Dog.bg Форуми : Новата Кинология

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Новата Кинология Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 December 2012 - 12:06 AM

starrkopf

Персонално за вас ще повторя въпроса си :

Цитат

Къде работят кучетата й и колко дълго?
Защото, знаете ли, половин година като за двойка на верига в двора е балкан разлика от твърда петица 5 години реално работна служба като терапевт или водач в училище, болница или старчески дом, където сега работи моята възпитаничка.
Къде работят кучета на тази вашата Олга?
Слушам.

User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#82 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 04 December 2012 - 12:27 AM

За кучето и наказанията :
http://olga-kajarska...ournal.com/tag/
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#83 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 12:36 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 12:06 AM, написа:

starrkopf

Персонално за вас ще повторя въпроса си :

Цитат

Къде работят кучетата й и колко дълго?
Защото, знаете ли, половин година като за двойка на верига в двора е балкан разлика от твърда петица 5 години реално работна служба като терапевт или водач в училище, болница или старчески дом, където сега работи моята възпитаничка.
Къде работят кучета на тази вашата Олга?
Слушам.

Знам,че тя работи с кучета от приюти,както и с такива от училището на Т.Ругос.И няма как последната (може да намерите много за нея в нета) да я смята за шарлатанка,при положение че е в топ 5 на европейските треньори.
http://www.pdte.org/....php?option=com
Ето кой работи с нея.
Линка не се отваря,затова който желае да търси PDTE
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 December 2012 - 12:46 AM

А знаете ли за така наречената зоо-шизофрения, разпостранила се в Русия като явление? И за дейността им? Само да не е от онези зоо-талибанки, които върлуват в нета като фенки на КВ и противници на чистопородното развъждане, наглеждайки кучета от приютите и плюейки служебно кучевъдство. Аз, за разлика от вас, съм със сблъсквала с тази секта. Лице в лице.
User's Signature

#85 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 01:28 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 12:46 AM, написа:

А знаете ли за така наречената зоо-шизофрения, разпостранила се в Русия като явление? И за дейността им? Само да не е от онези зоо-талибанки, които върлуват в нета като фенки на КВ и противници на чистопородното развъждане, наглеждайки кучета от приютите и плюейки служебно кучевъдство. Аз, за разлика от вас, съм със сблъсквала с тази секта. Лице в лице.

Нали твърдите че четете.Намерете мнението на Олга за т.нар. "Модерна руска кинология".Ако го бяхте прочела,сега нямаше да ме питате.
User's Signature

#86 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 07:24 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 03 December 2012 - 11:28 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 12:46 AM, написа:

Нали твърдите че четете.Намерете мнението на Олга за т.нар. "Модерна руска кинология".Ако го бяхте прочела,сега нямаше да ме питате.

извинявайте, но четох достатъчно глупости от дадена авторка и нямам намерение да си губя личното си време с четенето на нещо, което не ми е от полза. Тя е бетер като Милан, когото плюе - популистика и много приказки без същинска работа, но смее да говори негативно за терапевтите. Гадост.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   ivanushka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 11:43 AM

"Собаки работали в немецких концлагерях. Их обучали кусать и убивать узников. Это роль собаки описывается как нетипичная. Не все собаки были способны стать убийцами."

Собаки во время войны

Ще ми е интересно как ще се изкоментира глутниците кучета в София, които нападат и има случаи да убиват хора. Те обучени ли са? А може би са болни и Олга като специалист може би ще дойде да ги излекува без механичен метод? Само с поглед.

Оцеляват тези, които по-бързо ще се приспособят към околната среда. И както казах в един мой пост по горе, колкото кучето по-бързо излезне от стреса предизвикан от обучението и новата среда, толкова то е по-желано от треньори и развъдчици. Точно това качество е в основата на работата с кучето, извършващо различни дейности в помощ на човека.
Агресивността при кучетата се предава генетично. На тази основа се развъждат стражевите и кучетата пазачи. Това качество се проявява и при кучета, които днес не се използват за това, за което са създадени като порода, а се ползват като домашни любимци.
Всяко живо същество оцелява или чрез агресия, или чрез бягство, или чрез подчинение, като заема мястото си в йерархическата стълбица, или не оцелява. Това са природните закони и във всичко това има баланс.

#88 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 01:09 PM

Показване на мнениетоivanushka, в 04 December 2012 - 11:43 AM, написа:

"Собаки работали в немецких концлагерях. Их обучали кусать и убивать узников. Это роль собаки описывается как нетипичная. Не все собаки были способны стать убийцами."

Собаки во время войны

Ще ми е интересно как ще се изкоментира глутниците кучета в София, които нападат и има случаи да убиват хора. Те обучени ли са? А може би са болни и Олга като специалист може би ще дойде да ги излекува без механичен метод? Само с поглед.

Оцеляват тези, които по-бързо ще се приспособят към околната среда. И както казах в един мой пост по горе, колкото кучето по-бързо излезне от стреса предизвикан от обучението и новата среда, толкова то е по-желано от треньори и развъдчици. Точно това качество е в основата на работата с кучето, извършващо различни дейности в помощ на човека.
Агресивността при кучетата се предава генетично. На тази основа се развъждат стражевите и кучетата пазачи. Това качество се проявява и при кучета, които днес не се използват за това, за което са създадени като порода, а се ползват като домашни любимци.
Всяко живо същество оцелява или чрез агресия, или чрез бягство, или чрез подчинение, като заема мястото си в йерархическата стълбица, или не оцелява. Това са природните закони и във всичко това има баланс.

Дрън-дрън на търкалета.

Първо намари и прочети първоизточника на информацията как са обучави кучета както в немските концлагери, така и в ГУЛАГ.

Второ, това дето си го посочил да се отвори, не се отваря.

Трето, приспосовямане към околна среда и заемане на екологична ниша са съвсем различни неща, че та ги свързваш с горното написано от тебе.

Ако в кучетго по време на обучение се формира стрес, по точно дистрес, то никога, повтарям – никога няма да излезе от него. Напротив, ще го трансформира в някое друга форма на поведение.

Агресивността на се предава генетично. Агресивността е заложена в генетичната програма на всяко животно, а степените или нивото на агресифност се моделират

Всяко живо същество оцелява благодарние н бягство, а не на агресия. Хищника не проявява агресия към жертвата. Ако може да я убие, я убива, защото самия той трябва да живее.

А ако хищника е застрашен от преценено от него по-силно животно, не се ядосва, демек агресира и да напада, а гледа да избяга.

#89 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 01:25 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2012 - 05:38 PM, написа:

Когато питам въпросните "зоопсихолози" колко реално работещи кучета са възпитали и отгледали отговор няма.

На зоопсихолога работата не е да обучава кучета, а да изучава причините и следствията от даден вид поведение.
И разбиката между зоопсихолога и треняьора е в тва, че зоопсихолога мже да стане треньор, но треньора не може да стане зоопсихолог и това е се вижда от самите им имена: ЗОО+ПСИХОЛОГИЯ и Треньор. Треньори са и циганите дето развеждат маймунки и им свирят на гъдулки или пък мечки.

#90 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 01:33 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 03 December 2012 - 05:22 PM, написа:

Не мисля, че качването по леглото е от съществено значение за послушанието на кучето, четох интересна статия преди малко, в която се казва, че кучетата нямат представа за понятието "ранг", защото то е абстрактно понятие, и те затова не се опитват да си защитават или извоюват ранга и другото което ми стана интересно е, че контролът, например във вълчата глутница, се установява посредством подчинение, а не посредством доминантно поведение, което е свързано с агресивността! Не знам дали както го казвам аз успявате да схванете каква е разликата, но на мен ми направи много силно впечатление този извод! Другото, което е много важно е да се разбере, че кучето не иска да ни доминира, затова и ние не трябва да отвръщаме по този начин, а за всяко нежелано поведение има конкретна причина!

Точно така! Дали кучето ще се качва на дивана или няма да се качва, дали ще яде преди тебе или не или пък ще влиза преди тебе в жилището няма никакво отношение към рангове доминанти и незнам си какво.

Кучето никога не е искало и не иска да доминира над стопанина си. Някои беше писал, че кучето като се хванело за крака на стопанина си и го клецало, демек го доминирало. Г-л-у-п-о-с-т-и !!!

Нито пък когато яде и ръмжи на стопанина си, ако му посегни към паницата с манджа.

#91 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 01:37 PM

Bojko_bg

Много добре знам кои са уж зоопсихолозите, и още по-добре знам колко работни и работещи кучета от тях уж имат. Защото нямат. Пишат си едни хартийки, тупат се по рамото един друг, изписват си дипломи и си издават книжките, без да са стъпили на полигона. Или напротив - стъпили на полигона, но собствено работно реално куче нямат.
Е???

Мерси. От полза са само и единствено на хонорарите за поредната издадена брошура дребен формат, лош печат, мека корица, ограничен тираж.
Да го вземеш и да заспиш с него поради сух език и нула информация. А като го питаш ей такъв пуяк надут "Извинявайте, кои са вашите кучета и каде са те" - отговор няма.
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 01:58 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 01:37 PM, написа:

Мерси. От полза са само и единствено на хонорарите за поредната издадена брошура дребен формат, лош печат, мека корица, ограничен тираж.
Да го вземеш и да заспиш с него поради сух език и нула информация. А като го питаш ей такъв пуяк надут "Извинявайте, кои са вашите кучета и каде са те" - отговор няма.

Дадох Ви снощи информация за четене и пак не сте се възползвала.Ако желаете мога да Ви предоставя и адреса на Олга,за да й пишете лично и да изложите пред нея вижданията си.Можете да я питате каквото пожелаете и като получите отговор,тогава го пуснете във форума - да я чете всеки и да смее.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 02:29 PM

Eто коя е шарлатанката :

О создателях IVDF
Ольга Кажарская, психолог собак школы Тюрид Ругос, издатель, Австрия
Получив образование экономиста и разработчика мультимедиа, я решила поддаться велению сердца и стала психологом собак. В 2006 году я закончила Академию по Психологии животных (ATN), факультет «Психология собак», Цюрих (Швейцария). После окончания Академии, я переехала в Вену и открыла для себя пока еще мало известное в то время направление в кинологии — школу Тюрид Ругос. Эта школа представляет идеологию обращения с собаками, которая наилучшим образом отвечала моим собственным представлениям о собаке.

На протяжении многих лет я изучала труды представителей этой школы и посещала семинары ее последователей. При этом Вена с ее центрами по изучению психологии собак и развитой кинологической сценой оказалась наиболее подходящим местом для повышения квалификации.

Зная о недостатке качественной литературы о собаках у себя на родине, в России, я решила опубликовать наиболее важные книги на русском языке и объяснить новый подход другим. Эта деятельность привлекла меня еще и потому, что является продолжением моей работы, начатой в 1999 году: с помощью книг и другой практической информации я могла защищать собак от жестокости более эффективно, чем это позволяют простые воззвания к гуманности.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 02:30 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 04 December 2012 - 11:58 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 01:37 PM, написа:

Дадох Ви снощи информация за четене и пак не сте се възползвала.Ако желаете мога да Ви предоставя и адреса на Олга,за да й пишете лично и да изложите пред нея вижданията си.Можете да я питате каквото пожелаете и като получите отговор,тогава го пуснете във форума - да я чете всеки и да смее.

Е защо пък да й пиша на нея, при условие че не споделям нейните похвати? Да й напиша честитка "Не съм съгласна"? Четох достатъчно и от нея и от вас. Направих си собствени изводи, анализирах, благодаря за разговора.

за какво да говоря относно економист и разработчик на няква тям мултимедия? Живее в Австрия, няма кинологическо образование, работи с техни муниципални приюти, и се е накичила със званието като " Зоопсихолог". Брейййййййййййййй, тук реверанси да й правим?
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   Bojko_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 02:44 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 02:30 PM, написа:

за какво да говоря относно економист и разработчик няква тям мултимедия?

ами тъй де. Права си.
Тя пък за кво ли да говори с тебе :af_089:

#96 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 02:55 PM

Показване на мнениетоBojko_bg, в 04 December 2012 - 12:44 PM, написа:

ами тъй де. Права си.

Не съм права, та съм седнала, тя и Криволапчук и Сизар Милан за какво да говорят с мене? Дреме им на шайбата, вярно, нал печелят?:-)))))
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 03:16 PM

Показване на мнениетоBojko_bg, в 04 December 2012 - 02:44 PM, написа:

ами тъй де. Права си.

За да обмените опит - ще разкажете за разбиранията и отношението си към кучетата.А може само да й кажете колко е далеч от истината...
Защо не ?
Нали всеки желае да има най-доброто куче и затова съпоставя вижданията си,търсейки съмишленици?Какъв по-добър повод от това?
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 03:17 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 02:55 PM, написа:

ами тъй де. Права си.

Не съм права, та съм седнала, тя и Криволапчук и Сизар Милан за какво да говорят с мене? Дреме им на шайбата, вярно, нал печелят?:-)))))

Печелете и Вие - какво Ви спира?
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 03:42 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 04 December 2012 - 01:17 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 December 2012 - 02:55 PM, написа:

ами тъй де. Права си.

Печелете и Вие - какво Ви спира?

НИКОГА не съм се захващала с кучета с цел печалба. И се гордея с това.
Може и да опра след години до преподаване срещу пари, но до сега НИКОГА не ми се е случвало да стигна до там, че да работя с кучета с цел да се изхранвам. А на вас?
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 03:49 PM

[[/quote]
НИКОГА не съм се захващала с кучета с цел печалба. И се гордея с това.
Може и да опра след години до преподаване срещу пари, но до сега НИКОГА не ми се е случвало да стигна до там, че да работя с кучета с цел да се изхранвам. А на вас?
[/quote]
Ами то гроздето затова е кисело.....
цитат от народна приказка
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5