Dog.bg Форуми : Възпитаване на младо хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитаване на младо хъски Очаквам да получа ценни и професионални съвети Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2012 - 11:04 AM

Като се дърпа обуваш маратонките и правите 5 км крос, след това си го разхождаш на воля :))

#22 Потребителят е офлайн   ( o ) xus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Колоездене, кучета, коне, бягане, природа, приложна психология, музика, професионално музиканство, музика, езотерика, кино, Photoshop, Sony Vegas.

Публикувано: 24 November 2012 - 12:48 PM

Flawless:

Цитат

Относно дърпането с колелото, на мен също ми се е случвало, затова те съветвам да не връзваш кучето за самото колело а някак си за теб с въже или специален колан през кръста! Аз като нямах колан, ползвах стар къс повод и си го увивах на кръста и връзвах кучето за него, така ще си по-стабилен с колелото!

Не смея да го вържа за каквото и да е, с едната ръка държа кормилото, с другата по-силната повода. Така мога да му правя корекции, когато вниманието му се отвлича твърде много от кучета или иска да опикава всичко, и също така мога да пусна повода ако съм набрал твърде бърза скорост, а той рязко спре(да души примерно нещо) - за да няма паднал рицар от коня или травми по врата на кучето.

Flawless:

Цитат

За щастие конете в полицията са перфектни и много уравновесени, затова не ми се налжи да го отлепям от земята,...

:D :D :D

Flawless:

Цитат

да карам кучето да седне като види коне и докато те минават максимално близо до нас, да не им обръща внимание, след като отмите коня- награда!

А как му казваш, да не им обръща внимание?

Flawless:

Цитат

казваш Не и Остави, ако знае командата, ако не я научете!

Как е най-добре да научим това? Аз не виждам за сега голям ефект от "НЕ" при моето куче и ползвам "ХЕЙ", но пак ефективността не е голяма и гледам повече да си въздействаме с повода.

Грахче, благодаря ти за съветите, наистина оценявам, че сподели, обаче методите ти ми се струват жестоки. Сигурно наистина са бързи, но на каква цена? Те ще създадът едно страхливо и малтретирано куче, а това не е хубаво нито при хората, нито при животните.

VGAlexandrov:

Цитат

Като се дърпа обуваш маратонките и правите 5 км крос, след това си го разхождаш на воля :))

:dog: Тичаме 8 км крос, на които го виждам че се уморява(докато не види куче), но след като се приберем и пийне вода - все едно нищо не е било! :dry: И ето днес пак така, сутринта 6 км, а сега джафковие!

Искам да ви попитам още две неща, надявам се нямате нищо против.
* Какво мислите за кастрирането?
* Какво мислите кучето да стои вързано, проблем ли е ако има всекидневни извеждания с много тичане?

Благодаря ви много за написаното до сега, наистина много ми е полезно!!! Супер сте!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :smile: :smile: :smile:

#23 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2012 - 12:54 PM

Грахче, с цялото ми уважение, аз лично тоя подход бих го зачеркнала два пъти, защото ти не трябва да си по-силна физически от кучето, а психически! И всъщност, да, много е важно какво чувства и иска кучето, защото то не е робот, да го настроиш и то да изпълнява! По това какво чувства и иска и кое го мотивира можеш да се ориентираш и да избереш правилен подход!
Цялата концентрация, която влагаш, за да пернеш кучето през муцуната или да го събориш, което не знам как ще стане, според мен трябва да се насочи към положителни стимули и приятно прекарване! Има толкова положителни методи да накараш кучето да не яде от земята, да те слуша, да те разбира само като смениш тона на гласа, че другото ми се струва загуба на време! Разбира се, че понякога физически трябва да коригираш, но като е пуснат и не е на редом, това няма как да стане!

Наистина е много по-добре, да си обуеш маратонките и след като авторът на темата тича и спортува, да си направите едно кросче или да излезете с колелото и като се поумори, но е все още жизнен, ти ще го усетиш, просто почвате Ела, Спри, Не, Остави и като повтаряте редовно тези команди няма да имате притеснения! Давате награди, тонът е жизнерадостен, вие обръщате необходимото внимание на кучето, то е щастливо, че е било натоварено ментално, но и физически и че заедно сте правили нещо!
И нескромно да прозвучи, всеки Божи ден се наслаждавам на резултата от тригодишните занимания с моето куче, не е било лесно, но определено си заслужаваше!
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2012 - 01:37 PM

До автора: явно си спортист така че помисли над това, ако днес правиш гърди утре ще имаш мускулна треска, ако утре правиш в другиден ще имаш слаба мускулна треска, но след 20 тренировки не само че няма да имаш мускулна треска но и ще си по издръжлив. Същото е и с кучето, ако всеки ден тичате то и 50км ще пробяга все някога, за това взимаш въже, взимаш зимата шейна да тегли, лятото може гума, психическите натоварвания съсипват от умора кучетата.
Аз взех конопено въже 3м, навързах възли по него и сега каква игра пада...15мин въртене на въжето и дърпане и куче което бяга 3-4 км без проблем издъхва, ако щеш вярвай :)) хъскитата са много издръжливи, но разнообразните занимания са му майката. Изведи го извън софия и го пусни без каишка в полетата да тича, няма коли, няма хора, само поля и гори, кучето ще се натича за седмица напред :)) Кучето е наистина най-страхония приятел и откакто имам моето нито един ден не съм скучал, имам чувството че знаят какво дърдориме ама си траят...направи живота ви една голямамигра
:))

Аз моето куче не би го кастрирал освен ако не е наложително от здравосшовна гледна точка.
Жал ми е като го вържа пред магазина за да си взема цигари, какво остава по цял ден да виси на синджира...

#25 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2012 - 05:56 PM

Карам го да не им обръща внимание, като му казвам Не или Остави или като го разсейвам с нещо като са близо до нас! Или пък има наградка пред носа! Като види кон и получава награда, така правя и с някои кучета, с които не се харесва, след време почва да свързва коня или кучето с награда и му се променя отношението към положително! И спира да бъде дразнител!

Остави сме я учили по следния начин! Давам му лакомство, кашкавал, играчка пред носа, той посяга да я вземе, казвам Остави и я дърпам от него! След няколко неуспешни опита да си вземе това, което му е пред муцуната, разбира, че остави значи, да не пипа! Когато му я поднесеш за пореден път и той или не посегне или на Остави без дърпане сам се спре, даваш награда! И после му даваш друга играчка например! Като това ви стане лесно, оставяш нещото на земята и казваш остави! Най-вероятно пак ще посегне да я вземе, можеш да го настъпиш или да го вземеш, или да дръпнеш кучето като казваш Остави! Като я остави - даваш награда! Последен етап е караш кучето да легне и му слагаш наградата на лапата и казваш остави! Щом я остави и не я закача или чака ти да му кажеш да я вземе, значи сте готови!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2012 - 06:41 PM

както вече писах, не твърдя, че съм права. казвам, че работи. от там всеки си има глава на раменете да решава.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 November 2012 - 10:02 PM

Грахче, аз ползвам същия метод и работи... :ba_025:

ПС. Разбира се зависи от животното,но в конкретния случай,мисля че ще сработи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#28 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2012 - 11:37 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 25 November 2012 - 08:02 PM, написа:

Грахче, аз ползвам същия метод и работи... :ba_025:
ПС. Разбира се зависи от животното,но в конкретния случай,мисля че ще сработи.

И аз така знам на теория, рязко дръпване встрани (а не назад) за да загуби за секунда равновесие и да се стресне.

Обаче! Не зависи само от животното, зависи и от това дали собственикът ще може да коригира правилно. Ако няма силата или похвата да го направи достатъчно рязко, губи се целия смисъл.

Тогава е по-добре да опита метода с промяна на посоката или спиране на място.
Просто като започне да дърпа кучето, спираш на място, и търпеливо изчакваш и то да се успокои, да седне и чак тогава бавно тръгваш. Идеята: докато дърпа, никъде не отиваме. Може и бавно да схваща, но като гледам тук го прилагат масово и куче не съм видяла да дърпа. (не се шегувам).

Съдя и по собствени наблюдения. Дъщерята на приятеля ми (високо, силно момиче) много иска да разхожда кучето, но не умее да го коригира, прави едно вълнообразно движение, което почти не се усеща на другия край на каишката, та нея кучето я влачи както си иска. Аз също нямам сила, но практикувам метода със спирането. Позаплесва се отвреме-навреме песът и дърпа, но като цяло се разхождаме добре.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 November 2012 - 11:07 AM

ironic_ супер описание направи, вчера нямах време да пише много и сега влязох с цел именно да това да опиша подробно :ba_025:
Разбира се самата корекция при различните породи е с различна сила,това също трябва да се има предвид.Метода със спирането е отличен,както и смяна на посоката.Общо взето в зависимост от обстоятелствата ,поне лично аз преценявам кой от всичките ще работи за дадения момент.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2012 - 11:52 AM

Показване на мнението( o ) xus, в 20 November 2012 - 04:16 PM, написа:

Трябва със следните лоши навици от досегашните му собственици да се преборя:

* Обича да скача в-у хората и е твърде превъзбуден, за да приеме каквато и да е команда. Пробвал съм до сега с обикновеното заповедническо "НЕ!", с вдигнато коляно(това тук го прочетох), с хапещ удар с пръстите(от Сизър Милан).

* Когато се разхождаме и види куче, забравя за всичко и се втурва към другото четирикрако, особено ако е шумно - лае или скимти. Хубавото е поне, че до сега не съм видял никаква агресия в него, просто иска игра, много игра.

* Втурва се лудо по кокошки. Тук си мисля, че вече няма да бъде само игра, ами и перца ще хвърчът.

* Много тегли при разходки. Днес показа подобрение, но ще бъда благодарен ако и тук споделите съвети.

Просто не позволявайте да се екзалтира.Когато започне- игнорирайте докато се успокои. Много много пъти, винаги.
Позволявайте му игра с други кучета.Ако стопаните им са ок с това. Така ,освен че ще се социализира, ще се изморява.
За тегленето. Използвайте го, зима идва :) Но и едновременно се учете да ходите редом. И всичко останало като послушание.
Предлаганите механични корекции по-горе едва ли ще ви свършат работа ,защото нямате опит. И може единствено да прецакате кучето.Използвайте мотивация.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 12:25 PM

Показване на мнениетоГрахче, в 25 November 2012 - 06:41 PM, написа:

както вече писах, не твърдя, че съм права. казвам, че работи. от там всеки си има глава на раменете да решава.

Много си си права. Водачът ( имам предвид този, дето води на повод, не кучешкия Далай Лама ) трябва да може да си контролира животното. За целта, както и при хората, трябва да си покаже и затвърди авторитета. А физ. въздействие в животинският свят си е най-разпространения начин за общуване и обмяна на идеи.

#32 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 05:45 PM

Коригирането настрани, е действително правилно, но няма нужда да се прилага някаква нечовешка сила!
А преди да се стигне до физическа демонстрация на сила в животинския свят има и други ритуали!
Най-важното е стопанина да пробва какво работи при неговото куче, защото всяко животно реагира по различен начин!
Не казвам, че не се е налагало да събарям моя на земята, но това беше като много малък и не толкова силен колкото е сега, също така на принципа проба - грешка, установих, че при него грубите методи, дават обратен ефект - изнервя се още повече! При други хъскита съм забелязала същото!
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 11:05 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 26 November 2012 - 05:45 PM, написа:

Коригирането настрани, е действително правилно, но няма нужда да се прилага някаква нечовешка сила!
А преди да се стигне до физическа демонстрация на сила в животинския свят има и други ритуали!
Най-важното е стопанина да пробва какво работи при неговото куче, защото всяко животно реагира по различен начин!
Не казвам, че не се е налагало да събарям моя на земята, но това беше като много малък и не толкова силен колкото е сега, също така на принципа проба - грешка, установих, че при него грубите методи, дават обратен ефект - изнервя се още повече! При други хъскита съм забелязала същото!

Ако това с многото удивителни са твоите "други ритуали", се съгласявам с всичко казано от теб, както и с това, което тепърва ще кажеш, преди да се е стигнало до "физическа демонстрация на сила". :ab_041:
Канонът не може да се оспорва. Може да се нарушава, но не и оспорва. А модерният сега Канон казва, всяко нежелано поведение се корегира със саламче, никакви поводи, поплясвания или пък, не дай Боже, ритници. Пардон, не саламче, а гранулирано лакомство, саламът е с подправки, има свинско и пълен с боклуци. Абе, става само за хора. :ab_041:

#34 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 05:23 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 27 November 2012 - 11:05 AM, написа:

Ако това с многото удивителни са твоите "други ритуали", се съгласявам с всичко казано от теб, както и с това, което тепърва ще кажеш, преди да се е стигнало до "физическа демонстрация на сила". :ab_041:
Канонът не може да се оспорва. Може да се нарушава, но не и оспорва. А модерният сега Канон казва, всяко нежелано поведение се корегира със саламче, никакви поводи, поплясвания или пък, не дай Боже, ритници. Пардон, не саламче, а гранулирано лакомство, саламът е с подправки, има свинско и пълен с боклуци. Абе, става само за хора. :ab_041:

Ами като може и с добро, защо да не е с добро!А за удивителните, да, така ми харесва да пиша, и с многоточия - също! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 05:40 PM

Не казвам, че не се е налагало да събарям моя на земята,

Има един идиот, казва се Сизър Милан.

Той посъветвал една своя клиентка, за да докаже на кучето си че тя е водачът на гутницата, когато кучето не изпълни някоя команда, да го тръшне рязко на земята и да седне отгоре му. Става дума за Американски булдог.

Послушала жената „гения” в света на треньорите и резултатът бил следния – изпохапано до неознаваемост лице от кучето й, на което тя трябвало да покаже, че е „водач на глутницата”.

Със същия този „гений” на треньорите в интернет се върти едно клипче, на което обяснява на стопанина на един лабрадор как да доминира над кучето си. И понеже Сизър Милан не признава неща като „език на тялото”, „поведенчески изразни средства”, а си знае само своите простотии, кучето се облизва, отклонява поглед от него, гледа го на една страна и най-накрая взе, че му показа как се става „водач на глутницата” – просто скочи и го захапа.

#36 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 09:18 PM

Показване на мнениетоBojko_bg, в 27 November 2012 - 05:40 PM, написа:

Не казвам, че не се е налагало да събарям моя на земята,

Има един идиот, казва се Сизър Милан.

Той посъветвал една своя клиентка, за да докаже на кучето си че тя е водачът на гутницата, когато кучето не изпълни някоя команда, да го тръшне рязко на земята и да седне отгоре му. Става дума за Американски булдог.

Послушала жената „гения” в света на треньорите и резултатът бил следния – изпохапано до неознаваемост лице от кучето й, на което тя трябвало да покаже, че е „водач на глутницата”.

Със същия този „гений” на треньорите в интернет се върти едно клипче, на което обяснява на стопанина на един лабрадор как да доминира над кучето си. И понеже Сизър Милан не признава неща като „език на тялото”, „поведенчески изразни средства”, а си знае само своите простотии, кучето се облизва, отклонява поглед от него, гледа го на една страна и най-накрая взе, че му показа как се става „водач на глутницата” – просто скочи и го захапа.

В самото начало, преди три години и половина, нямах опит с възпитанието на кучета, единственото нещо до, което имах достъп бяха методите на Сизър Милан, които с натрупването на опит и знание тотално отрекох за "мои лични", най-малкото защото видях, че на моето куче действат по обратен на желания начин, тоест изнервят го повече! Ако види куче, което не харесва и аз тръгна да го дърпам, да го строявам, по методите на Сизър, нещата ставаха много зле! Вероятно е имало някакъв ефект от тях, но не така искам да се случват нещата! Затова изцяло промених подхода си и почнах наистина да се вслушвам в кучето си и да откривам методи, които го стимулират позитивно, и които носят взаимна радост от общуването!
Намерих после едно предаване по Animal Planet - It's me or the dog с треньорка Victoria Stilwell! Тя много ме впечатли защото постига същите, че и по-добри резултати в не по-леки ситуации, но без да травмира кучетата и без да залага на физическата сила, най-малкото защото тя самата беше малка и не особено силна, но въпреки това доста оправна! Разликата между нейното предаване и това на Сизър Милан се сътои основно в това, че тя има на разположение два месеца, за да превъзпита стопаните и кучето, а не една седмица, в която трябва да станат чудеса и, че тя има по-спокоен подход, много търпелив и не толкова инвазивен, поне такива ми бяха впечатленията!
Затова и в началото на тази тема, препоръчах на автора да остави методите на Милан, защото има и по-добро решение!
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2012 - 08:01 AM

Тъй като нямам телевизор нито гледам телевизия не мога да коментирам нищо от там, макар, че лично съм чувала доста добри думи за Милан от други кучкари. Всеки случай е индивидуален, има си някаква предистория и някакви детайли, дето я ги знаем, я не. Аз затова не коментирам чуждия опит, говоря за своя си личен с истински кучета, които съм имала. Особено да наричам хора, които не познавам идиоти е напълно неприемливо.

Когато бях по-млада и гледах първите си кучета и аз бях доста по-сантиментална, или по-скоро считах, че те са по-сантиментални и имат чувства, с които трябва да се съобразявам. Може да звучи много странно и неприемливо за всички, които придават на кучетата благородни черти и достойнства надхвърлящи тези на един толкинов елф, но опитът ми показва, че кучетата са адаптативни към всякакви условия, те трябва просто да бъдат поставени в тях. Че по природа не притежават грам благородство, стане ли въпрос за позиция в йерархията и достъп до храна.

В повечето случаи питомците ми са от кол и въже и всеки е със своята история и проблеми, заради които е натирен на улицата. Трябва бързо да влязат в час с нашия ред и това става. Дали се изнервят или не се изнервят си е техен проблем, не мой. Като са изнервени ги пращам да се успокоят. Обикновено на балкона, където преседяват доста часове. Като ги пусна са наистина спокойни, даже щастливи да ме видят. И са разбрали, че мен хич не ме е еня за душевния им дискомфорт и ще трябва да изпълняват това, което искам или пак ще се "успокояват". Разбира се, това изобщо не изключва поощренията, напротив. Поощренията, игрите на подчинение и изобщо "бисквитената терапия" е абсолютно задължителна. Галенето, одобрението за всяко добро поведение са си част от нещата, но не всичко.

Наказания за неподчинение раздавам мълниеносно, където и както трябва и по кучешки справедливо. Не правя нищо по-различно от това, което прави всеки един водач на глутница. И кучетата май не ми се обиждат. Те всъщност не мисля, че изобщо познават тази емоция, защото те не са хора и нямат човешки чувства.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2012 - 08:52 AM

Грахче, този метод на обучение позитивно досциплиниране ли се казва ала'Макаренко? Важното е и двамата в двойката стопанин-куче да получават кеф, нали? :ab_041: И "наказанието" да не е несправедливо заслужено, а заслужената "награда" закъсняла или спестена, за да не се разглезват. Често кучетата се наказват не заради това, че не се подчиняват, а за това, че не разбират или не могат да направят това, което е било поискано от тях. "Наказанието", предполагам, в този метод варира според чувствителността на кучето - от смъмряне до строг удар за въдворяване на реда, а "наградата" - от едно просто почесване при холката до масаж и нирвана? Чакай да спра да пиша за подчиняване, че сега ще дойдат епикурейците и ще ме подпукат. :ab_041: Шегувам се, но по-сериозно всеки има право на личен избор методика, най-подходяща и удовлетворяваща двойката партньори стопанин-куче.

Разни двойки, разни методи...

#39 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2012 - 10:34 AM

Показване на мнението( o ) xus, в 24 November 2012 - 12:48 PM, написа:

Flawless:

Цитат

Относно дърпането с колелото, на мен също ми се е случвало, затова те съветвам да не връзваш кучето за самото колело а някак си за теб с въже или специален колан през кръста! Аз като нямах колан, ползвах стар къс повод и си го увивах на кръста и връзвах кучето за него, така ще си по-стабилен с колелото!

Не смея да го вържа за каквото и да е, с едната ръка държа кормилото, с другата по-силната повода. Така мога да му правя корекции, когато вниманието му се отвлича твърде много от кучета или иска да опикава всичко, и също така мога да пусна повода ако съм набрал твърде бърза скорост, а той рязко спре(да души примерно нещо) - за да няма паднал рицар от коня или травми по врата на кучето.

Flawless:

Цитат

За щастие конете в полицията са перфектни и много уравновесени, затова не ми се налжи да го отлепям от земята,...

:D :D :D

Flawless:

Цитат

да карам кучето да седне като види коне и докато те минават максимално близо до нас, да не им обръща внимание, след като отмите коня- награда!

А как му казваш, да не им обръща внимание?

Flawless:

Цитат

казваш Не и Остави, ако знае командата, ако не я научете!

Как е най-добре да научим това? Аз не виждам за сега голям ефект от "НЕ" при моето куче и ползвам "ХЕЙ", но пак ефективността не е голяма и гледам повече да си въздействаме с повода.

Грахче, благодаря ти за съветите, наистина оценявам, че сподели, обаче методите ти ми се струват жестоки. Сигурно наистина са бързи, но на каква цена? Те ще създадът едно страхливо и малтретирано куче, а това не е хубаво нито при хората, нито при животните.

VGAlexandrov:

Цитат

:dog: Тичаме 8 км крос, на които го виждам че се уморява(докато не види куче), но след като се приберем и пийне вода - все едно нищо не е било! :dry: И ето днес пак така, сутринта 6 км, а сега джафковие!

Искам да ви попитам още две неща, надявам се нямате нищо против.
* Какво мислите за кастрирането?
* Какво мислите кучето да стои вързано, проблем ли е ако има всекидневни извеждания с много тичане?

Благодаря ви много за написаното до сега, наистина много ми е полезно!!! Супер сте!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :smile: :smile: :smile:

Хей, Плезльо!

Кво си тръгнал да се жалваш от коментарите ми, че С. Милан е идиот.
Идоит е на ента степен.

Е това е резултат от неговите съвети как да доминираме над кучетата си:

Качена снимка

Ако си глупав и невежа си е твой проблем, но преди да тръгнеш да ревеш, първо потърси, прочети, мисли и после ходи да плачеш.

#40 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2012 - 11:09 AM

В нито един филм с него не съм виждала да е използвал или давал съвет за използване на такъв тип нашийник. Ако пък съм забравила- би ли споделил това къде го видя?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни