Съвсем НИЩО ли не може да се направи за намаляване на тиковете, останали след преболедуване от гана?
Тикове на задни крака
Публикувано: 15 January 2010 - 11:14 AM
Една жена от квартала преди време е гледала бобтейл. Кучето като малко се е разболяло от гана, но е оцеляло. Останали са му тикове не само на краката, но доколкото разбрах и главата си е тресяло ако може така да се изразя. Тя ми обясняваше как се свързала с някакви руснаци и е чела някаква книга, която била на руски и с някакъв хомеопат се свързала и започнала някакво лечение, но не помня точно как е лекувала. След няколко месеца кучето се възстановило почти на 100%. Всички тикове изчезнали, единствено си държала главата леко на една страна, но било почти незабележимо. Живяла е до 13 годишна възраст без никакви проблеми и е била много здрава и устойчива на всякакви заболявания. Ще я разпитам като я видя как е лекувала и с какво, но все пак си мисля, че всичко е и до куче. При тях може да е дало резултат, а при други да няма.
Публикувано: 15 January 2010 - 11:20 AM
Все пак ще съм благодарна ако успееш да разбереш какво е правено за бобтейла. Става дума за млада кучка с тикове на предните крака, които и пречат да се движи. Мисля, че има и частична глухота, което застрашава живота и още повече, защото е на улицата.
Ако се намери някакъв вариант състоянието на кучето да се подобри аз съм готова да я прибера, лекувам и търся стопани, но така както е в момента не мисля, че има какъвто и да е шанс за осиновяване.
Доктори, дали имате някакви случаи от практиката си, които да ни дадат съвет и надежда?
Ако се намери някакъв вариант състоянието на кучето да се подобри аз съм готова да я прибера, лекувам и търся стопани, но така както е в момента не мисля, че има какъвто и да е шанс за осиновяване.
Доктори, дали имате някакви случаи от практиката си, които да ни дадат съвет и надежда?
Публикувано: 15 January 2010 - 11:25 AM
Обикновено се засичаме сутрин на разходка. Не всеки ден, но поне 2-3 пъти в седмицата. Веднага щом я видя ще я накарам да ми разкаже пак. Не съм се стремяла да запомня лекарствата когато ми разказваше историята защото нямаме подобен проблем, но сега ще запомня всичко. Единственото нещо, което помня е неуробекс, но имаше още лекарства.
Публикувано: 19 January 2010 - 07:20 PM
Днес говорих с жената с бобтейла. Лекувала е с нивалин и неуробекс по някаква руска схема, описана във въпросната книга. Тази книга обаче преди време я е загубила и отдавна е загубила връзка с руснаците, с които е контактувала. Било преди 15 години и не помни точно схемата на лечение. Каза ми обаче че кучето трябва да се хване в самото начало (както е било в техния случай) за да има резултати. Колкото повече се отлага шанса да се оправи намалявал и дори изчезва. Крайният резултат при тях бил след около година лечение. Съжалявам, че не успях да помогна, но само с тази информация разполагам. Дано има шанс за кучицата и се оправи поне наполовина ако не напълно.
Публикувано: 19 January 2010 - 09:42 PM
Благодаря ти, Хърс! Истината е, че успя да помогнеш:
Твоите думи тук ме накараха да разпитвам здравата наоколо и утре ще имам хомеопатично лекарство, с което се надявам да успеем да помогнем малко на животното. Лекарят каза, че колкото по-отдалечено е от боледуването лечението, толкова по-малко вероятно е да се оправи, но че има надежда.
Момиченцето е прекрасно и аз, за добро или за зло, с всеки изминал ден, в който ходя да я храня, му съчувствам все повече. Ще пиша тук ако имаме или нямаме някакъв успех.
Твоите думи тук ме накараха да разпитвам здравата наоколо и утре ще имам хомеопатично лекарство, с което се надявам да успеем да помогнем малко на животното. Лекарят каза, че колкото по-отдалечено е от боледуването лечението, толкова по-малко вероятно е да се оправи, но че има надежда.
Момиченцето е прекрасно и аз, за добро или за зло, с всеки изминал ден, в който ходя да я храня, му съчувствам все повече. Ще пиша тук ако имаме или нямаме някакъв успех.

Вход

Горе
Цитиране +