Акита
Публикувано: 09 October 2012 - 01:19 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 09 October 2012 - 01:47 PM
lilianas, в 09 October 2012 - 11:19 AM, написа:

grigo009 не знам какъв психолог съм - но успях!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 09 October 2012 - 02:17 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 09 October 2012 - 02:51 PM

Публикувано: 09 October 2012 - 03:14 PM
П.П. Като написах че ми е забавен форума нямах предвид само темата за Акита. Има други теми които са ми по-забавни

Публикувано: 09 October 2012 - 03:30 PM
PredatorX, в 09 October 2012 - 03:14 PM, написа:
П.П. Като написах че ми е забавен форума нямах предвид само темата за Акита. Има други теми които са ми по-забавни

А ти видя ли там тема АКИТА??? Щот аз не. И не видях нищо лично!!! Видях не "падащото" а "издигащото се меню" и пак няма нищо таквоз. Извинявай. Като има други теми по-забавни от акита, включи се в тях. Тази е малко по-депресираща.

Публикувано: 09 October 2012 - 06:55 PM
Есента вече прекрачи прага и е добре малко промените храненото на кучетата си. Поне два пъти седмично трябва да хапват течна храна - варено месо /пилишко или телешко/ и да им го давате заедно с хубавия бульон. Добре е да включите и малко сурова риба

Лили с форума всичко е наред

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 October 2012 - 07:41 PM
lilianas, в 09 October 2012 - 01:35 PM, написа:
The Dogs friend, в 09 October 2012 - 12:32 PM, написа:
Благодаря ти! Ще се постарая, макар че след 2 години старанието ми води до едно и също!!! Ухапаните знаят как да се държат. Проблемът е на НЕУХАПАНИТЕ!

Лилианас, искрено се надявам да си решила правилно за бъдещето на скъпоценната, умна, с кралска кръв АКИТА.
За предварителната информация - не е възможно никъде нищо да няма. Доколкото си спомням, АКИТАТА ти е от развъдник. Със сигурност те са имали информация за породата. При желание се намира начин. Това е важно за другите, които възнамеряват да си купуват АКИТА, стига изобщо да четат тук, де. А за теб в момента най-важното е да поразмислите трезво цялото ви семейство, да направите една ретроспекция за тези две години и половина и ... да вземете отговорно решение сега, докато още не е късно.
И ... не знаех, че има и такава дискриминация - на собственици на АКИТИ и всички останали :)
ПП. Не мисля, че вече е нужно да се говори за нещо друго, освен за кучетата. Ако все пак имаш желание за реплика, свързана с моята личност, или да се оправдаваш нещо за развъдника и т.н. - не съм стопирала ЛС от теб, когато се оправиш с проблема с ЛС, може да ми пишеш там. Да приключваме вече с цирка - който се забавлявал - забавлявал. Проблемълт с твоето куче идва най-вече от недостатъчно отговорното поведение на цялото ви семейство. Нормално е - човек не може да се научи на някои неща, докато не се сблъска с тях. Въпросът е да може да си види и признае грешката и ... най-вече да я поправи.
Публикувано: 09 October 2012 - 09:37 PM
Петя Кръстева, в 09 October 2012 - 04:55 PM, написа:
, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина

Препоръчвам с 2 ръце има страхотен ефект върху козината.

Публикувано: 10 October 2012 - 02:50 PM
ShiBumi_GirL, в 09 October 2012 - 07:37 PM, написа:
, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина

Това на таблети има ли го?
Публикувано: 10 October 2012 - 02:53 PM
Letty, в 10 October 2012 - 12:50 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 09 October 2012 - 07:37 PM, написа:

Това на таблети има ли го?
Не, това е течен, мазен извлек от сьомга.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 10 October 2012 - 03:03 PM
lilianas, в 09 October 2012 - 10:35 AM, написа:
Ухапването е нещо, което човек трябва да преживее пряко, или косвено, за да има адекватно мнение!!!А ухапването от Акитата е особено. То съдържа послание, което други кучета НЕ МОГАТ ДА ИЗПРАТЯТ. Т[b]ези кучета са изключително и само загрижени за стопаните си!!!
Най- накрая нещо по същество

п.п.Моля те не си мисли, че искам да те заям, захапя или каквото и там негативно можеш да си помислиш, НО много ме развесели с теорията ти, че ухапването от АКИТА е особено и другите кучета не можели да го изпратят

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 11 October 2012 - 03:17 PM
Это самое прекрасное, что может случиться в жизни....ЗДОРОВЬЯ, СЧАСТЬЯ, ЛЮБВИ

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 13 October 2012 - 03:16 PM
Като казах, че "ухапването от Акита" е по-особено, целях да потвърдя теорията си как ТЕ различават стопаните си, за разлика от всички останали кучета!!! Това, което се случи на моята съседка дошла в къщи, и това, което се случи на сина ми е с разлика ОТ ЗЕМЯТА ДО НЕБЕТО (И двамата бяха захапани на дясна ръка на 10 см от китката, с цяла челюст)! Едно е да захапеш някого до кръв и впоследствие - инфекция, друго - да го захапеш предупредително с минимални дупки, с остатъчни следи от захапка, посиняване, почерняване, тъканни травми и тъй-нататък. Просто това имах предвид. А относно желанието - желанието е налице, откакто кучето е налице. Признавам - семейните драми не спират, не можем да се разберем кой, как и защо по този начин трябва да го води, но КУЧЕТО КАТО ЦЯЛО, е контролируемо. КАТО ПОВЕДЕНИЕ навън, но не и като инстинкти. Адски е страхлив. Явно проблемът идва още от бебе, защото и брат му е такъв, както и Кили, който е от същия развъдник. Страхливостта поражда агресия. Както и неизразходването на енергия. Кучето е в къщи. Добре е. Синът ми също е добре (и слава богу не отчита ухапването безкрайно крайно).
Благодаря на всички в този форум, отзовали се по повод проблемите на Акита. Не дискриминирам никого, казвайки, че в този сайт има под-форуми за всяка порода, и че хората притежаващи дадена порода могат да изказват квалитетно мнение единствено за нея!!! Аз, лично, не виждам смисъл да посещавам под-форумите на йоркширския териер, на Хъски, на Чау-чау, на Дого-аржентино, и т.н. породи, тъй като НЕ ПРИТЕЖАВАМ ТАКАВА ПОРОДА КУЧЕ, и не СЪМ ЗАПОЗНАТА С ХАРАКТЕРА МУ!
Ето няколко снимки от тази сутрин с любимата крава Фрида (Милка):

Публикувано: 13 October 2012 - 04:06 PM
lilianas, в 13 October 2012 - 01:16 PM, написа:
Като казах, че "ухапването от Акита" е по-особено, целях да потвърдя теорията си как ТЕ различават стопаните си, за разлика от всички останали кучета!!!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 October 2012 - 04:19 PM
agalina, в 13 October 2012 - 04:06 PM, написа:
Това е добре! Радвайте се!!! Сигурно други хапят, но вас - не!

Публикувано: 13 October 2012 - 06:39 PM
Публикувано: 13 October 2012 - 08:00 PM
marin4eto, в 13 October 2012 - 06:39 PM, написа:
Иска да да каже, че са го изтървали от малко. Друго не иска да им каже. Посланието не е ясно само за собствениците..

Цитат
И другите кучета се различават от Акитата. Всяка порода се различава, те затова са толкова много, и всички са различни.
Аз смятам, че ще се повтори инцидента, щом за това куче още не се е родил подходящ треньор.. Дано тогава не се навие някой лекар, а го подарят на човек с повече опит.