Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3281 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 February 2013 - 09:35 PM

Само лоши новини тук - съжалявам.......

MartinaV, успокой се - да се надяваме, че е тумора е доброкачествен и всичко ще мине благополучно за Хачи! Консултирай се какво ще правиш в бъдеще със скрития тестис.

BAYO, ще се молим всички да не е SA. За лекарите, какво да ти кажа...когато поисках да направим такива изследвания лекарката от голяма столична клиника поиска да и пусна линк за да прочете за какво става въпрос. От лабораторията пък ми се смяха как може да си мисля такива глупости за такова хубаво куче. Като и да е - исках да съм сигурна и да спя спокойно.

Дръжте ни в течение, защото както пише Деси наистина ви мислим.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3282 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2013 - 10:56 PM

Петя,изпрати му на лични или дай линк къде си правила тези изследвания,лаборатория..и т.н.Може да вземат биопсията в Сандански и да поискат изследване именно в тази лаборатория.Или да отидат директно до София.Все пак щом е чела ветеринарката,може и да се поинтересувала повече.Бг ветеринарите все от някъде трябва да започнат да се запознават и със по-странните заболявания.Нормално е,Акитите не са с хиляди в България.
Мартина,не съм видяла поста ти.Извинявай,че така съм го подминала.Много късмет и на вас. Консултирайте с вет при операция с една анестезия да оправите и тестиса,че и това си има последствия.
Стиснати четири палци и 16 лапи имате от нас .
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3283 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 12:07 PM

Здравейте!

Мартина, съжалявам и се надявам туморът да е доброкачествен! Само това мога да кажа! Имам опит в колоноскопията и раковоболните в това отношение. И тъй като дебелото черво е ДОООСТА дълго, се учудвам как на 50 см са стигнали тънкото чревце. Въпросът е там, че този полип може да се извади и със самата сонда с която се преглежда. Добре кръвоснабден означава, че положението не е цветущо. Тоест - много кръвоносни съдове са свързани с него и има голям риск. Ако обаче биопсията покаже че туморът е доброкачествен, няма от какво да се опасяваш!!! Стига да не натрупва хормони, естествено.
Тъй като повечето сайтове, литература и тям подобни твърдят, че е възможно кучетата да се лекуват с хорски хапчета, и че техните болести са почти идентични с нашите (изключвам конкретни заболявания, които са присъщи само и единствено на вида), считам че наистина доста диагнози и лечения за хората са идентични с тези за кучетата. Не съм специалист и не смея да разсъждавам в дълбочина. Аз лично си ходя с доброкачествено образувание в мозъка установено през 1999, и още нито съм умряла, нито съм загубила разсъдък, нито имам нужда от операции. Няма да философствам повече, че както винаги може нещо да не съм разбрала, прехвърляйки постовете 2 за 1.

Байо, Кили наистина изглежда разпердушинен. И съжалявам че не си тук, защото не искам и да си представя как се чувстваш, както каза Деси. Кожните заболявания са адски упорити и им е необходимо голямо упорство. Ние пак почнахме да тръскаме глава и уши, въпреки че при последния преглед се оказа че ушните му канали са чисти и силно зачервени, вследствие някаква алергия (доктора каза че може и към антибиотик да е). Впръсквахме някакви капки известно време тогава, но сега пак започна. И като му бърша ушаците с марля отново има секрет, като при крастата. Вече не знам какво да мисля...да не говорим, че при който и да го заведа - ефектът ще е същият...

Винкели, оправете си речника, правописа и мисленето. Тогава говорете кой какъв специалист е (грешка, думата беше "звезда"). Аз не СЕ БАРАМ за звезда, не съм се И БАРНАЛА за МЕГДАНА. Просто питате и само питате без да давате информация за себе си. В днешно време това навежда на мисълта за конспирации във форума, а на такива сме се нагледали доста!!! :rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3284 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2013 - 12:50 PM

Петя, Лили, Деси - много ви благодаря за съветите и подкрепата! И аз се надявам всичко да се оправи, но съм на тръни. :dh_188: Изпратиха ни диска със записа от колоноскопията и се вижда как тумора е заел почти 95% от т.черво и той явно за това се напъва като тропка. Притеснява ме да не се... затвори? напълно до деня на операцията. Ние ще го оперираме другата седмица веднага след като излязат резултатите от биопсията. Иначе, смениха храната на Royal Canin Intestinal Gastro и явно организма му смиля по-добре, защото акото не е слузесто, а пихтиесто. :ba_025:

п.п. и аз имах намеренията да попитам лекарите да извадят и ташачето с една операция, за да му спестя още рязания и т.н. Ще видим какво ще кажат.

#3285 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 01:30 PM

Мартинче, значи чакаме биопсия, нали? Със сигурност туморът е причината кучето да изпитва трудност при ходене по голяма нужда, след като почти му е запушил червото.
Въпросът е как докторите ще ти предложат да се реши тази ситуация. Знам, че това е от решаващо значение преди всичко за теб! Знам и какво е да мислиш,че няма да го имаш повече! Знам, но съм сигурна, че винаги има надежда, сигурна съм и че със снимките след диагностиката и предложенията трябва да потърсиш второ и трето мнение. Защото в БГ специалисти МНОГО, ама не винаги са на достатъчно високо ниво. И по-важното е: харесват ли си професията, обичат ли кучетата, или правят всичко само и единствено за пари.
Стискам палци, очакваме резултат. Стига толкоз със съветите поне от мен! Няма да те натоварвам повече, само искам да знаеш, че каквото и да кажат, каквото и да се случи, аз съм винаги до теб! Ще помогна с каквото мога.:wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3286 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2013 - 01:52 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 21 February 2013 - 01:30 PM, написа:

Мартинче, значи чакаме биопсия, нали? Със сигурност туморът е причината кучето да изпитва трудност при ходене по голяма нужда, след като почти му е запушил червото.
Въпросът е как докторите ще ти предложат да се реши тази ситуация. Знам, че това е от решаващо значение преди всичко за теб! Знам и какво е да мислиш,че няма да го имаш повече! Знам, но съм сигурна, че винаги има надежда, сигурна съм и че със снимките след диагностиката и предложенията трябва да потърсиш второ и трето мнение. Защото в БГ специалисти МНОГО, ама не винаги са на достатъчно високо ниво. И по-важното е: харесват ли си професията, обичат ли кучетата, или правят всичко само и единствено за пари.
Стискам палци, очакваме резултат. Стига толкоз със съветите поне от мен! Няма да те натоварвам повече, само искам да знаеш, че каквото и да кажат, каквото и да се случи, аз съм винаги до теб! Ще помогна с каквото мога.:wub:

Лили :)))) :rc_036: Да, чакаме биопсията. Ветеринарите в клиниката (да не правя реклама) ми направиха доста добро впечатление, а аз рядко оставам с такова от ветеринарните клиники. Даже анастезиологът ни пита "ваше ли е това прекрасно създание вътре", снима го с личния си телефон и не спря да повтаря колко е добър и как бил по-духовит дори от двукраките му пациенти (е, акита е все пак :be_107: ) Другото момче каза, че до сега си е играл с него и бил много благ :af_089: Говорихме си за професията (аз му обяснявах, че ми е мечта да стана ветеринар) и той точно това каза, че е много важно за ветеринаря истински да обича животните (не, че на други места не съм го чувала това, пък пак не си свършиха работата, но да... ) Иначе предварително ми обясниха за клизмата и колоноскопията какво трябва да се направи, как ще се случи, и т.н. Казаха, че щом излезе биопсията ще кажат как ще се процедира. Интересно ми е как ще се направи операцията, но реших да изчакам резултатите преди да ги заливам с въпроси (трябваше ли? :me_065: ) Иначе и аз бих искала да взема мнение от други лекари, но просто не знам къде да го заведа. Ако някой има препоръки? :re_037: Майка ми вече ви знае имената на всички тук. Като стане нещо и тя "ти пита ли в акита-форума?" :zz_223: Онзи ден му купих един червен кокал (кучешки), който както беше цял вечерта, така като станах целите му лапи бяха омазани, муцуната му, целия паркет в кухнята и одеалцето, където спи :ab_041: Приятеля ми каза, че като ставал в 6 го видял на пода още да го гризе. Е, сутринта имаше само СЛЕДИ от кокала. :ab_041: Обожавам го! И наистина момичета, преди не разбирах кое прави акитата по-различна от другите кучета, но вече го виждам у него и НАИСТИНА са различни :ae_085:

Ще се радвам като се позатопли времето (живот и здраве) да се запозная с вас, момичета и вашите акитковци :af_089:

#3287 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2013 - 02:04 PM

Не натоварвай кучето за сега с кокали и други лакомства.Давайте си лечебната храна и когато има резултат от операцията може да го глезите момчето.Второ мнение е добре винаги когато има време за такова.Хубаво преценете струва ли си да се лашкате от ветеринар на ветеринар.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3288 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 02:30 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 20 February 2013 - 08:56 PM, написа:

Петя,изпрати му на лични или дай линк къде си правила тези изследвания,лаборатория..и т.н.Може да вземат биопсията в Сандански и да поискат изследване именно в тази лаборатория.Или да отидат директно до София.Все пак щом е чела ветеринарката,може и да се поинтересувала повече.Бг ветеринарите все от някъде трябва да започнат да се запознават и със по-странните заболявания.Нормално е,Акитите не са с хиляди в България.
Мартина,не съм видяла поста ти.Извинявай,че така съм го подминала.Много късмет и на вас. Консултирайте с вет при операция с една анестезия да оправите и тестиса,че и това си има последствия.

Деси, благодаря много за съдействието, което оказваш на BAYO Моля те, ако живееш около Сандански намерете ветеринар, който на му направи биопсията. Секрета се слага в 30% формалин и се носи за изследване. Аз пуснах на BAYO къде да го занесе.
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3289 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 02:34 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 21 February 2013 - 02:04 PM, написа:

Не натоварвай кучето за сега с кокали и други лакомства.Давайте си лечебната храна и когато има резултат от операцията може да го глезите момчето.Второ мнение е добре винаги когато има време за такова.Хубаво преценете струва ли си да се лашкате от ветеринар на ветеринар.

Подкрепям тотално Деси, миличка! Въпреки, че още се питам дали на моя Хачи му има нещо като на Кили...
User's Signature

Качена снимка

#3290 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 02:36 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 February 2013 - 02:30 PM, написа:

Деси, благодаря много за съдействието, което оказваш на BAYO Моля те, ако живееш около Сандански намерете ветеринар, който на му направи биопсията. Секрета се слага в 30% формалин и се носи за изследване. Аз пуснах на BAYO къде да го занесе.
Поздрави!

Пете, Деси е далеч оттук доколкото разбрах. Но това не значи, че тя няма някакви взаимоотношения с някой, който може да помогне, надявам се...:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#3291 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 06:47 PM

Ей така хапваме ние...по мъничко, поко-поко, както казват испанците.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3292 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2013 - 08:08 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 21 February 2013 - 01:36 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 February 2013 - 02:30 PM, написа:

Поздрави!

Съжалявам,но нямам познати ветеринарни лекари и живея извън Бг.Единият вариант е клиниката в Благоевград ,която препоръча Елена 07 http://www.duo-vet.com/about.php.Може да се обади някой и да попита могат ли да вземат биопсия и след това да се изпрати в София.Ако може добре.Ако не остава клиниката ,която препоръчва Петя.Елена е от доста време потрбител на форума и не би си позволила да препоръча клиника просто така.Това е виртуалното ми впечатление от нея.Остава Байо да реши какви са възможностите на семейството му да транспортират кучето до едно или друго място.
Аз на негово място ако е възможно бих отишла в София ,колкото се може по-бързо.В случая наредила да се закара кучо там.
Лили,не го глезете толкова тоз Хачи ,ni poco ni mucho :). Да му слагат в чинията на неговото си място.Той пак ще го оцени подобаващо. Дядовците са трудни за превъзпитание ама ти дръж на твоето. Иначе добре изглежда там на масата.

Пете, Деси е далеч оттук доколкото разбрах. Но това не значи, че тя няма някакви взаимоотношения с някой, който може да помогне, надявам се...:ba_025:

User's Signature

Елинор Рузвелт

#3293 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2013 - 09:33 PM

Здравейте!

И малко за разведряване :smile: От днес си имаме нов плазмен телевизор, който ревнивата кучка Kamiko не харесва и постоянно го лае :ud_009: :ud_009: :ud_009: иска си стария и това е то! Такова нещо до сега не мислех, че куче ще ми поднесе :ab_041: :ab_041: :ab_041: Луда работа, паднахме с децата от смях... :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3294 Потребителят е офлайн   glalov87 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 February 2013 - 06:37 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 22 February 2013 - 09:33 PM, написа:

Здравейте!

И малко за разведряване :smile: От днес си имаме нов плазмен телевизор, който ревнивата кучка Kamiko не харесва и постоянно го лае :ud_009: :ud_009: :ud_009: иска си стария и това е то! Такова нещо до сега не мислех, че куче ще ми поднесе :ab_041: :ab_041: :ab_041: Луда работа, паднахме с децата от смях... :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Прикачен файл 188248_131588823679151_44141966_n.jpg

Петя при нас пък Арес постоянно гледа тв с нас с приятелката ми, но един път се побърка да лае - при всяка поява на една акула в документален филм :)

#3295 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 12:53 AM

Здравейте, ето новина и от мен. Вчера сутринта около 8 часа срещнах един възрастен човек с померан. Той ми съобщи, че имат кучило от акити (японки), като бащата бил чисто бял, а женската била кат наш Хачи. Родили се 6, едното умряло. Но ВСИЧКИ БИЛИ ЖЕНСКИ. Продължават да имат 3 девойки. И едното било с мнооо дълга козина... Нямаше как отблизо да говоря с него заради померана, а и той явно се притесни. Не знам какво да мисля. Не знам какво се случва. Не знам как така се развъждат тия кучета....Почваме да ги докарваме на "дворно" ниво...явно...:dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#3296 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2013 - 09:30 AM

Нищо ново под слънцето.Това е положението при всяка една порода-дворно,магазинно,зооборси търгуващи с живот .....
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3297 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 08:35 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 23 February 2013 - 10:53 PM, написа:

Здравейте, ето новина и от мен. Вчера сутринта около 8 часа срещнах един възрастен човек с померан. Той ми съобщи, че имат кучило от акити (японки), като бащата бил чисто бял, а женската била кат наш Хачи. Родили се 6, едното умряло. Но ВСИЧКИ БИЛИ ЖЕНСКИ. Продължават да имат 3 девойки. И едното било с мнооо дълга козина... Нямаше как отблизо да говоря с него заради померана, а и той явно се притесни. Не знам какво да мисля. Не знам какво се случва. Не знам как така се развъждат тия кучета....Почваме да ги докарваме на "дворно" ниво...явно...:dh_188:

Това изненадва ли те? Мен не - живеем в България.....
Ето малко снимки от днес:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3298 Потребителят е офлайн   Деос Икона

Публикувано: 25 February 2013 - 10:05 AM

Здравйте,

Аз съм нов във форума, а също така и породата е "нова" за мен. Точно поради тази причина Ви пиша с надежда за допълнителена информация.

Имам огромното желание да стана възможно най-бързо горд собственик на такова куче!

Тъй като предполагам, нещото което ни обединява е желанието ни кучето ни да получи най-добрите грижи, Ви пиша с призив да споделите колкото се може повече информация.

Предварително Ви благодаря.

#3299 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 February 2013 - 12:40 PM

Здравейте отново от нас :)

Нищо ново относно туморът - все още чакаме биопсия.

Снощи се прибрахме от една вила в планината - подобаващо МНОГО му хареса в дивата природа :db_046: Тича, скача, игра... Гони си каишката :ab_041: Жената от вилата имаше толкова много животни във двора, че той се сбърка кого да инспектира - дали папагалчета, котки, зайци, сови... Ето снимка на наш'то позьорче :ab_041:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка - усмивкоо :wub:

Иначе наскоро попаднах на това клипче:
http://www.btv.bg/sh..._samuraite.html

Това са на нашият разбойник родителите, които са изключително благи акитчета. Страшно много се лигавиха като отидох да взема бебе-Хаче :wub:

#3300 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 11:10 AM

MartinaV, благодаря за клипчето - казаха ми, че имало някакъв репортаж, който не съм гледала.
Всички акити обичат природата и най-вече свободата :smile: Даже майка ми постоянно се заяжда с мен казва, че "нейните" акити били по-хубави от моите, които ги гледам в апартамента :ab_041: :ab_041: :ab_041: Е, да чистият въздух си оказва влияние, като добавим месото и "Роял Канина", даже някои от кучетата са ми дебели....

Ето още малко снимки на Imari с фенка дошла да види кучетата :smile: Аз се чудех от къде е тази "любов необяснима" докато не видях елека и от естествена кожа :ab_041: :ab_041: :ab_041: който Imari искаше да оскубе :ab_041:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Вчера друг фен (като "феновете" на фолк певиците :ab_041: )на Kirei дойде специално да го види и наснима, защото не вярвал на снимките във фейса :ud_009: Даааа.....Кирей си е Кирей - в България е и съществува :ab_041:
Както и преди съм писала в Япония не харесват тези прекалено ярки цветове на тигровите акити, не така стоят нещата в другите стани. Най-добрият тигров цвят според японците е тъмната тигра - като цвета на Imari и баща и. На мен всички тигри в цветово отношиние ми харесват - може би защото придават онзи необясним нюанс на уникалност...

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166