- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Електронна ограда моля за отзиви, ако имате опит
Публикувано: 18 December 2012 - 11:59 AM
От известно време обмислям идеята за електронна ограда за кучета. Целта ми е да оградя определени места в двора, където кучетата да не ходят. Дворът ни е малък и нямам възможност да го разделя на зона за кучета и зона за градина. Сложих оградки, помагаха само за известно време, сега си ги прескачат без проблеми.
Колебанията ми са по-скоро свързани с това, че не ми харесва идеята кучетата да ги бие ток, колкото и слаб да е. Друг вариант обаче не виждам засега.
Под електронна ограда разбирам - ел. нашийник и жица, закопана в земята, а не т.нар. електронен пастир - открита жица на определена височина. При всички положения лехите ще продължат да са оградени с ниски оградки, които визуално да ограничават забранените зони.
До колкото чета в рекламните брошури, кучето бързо научава къде може и къде не може да се ходи и съответно отпада необходимостта да носи нашийника.
Ще се радвам да споделите опит.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 18 December 2012 - 01:51 PM
Настройката и поддръжката на такава система обаче ми изглежда твърде сложна за жена .
Кучетата и при тази система яко ги бие ток

Електропастир няма да работи с кучета , н о и при него след 2 рият ден си прибираш батерията , и остава жицата , но кравите са тъпи и никога не загряват , докато кучета за 1 седмица се сещат .

Публикувано: 18 December 2012 - 04:32 PM
Освен това нашийниците имат степени - регулира се силата на тока, в зависимост от едрината на кучето (не знам дали има за пинчери

emilvr, в 18 December 2012 - 01:51 PM, написа:
Не ме амбицирай....
Освен това, имам си и мъж, който ако ме домързи може да свърши тази работа

Публикувано: 19 December 2012 - 11:27 AM
Нашийниците имат два щифта , и те минават под космите и опират директно до кожата , не пречи че е космато кучето .
Стават и за пинчер стига да не му клюмне главата .

Токът се регулира не на К/К ( килограм / куче ) , тока бие еднакво и малки и големи ,а според
упоритоста на добичето .
Сетерите примерно са тъпи кучета , и трябва да го водиш цял ден на каишка из зоните , за да схване връзката м/у дзвуков сигнал , забрана и токов удар .
Публикувано: 19 December 2012 - 11:47 AM
Това е моят , забранил съм му дори да гази в поливаното и да се каля, ходи единствено по пътеките .
Даже ходи и дообира дребните домати .

Публикувано: 19 December 2012 - 11:55 AM
В мое присъствие кучетата знаят къде може и къде не може да се ходи, обяснявали сме си ги тези неща. Сеседът обаче си пуска зайци, кокошки, патки и друга подобна гад да щъка свободно из двора и те съответно са ужасно интересни на кучетата и веднага щом се прибера, забранителните зони престават да съществуват, основно поради надделяващия интерес към щъкащите гадини зад оградата. Едно силно НЕ, извикано от прозореца има известен ефект, затова се надявам и само звуков сигнал да върши работа.
Споменаваш сетери вероятно заради аватара ми. Въпросният сетер е на 15 и едва ходи и няма никакво желание да се занимава с търчане по двора, така че интелектуалното му ниво в случая няма значение.
Мил, кое е "ужас"?

Публикувано: 19 December 2012 - 12:16 PM
Занимавам се с електроника и за това коментирам , само кокоша мрежа според мен ще ти свърши работа .
Само звуков с/л , според мен няма да има възпиращ ефект , особено щом има други гадове .
Токът е абс . лимитиран и е на къси импулси , като бодване с игличка , не ги жали тия псета .
А като скапят пипера ??
Публикувано: 19 December 2012 - 02:13 PM
Принципно идеята с тока никак не ми харесва, от друга страна, рязкото дръпване на повода, което е другият начин за корекция вероятно им причинява не по-малък дискомфорт. Да са едно-две...да нямат кокошки-дразнители в съседния двор...щяхме да се справим някак си.
Честно, бих изпробвала върху себе си и двата метода на корекция. И аз чета, че е като бодване с игличка и въпреки това имам вътрешно съпротивление срещу това.
Не ми е за "пипера", ама все пак доста усилия полагам за някакъв що годе читав вид на градината, кучетата си имат достатъчно място за тичане и ровене, моите две лехи с китки поне искам да пожалят.

Публикувано: 19 December 2012 - 02:52 PM
Добре мотивиран

Ако пуснеш ток определено по мрежата ще се налепят жени , кокошки и всекакви гадове още първият ден .
Публикувано: 19 December 2012 - 03:50 PM
Цитат
За дърпване на повода не мога да ти кажа, но мога да споделя с теб личните си усещания от токово въздействие. Поради здравословни причини ми се е налагало да прибягвам до електро и миостимулация на атрофирани мускулни тъкани. В зависимост от силата на тока усещанията са различни - на най-високата степен боли, и то много. След това имаш мускулна треска все едно камион с цемент си разтоварил. Аз бих предпочела да вдигам тежести мене ако ме питаш, но тогава не можех да си го позволя.
Най-голямо объркване идваше от напълно неестествено усещане - на никой не му е приятно да го пердашат с ток, а мускулите ти да не ти се подчиняват. Например, ако слагаш върху ръката си такава джаджа, то пръстите ти почват да се свиват и да се изправят от само себе си, без никакъв контрол от твоята страна, което е доста... меко казано гадно. След като приключих с тия миостимулатори се захванах с плуване като рехабилитация и мога да ти кажа че драстично се подобрих чрез плуването, в пъти повече, отколкото с електро-джаджата.
Значи, изводите които направих, принудена да изпробвам тия джаджи върху себе си, са следните - при нискочастотните симулатори, които се използват в естетични центрове и дебелариуми се усеща нещо като гъдел, но при други миостимулатори от медицинско естество - усещането е толкова по-отвратително, колкото е по-висока силата на тока. За Херцове и други тям нищо не мога да кажа за съжаление, просто не помня. Помня единствено че емоционално едвам го търпях това проклето нещо, хем бях подготвена и знаех че е за мое добро.
На кучетата не го пожелавам.
Дано да съм ти била от полза. Успех с разрешаването на ситуацията.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 19 December 2012 - 04:10 PM
Захванах се да търся информация из чужди сайтове, ще споделя, ако намеря нещо адекватно. Засега изводът от прочетеното е, че с тези неща трябва да се действа много внимателно, което не е нищо ново за мен. Също така, задължително трябва да има и визуално препятствие, което също не е нищо ново за мен.
Не че ми е кой знае какъв проблема, кучетата са ми по-важни от китките, определено. Т.е. ако трябва да избирам или едното или другото - нещата са ясни.
Емил, не е решение това с по-високата мрежа. Все пак аз трябва да имам достъп, нали? А ако е твърде висока, слагаме вратичка, през която да минавам и то кво става - дворът целия в нещо като клетки, в които виреят китки...ми не върви някак си...

Публикувано: 19 December 2012 - 04:40 PM
Как се усеща възд. на ток зависи от мн неща , прим от разстоянието на електродите , на нашийника( то е 1 см) , и от гъстотата на рецепторите , по вратът са рядко , през 1-2 см . Пипни си врата с 2 пръста и провери кога ще усещаш допирът като 1 докосване и кога като 2 ?
На моят хубавец , като му набия ижекцията във врата до дръжката - и не трепва , там на едно куче му е най здравото място , и най нечувствителното .
Освен това рецепторите мерят и обработват данните и подават инфо в смлян вид , прим топлинните сензори по ръката не мерят температура , а Вт / мин , демек скоростта/ количеството с която се губи топлина от тялото .
Демек мястото и разст. на електродите на уреда НЕ предизвикват мускулни контракции , а само кожно усещане аналогично с убождане с игла .
+ това ти само първият ден ше усилиш потенциометъра да го боде , а след това намаляш колкото да подсеща , а на третият ден - само звук .
Хората са го измислили и вероятно е проверено от специалисти , все пак .
добавка
хмъмм , вярно е кофти/грозно с мрежа , е то за това е нашийника с тока ... ( да не излезе , че ги рекламирам ...)
Не знам , моят пикинез слуша и ходи само по пътеките , понякога го връзвам с дълъг - 10м конец , понеже иначе ходи само подире ми , и ми пречи .
Публикувано: 19 December 2012 - 05:55 PM
Цитат
Не, не е аналогично:-) Съвсем друго е усещането. моят крокодил носи на болка и сама му слагам подкожни и мускулни инжекции, той на мен ми дава спокойно, защото ми има доверие - по врата, по краката, по тялото, няма значение. Лично аз мога да направя разлика от личен опит - не е като убождане от игла, там е работа, и не говорим само за кожата, а за емоционално състояние след токово въздействие.
1. усещане за самото тяло след такова въздействие е... ммм, не мога да го опиша с друга дума освен "неестествено". Виж, ако ме дръпне човек за ръката няма да ми хареса, ще го сметна за грубо, но когато джаджата кара ръката ми да изпитам неестествени за мен усещания, то е друго... Контракции на мускулите които изпитах тогава бяха гадни, а в зависимост от степента на тока и болезнени включително. Защото не е дръпване за ръка, а е въздействие върху мускули по един определен начин, който няма нищо общо с познатите в ежедневието ни неща.
Не говорим за естетични токови глезотии по козметичните салони, а за медицински, чиято сила на удара се доближава до нашийници в пъти повече - болезнено и неестествено усещане е. Не го сравнявай с игла,няма нищо общо.
2. Объркване по времето на процеса. Когато си човек, който си наясно защо са ти нужни тези процедури, пак е неприятно и сложно. Ама ако е само като убождане от игла, то при силен дразнител и това убождане няма да спре едно куче.
Не напразно споменавам объркването - след подобна процедура (или еднократно въздействие) седиш и се чудиш това по дяволите какво беше? Само че кучетата не могат да го вербализират и да го обяснят, стреса може да избие по друг начин.
Има хора, които дозирано, внимателно и с абсолютен минимум използват електронашийник, но са много малко и са доста опитни. Плюс, те го правят за по-сериозни цели и внимателно тестират кучетата преди да приложат подобна джаджа.

Публикувано: 19 December 2012 - 06:05 PM
Furia_S, в 19 December 2012 - 05:55 PM, написа:
Именно. При силен дразнител и електронните огради не ги спират.
Затова пък супер лесно се асоциира въздействието на тока с дразнителя и твърде възможен резултат е животните на съседа от просто интересни да се превърнат във враг №1 за убиване.
Публикувано: 19 December 2012 - 06:27 PM
Имаш предвид, възможно е животните да направят асоциация:
- Ах ти, гадно зайче/кокошка/ коте, щом те доближа и ме пердаши тока, само да те докопам!
Мисля, че е напълно възможно. По този начин моят Риж мрази ветеринарите: "Ах ти, гаден ветеринар такъв, ти ми причиняваш болезнени процедури, ей сега ще видиш как ще те изям!".

Публикувано: 19 December 2012 - 06:31 PM
Защото убождането на иглата ще спре кучето когато няма кокошка.
Но когато има, няма да го спре.
То ще получава шок само при появата на кокошката.
Не всяко куче, но доста ще преодолеят болката при достатъчно силна мотивация.
На всичкото отгоре като я прескочи, няма да иска да се върне обратно, защото вече няма да има мотив за връщане. Може да си остане заглобено в пипера.
Публикувано: 19 December 2012 - 06:37 PM
Това са само предположения, разбира се, но аз не бих рискувала да ги проверя на практика.

Публикувано: 19 December 2012 - 06:44 PM
Разбира се, не при всяко куче. Зависи от силата на инстинктите и типа нервна система, както и от силата на дразнителя. Но след като човек не присъства там да контролира и да избегне създаването на неподходящи асоциации, всичко може да се случи.
Публикувано: 20 December 2012 - 10:48 AM

Не смятам ( що е куче ?) , че
- кучето е самоходна нервна с/ма , командвана от инстинкти , движеща се м/у дразнители, и избягваща неподходящи ситуации . ( аксиома на Мил)

Стегнете се малко да не цитирам още неща от горните постове

Ше видим ,... колежката( мъжо и

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »