Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2981 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 October 2012 - 01:19 PM

НО, както sin zaek по-горе е възмутена от бръщолевенето ни, така и wind е прав/а, че в него донякъде има смисъл, защото ИМА УМНИ СЪВЕТИ, приучващи ни към начина на отглеждане на тази порода!!! Има смисъл да комуникираме в този форум. Има смисъл, за всички собственици на акита, на тази безкрайно Ценна, безкрайно Непозната, безкрайно ЦЕНЕНА И НЕПОЗНАТА порода! Това са кучета, които са на милион години по-умни от нас! Това не е Ротвайлер, не е Доберман, не е Чау-чау, не е Болонка, не е Пудел, не е всякакъв тип Сетери, не е дори Голдън-ретривър, или даже само Ретривър. Това е АКИТА. Това е КРАЛСКА КРЪВ, това е куче с достойнство, с УМ, с капацитет, действащо така че да ни покаже как да станем по-добри. :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2982 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2012 - 01:47 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 09 October 2012 - 11:19 AM, написа:

НО, както sin zaek по-горе е възмутена от бръщолевенето ни, така и wind е прав/а, че в него донякъде има смисъл, защото ИМА УМНИ СЪВЕТИ, приучващи ни към начина на отглеждане на тази порода!!! Има смисъл да комуникираме в този форум. Има смисъл, за всички собственици на акита, на тази безкрайно Ценна, безкрайно Непозната, безкрайно ЦЕНЕНА И НЕПОЗНАТА порода! Това са кучета, които са на милион години по-умни от нас! Това не е Ротвайлер, не е Доберман, не е Чау-чау, не е Болонка, не е Пудел, не е всякакъв тип Сетери, не е дори Голдън-ретривър, или даже само Ретривър. Това е АКИТА. Това е КРАЛСКА КРЪВ, това е куче с достойнство, с УМ, с капацитет, действащо така че да ни покаже как да станем по-добри. :wub:

:ba_025: Супер! Браво Лили... :ab_041:

grigo009 не знам какъв психолог съм - но успях! :af_089:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2983 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2012 - 02:17 PM

Пете, не се ласкай! :ab_041: Ти си точно толкоз психолог, колкото и аз. Ухапахме, изядохме, наядохме, доста хора в тази тема, които си мислеха, че като са на "Майнината си" могат да са вездесъщи и да раздават съвети. Оттук - нататък - ще има да ни ядат, щот сме малоумни, щот не си гледаме и възпитаваме "Египетските котки", ама нейсе---нали всеки от тях гледа АКИТА, простено им е... :ab_041: :wub: :dog:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2984 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2012 - 02:51 PM

Ебати тъпата настройка на форума. Не мога да си видя ЛС освен когато са публикувани!!! Голяяяма простотия!!! Нещо от админа??? Имам предвид, че не мога да ги намеря. Или аз съм тъпа, или структурата на сайта не ми позволява. Кое от двете ли е?Т.е. имам предвид, че излизат на сайта, като влезеш първоначално. Но след това НЯМА КАК ДА ИМ ОТГОВОРИШ, АКО ГИ ЗАТВОРИШ. ПУСТО ДА ОПУСТЕЕ, ИМАМ ЕДНО ПЕРСОНАЛНО СЪОБЩЕНИЕ, НА КОЕТО ИСКАМ ДА ОТГОВОРЯ, И В СЛУЧАЯ - ОСВЕН ДА СЕ ВЪРНА 20 СТРАНИЦИ НАЗАД, ЗА ДА ИЗБЕРА ПОТРЕБИТЕЛЯ, НЯМА КАК!!! ТОВА ИМАМ ПРЕДВИД!
User's Signature

Качена снимка

#2985 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 09 October 2012 - 03:14 PM

Долу в ляво си избираш темите на форума. Избери нещо различно от "Forum" и "IP.Board Lo-Fi" и ще можеш да си ги гледаш от падащото меню горе в дясно.

П.П. Като написах че ми е забавен форума нямах предвид само темата за Акита. Има други теми които са ми по-забавни :md_064:

#2986 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2012 - 03:30 PM

Показване на мнениетоPredatorX, в 09 October 2012 - 03:14 PM, написа:

Долу в ляво си избираш темите на форума. Избери нещо различно от "Forum" и "IP.Board Lo-Fi" и ще можеш да си ги гледаш от падащото меню горе в дясно.

П.П. Като написах че ми е забавен форума нямах предвид само темата за Акита. Има други теми които са ми по-забавни :md_064:

А ти видя ли там тема АКИТА??? Щот аз не. И не видях нищо лично!!! Видях не "падащото" а "издигащото се меню" и пак няма нищо таквоз. Извинявай. Като има други теми по-забавни от акита, включи се в тях. Тази е малко по-депресираща.
User's Signature

Качена снимка

#2987 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2012 - 06:55 PM

Привет отново!

Есента вече прекрачи прага и е добре малко промените храненото на кучетата си. Поне два пъти седмично трябва да хапват течна храна - варено месо /пилишко или телешко/ и да им го давате заедно с хубавия бульон. Добре е да включите и малко сурова риба :smile: В големите магазини има замразена копърка, която върши много добра работа - кучетата я обожават и е евтина:smile: Моите са луди по суровата копърка.....Ако пък сте с предубеждение към суровоядството, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина :smile:

Лили с форума всичко е наред :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2988 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 October 2012 - 07:41 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 09 October 2012 - 01:35 PM, написа:

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 09 October 2012 - 12:32 PM, написа:

Лили, това че Хачи се прибира е много добре. Сигурен съм че, с усилията на цялото семейство ще промените Хачи, а и вече имате ухапани които ще знаят как да се държат с него. Желая ти успех!

Благодаря ти! Ще се постарая, макар че след 2 години старанието ми води до едно и също!!! Ухапаните знаят как да се държат. Проблемът е на НЕУХАПАНИТЕ! :ab_041: :rc_036: А тях , за мое лично съжаление, не мога да променя.

Лилианас, искрено се надявам да си решила правилно за бъдещето на скъпоценната, умна, с кралска кръв АКИТА.
За предварителната информация - не е възможно никъде нищо да няма. Доколкото си спомням, АКИТАТА ти е от развъдник. Със сигурност те са имали информация за породата. При желание се намира начин. Това е важно за другите, които възнамеряват да си купуват АКИТА, стига изобщо да четат тук, де. А за теб в момента най-важното е да поразмислите трезво цялото ви семейство, да направите една ретроспекция за тези две години и половина и ... да вземете отговорно решение сега, докато още не е късно.
И ... не знаех, че има и такава дискриминация - на собственици на АКИТИ и всички останали :)

ПП. Не мисля, че вече е нужно да се говори за нещо друго, освен за кучетата. Ако все пак имаш желание за реплика, свързана с моята личност, или да се оправдаваш нещо за развъдника и т.н. - не съм стопирала ЛС от теб, когато се оправиш с проблема с ЛС, може да ми пишеш там. Да приключваме вече с цирка - който се забавлявал - забавлявал. Проблемълт с твоето куче идва най-вече от недостатъчно отговорното поведение на цялото ви семейство. Нормално е - човек не може да се научи на някои неща, докато не се сблъска с тях. Въпросът е да може да си види и признае грешката и ... най-вече да я поправи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2989 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 October 2012 - 09:37 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 09 October 2012 - 04:55 PM, написа:

Привет отново!

, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина :smile:

Лили с форума всичко е наред :smile:

Препоръчвам с 2 ръце има страхотен ефект върху козината. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2990 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2012 - 02:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 09 October 2012 - 07:37 PM, написа:

Привет отново!

, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина Качена снимка

Лили с форума всичко е наред Качена снимка

Препоръчвам с 2 ръце има страхотен ефект върху козината. Качена снимка

Това на таблети има ли го?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2991 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 02:53 PM

Показване на мнениетоLetty, в 10 October 2012 - 12:50 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 09 October 2012 - 07:37 PM, написа:

Привет отново!

, тогава вземете хранителна добавка Opti Coat високо качествена хранителна добавка на основата на масло от сьомга, богата на Омега-3 мастни киселини. Гарантирам страхотна форма на кучетата ви с хубава и лъскава козина Качена снимка

Лили с форума всичко е наред Качена снимка

Препоръчвам с 2 ръце има страхотен ефект върху козината. Качена снимка

Това на таблети има ли го?

Не, това е течен, мазен извлек от сьомга.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2992 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 03:03 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 09 October 2012 - 10:35 AM, написа:

Хачи е добре.Тази вечер се прибира.
Ухапването е нещо, което човек трябва да преживее пряко, или косвено, за да има адекватно мнение!!!А ухапването от Акитата е особено. То съдържа послание, което други кучета НЕ МОГАТ ДА ИЗПРАТЯТ. Т[b]ези кучета са изключително и само загрижени за стопаните си!!!

Най- накрая нещо по същество :ba_025: .Много се радвам, че ще направиш опит и ще дадеш шанс...Единственият съвет, който ще си позволя да ти дам(и да не го искаш все тая :smile: ) е да прецениш много добре обстановката, желания, възможности и адекватно да вземеш решение...ще се бориш ли да постигнеш нещо по същество или просто ще чакаш и ще се надяваш да няма следващ инцидент?!.Наистина е хубаво да се направи един хубав разбор, кой , какво , дали и как?!Ако дори и минимално се съмняваш , че ще успееш...подари кученце на някой, който ще се справи.Повярвай ми с най- добри чувства ти казвам това. :ae_085:

п.п.Моля те не си мисли, че искам да те заям, захапя или каквото и там негативно можеш да си помислиш, НО много ме развесели с теорията ти, че ухапването от АКИТА е особено и другите кучета не можели да го изпратят :ab_041: .Ами де АКИТА, де Ротвайлер примерно( или което и да е куче)...все според мен са си особени ухапванията и обикновенно са загрижени за стопаните :ab_041: .Извини ме, абсолютно уточнявам, че не се сдържах и исках да се пошегувам. :ae_085: .Искренно и от цялото си сърце(колкото и да не го вярваш) ти пожелавам всичко да се нареди, Хачико да си седне на кучешките екстри спокойно и да ни радваш за в бъдеще с много снимки и положителни разкази свързани с него и семейството като цяло. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#2993 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2012 - 03:17 PM

ЧЕСТИТА РОЖБА НА ГАЛИНА И ЭВЕРТ ОТ HACHIMANTAI

Это самое прекрасное, что может случиться в жизни....ЗДОРОВЬЯ, СЧАСТЬЯ, ЛЮБВИ

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2994 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 12:27 PM

Хубав, есенен уикенд от нас :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2995 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 03:16 PM

Здравейте!!!

Като казах, че "ухапването от Акита" е по-особено, целях да потвърдя теорията си как ТЕ различават стопаните си, за разлика от всички останали кучета!!! Това, което се случи на моята съседка дошла в къщи, и това, което се случи на сина ми е с разлика ОТ ЗЕМЯТА ДО НЕБЕТО (И двамата бяха захапани на дясна ръка на 10 см от китката, с цяла челюст)! Едно е да захапеш някого до кръв и впоследствие - инфекция, друго - да го захапеш предупредително с минимални дупки, с остатъчни следи от захапка, посиняване, почерняване, тъканни травми и тъй-нататък. Просто това имах предвид. А относно желанието - желанието е налице, откакто кучето е налице. Признавам - семейните драми не спират, не можем да се разберем кой, как и защо по този начин трябва да го води, но КУЧЕТО КАТО ЦЯЛО, е контролируемо. КАТО ПОВЕДЕНИЕ навън, но не и като инстинкти. Адски е страхлив. Явно проблемът идва още от бебе, защото и брат му е такъв, както и Кили, който е от същия развъдник. Страхливостта поражда агресия. Както и неизразходването на енергия. Кучето е в къщи. Добре е. Синът ми също е добре (и слава богу не отчита ухапването безкрайно крайно).

Благодаря на всички в този форум, отзовали се по повод проблемите на Акита. Не дискриминирам никого, казвайки, че в този сайт има под-форуми за всяка порода, и че хората притежаващи дадена порода могат да изказват квалитетно мнение единствено за нея!!! Аз, лично, не виждам смисъл да посещавам под-форумите на йоркширския териер, на Хъски, на Чау-чау, на Дого-аржентино, и т.н. породи, тъй като НЕ ПРИТЕЖАВАМ ТАКАВА ПОРОДА КУЧЕ, и не СЪМ ЗАПОЗНАТА С ХАРАКТЕРА МУ!
Ето няколко снимки от тази сутрин с любимата крава Фрида (Милка):

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2996 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2012 - 04:06 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 13 October 2012 - 01:16 PM, написа:

Здравейте!!!

Като казах, че "ухапването от Акита" е по-особено, целях да потвърдя теорията си как ТЕ различават стопаните си, за разлика от всички останали кучета!!!

Моите като да ме различават .май. :) ухапвания нямаме .нито особени. нито неособени :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2997 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 04:19 PM

Показване на мнениетоagalina, в 13 October 2012 - 04:06 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 13 October 2012 - 01:16 PM, написа:

Здравейте!!!

Като казах, че "ухапването от Акита" е по-особено, целях да потвърдя теорията си как ТЕ различават стопаните си, за разлика от всички останали кучета!!!

Моите като да ме различават .май. :) ухапвания нямаме .нито особени. нито неособени :dh_188:

Това е добре! Радвайте се!!! Сигурно други хапят, но вас - не!:md_064: ТОВА САМО МОЖЕ ЕДИНСТВЕНО ДА ВИ РАДВА. И аз се радвам за вас!!! Бъдете живи и здрави и все така миролюбиви!!! И както споменах по-горе: не съм расист, не съм дискриминант, но бих желала в този форум да споделят мнения хора, които имат АКИТИ, защото Акитата наистина се различава от другите кучета. И това го знае само този, който ИМА такава порода вкъщи!!! И може би, това което желая в случая не е от значение, но ТОВА НАИСТИНА Е ФОРУМ ЗА АКИТА. И както съм казвала МНОГОКРАТНО, който не е гледал акита, няма смисъл да се пъне тук....:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2998 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 04:46 PM

lilianas, много моля да ме извиниш, че и аз нагазих във вашия форум....

А сега сериозно - Имаш нужда от помощ! Спешно!

#2999 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 06:39 PM

При нас интересното е, че кучето също ни различава, но уви не ни е хапало все още, за да изпитам теорията на Лиляна на практика...Но пък човек всеки ден научава нещо ново. Досега не знаех, че ухапване от акита носи някакво специално и по-особено послание, явно иска да ви каже нещо...

#3000 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 08:00 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 13 October 2012 - 06:39 PM, написа:

Досега не знаех, че ухапване от акита носи някакво специално и по-особено послание, явно иска да ви каже нещо...

Иска да да каже, че са го изтървали от малко. Друго не иска да им каже. Посланието не е ясно само за собствениците.. :wb_052: Не е научено на елементарни неща и си прави каквото ще, а те от своя страна търсят начин да оправдаят грешките си.. Да не забравяме, че това е куче, не извънземно

Цитат

Акитата наистина се различава от другите кучета.

И другите кучета се различават от Акитата. Всяка порода се различава, те затова са толкова много, и всички са различни.

Аз смятам, че ще се повтори инцидента, щом за това куче още не се е родил подходящ треньор.. Дано тогава не се навие някой лекар, а го подарят на човек с повече опит.

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни