също така отопляващи купички (включват се в ток).
Вариант е да се "подплати" паницата, примерно да се постави щайга със слама, в която има гнездо, в което се слага паницата/тенджерата/кофата - така отново замръзва малко по-бавно.
Но, като цяло, редовна смяна на водата и доливане на малко вряла върху замръзналата - това е техниката.

#55 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 06:01 PM

Най-сетне ни е готово кучешкото убежище :ab_041: Има нужда да се пребоядиса отвън,но на пролет,че сега много вали.
Не е райско цвете,не е изтънчено,но мисля,че добре се получи.
Самата къща е вдигната на повече от 20 см от земята,вътре я облицовахме с гипс картон и дървени и талашитени плоскости,отвън на места я облепихме с пяна да не влиза вятър,а на покрива където има дупки е покрита със силикон.
Вътре на дървени скари поставихме стар двоен матрак,върху него мокет и отгоре матрак протектор.
На пода постлахме стар балатум,а на входа на къщичката сложихме парче стар мокет.
Тъй като при нас вали всеки ден много се мърля вътре(както се вижда и на снимката с матрака,а това е само от 1 влизане вътре след разходка)
Имам обаче 2 проблема,които не знам как да разреша.
Във заграждението където е навеса под него е цимент,обаче извън навеса е трева(беше трева) и пръст,с проливните дъждове и тъпкането на кучовците вътре стана истинска кочина.Как да разреша този проблем?Не мога да излея бетон,мислех за някакви камъчета тип дребен чакъл,но не знам няма ли да им боде на лапите?
Втория проблем е,че едната кучка не иска да спи вътре.Започна да ляга на цимента отвън и се принудих да и скова пале отгоре с мокет,който не се мокри от дъжда,но пък като легнат отгоре му се навлажнява.
Храня ги вътре,играчките са им вътре,влиза вътре да пие вода,но спи отвън.
Може би й е топло вътре?
Когато беше около -10 градуса водата вътре не им замръзваше,сега темп са 5-6 градуса ,но духа силен и студен вятър и вали.
Може ли да настине?
Кварцова лампа не съм слагала,защото ми се струва доста топло вътре,а и е трудно да докарам ток до нея.
Ето няколко снимки на новото им местообитание:(ще извинявате за мръсната нимка на матрака,ама са си прасенца :ab_041: )

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 03 February 2013 - 06:43 PM

Шибуми,
не се получава ,защото мястото няма дренаж.Не Ви знам двора,но ако искате кучетата да не се калят,под повърхността (преди тревата) трябва да има други неща.
Варианта е да се въоръжите с търпение до пролетта и тогава да поправите терена.Иначе може да ползвате някакъв инертен материал (за застилане),но и той рано или късно ще Ви "предаде".
За спането отвън - две от моите кучета живеят на двора - с две колибки.Едната обаче не се ползва - и двете са си приплюли една колибка и се редуват....Трябва да стане много студено,за да се ползва и другата,макар че тя е и по-голяма и по- уютна.Аз съм се видял в чудо от тях,но те са господари на двора - да се оправят.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#57 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 06:56 PM

Имали ли са някакви проблеми-да настинат,да се схванат,нещо със костите проблеми,че при нас е много влажно.Със пълен комплект дебела зимна козина са вече,но едната през деня е вън с другата спят на палето с мокета двете или едната на цимента,другата на палето.Стане ли вечер едната се прибира вътре,а ругата си спи вън.
Относно дренажа,какви неща други трябват?
Благодаря :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2013 - 12:15 AM

Мислила ли си да сложиш от тия соцблокчетата за паркиране - нещо от тоя тип. Не знам дали ако са от тия пластмасовите (където тревата е повече и няма да е толкова лесно да се стъпче и да завехне), няма кучетата да си нарежат краката.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#59 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2013 - 12:55 PM

Обиколих всички магазини тук,защото и аз си мислех за нещо подобно,но няма такива с дупки.
Видях обаче бетонни плочки 50 на 50 см,но една плочка струва 13-14 паунда,а на мен ще ми трябват повече от 10 такива плочки.Но в крайна сметка май това ще е варианта,ама на заплата :dh_188:
Благодаря за съвета :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   Billy the kid Икона

Публикувано: 08 September 2014 - 11:42 AM

zooplus предлага доста хубави къщички, вижте тук:

http://www.zooplus.b.../s_ostur_pokriv

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема