Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1641 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2011 - 09:19 PM

Показване на мнениетоuntouchable_r, в 11 May 2011 - 03:45 PM, написа:

Да Петя, Каи вече е по-добре! Стои до мен в момента и проси пилешки пържолки :af_089: Юнак.
Добре, че нашият доктор е вълшебник и го познава още от входната врата какво му е!

Да, така е случили сте на доктор, защото алергичния шок не е шега работа и трябва да се реагира веднага !
Каи в двор ли го гледате ? Бях чела, че акита ину не е куче за апартамент, което според мен не е така ! Химера и Норта спят по цял ден и ме чакат да се прибера и тогава започват да щуреят :be_107: :be_107: :be_107: Привикват с начина на живот на стопаните и ние с техния донякъде :ab_041: Вместо да киснем в скучния фитнес салон ние хвърчим по поляните и сме във форма! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1642 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 11:54 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 10 May 2011 - 07:42 AM, написа:

^Rosita^ , ама те наистина са еднакви ?!?! :be_107: И са като лъвчета ! :wub: Красавици !

Даааа.Много са готини.И аз се изненадах от приликата,защото забелязах,че по принцип дългокосместите се различават момежду си.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1643 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 06:51 AM

Петя, Каи го гледаме в апартамент и жилището ни не е голямо. Но с две дълги разходки на ден (понякога повече от две, разбира се, стига време да има) се оправяме. Но в дъжд, сняг или жега - разходка, сутрин и вечер. Искам да отбележа, че имаме най-кроткото куче на света. По цял ден си спи или седи върху спалнята и гледа през един прозорец към булеварда, това му е много забавно. Такова съзерцаване, може да го прави с часове... Никога не е правил бели у нас, дори, когато беше бебе. Нямаме нито една надъвкана обувка или мебел, или каквото там дъвчат кучетата като ги хванат лудите из къщи.
Моето мнение е, че не е толкова важно къде го гледаш, а колко време можеш да му отделиш на кученцето. Едно куче, което не страда от липса на внимание, е винаги кротък домашен любимец. Поне аз си мисля така, нямам претенции, че съм голяма кучкарка.
Имаме една къща на село и когато ходим там, Каи през деня стои на двора, но вечер първи си влиза вътре в къщата и се изпъва на дивана. Спи си като пич - с главата на възглавница. Да не говорим, че зимата го завивам и с одеалце.
Знам, че малко сме го разлигавили, но ние за това сме си го взели - за домашен любимец. Сутрин се гушкаме, обича да се протяга и да се прозява - поспаланко е! Иначе, като тръгне да играе навън е бяс голям.
След около година ще се местим в къща с двор и живот и здраве, обмисляме да си вземе женска акита.
Акитата е страхотен домашен любимец, освен че е и изключително вярно и безстрашно куче.

#1644 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 08:59 AM

untouchable_r, напълно споделям твоето мнение ! :mg_062: Ежедневния контакт човек - куче е уникален ! Само така може да се изгради силна връзка и само така може да се живее в хармония с домашният любимец ! Голямото ми куче Норта /дива хъска на две години/ я познавам как се чувсвта само по погледа и знам какво е правила през деня по начина по който ме посреща вечер.......Не мога да си представя, че вечер кучето ще е навън в двора и няма да е около мен, а и самите кучета искат да са около хората. Снощи например рашихме да отидем в парк "Гео Милев" с кучетата и дъщеря ми. В парка има малък ресторонт в който решихме да вечеряме навън. И двете с Химера поиграха малко с други кучета, но повечето време седяха до нас и гледаха от разтояние другите кучета. Не си мислете, че го правят заради храната ! И двете не обичат нито пържени картофи, нито кюфтета ! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1645 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 11:32 AM

Да, така е. На мен ми е много смешно някой като започне с коментари от сорта "Това куче е за двор". Така говори човек, на когото не му се занимава и такъв по-добре да не си взима куче, даже и да има двор...Аз миналата година развих алергия с асматични пристъпи към домашен прах и косми и според лекарката трябваше да махнем кучо, но....смених лекарката :db_046: Тръгнах на хомеопатия, сега съм добре, чистим яко с прахосмукачката всеки ден и изобщо не ми пречи. Ако искаш едно животното и го обичаш, няма какво да те спре. То и моят случай не беше много тежък и хванах нещата на време, но все пак много хора на мое място щяха да се отърват от кученцето. Обаче аз не мога вече да си представя да го няма около мен.
А иначе Кайки бръмчи с нас почти навсякъде. Бил е даже на Чудните мостове и щеше да оповръща цялата кола :))) Обожава да се вози в кола и като види отворена врата на кола веднага се качва, без значение дали е нашата или чужда.

#1646 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 01:04 PM

Забелязах, че Каи също като Химера има оранжаво но върха на ушите :smile: много е красив !
Когато ги разхождам с Норта много рядко някой да разпознае породата и редовния въпрос който ми задават е - "колко голяма ще порастне ?" Като им отговоря "по-голяма от хъскито" учудването им е голямо! :ud_009: Каи колко килограма е ?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1647 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 01:33 PM

Даааа, имаме някой рижав прародител. Като малък беше бял като пуканка, но с течение на времето на ушетата и на задните лапи леко изрижавя. За килограмите не знам, като ходим при доктора за инжекция утре трябва да го кача на кантара, че не сме го теглили отдавна. Над 30 ще да е, но колко точно, не съм сигурна. За 3 дни поизмършавя малко от болестта, смъкнал е някой килограм лакомника.

А, Петя, не ти ли вакат, че бялото хъски е много красиво. :ab_041: Мен като ме мързи да обяснявам каква порода е и казвам "бяло хъски". Като кажа акита и следват още 25 въпроса и някои път гледам да си го спестя този разговор :ab_041:

#1648 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 01:36 PM

А напоследък или сме известни в квартала, или вече породата не е толкова неизвестна покрай филма, но все повече хора го разпознават и казват, че това било като "Хачи".

#1649 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 04:06 PM

Показване на мнениетоuntouchable_r, в 12 May 2011 - 11:36 AM, написа:

А напоследък или сме известни в квартала, или вече породата не е толкова неизвестна покрай филма, но все повече хора го разпознават и казват, че това било като "Хачи".

Породата като цяло е непопулярна в България, въпреки, че съм имала случаи когато Химера е разпознавана веднага ! Да ви кажа честно страхувам се от популяризирането на породата, защото ние тук на Балканите сме способни на какво ли не ! Например смесването на японска и американска акита, която след това е продавана на каквато прилича........Но разчитам и на това, че акита е скъпо куче, което не всеки може да си позволи !

И за да не е само спам ето още една снимка на моята любимка порастналата вече Azayaka ! Любовта и към стопанина е изписана на муцунката и ! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1650 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2011 - 08:30 PM

относно белите акити...

предполагам ги храните със специална храна за бели кучета.. иначе пооранжевяват.. също така моркови и други деликатеси допринасят за промяната на окраската.. макар и бавно...

имам опит с моя юки (макар и не акита). беше бял като го осинових.. постепенно от храната, морковките, а може би и от възрастта започна да рижавее все повече и повече.. вече не е точно юки (сняг), но пак е предимно бял.. най-оранжеви са му ушичките и гръбчето (осинових го на 2.5 години приблизително, сега е на почти 7)
User's Signature

Качена снимка

#1651 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2011 - 10:25 AM

http://www.vbox7.com/play:4cc832dc
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1652 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2011 - 10:47 AM

My link
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1653 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2011 - 05:48 PM

Много са тъжни тези клипчета. Аз така и не съм изгледала филма за Хачи до края - нито новия, нито стария. Нарочно.

#1654 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 07:21 AM

Ето любимата ми акита в youtube. Характерът и си личи от далече!

#1655 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 07:23 AM

http://www.youtube.c...feature=related

#1656 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 10:54 AM

Показване на мнениетоuntouchable_r, в 15 May 2011 - 05:23 AM, написа:

Много е красив ! :wub: :dog: :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1657 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 11:08 AM

Кой казва, че акита ину са агресивни към животни ?!?!? :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1658 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 08:53 AM

Здравейте отново от мен! Най-накрая все пак сколасах!!!

Петя, аз ти казвам, че характерът на породата е : све дребно да се изяде...Преди няколко дни разбрах, че Хачи е удушил кокошка, някъде по прованса, ама мъж ми бързо-бързо бегал, да не го хванат... :ab_041: Само благодарение на тренировките вече не обръщаме внимание на по-дребните породи кучета, и то ако не ни закачат. Залаят ли ни обаче, скачаме като за световно.... Никога обаче не трябва да се забравя: каквато е настройката на стопанина, така се държи и животното. Аз по принцип съм страшно изнервена, притеснителна и плашлива (така е, като 2 пъти ми се случва да размята породисти кученца в устата си и едвам да ги отърва, чак капачките ми омекнаха тогава, разтреперих се цялата) и по всяка вероятност кучето тотално възприема вътрешните ми усещания и реагира...ама какво да се правя... освен да взема да удрям по 1 конска доза успокоително преди разходка, да не ми пука...
Таблетките се казват Стомадекс. Не са хич евтини, но кучетата ни са млади и не е необходимо да се слагат всеки ден. Ветовете ми казаха 1 на 10 дни (и то защото ние имаме налеп).
Относно разпознаването на породата: Ха-ха-хааа, ако ви кажа с какво го оприличават, ще се шашнете...в началото се дразнех и си виках: ба, кат не разбираш, не изказвай мнение...ама сега вече не ме интересува нито как го наричат, нито какво коментират... През повечето време е Хъски, но имах случаи на: самоед, московска стражевая, а най-често го бъркат с Лайка, но е разбираемо, защото тя действително има такава окраска и е най-близка като форма (естествено без опашката). Клипа с кокала след малко. Ето малко пресни снимки от нас...
Между другото, от снощи сме с противопаразитна каишка Killfix на Bayer (казаха, че са най-добрите), и ме убеждават, че действието им е 7 месеца. Ако приемем, че като търговци преувеличават - нека да са 5, но и това ме устройва за тази цена, защото ампулите ми излизат много скъпо, и всеки месец да капем...луд да полудееш. За тази каишка твърдят, че освен на прахово разпръскване действа и с филмиране...тоест образувала някакъв филм...не ми е много ясно как...ама ще разберем...Като се справя с клипа - ще видите как ядем кокал "без ръце" :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1659 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 10:33 AM

Браво! Хачи е страхотен екземпляр.

#1660 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 10:59 AM

Лили, ама какво виждам ?!? :dog: Хачи се е разхубавил и ухото му си е на мястото! :wub: Като се има в предвид, че на живо е много по-красив :wub: Страхотен е - вече си е мъж .
А относно каишката на "Bayer" съм много доволна ! Слагам я през март, та чак до есента.....

Помислете за една "японска акита" среща - с или без кучета .... :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84