Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1161 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2010 - 09:53 PM

Фех, защо свързваш изложбата с място където мога да си харесам куче?? Аз просто от любопитство попитах и нямаше нищо общо с търсенето на куче.. vh_178.gif
Дано регистрираната женска си намери подходящ партньор та да се радваме на новите попълнения
gd_044.gif me_065.gif
User's Signature

Качена снимка

#1162 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 12:33 PM

Цитат(Teeds @ Apr 11 2010, 04:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз искам да попитам някой от вас има ли намерение да ходи на изложбата на 18.04 в Южния Парк?? И можете ли да ми препоръчате някой добър сръбски развъдник? То се е видяло, че качествена японска акита в БГ за огромно съжаление - НЯМА...толкова много мнения изчетох, с толкова хора се свързах и над 90% от тях ми казват или да поговоря с Г-н Митрев, или да си търся куче от чужбина, защото на българите доверие не може да се има...

smile.gif Заповядайте на 18 в южния парк, никой няма да Ви изяде smile.gif !!!

#1163 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 01:18 PM

Цитат(фех @ Apr 9 2010, 08:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да има една регистрирана женска, която има проблем с намирането на регистриран мъжки отговарящ на условията за осъществяване на връзка по правилата на клуба. Кучето не е мое, а на моя колежка smile.gif
В Сърбия все пак има достатъчно развъдници с поколения и цените са доста под 2000 евро.

......Мъжки регистриран има и то много качествен екземпляр - от Радомир, отвреме на време пишат тук,........но има явно някакъв "проблем"с женската акита....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1164 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 03:13 PM

Много ще се радвам ако се сваржете с нас, Арис е на 3 години но зажалост неможем да намерим женска акита ину за създаване на поколениеПрикачена снимка

#1165 Потребителят е офлайн   elegance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 10:24 PM

Здравейте.Първо,извинявам се предварително,може би въпроса ми е глупав,но честно казано не съм разгледала форума от самото начало...Та,имам следното питане:
Днес около 19-19.30,в Пловдив,по ул.Богомил,покрай стадион Ботев,две жени разхождаха две бели акити.Кучетата адски много ме впечатлиха,наистина,уникално красиви са!Та,да питам аз,подвизават ли се тук във форума,и ако да,ще е нахално ли за малко снимки и информация,или поне страницата от форума,на която да намеря?
Благодаря предварително! ae_085.gif

#1166 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 11:35 PM

Не , не са се мяркали във форума , но подозирам , че може и да са от на Гери "децата" ab_041.gif .Беше ми казвала , че са взели две кученца от Пловдив.
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#1167 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 01:09 PM

Йоана, успяхте ли да "излекувате" ревността на Рокси ?
Само от други кучета ли те ревнува или и от хора ?
Много ми е интересно ?
Може ли да пуснеш при възможност още снимки на Рокси ! wub.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1168 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2010 - 06:34 PM

Не все още не сме.При първа възможност ще се обадим на инструкторите тъй като няма да стане без тяхна помощ.Само от кучета ревнува.
Разбира се , ще пусна веднага щом направя хубави. smile.gif
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#1169 Потребителят е офлайн   geri_biser Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 09:00 PM

Здравейте :)
От известно време наблюдавам нападки относно кучетата без родословие .Какво променя качеството на кучето един документ ? Чудя се за бизнес ли става дума или за отношение спрямо домашните ни любимци.
Виждала съм екземпляри внесени от чужди развъдници с документи за произход ,които лично аз неоприличавам на Акита ину. Защо като в България няма "добри кучета " виждам възхищението на много от хората ,който ме срещат и заговарят по време на разходките ми с моите акити? Защо след ,като не притежавам документи и не би трябвало да са качествени - по вашите думи ,никой не ги оприличава с друга порода или да има съмнение за евентуална кръстоска ?
Акита не може да бъде объркана с друго куче .

Обичайте си кучетата заради това, което са и това ,което Ви носят , а не заради чипа и документа !

#1170 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 10:21 AM

Обичайте си кучетата заради това, което са и това ,което Ви носят , а не заради чипа и документа !
[/quote]

Гери, напълно съм съгласна с теб !

Аз имам куче без родословие, но от родословни родители...много я обичам, тя е част от семейството ми - дори спи при мен....Носи ни много радост и любов....но, ако съм откровенна ме е яд от време на време, че няма родословие.....въпреки, че мога да и връча най-голямата титла - ТИТЛАТА НА ЛЮБОВТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО ! wub.gif
Сигурна съм, че твоите кучета също са от родословни родители.....но за да оцелее във времето определена порода е необходимо родословие ! Необходимо е според мен най-вече заради уважението към самата порода !
Акитата Рокси е от твоите кучета - видях я преди време на една изложба - много красиво куче - истинска бяла японска акита..... wub.gif Красота ! wub.gif Жалко, че не може да участва в изложби....

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1171 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:47 PM

Цитат(Teeds @ Apr 11 2010, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
здравйте,

Имам мъжка акита-ину на 3 месеца и половина.
Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif

Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора? wa_048.gif А аз инам един въпрос от къде си купи кучето? if_147.gif

Тупърва чувам за такава изложба, да ще отида! А Вие?!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1172 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:48 PM

Извинявам се, че се намесвам между вече ОТКЛАСИЛИ собственици на АКИТА, но бихте ли ми казали от колко часът ще е този триумф в Южния парк и къде точно? Съжалявам, но не влизам изключително редовно и онлайн в нета и нямах даже и идея.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1173 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:50 PM

Цитат(Teeds @ Apr 11 2010, 11:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
здравйте,

Имам мъжка акита-ину на 3 месеца и половина.
Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение, даде съвети и напътствия, тъй като тази порода е върло непозната на територията на България.
Вече мисля да си сложа табелка с надпис какво ми е кучето като го разхождам, щот езика ми хвана мазоли да обяснявам каква порода е... smile.gif

Здрасти! ((: Ти питаш за информация отностно кучето като порода и характер или как да го представиш пред др. хора? wa_048.gif А аз инам един въпрос от къде си купи кучето? if_147.gif

А каква е връзката откъде съм купила кучето? Сигур изглеждам тъпа, ама не мога точно да вдяна в отговор на моето запитване...
Ще пусна снимки, веднага като се прибера, кучето е просто НЕИЗМЕРИМО. Със всякакви стандарти, на 3 месеца и 20 дни сме 14 кила, но сме дребнички в сравнение с някои други (внесени в същия период) И моето куче все още НЕ Е ПОЛУЧИЛО РОДОСЛОВИЕ, но ме притеснява факта, че тези кучета са внесени отдавна, а няма клуб за осигуряване на техния обмен на опит.
User's Signature

Качена снимка

#1174 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 04:58 PM

Към Teeds: Купих я от агенция, която я внесе от Сърбия. Това достатъчно ли е? А вие на колко акити сте собственик и откога? Щото в БГ няма развъдник, нищо че някои така твърдят. Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани....
User's Signature

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:17 PM

Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 02:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се, че се намесвам между вече ОТКЛАСИЛИ собственици на АКИТА, но бихте ли ми казали от колко часът ще е този триумф в Южния парк и къде точно? Съжалявам, но не влизам изключително редовно и онлайн в нета и нямах даже и идея.

af_089.gif Изложбата е от 11.00 на естрадата в Южния парк и е организирана от БРКС. Има записани 6 американски акити. Ще има и ескпертни оценки за признаване на породност от водещи англ. съдии. Заповядайте!!! af_089.gif

#1176 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:25 PM

lilianas, ти тази Агенция откъде мислиш, че я е взела? "Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани...." най вероятно по-този начин. Никой уважаващ себе си развъдник няма да се занимава с Агенций. сигурно е струвало 400-600 евро нали? Затова най-добре идете на изложбата където са другите 6 американски акити. Може пък английския съдия да го оцени добре и да ви връчат и на вас едно Родословие zz_231.gif zz_216.gif

#1177 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:33 PM

Цитат(likuku @ Apr 15 2010, 05:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lilianas, ти тази Агенция откъде мислиш, че я е взела? "Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани...." най вероятно по-този начин. Никой уважаващ себе си развъдник няма да се занимава с Агенций. сигурно е струвало 400-600 евро нали? Затова най-добре идете на изложбата където са другите 6 американски акити. Може пък английския съдия да го оцени добре и да ви връчат и на вас едно Родословие zz_231.gif zz_216.gif

af_089.gif Връчването на родословие не е толкова проста работа. Първо трябва експертна оценка от хабилитиран за това съдия, после, ако има такива, се проверяват родословията на родителите, после се издава непълно такова, а за допускане до разплод има още условия... af_089.gif

#1178 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:38 PM

А какво значи АКО имат такива? ами ако нямат? Каква е процедурата тогава? Дано не е като с някой БОК - на който бързо се намират Родители които да ги "осиновят". А какви са и тези още условия? Споделете ако може.

#1179 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 07:40 PM

Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Към Teeds: Купих я от агенция, която я внесе от Сърбия. Това достатъчно ли е? А вие на колко акити сте собственик и откога? Щото в БГ няма развъдник, нищо че някои така твърдят. Има частни обяви за Акита, но Господ знае с кво са комбинирани....

Аз нямам кученце в процес на търсене съм от 2-3 месеца, и просто е някакъв кошмар! Хората масово злоупотрбяват и си мислят, че могат да продават всякакви кръстоски за Акита! dry.gif Не знам къде вече да опитам.. dh_188.gif Иначе аз ще отида на изложбата, за да се насладя на красивите породи! :)) wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 07:51 PM

Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз нямам кученце в процес на търсене съм от 2-3 месеца, и просто е някакъв кошмар! Хората масово злоупотрбяват и си мислят, че могат да продават всякакви кръстоски за Акита! dry.gif Не знам къде вече да опитам.. dh_188.gif Иначе аз ще отида на изложбата, за да се насладя на красивите породи! :)) wub.gif

Защо се заяждате не мога да разбера? Вместо да си помагаме като хора обединени от една НЕВЕРОЯТНА порода, да се мъчим да постигнем напредък в развитието на развъдници в Б-ия и да просперираме като стопани и бъдещи такива, някой си бодат очите с клечки??? Не е редно така! Моля ви не забравяйте, че ако имате вече куче - приятел и сте доволен от това и не смятате да се включвате за в бъдеще има др. хора за които всички вълнения и препятствия тепърва предстоят! Не е нужно с такива напатки да се започва! ae_085.gif Извинявам се ако не съм права или не съм разбрала правилно! smile.gif

User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема