Dog.bg Форуми : Агресия на куче, вероятно страх, но без причина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия на куче, вероятно страх, но без причина Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 December 2012 - 11:00 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 25 December 2012 - 09:46 AM, написа:

Весели празници,г-н Пунчев!
Ако Ви кажа,че поведението на кучето е напълно в унисон с разказа Ви ще ми повярвате ли?
Всеки дотук (с изключение на Коко) Ви даде съвети и те са насочени единствено към отстояване на позиции.

aldald:
“Всичко, за което пишеш, по мое непрофесионално мнение е доминантност.
Кучето ти е "шефа" у вас. Ти си му подчинен и от там идва неразбирателството и посягането. Той прави с теб това, което ти би трябвало да правиш с него - строява те.”
Кое е доминантност?Кучето пикае и дефекира заради естествени нужди?Или стремежа да избегне физическо и психическо наказание,скривайки се под леглото?
Вие не знаете какво искате от себе си,реагирате първосигнално,а очаквате кучето да търпи издевателства.

Абсолютно всичко разказано сочи непознаване на причините за кучешкото поведение от една страна и налагане на определен модел,нетипичен за което и да е куче.
Тогава не може да очаквате то да идва за да бъде вързано.Или да се оставя в ръцете на Вета...Просто няма как.Кучето няма доверие г-н Пунчев – нито на Вас,нито на околните и затова поведението му е такова.
Върнете се в спомените и вижте какво сте направил за неговата социализация – четейки написаното нищо,но Вие знаете най-добре.
Сега останалите пак ще кажат,че си налагам мнението,или размахвам укорително пръст.
Бих добавил само още едно:не ограничавайте късият кучешки живот в рамките на оскъдните си познания.
Бъдете добър и предвидим с кучето си.
Весели празници!

Страшно му помагате на Пунчев с поредните общи приказки.
Никакво мнение не налагате. Мнение липсва - освен съвета: да бъде добър и предвидим с кучето (то е явно, че човекът се отнася добре с кучето).
"Кучешките права" не са нарушени, по-скоро човешките.

Пунчев дръж КОКО, там е истината.
Ще получиш конкретика, практика, пък и оскъдните ти познания ще се разширят.
Поздрави и успех!

#22 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 27 December 2012 - 12:18 PM

Ами трябваше Вие да ги дадете тези "общи" приказки,но нещо не Ви стиска и знаете ли защо? Защото ако напишете каквото и да е ,рискувате да сгафите.
Аз не се боря за клиенти,не се и доказвам.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#23 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2012 - 12:27 PM

Г-н Стар, както би трябвало да сте разбрали от постовете ми, аз съм само потребител и то с доста "оскъдни" познания по кинология.
Препратих човека към специалист, както постъпих и аз преди време, когато имах сходни проблеми.
Одобрявам изцяло пропагандираните от Вас принципи на "новата" кинология, но все още остава открита дилемата с кучетата, които вече са "изтървани" от невежи собственици. Именно по отношение на тези кучета написаното от Вас се явава (според мен) - общи приказки.
Сигурен съм, че сте приятен човек, но за съжаление разстоянията ни позволяват да се правим на интересни само в епистоларните ограничения на този форум.Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2012 - 02:05 PM

Аз съм 99% сигурен ,че това куче няма да се оправи това не е страх само много ми се искам да разбера кой от професионалистите като кокоудяк ще му вземе паричките на punchev и ще му озлоби кучето още повече

#25 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 December 2012 - 10:30 PM

punchev ,недейте да припознавате мачото от Мексико ,с нагона на куче склонно към доминантност.Ако,приемете че,едно куче има развитие на 5-7 годишно хлапе.Това ще помогне ли на Вашите терзания?Доколкото разбирам,Вашето куче,е имало и други стопани?Получава се ,наслагване на грешки във възпитанието и разбирането на поведението на кучето.Куче,взето от приют има нужда от опитни стопани,това не е плюшена играчка на пружинка.Това е отговорност и знания .Това са умения за прилагането на тези знания. Потърсете съвет,от starrkopf
или други хора от форума работили проблемни кучета.И,разберете, без Вашето участие в процеса на обучение/възпитание нищо няма да се получи.С уважение ,към желанието Ви да научите нещо ново.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни