Dog.bg Форуми : Възпитаване на младо хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитаване на младо хъски Очаквам да получа ценни и професионални съвети Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2012 - 07:40 PM

Аз пък ще кажа едно друго нещо:
Човек, който избирателно чете една тема и "посяга" само към съвето-подобните реплики на потребители с мислене, което според четящия темата е близо до него, няма защо да бъде учен на каквото и да е. Той си има вече изградено мнение и система и не се опитва да се научи. Просто ей така, разбърква кацата с помията да види какво ще изплува...
Самият факт, че две мнения по-нагоре ясно и категорично се изказа твърдение, че, среден ви пръст, но аз съм си наумил нещо и не ви слушам, тралала...
Човек, опознай си кучето. Научи се да общуваш с него. Опознай кучетата. И тогава имай мнение, дето нямало да си го променяш!
Айде. Със здраве.
И дано не се наиграеш много бързо. Не, че риджбеците и те са много лесна порода, ама хъскито пък е тоооолкова особено животно...
Ама ти нали си имаш мнение, без значение особено ли е, не е ли. Всичко под общ знаменател, па не е важно хъски ли е, овчар ли е, багер ли е, булдозер ли е...

#62 Потребителят е офлайн   ( o ) xus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Колоездене, кучета, коне, бягане, природа, приложна психология, музика, професионално музиканство, музика, езотерика, кино, Photoshop, Sony Vegas.

Публикувано: 30 November 2012 - 02:08 PM

Flawless рече:

Цитат

Всъщност ние не сме излизали от темата за възпитание на хъски

Излезнахме, Flawless. В момента сме на тема "Да оплюем по български някого". Нали се сещаш, че на мен ми стига едно "не му харесвам методите" и точка, както ти го направи? :smile: И след това ми трябват методи, които харесвате. А когато видя някого по един не интелигентен начин да го храни, то естествено няма да се слушам в това мнение - този човек не е успял себе си да възпита, ще възпитава кучета!

#63 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 November 2012 - 02:16 PM

Показване на мнението( o ) xus, в 30 November 2012 - 12:08 PM, написа:

Flawless рече:

Цитат

Излезнахме, Flawless. В момента сме на тема "Да оплюем по български някого". Нали се сещаш, че на мен ми стига едно "не му харесвам методите" и точка, както ти го направи? :smile: И след това ми трябват методи, които харесвате. А когато видя някого по един не интелигентен начин да го храни, то естествено няма да се слушам в това мнение - този човек не е успял себе си да възпита, ще възпитава кучета!

Е, харесват ли ти методите да обесваш на душач и да наритваш хъскито ти, което имаш от три дена?

Младеж, я малко се поосъзнай, дори аз с негативно и хейтърското си настроение не разбирам поклонение на бога ви Цезар Милан.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#64 Потребителят е офлайн   ( o ) xus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Колоездене, кучета, коне, бягане, природа, приложна психология, музика, професионално музиканство, музика, езотерика, кино, Photoshop, Sony Vegas.

Публикувано: 30 November 2012 - 03:01 PM

Споко, и аз не харесвам тези методи. :md_064:

#65 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2012 - 06:00 PM

Показване на мнението( o ) xus, в 30 November 2012 - 02:08 PM, написа:

Flawless рече:

Цитат

( o ) xus

Първо,
На кво се сърдиш и на кого се сърдиш.
Ако трябва да се срдиш на някого, трябва да се сърдиш на себе си.
Повяваш се във форума, значи автоматимно стваш публична личност.
Да, но се появяваш с изплезен език и после се сърдиш и обждаш. На кого се сърдиш, на това че се представяш на кучешкия свят толкова лековато или на този който именно ти е казал, че изглеждаш лековато.
Човечеството до момента само на един е простило, че му се е изплезил. Рано ти е да се съпоставяш с гения Айнщайн.

Второ,
Подскачаш, че някой или някои обиждали Сизър Милан. Само че всеки, който ти написа нещо срещу него посочи и примери, а ти като магаре на лед си знаеш твоето, не пособваш нищо, с което да защитиш постъпките на тоя клоун, а тръгваш пак да подскачаш и да се сърдиш.

Е ти една снимка. Нямам скенер и снех статията с фотоапарата. Спецялно за тебе. Може да кажеш едно благодаря!

Качена снимка

Трето,
Като тръгнеш да хвалиш или да хулиш някого трябва да си предварително много подготвен. Достатъчно компетентен и достатъчно информиран с обективна информация. Иначе ставаш интригант или най-малкото – смешен.

Хайде, със здраве, пък белким ти увре главата.

#66 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2012 - 09:49 AM

Показване на мнението( o ) xus, в 30 November 2012 - 02:08 PM, написа:

Flawless рече:

Цитат

Смея да не се съглася и ще ти кажа защо! Още в самото начало на темата, когато казах, че не одобрявам методите му, описах методите, които вършат работа на мен и начинът, по който аз бих постъпила при конкретните "проблеми"!
Освен това "оплюването по български" означава да оплюеш някого без да имаш мотив! Без да можеш да подкрепиш с факти и материали своята теза, а мисля че всички ти показаха, защо Сизър не е добър модел за подръжание!
Кой коментар точно беше неинтелигентен! Ти опита ли се да приложеш нещо от предложените неща, за да ги отречеш или директно като разбра, че тук Сизър няма добра слава и заклейми всички? Имай предвид, че когато поставяш въпрос трябва да си готов да се сблъскаш с отговори и мнения, които няма да са ти по вкуса!
Ето например аз питах за съдържанието на една храна за кучета дали е добра и ми казаха, че едва ли не давам части от болни и умрели животни и ресторатнска мазнина! Но тогава аз не почнах да обяснявам на хората, че нищо не разбират и се неинтелигентни, ами прочетох, проучих, потвърдих още въднъж казаното от тях, и сега ще взимам качествена храна! Край на историята!
Пак казвам, че ти ако наистина искаше да направиш нещо по въпроса с възпитанието, щеше да четеш внимателно темата и коментарите, и да си направиш изводите, да провериш що за неща ти се казват, да прочетеш и други теми по въпроса и да почнеш да работиш по въпроса! Най-важното е да опознаеш кучето! Аз ако бях при кучето ти щях да си се оправя и то щеше да ме слуша, нямам съмнение по въпроса, но не е това целта!
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни