Здравейте отново от мен! Най-накрая все пак сколасах!!!
Петя, аз ти казвам, че характерът на породата е : све дребно да се изяде...Преди няколко дни разбрах, че Хачи е удушил кокошка, някъде по прованса, ама мъж ми бързо-бързо бегал, да не го хванат...

Само благодарение на тренировките вече не обръщаме внимание на по-дребните породи кучета, и то ако не ни закачат. Залаят ли ни обаче, скачаме като за световно.... Никога обаче не трябва да се забравя: каквато е настройката на стопанина, така се държи и животното. Аз по принцип съм страшно изнервена, притеснителна и плашлива (така е, като 2 пъти ми се случва да размята породисти кученца в устата си и едвам да ги отърва, чак капачките ми омекнаха тогава, разтреперих се цялата) и по всяка вероятност кучето тотално възприема вътрешните ми усещания и реагира...ама какво да се правя... освен да взема да удрям по 1 конска доза успокоително преди разходка, да не ми пука...
Таблетките се казват
Стомадекс. Не са хич евтини, но кучетата ни са млади и не е необходимо да се слагат всеки ден. Ветовете ми казаха 1 на 10 дни (и то защото ние имаме налеп).
Относно разпознаването на породата: Ха-ха-хааа, ако ви кажа с какво го оприличават, ще се шашнете...в началото се дразнех и си виках: ба, кат не разбираш, не изказвай мнение...ама сега вече не ме интересува нито как го наричат, нито какво коментират... През повечето време е Хъски, но имах случаи на: самоед, московска стражевая, а най-често го бъркат с Лайка, но е разбираемо, защото тя действително има такава окраска и е най-близка като форма (естествено без опашката). Клипа с кокала след малко. Ето малко пресни снимки от нас...
Между другото, от снощи сме с противопаразитна каишка Killfix на Bayer (казаха, че са най-добрите), и ме убеждават, че действието им е 7 месеца. Ако приемем, че като търговци преувеличават - нека да са 5, но и това ме устройва за тази цена, защото ампулите ми излизат много скъпо, и всеки месец да капем...луд да полудееш. За тази каишка твърдят, че освен на прахово разпръскване действа и с филмиране...тоест образувала някакъв филм...не ми е много ясно как...ама ще разберем...Като се справя с клипа - ще видите как ядем кокал "без ръце"